Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Mrs. R, kokie grazus kepaliukai!

Triule, puiki duona! kaip manai, o jeigu daugiau salyklo deti? g.gif Ir dekui uz naudingus patarimus, tikrai pravers.

Atsakyti
[quote=Katu,2009 01 19, 17:44]
As ta TW akmeni turiu, picos nerealaus kosnio gaunasi thumbup.gif
[/quote

nu dabar turesiu ir as dar neissipildziusi nora rolleyes.gif pabandyk kada duona ant jo kept smile.gif

[quote=Nikki N,2009 01 19, 18:03]
Mrs. R, kokie grazus kepaliukai!
Triule, puiki duona! kaip manai, o jeigu daugiau salyklo deti? g.gif Ir dekui uz naudingus patarimus, tikrai pravers.
[/quote]

to salyklo, del spalvos ir skonio, tai uztenka. bet as dar rugstesnes norejau, tai todel gal raugo reiks daugiau det g.gif
Atsakyti
Sveikos kepejos

Jungiujosi ir as prie jusu, prisiskaicius ir prisiziurejus tokiu skanybiu ir grozybiu, nusipirkau duonkepe, ir jau isbandziau, pirma diena kepiau saulegrazu duona, kita Borodino (sita tai jau labai skani gavosi), o sian kepu keksa, liko 15 min. O jau kvapelis namuose thumbup.gif

Kai kepiau Borodino duona, tai brolis grizes namo, sake, kad jau koridoriuj jauciasi duonos kvapas. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 19 sausio 2009 - 19:10
Stai mano keksiukas

Mmmmmmmmmmm, skanuuuuuuuu thumbup.gif
Papildyta:
O cia prapjautas taip atrodo
Atsakyti
Sveikutes smile.gif . Apie ruginio raugo gamyba ir namines duonos kepima radau tokiu adresu

http://giedrius-v.li...l?thread=986489
Atsakyti
Perkėliau šiandien duonytės su spanguolėm ir riešutais foto. Nu man skani, aišku, kaip minėta, nepigi, bet laaabai soti.

Pastabos iš kepimo gal tokios - spėju, padauginau medaus, nes jis apytirštis, tai sunku tuos šauktštus numatuot, tai gal kokie 5 gavosi. Tad ir miltų dadėjau gerokai daugiau, gal 2/3 puodelio. Nedėjau gliuteno. Visa kita - pagal receptą. Pamiršau pasirink lengvesnį apskrudimą, tad gavosi su "normal" apskrudimu.

Receptas čia

user posted image

user posted image


Atsakyti
[quote=Katu,2009 01 20, 14:35]
Perkėliau šiandien duonytės su spanguolėm ir riešutais foto. Nu man skani, aišku, kaip minėta, nepigi, bet laaabai soti.

Gal galetum pasakyti, o gal vietoje dziovintu spanguoliu galima deti nevirta spanguoliu uogiene, arba sviezias spanguoles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatelem @ 2009 01 20, 15:06)
Gal galetum pasakyti, o gal vietoje dziovintu spanguoliu galima deti nevirta spanguoliu uogiene, arba sviezias spanguoles?  g.gif


Nu aš ne specas, eksperimentuot gali, bet aš turbūt tada geriau razinas dėčiau... blush2.gif O tuom uogienem užsitepčiau ax.gif
Atsakyti
Triule su raugais zinoma neblogai padirbejo, bet dar pries paskelbiant jai savaja technologija "uzraugiau" ruginius miltus pagal ankstesnius Mrs.R nurodymus (nu kai reikia sumaisyt 120 ml vandens su 120 g miltu, o po to kas 24 val puse mases nukabinti ir prideti po 60 g svieziu miltu ir vandens).. dabar jau 4ta karta pamaitinau ir ka as zinau, nepasakyciau, kad jis labai ten jau augtu, pirmas 2 dienas labiau burbuliavo nei dabar.. o jau kvapas - kazkas panasaus i acetona doh.gif zodziu, kol kas noro duonai neikvepia doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 20 sausio 2009 - 21:22
stai ir mano spanguoline-riesutine smile.gif (kepta orkaiteje, su raugu)
user posted image

man tai nieko ypatingo. turbut esu konservatore biggrin.gif paprasta juoda ar balta duona man labiau patinka, be kokiu nors spec. priedu ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 20, 21:21)
o jau kvapas - kazkas panasaus i acetona doh.gif zodziu, kol kas noro duonai neikvepia  doh.gif  doh.gif  doh.gif


i kvapa baisiai didelio demesio nekreipiau, nes jis man irgi nebuvo kazka malonaus (pvz duona rolleyes.gif ) primenantis.

dar truputi paverciau is rusu k. smile.gif
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo laugh.gif
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa tongue.gif
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2009 01 21, 12:22)
i kvapa baisiai didelio demesio nekreipiau, nes jis man irgi nebuvo kazka malonaus (pvz duona rolleyes.gif ) primenantis.

dar truputi paverciau is rusu k. smile.gif
http://www.good-cook...ic3228s810.html
Taisykle tokia: jei raugas dar netapo raudonas, zalias, melynuojantis ar juodas, nedvokia baisiai ir nepasidenges pelesiu- galima sakyti, kad viskas ok ir jis laukia pamaitinimo  laugh.gif
Tas pats apie konsistencija ir kvapa: g.b., kad jis stipriai suputoja arba visai ramus, turi rugstu kvapa (ypat. ruginis) arba svelnu citrusini kvapa, arba kvepia svieziai prapjautu obuoliu. Nieko ypatingo, jei jo kvapas atsiduoda actu. T.p. ne isimtis spirito kvapas arba nagu lako nuemejo kvapelis. Visai sviezias raugas is pradziu turi lyg uzsistovejusios dregmes kvapa tongue.gif
Visi sie pozymiai su laiku prapuolineja iki ju nebuvimo, jei rauga laiku permaisote ir pamaitinate. Deja, daugelis ismeta rauga, o gal jis buvo paprasciausiai alkanas unsure.gif

Supratau smile.gif pasirodo, mano gyvis alkanas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet va siandien jau ir isauges graziai thumbup.gif
Atsakyti