Mrs. R, kokie grazus kepaliukai!
Triule, puiki duona! kaip manai, o jeigu daugiau salyklo deti? Ir dekui uz naudingus patarimus, tikrai pravers.
[quote=Katu,2009 01 19, 17:44]
As ta TW akmeni turiu, picos nerealaus kosnio gaunasi
[/quote
nu dabar turesiu ir as dar neissipildziusi nora pabandyk kada duona ant jo kept
[quote=Nikki N,2009 01 19, 18:03]
Mrs. R, kokie grazus kepaliukai!
Triule, puiki duona! kaip manai, o jeigu daugiau salyklo deti? Ir dekui uz naudingus patarimus, tikrai pravers.
[/quote]
to salyklo, del spalvos ir skonio, tai uztenka. bet as dar rugstesnes norejau, tai todel gal raugo reiks daugiau det
As ta TW akmeni turiu, picos nerealaus kosnio gaunasi
[/quote
nu dabar turesiu ir as dar neissipildziusi nora pabandyk kada duona ant jo kept
[quote=Nikki N,2009 01 19, 18:03]
Mrs. R, kokie grazus kepaliukai!
Triule, puiki duona! kaip manai, o jeigu daugiau salyklo deti? Ir dekui uz naudingus patarimus, tikrai pravers.
[/quote]
to salyklo, del spalvos ir skonio, tai uztenka. bet as dar rugstesnes norejau, tai todel gal raugo reiks daugiau det
Sveikos kepejos
Jungiujosi ir as prie jusu, prisiskaicius ir prisiziurejus tokiu skanybiu ir grozybiu, nusipirkau duonkepe, ir jau isbandziau, pirma diena kepiau saulegrazu duona, kita Borodino (sita tai jau labai skani gavosi), o sian kepu keksa, liko 15 min. O jau kvapelis namuose
Kai kepiau Borodino duona, tai brolis grizes namo, sake, kad jau koridoriuj jauciasi duonos kvapas.
Jungiujosi ir as prie jusu, prisiskaicius ir prisiziurejus tokiu skanybiu ir grozybiu, nusipirkau duonkepe, ir jau isbandziau, pirma diena kepiau saulegrazu duona, kita Borodino (sita tai jau labai skani gavosi), o sian kepu keksa, liko 15 min. O jau kvapelis namuose
Kai kepiau Borodino duona, tai brolis grizes namo, sake, kad jau koridoriuj jauciasi duonos kvapas.
Stai mano keksiukas
Mmmmmmmmmmm, skanuuuuuuuu
Papildyta:
O cia prapjautas taip atrodo
Mmmmmmmmmmm, skanuuuuuuuu
Papildyta:
O cia prapjautas taip atrodo
Sveikutes . Apie ruginio raugo gamyba ir namines duonos kepima radau tokiu adresu
http://giedrius-v.li...l?thread=986489
http://giedrius-v.li...l?thread=986489
Perkėliau šiandien duonytės su spanguolėm ir riešutais foto. Nu man skani, aišku, kaip minėta, nepigi, bet laaabai soti.
Pastabos iš kepimo gal tokios - spėju, padauginau medaus, nes jis apytirštis, tai sunku tuos šauktštus numatuot, tai gal kokie 5 gavosi. Tad ir miltų dadėjau gerokai daugiau, gal 2/3 puodelio. Nedėjau gliuteno. Visa kita - pagal receptą. Pamiršau pasirink lengvesnį apskrudimą, tad gavosi su "normal" apskrudimu.
Receptas čia
Pastabos iš kepimo gal tokios - spėju, padauginau medaus, nes jis apytirštis, tai sunku tuos šauktštus numatuot, tai gal kokie 5 gavosi. Tad ir miltų dadėjau gerokai daugiau, gal 2/3 puodelio. Nedėjau gliuteno. Visa kita - pagal receptą. Pamiršau pasirink lengvesnį apskrudimą, tad gavosi su "normal" apskrudimu.
Receptas čia
[quote=Katu,2009 01 20, 14:35]
Perkėliau šiandien duonytės su spanguolėm ir riešutais foto. Nu man skani, aišku, kaip minėta, nepigi, bet laaabai soti.
Gal galetum pasakyti, o gal vietoje dziovintu spanguoliu galima deti nevirta spanguoliu uogiene, arba sviezias spanguoles?
Perkėliau šiandien duonytės su spanguolėm ir riešutais foto. Nu man skani, aišku, kaip minėta, nepigi, bet laaabai soti.
Gal galetum pasakyti, o gal vietoje dziovintu spanguoliu galima deti nevirta spanguoliu uogiene, arba sviezias spanguoles?
QUOTE(Renatelem @ 2009 01 20, 15:06)
Gal galetum pasakyti, o gal vietoje dziovintu spanguoliu galima deti nevirta spanguoliu uogiene, arba sviezias spanguoles?
Nu aš ne specas, eksperimentuot gali, bet aš turbūt tada geriau razinas dėčiau... O tuom uogienem užsitepčiau
Triule su raugais zinoma neblogai padirbejo, bet dar pries paskelbiant jai savaja technologija "uzraugiau" ruginius miltus pagal ankstesnius Mrs.R nurodymus (nu kai reikia sumaisyt 120 ml vandens su 120 g miltu, o po to kas 24 val puse mases nukabinti ir prideti po 60 g svieziu miltu ir vandens).. dabar jau 4ta karta pamaitinau ir ka as zinau, nepasakyciau, kad jis labai ten jau augtu, pirmas 2 dienas labiau burbuliavo nei dabar.. o jau kvapas - kazkas panasaus i acetona zodziu, kol kas noro duonai neikvepia
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:21)
o jau kvapas - kazkas panasaus i acetona zodziu, kol kas noro duonai neikvepia
i kvapa baisiai didelio demesio nekreipiau, nes jis man irgi nebuvo kazka malonaus (pvz duona ) primenantis.
dar truputi paverciau is rusu k.
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas
QUOTE(triule @ 2009 01 21, 12:22)
i kvapa baisiai didelio demesio nekreipiau, nes jis man irgi nebuvo kazka malonaus (pvz duona ) primenantis.
dar truputi paverciau is rusu k.
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas
dar truputi paverciau is rusu k.
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas
Supratau pasirodo, mano gyvis alkanas bet va siandien jau ir isauges graziai