Na va, isverciau kvietinio raugo recepta. Daug prirasyta, bet darbo nera daug, nebijokit
Tekstas ir foto ne mano, o is sio psl.
http://community.liv...esta/25123.htmlPirma diena1/2 puodelio (100 g) silto, svaraus vandens (emiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltuSvariame inde ismaisyt miltus su vandeniu, perdeti i svaru stiklaini, uzdengti plevele, na ir gumyte uzverzt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperaturoje.
Pamaitinsime po 48val.
Trecia dienaRaugo kvapas turetu buti ,duoniskai rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite
2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.
Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg Penkta dienaPasilikti
1/4 puodelio raugo, likusi ismesti.
Ismaisyti rauga su
3 valgom. saukstais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu paciu kvietiniu).
Tesla bus kietoka. Velgi deti I stiklaini, uzdengta plevele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jusu raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nera toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rugstoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..
Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpgVisuose sekanciuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat:
¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu.Priklausomai, kiek isaugo jusu raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekancia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas neprades augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadides 4kartus).
Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprasyme
Is pradziu gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubekit ir viskas pasiseks
dar truputi
Kvietinis raugas.
Baltai duonai kepti su rugstelejusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mieliu imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mieliu dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumaziname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni mazdaug ziurime pagal tesla).
Ruginis raugas.
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei musu duonoje norime tureti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite stiprios arba ganetinai rugscios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.