m_Greta, kepiau rugine duona duonkepej, pagrindine programa (3val), tik miltus su raugu kildinau per nakti bliude (bet gi galima tam paciam duonkepes inde - maziau bus plovimo paskui
)
Mano raugo receptas buvo toks - 120g miltu, 120g vandens, po 24 val - puse ismetam, dadedam 60gr miltu, 60gr vandens. Tai kartojam 4 kartus. (Kodel dali ismetam - nzn
bet toks receptas). ketvirta diena raugo buna mazdaug triskart daugiau nei buvo. Jei ne - pastatyti kur silciau ir toliau 'maitinti'. Veliau laikyti saldytuve, karta per sav 'pamaitinant' (tada valandai isimu is saldytuvo, kad suaktyvetu).
Kazkas dare rugini rauga is 60/60, paskui 30/30gr, neismetinejant - rase, kad viskas gavosi, kai palaike silciau po radiatoriu, siltame dubenyje su vandeniu.
Mano baba sake is viso - sumaisyt buza ir laikyt kol uzrugs - stai tau ir raugas... Svarbu, kad neuzpelytu, neuzpultu museles (tad butinai laikyti uzdengta).
As dariau pagal recepta (vandrens kieki), o paskui paskaiciau - kad reikia rauga isleisti, tai ipyliau i ji gal 50ml silto vandenuko papildomai. Siaip nesupratau - gal senoviskas raugas koks kietas, kad ji 'isleist' reikia, nes maniskis - gryna tesla...
Tiesa, duonyte siandien vis dar minksta, skani, gal net labiau 'subrendus'. Kepsiu kaip juodos varijanta (juoda tik as viena ir megstu, tai man visai sav to kepaliuko)
Einu studijuot ru psl