Prieš kelias dienas iš Moters savaitgalio virtuvės žurnalėlio seno numerio kepiau tokią duoną:
Kasdieninis batonas
450g. miltų
125 g.manų kruopų
500 g. vandens
40 g. mielių
20 g. druskos
1 kiaušinis
Receptas skirtas ne duonkepei, aš prisitaikaiu, tai iškart ir rašau, kaip duonkepėje kepiau: Vandenyje išmirkyti manų kruopas, tada dėti miltus, mieles, druską, manų kruopas ir kiaušinį. Nustačiau tešlos ruošimo programą, po to jungiau duonos kepimo programą atskirai - pagal receptą reiktų kepti 15 min., bet aš duonkepėje kepiau 40 min.
Kepiau prieš 4 dienas, o duona dar kaip šviežia
Tokia drėgna,minkšta, panašesnė ne į batoną, o į baltą duoną
P.S. Kepiau pusė porcijos