As dazniausiai laikau tokiam Tupperware inde:
Kartais dedu i saldytyva maisiuke, kai noriu, kad ilgiau isliktu nesugedusi, bet saldytuvine ne tokia skani.
Esu turejusi TW duonine, bet ja pardaviau, nes nenaudojau - neberandu vietos jai virtuvej
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 28, 00:03)
As anksciau laikiau maisiukuose, nu bet uzkniso, nusprendziau, kad bus daugiau tvarkos namie, jei isigysiu duonine ir esu laaabai patenkinta. tiek duona, tiek bandeles ar pyragai kur kas geriau issilaiko, ir nereikia jokiu maisiuku, pleveliu ar panasiai.. bet turbut dar ir nuo duonines kokybes priklauso. pas mane toks metalinis padeklas, ant jo - bambukinis padekliukas-groteles, uzsidengia plastikiniu gaubtu. super
as kadangi nezinojau ar cia geras mano pirkinys, tai daug i ji neinvestavau nusipirkau tokia mazuliuke (del vietos stokos) plasmasine su padekliuku viduje, uzsidengia ji sandariai taip, nu tokia simpatiska, tikiuosi ilgiau islaikys duonyte
Papildyta:
O dar, kai iskepate duonyte, tai kada jus ja isimate is to kepimo indelio? po kiek laiko mazdaug? nu kad nesusmegtu ten ir visa kita
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 28, 00:30)
as kadangi nezinojau ar cia geras mano pirkinys, tai daug i ji neinvestavau nusipirkau tokia mazuliuke (del vietos stokos) plasmasine su padekliuku viduje, uzsidengia ji sandariai taip, nu tokia simpatiska, tikiuosi ilgiau islaikys duonyte
Papildyta:
O dar, kai iskepate duonyte, tai kada jus ja isimate is to kepimo indelio? po kiek laiko mazdaug? nu kad nesusmegtu ten ir visa kita
Papildyta:
O dar, kai iskepate duonyte, tai kada jus ja isimate is to kepimo indelio? po kiek laiko mazdaug? nu kad nesusmegtu ten ir visa kita
As tai aklai vadovaujuosi instrukcija ir isimu iskart, kai iskepa. Ir dar niekada nieko blogo jai del to nenutiko tik neskubu prapjauti, bent jau 15 min palaukiu..
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 28, 01:28)
As tai aklai vadovaujuosi instrukcija ir isimu iskart, kai iskepa. Ir dar niekada nieko blogo jai del to nenutiko tik neskubu prapjauti, bent jau 15 min palaukiu..
labas rytas
as isemiau iskart vakar, o pjausiu va pusryciams, is nuotrupu pasirode,kad skani gavosi duonyte duoninej per nakty buvo
Kaip ilgai laikosi duona dar ir nuo pacios duonos, t.y. recepto priklauso. Man viena geriausiai/ilgiausiai issilaikanciu duonyciu tai cia visu pamegta plikyta mamytes duonele. jau net neprisimenu kada kepiau, per sventes isvaziave buvom, tad teko palikt puskepali duoninej, o grize radom dar visai minkstute, dregna, nei kiek nesupelijusia o stovi tai savaite maziausiai.
Mano vakarykste Pilno grudo duonele, tikrai skani gavosi tokia tamsi , su desryte niam niam pusryciams
o db eisiu ieskoti mamytes duonytes recepto, gal isbandysiu
o db eisiu ieskoti mamytes duonytes recepto, gal isbandysiu
Na ka, eksperimentai tesiasi Sios dienos kepinys - duonele su dziovintomis slyvomis. Rezultato vis dar laukiu
225 g dziovintu slyvu (su kauliukais; jei be kauliuku - truputi maziau)
1 saukstas sausu mieliu
75 g (2/3 puodelio) rupiu miltu
385-420 g miltu
1/2 arb.s. sodos
1 arb.s. druskos
1 arb.s. pipiru
30 g kambario temperaturos sviesto
175 ml pasuku
55 g sukapotu graikiniu riesutu
Recepte raso, kad slyvas reiktu pamirkyti per nakti arba truputi silpai pavirinti, kad suminkstetu, nusunkti, isimti kauliukus ir susmulkinti. Is likusio skyscio paimti 4 saukstus ir taip pat supilti i tesla. Bet as nemirkiau, nes ir taip minkstuteles buvo, tai paprasto vandenuko i tesla ipyliau.
