na ka, kad jau apie raugus kalbam, tai as ir nuotrauka mestelesiu
cia jau baigtas procesas. Raugas labai tirstas, isakijes, padidejes gal visus 5k.
Gaminau pagal Triule (pirmas receptas). Pirmas keturias dienas nelabai jis norejo judeti - kiek isakijo ir tiek, o veliau - is tiesu per 8val padidrejo 4k. (tada skaitosi, kad raugas pagamintas ir galima su juo gamint arba slept saldytuve...)
Siaip man ir kvietinis, ir ruginis raugai buvo rugstus (juk suruge
)
Taip, kad, nzn kuo skiriasi...
Picos duona:
150ml vandens
150ml pieno
2a s aliejaus
1 a s druskos
2 a s cukraus
2 v s pomidoru padazo
500g miltu (gali reiketi ir daugiau)
2 a s mieliu
smulkintos desrytes, ferm. surio, pakepintu morku su svogunais, megstamu prieskoniu (as dejau vidurzemio juros, krapu, raudonelio)
Pagardai dedami po supypsejimo.
Kepiau Normal programa
mano bezdzioniu duona - virsus gerai paskrudo, nes barsciau cukrum ir cinamonu. Kepiau orkaitej, o recepta naudojau skirta duonkepei:
3st miltu
2 v s gliuteno (nebutinai)
2 v s medaus
1 v s aliejaus
30+70g sviesto
1.5 a s druskos
200ml pieno
2 kiausiniai (pienas + kiausiniai turi sudaryti 320ml)
1 v s mieliu
Sudetis visus produktus, iskytus 70g sviesto. Nustatyti teslos ruosimo programa. Po 1.5val, tesla padalyti i dvi dalis, iskocioti 1cm storio, supjaustyti rombeliais. Istirpinti ir atvesinti sviesta. Kiekviena gabaleli mirkyti svieste ir kloti i forma. Leisti 1val pakilti. Kepti kepimo programa (bake) apie 1val. (paprasciausia nustatyti kepimo progr su 1val atidejimu).
Kadangi as kepiau formoj orkaitej, tai forma istepiau sviestu ir pabarsciau miltais - tada pyragas lengvai atsoko... Man siame recepte truko saldumo. patiko dukrai (nes nereikia pjaustyt, pati atsilauzia kiek nori...)
Isversiu jums bulviu bandeliu recepta - mano megstamiausia duona (jau perskaiciuota duonkepei bus)
140ml vandens
95ml pieno
55g sviesto
40g cukraus
1/2 a s druskos (gali ir nebuti, jei naudosite ne dribsnius, o kose)
1/2 kiausinio (suplakti ir padalinti, as dedu viena S dydzio)
25g nesudytu bulviniu dribsniu (as imu lyg saldvos bulviu kose su grietinele ir krapais, tada nededu papildomai druskos)
350-400g miltu
5g sausu mieliu (nepamaisys ir 7)
1v s smulkintu svieziu krapu (as naudojau 1 a s dziovintu)
Pakaitinti vandeni, piena, sviesta, cukru iki kol ims tirpti sviestas, sudeti bulviu dribsnius, ismaisyti.
Pagal duonkepes reikalavima sudeti likusius produktus (kiausinis butinai turi buti suplaktas)
Kepu normal rezimu.
Labai skani, kvapni, puri. Tiesa, su bulviu dribsniais ne taip gerai gavosi, kaip su kose... Nepamaisytu ir kepintas svoguniukas.
na, tam kartui gal nieko nepamirsau...