Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(marka100 @ 2009 01 05, 16:02)
Sveikos mamytes,gal kuri pagelbesit,vienoj kavinej valgiau duona su suriu kepta,taip uzsimaniau pati pasidaryt bet nerandu recepto,buciau labai dekinga 4u.gif

duona reikia issikepti atskirai, istrinti su cesnaku ir druska. tas surio padazas daromas is tarkuoto fermeninio surio ir majonezo. kuo jie geresnes kokybes, tuo skanesnis padaziukas. tada indelyje sumaisyti duona su surio misiniu ir truputi pakaitinti mikrobangineje, kol issilydys. Arba galima surio misini atskirai maisant islydyti virs silpnos ugnies ir i ji dazyti duonyte.
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2009 01 04, 12:31)
o kokiame ekstrakte mieliu yra? as naudoju toki skysta (is Klingu 'Geros giros' pakuotes), tai jame nera mieliu, mieles atskirai pridedamos smile.gif
o Borodino duona man pries pora dienu irgi visai subliusko, nzn kas buvo nutike (kitos priezasties neradau, tai nusprendziau, kad gal 1 stikline miltu buvau neidejus g.gif ). siaip ji visada gaunasi, bet ne tokia iskilus, kaip balta duona schmoll.gif

Gal galit pasakyti kokioje parduotuvėje perkat Klingu 'Geros giros' ? Nu niekur aš jos nerandu doh.gif . O gal ji ne prie giros padėta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Trolėmolė @ 2009 01 05, 16:00)
Gal galit pasakyti kokioje parduotuvėje perkat Klingu 'Geros giros' ? Nu niekur aš jos nerandu  doh.gif . O gal ji ne prie giros padėta  g.gif

Turetu ji but padeta ne prie giros buteliais, o prie visokiu zele, pudingu, pyragu pusgaminiu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 05, 16:59)
duona reikia issikepti atskirai, istrinti su cesnaku ir druska. tas surio padazas daromas is tarkuoto fermeninio surio ir majonezo. kuo jie geresnes kokybes, tuo skanesnis padaziukas. tada indelyje sumaisyti duona su surio misiniu ir truputi pakaitinti mikrobangineje, kol  issilydys. Arba galima surio misini atskirai maisant islydyti virs silpnos ugnies ir i ji dazyti duonyte.

Labai dekui 4u.gif ,bandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Mielosios,duonytes kepejos,
turiu prasyma,gal kuri turite receptuka rugines duonos,kur butu naudojama,tarkim kmynai ,kalendra,svogunas.
Buciau jums dekinga,noriu savaitgali iskepti tokios duonytes.
Atsakyti
radau pati paprasciausia recepta:
siltas vanduo,
sviestas,
druska,
cukrus,
miltai,
mieles.
Parasyta, kad viska sudeti is eiles ir kepti NORMAL funkcija 3 val.

Ka kaip kada deti? Jau du kepaliukus neiskilusius ismeciau. Daugiau jokios info verysad.gif Gal as mieles sausas ne laiku sudedu ar kazka blogai darau. Pamokykit prasau mane 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2009 01 06, 19:29)
siltas vanduo,
sviestas,
druska,
cukrus,
miltai,
mieles.

Ka kaip kada deti? Jau du kepaliukus neiskilusius ismeciau. Daugiau jokios info  verysad.gif  Gal as mieles sausas ne laiku sudedu ar kazka blogai darau. Pamokykit prasau mane  4u.gif

As taip ir dedu viska is eiles - pirmiausia skysciai (pienas, pasukos, jogurtas, vanduo), tada sviestas/aliejus, kiausinis, cukrus, druska, miltai, mieles.

Nu lyg ir pavyksta visada. Duonkepe Cklatronic, dazniausiai kepu normal programa. Negalima darineti duonkepes kai lieka mazdaug 1.5 val iki programos galo g.gif
Atsakyti
QUOTE(TUSINA @ 2009 01 06, 20:29)
siltas vanduo,
sviestas,
druska,
cukrus,
miltai,
mieles.

Ka kaip kada deti? Jau du kepaliukus neiskilusius ismeciau. Daugiau jokios info  verysad.gif  Gal as mieles sausas ne laiku sudedu ar kazka blogai darau. Pamokykit prasau mane  4u.gif

Mieles reikia sudeti pacioj pabaigoj, ant miltu. Svarbu, kad jos nekontaktuotu nei su skysciais, nei su cukrum, nei su druska. Ziurek, kad vanduo nebutu per siltas.. o daugiau kaip ir viskas paprasta, turetu gautis..
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 01 06, 13:09)
Mielosios,duonytes kepejos,
turiu prasyma,gal kuri turite receptuka rugines duonos,kur butu naudojama,tarkim kmynai ,kalendra,svogunas.
Buciau jums dekinga,noriu savaitgali iskepti tokios duonytes.

Rugines duonos recepteliu cia ne vienas yra, tik atversk keleta puslapiu atgal. O pagardinti duona gali savo nuoziura - kmynais, kalendrom, svogunais ar dar kazkuo..
Atsakyti
Aciu,as,tair padarysiu.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 01 06, 20:56)
As taip ir dedu viska is eiles - pirmiausia skysciai (pienas, pasukos, jogurtas, vanduo), tada sviestas/aliejus, kiausinis, cukrus, druska, miltai, mieles.

Nu lyg ir pavyksta visada. Duonkepe Cklatronic, dazniausiai kepu normal programa. Negalima darineti duonkepes kai lieka mazdaug 1.5 val iki programos galo  g.gif

QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 06, 21:14)
Mieles reikia sudeti pacioj pabaigoj, ant miltu. Svarbu, kad jos nekontaktuotu nei su skysciais, nei su cukrum, nei su druska. Ziurek, kad vanduo nebutu per siltas.. o daugiau kaip ir viskas paprasta, turetu gautis..
Papildyta:

aciu 4u.gif Bandysiu trecia karta. Viska taip ir darau, kaip jus sakot, bet duona neiskyla. Gal reikia pabandyti sudetingesni varianta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 12 27, 22:49)
man irgi kazkaip toks klausimas pasistojo lotuliukas.gif duonines neturiu, paprastai duona laikydavau maiselyje saldytuvo apacioje (kur darzoves,kitam skyriuj)sventems prikepiau nemazai duonos, bet palaikius minetom salygom ji man tokia per daug dregna pasidare, tai dienai isemiau ir pastacius ant atpjauto galo tiesiog ant ranksluoscio padejau, kad apdziutu rolleyes.gif  gal vistik duonines reiktu ax.gif

aš išėmus iš duonkepės palaikau ant kokio audeklo/rankšluosčio, vėliau, jei lieka, laikau maišelyje duoninėj smile.gif

Kaunietės ar radot kur pirkt 550C miltų? aš šitų nerandu, kepu su 812B, puiki duona gaunasi, įdomu kaip su tais būtų g.gif
Atsakyti
Aš vilnietė, bet irgi niekur tų 550C nerandu...

QUOTE(Siracusa @ 2009 01 08, 01:36)
aš išėmus iš duonkepės palaikau ant kokio audeklo/rankšluosčio, vėliau, jei lieka, laikau maišelyje duoninėj smile.gif

Kaunietės ar radot kur pirkt 550C miltų?  aš šitų nerandu, kepu su 812B, puiki duona gaunasi, įdomu kaip su tais būtų g.gif

Atsakyti