QUOTE(Katu @ 2009 01 08, 22:44)
As ikaitinu iki 190-200 laipsniu (duonai iki 200, smulkesniems (bandelems, rageliams) - iki 190). Duona kepu kiek nurodyta receptuose (daugumoj nurodyta) apie 30-40 minuciu (priklauso irgi nuo formos), ragelius nezinau, nujauciau gal apie 15-20 min gaunasi, kai ruoduot pradedu. Mano orkaite eiline, be jokiu ventiliaciju. Jungiu kaitinima is virsaus ir apcios, dedu i vidurine lentyna. Netikrinu nieko, nevarstau orkaites duru. Paziuriu mazdaug per langeli, pamojuoju kepiniams, palinkiu gerai iskepti
O tada dar vienas klausimelis kaip klause triule, programa renkiesi duonai ir pries kepima isimi ar tiesiog teslos minkyma ir kildinima uzstatai? Ar formuoji kepaliuka, ar kepi kokiam nors inde? Man tiesiog idomu, kame cia tas esminis momentas, kodel orkaitej neva skaniau gaunasi... Ar del to, kad suformuojamas kepaliukas, ar del temperaturos, ar del aplinkos kitos.. Gal ir dar kas gali sia patirtim pasidalint ? Reikia matyt ir paciai isbandyt, kad suprasciau, kas ir kaip, bet kazkaip tingisi.....