Na ka, issikepiau vakar tuos Kifle ragelius, tai tiesa saket - tikrai labai skanus ir minksstuciai Kepiau per dvi skardas. Pirmojoje, kaip cia graziau issireiskus, tie rageliai i kazkokius baisuoklius isvirto , bet antra skarda formuodama jau supratau, kad kuo plonesni blyna padarai, tuo grazesnis ragelis susisuka, tai isejo tokie grazuciai Dali apibarsciau sezamais, dali kmynais, o dali juodgrudes seklom - labai skanu sumustinukams su suriu ar mesyte, nes tos seklos priduoda svelnu i svogunus panasu prieskoni. Ju ir i siaip i duona su grudais isiberiu, sako labai sveika
Pirma karta tokia girdziu - juodgrude. Kur ja perki?
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 03, 11:06)
Na ka, issikepiau vakar tuos Kifle ragelius, tai tiesa saket - tikrai labai skanus ir minksstuciai Kepiau per dvi skardas. Pirmojoje, kaip cia graziau issireiskus, tie rageliai i kazkokius baisuoklius isvirto , bet antra skarda formuodama jau supratau, kad kuo plonesni blyna padarai, tuo grazesnis ragelis susisuka, tai isejo tokie grazuciai Dali apibarsciau sezamais, dali kmynais, o dali juodgrudes seklom - labai skanu sumustinukams su suriu ar mesyte, nes tos seklos priduoda svelnu i svogunus panasu prieskoni. Ju ir i siaip i duona su grudais isiberiu, sako labai sveika
laba, nu vis kazka naujo suzinau cia uzsukusi tai kas cia per prieskonis toks?
QUOTE(Nikki N @ 2009 01 03, 12:11)
Pirma karta tokia girdziu - juodgrude. Kur ja perki?
Sikart pirkau Delonoje, bet buna ir kitose prieskoniu parduotuvese. Kartais raso mandresni pavadinima - kalindzi seklos, bet cia tas pats tinka visiems duonos gaminiams gardinti, taip pat darzoviu ar mesos troskiniams, raugintiems kopustams, agurkeliams..
QUOTE(aistuzele @ 2008 12 23, 10:09)
Sveikutės
Aš vakar kepiau juodą duoną su saulėgrąžomis ( verčiausi iš rusiško saito)
400 ml kvietinių miltų
400 ml ruginių miltų
400 ml šviesaus alaus
10-15 gr mielių
50 ml šilto vandens
1 a.š. druskos
3 a.š. kakavos
1 a.š. kmynų
gera sauja saulėgrąžų
Ištirpinti kakavą ir mieles vandenyje iki, kol suputos. Į miltus įdėti druskos, kmynų, saulėgrąžų. Supilti alų ir vandenį su mielėm ir kakava į miltus. Pakildinti 1 val.
Praėjus valandai, pamaigyti pačią tešlą, nes jis gaunasi iti lipni, bet ji tokia turi būti, ir perdėti į formą ( stačiakampę), pateptą riebalais. Tada vėl pakildinti apie 40 min, kol padvigubės. Įkaitinti orkaitę iki 200 temp. Orkaitės apačioje padėti puodą su vandeniu ir kepti apie 1 val. Vis žvilgčiojant, jei tik plutelė pradeda užkepti, duoną apdenkite folija.
Aš vakar kepiau juodą duoną su saulėgrąžomis ( verčiausi iš rusiško saito)
400 ml kvietinių miltų
400 ml ruginių miltų
400 ml šviesaus alaus
10-15 gr mielių
50 ml šilto vandens
1 a.š. druskos
3 a.š. kakavos
1 a.š. kmynų
gera sauja saulėgrąžų
Ištirpinti kakavą ir mieles vandenyje iki, kol suputos. Į miltus įdėti druskos, kmynų, saulėgrąžų. Supilti alų ir vandenį su mielėm ir kakava į miltus. Pakildinti 1 val.
