Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Mrs. R @ 2009 01 28, 16:21)
Katu - is raugo duona galima kepti tada, kai jis per 8val  padvigubeja, dar laikant - ir toliau auga...
O tu orkaitej kepsi? Tesla su raugu (bet ne ta, kur 24val ruosi rauga) reikia brandinti 2-3val, o tada suformavus kepala ji reikia dar 1-2val kildint, kol padvigubeja. Vien zo, ruginei raugo duonai brandinimas nekenkia, praktiskai nuo ruosimo pradzios jos paragauji po 48val smile.gif


Darau rauga pagal sita recepta. Ir po to planuoju kazkokia rugine duonele prasikept, ar pagal mamytes recepta, ar panasu kazkoki.
Tai ji naudot galesiu kai per 8 val greit augs ir neraugint jau parom laiko, tik kelias valandas (duonos tesla jau paruosta kepimui), ane? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 28 sausio 2009 - 17:17
Sveikos, kepėjėlės 4u.gif
Žinau, kad kepant duonkepėj duoną galima nustatyti apskrudimo lygį. Nžn kiek ten būna tų lygių, tačiau noriu pasiteiraut:
Ar kepant duonkepėj išeina stora ir kieta/traški ta pluta ar tokia minkšta kaip pirktinės duonos? Mat aš kai kepiau kelissyk orkaitėj, tai iškepa duona su tokia storoka ir kieta pluta... unsure.gif(padas labai sunkiai pjaunasi, o ir šiaip, daugiau pluta pjaunant atšoka nuo kepalo ir būna riekė sugadinta doh.gif), nors iškepusią dar karštą sudrėkinu vandeniu. Tai nžn, ar reik skystesnę tešlą daryt, ar tai dėl to, kad dujinė orkaitė, o gal per daug didelėj temp. kepa?... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 28 sausio 2009 - 17:37
kazkaip keistai atrodo receptas pusrytines duoneles is senosios temos,nes ten nera irasyta mieliu.Tai arba ju visai nereikia?arba nera irasyta.Taigi bijau rizikuot kept be mieliu.gal kas bandet ,parasykit.O receptas buvo toks:
1. sviesto 50g
2.druskos 1,5 a.s.
3.cukraus 2 v.s.
4.pieno 260 ml
5.miltu 400 g.
6.saulegrazu 3 v.s.
Atsakyti
QUOTE(Bosiene @ 2009 01 28, 17:40)
kazkaip keistai atrodo receptas pusrytines duoneles is senosios temos,nes ten nera irasyta mieliu.Tai arba ju visai nereikia?arba nera irasyta.Taigi bijau rizikuot kept be mieliu.gal kas bandet ,parasykit.O receptas buvo toks:
1. sviesto 50g
2.druskos 1,5 a.s.
3.cukraus 2 v.s.
4.pieno 260 ml
5.miltu 400 g.
6.saulegrazu 3 v.s.


Turbut pamirso irasyt, as deciau 7-11 g sausu mieliu
Atsakyti
Bosiene - tikrai, matyt, kazkur mieles pamirstos buvo, nes sita duona kepu daznai, arba naudoju recepta kaip pagrinda. Gaunasi 750g kepaliukas kazkur. dedu 1.5-2 a s mieliu 4u.gif (ne daugiau 7g, nes kitaip jau ne duona, o pyragas gaunasi - labai puru.

Jurvite - kepant orkaiteje ta plutos problema tikrai yra. Kiek skaiciau, duona reikia kepti labai aukstoje temperaturoje (vienur raso 260, kitur net 300, bet as iki tiek gyvenime savo orkaites nesu ikaitinusi...). Dujine orkaite irgi labai isdziovina duona, o be to ji ir ilgiau kepa, nes pvz duonkepeje kepaliukas iskepa per 40min, kai tuo tsarpo orkaiteje tikrai reikia val.

Visur raso, kad kepant orkaiteje tesla turi buti skystesne - kad tik butu galima formuoti ja rankomis (apglostyti net slapiomis) ir nesileistu...

Duonkepeje pluta nesigauna stora, net apdegusi nesigauna smile.gif Man tai patinka, nes siaip plutu nemegstu, o va, mano mama - megsta, tai ji dar pasiskrudina papildomai...

Turiu galimybe parvezti Clatronic duonkepiu is PL (kaina apie 200Lt), su 12 f-ju (be kepimo, skrudinimo, marmelado, teslos, dar kepimo atidejimas) - pati tokia turiu ir visa gimine aprupinau smile.gif

Katu - jo, kai jau sparciai augs, nebereikes rauginti parom - reikes kist saldytuvan arba kept duona 4u.gif
Jei kas skubu - skype - rajute1
Atsakyti
Nesusitvarkau su gyviu tongue.gif

Vakar buvo antra diena, damaišiau kvietinių miltų. Atsikeliu, šiandien trigubai užaugę viskas. Kažkaip tikėjaus lėtesnių tempų, nes šalta pas mus namuose (apie 16-18 laipsnių). Ryt išvažiuoju, bijau, kad MB vienas nesusitvarkys su nauju gyventoju ir jį nužudys blink.gif
Atsakyti
Katu- dek savo gyvi saldytuvan, grisi - padarysi dirbtini kvepavima ir atsigaus tongue.gif
Istrauksi, pamaitinsi, siltai palaikysi ir viskas bus ok.
Atsakyti
Triule, Mrs.R - jusu duonytes tiesiog nuostabios!!!!! negaliu nesizaveti wub.gif buvau savaitelei isvaziavusi, tai grizau issiilgusi duonkepes lotuliukas.gif tik va rauga teks is naujo augintis doh.gif nu bet ka, bandysiu bandysiu ir bandysiu kol gausis taip kaip jums thumbup.gif
Atsakyti
Cia mano BORODINO duona
Mmmm, kaip skanu, primena tikra anu laiku Borodino duonike
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 01 30, 19:02)
Cia mano BORODINO duona
Mmmm, kaip skanu, primena tikra anu  laiku Borodino duonike



thumbup.gif
ale kas ten per puodelis tolumoje g.gif apmegztas? pirmakart matau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2009 01 30, 23:44)
thumbup.gif
ale kas ten per puodelis tolumoje g.gif apmegztas? pirmakart matau bigsmile.gif


Taip, tokie puodeliai parsiduoda Mark&Spencer parduotuvej.
Atsakyti
QUOTE(panterele35 @ 2009 01 31, 15:49)
Taip, tokie puodeliai parsiduoda Mark&Spencer parduotuvej.


ach doh.gif ka tik is ten grizau, buciau paziurejus rolleyes.gif
Atsakyti