Praėjus valandai, pamaigyti pačią tešlą, nes jis gaunasi iti lipni, bet ji tokia turi būti, ir perdėti į formą ( stačiakampę), pateptą riebalais. Tada vėl pakildinti apie 40 min, kol padvigubės. Įkaitinti orkaitę iki 200 temp. Orkaitės apačioje padėti puodą su vandeniu ir kepti apie 1 val. Vis žvilgčiojant, jei tik plutelė pradeda užkepti, duoną apdenkite folija.
Kazin cia toks mieliu kiekis naudojamos svieziu ar sausu ?
QUOTE(Monciuke @ 2009 01 02, 00:01)
O va pora kartų jau bandžiau kepti panašią į Borodino duoną, ir abu kartus man ji sukrito per vidurį. Vieną kartą kepant, mano manymu buvo per daug miltų, nes vos maišė, tai šiek tiek įpyliau vandens ir dar pati pamaišiau. O antrą kartą man pasirodė per skysta, bet galvojau, kad gal ir turi taip būti, nors gerai išsimaišo. Ir prieš kepant buvo labai gražiai iškilus beveik iki pat dangčio....
Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Tai va, noriu paklaust, ar čia vis dėlto gali būti problema miltų kiekyje dėl to sukritimo? Beje, vieną kartą naudojau sausas mieles (5 gr), o antrą kartą paprastas (9 gr). Naudojau ne salyklo ekstraktą, o giros, tai į jo sudėtį dar įeina mielės, todėl mažiau dėjau, nei pagal receptą.
Jei duona is pradziu labai iskyla, o kepant sukrenta per viduri, tai reiskia, jog arba per daug mieliu, arba per mazai miltu, arba per daug vandens, arba minkant tesla vanduo buvo per karstas.
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 28, 22:31)
saldus batonas
Jusu sita batona kepti saldziai duonai skirta programa? zadu uzstatyti rytojaus rytui as ji
Ką tik prisikepiau bandelių pagal šį receptuką - tiesiog puikios!
Tešla labai gražiai iškilo ir kepant dar pakilo (gal ir per daug )
Tešla labai gražiai iškilo ir kepant dar pakilo (gal ir per daug )
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 30, 18:23)
as tai naudoju toki recepta:
500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.
500 g miltų;
1 pakelis sausų mielių;
250 ml pieno;
50 g cukraus;
50 g sviesto arba margarino;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 03, 15:30)
Jei duona is pradziu labai iskyla, o kepant sukrenta per viduri, tai reiskia, jog arba per daug mieliu, arba per mazai miltu, arba per daug vandens, arba minkant tesla vanduo buvo per karstas.
oho kiek variantų Na bet spėju kad vis dėlto bus per daug mielių, nes vandens tai vieną kartą buvo net per mažai sakyčiau, bet buvo tas pats... Ir naudoju šaltą vandenį, tai per karštas irgi negalėjo būt Kad žinočiau kiek tame giros ekstrakte yra mielių, tai žinočiau kiek dar jų dėt, o dabar tai iš akies. Šiaip aišku reiktų salyklo ekstrakto gauti, bet kažkaip niekur neradau jo pirkti. Gal kas pasakytumėt kur jo gaunat?
Bet kokiu atveju, ačiū mama_Greta už patarimus, tikiuosi kitą kartą pasiseks
QUOTE(Monciuke @ 2009 01 03, 22:07)
Kad žinočiau kiek tame giros ekstrakte yra mielių
o kokiame ekstrakte mieliu yra? as naudoju toki skysta (is Klingu 'Geros giros' pakuotes), tai jame nera mieliu, mieles atskirai pridedamos
o Borodino duona man pries pora dienu irgi visai subliusko, nzn kas buvo nutike (kitos priezasties neradau, tai nusprendziau, kad gal 1 stikline miltu buvau neidejus ). siaip ji visada gaunasi, bet ne tokia iskilus, kaip balta duona
As kepiau saldu batona, nu zinokit super jau koks saldus ir skanus, vyras apsipatenkines nuo pat ryto tikrai labai labai geras batoniukas
Sveikos mamytes,gal kuri pagelbesit,vienoj kavinej valgiau duona su suriu kepta,taip uzsimaniau pati pasidaryt bet nerandu recepto,buciau labai dekinga