225 g dziovintu slyvu (su kauliukais; jei be kauliuku - truputi maziau)
1 saukstas sausu mieliu
75 g (2/3 puodelio) rupiu miltu
385-420 g miltu
1/2 arb.s. sodos
1 arb.s. druskos
1 arb.s. pipiru
30 g kambario temperaturos sviesto
175 ml pasuku
55 g sukapotu graikiniu riesutu
Recepte raso, kad slyvas reiktu pamirkyti per nakti arba truputi silpai pavirinti, kad suminkstetu, nusunkti, isimti kauliukus ir susmulkinti. Is likusio skyscio paimti 4 saukstus ir taip pat supilti i tesla. Bet as nemirkiau, nes ir taip minkstuteles buvo, tai paprasto vandenuko i tesla ipyliau.
na va, as sventems kepiau juodos rugines duonos ir duonos su bulviu kose (pagal bulviniu bandeliu recepta, perskaiciuotos duonkepei vienam kepaliukui). Rugine dariau su kvietiniu raugu (tik toki turejau), dar idejau saukstuka mieliu del viso pikto (na, sakau, gal ruginis raugas stipresnis buna? ) ir kokius 50g rupiu miltu. Gavosi tikrai skani rugine duona, panasi i dzuku ar kauno, nevisiskai tamsi, nesuprantu, ko is tiesu deda i tas namines rugines, kad jos tokios juodos gaunasi... speju, vis tik, salyklo... Dar uosvienes paklausiau, kame reikalas, tai ji sake, kad kai augindavo savo rugius, tai duona tokia tikroviska budavo, o kai eme pirkti, tai jau ne tas.... sakau, gal kokie kvietrugiai ten parduodami?
Dar kepiau toki pagerinta batona su riesutais, razinomis ir cinamonu - sita geri tai apsisukdama valgiau su sviestu prie arbatos.
Foto ir detales bus veliau - kai vaikus suguldysiu
As duona laikau maiselyje, duonineje. Paprastai per 3 dienas suvalgom, tai nespeja pasenti...
Dar kepiau toki pagerinta batona su riesutais, razinomis ir cinamonu - sita geri tai apsisukdama valgiau su sviestu prie arbatos.
Foto ir detales bus veliau - kai vaikus suguldysiu
As duona laikau maiselyje, duonineje. Paprastai per 3 dienas suvalgom, tai nespeja pasenti...
mama Greta, gal gali aprasyti programa su kuria kepi mamytes duonyte koks numeriukas ir ka apie ja raso pas jus moulinexas kaip ir pas mane, bandysiu kepti
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 28, 20:28)
mama Greta, gal gali aprasyti programa su kuria kepi mamytes duonyte koks numeriukas ir ka apie ja raso pas jus moulinexas kaip ir pas mane, bandysiu kepti
as naudoju 8 programa, ji skirta duonai is sunkiai kylancios teslos, t.y. su ruginiais miltais, ivairiom seklom ir pan.
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 28, 20:47)
as naudoju 8 programa, ji skirta duonai is sunkiai kylancios teslos, t.y. su ruginiais miltais, ivairiom seklom ir pan.
vaje, tai pas mane ne taip pas mane pilno grudo beroc 4...o 8 programa kazkokia greitai duonai 6-saldziai duonai...tai kiba bandyti su ta 4 man tada kepti ten prie receptu parasyta visi su ruginiais miltais receptai
o tai cia speju bus 1kg duona?
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 28, 20:53)
vaje, tai pas mane ne taip pas mane pilno grudo beroc 4...o 8 programa kazkokia greitai duonai 6-saldziai duonai...tai kiba bandyti su ta 4 man tada kepti ten prie receptu parasyta visi su ruginiais miltais receptai
o tai cia speju bus 1kg duona?
o tai cia speju bus 1kg duona?
pas mane 3 programa yra wholemeal bread, o 8 - omega rich bread ar kazkaip panasiai. tai va ja ir naudoju. jai skirti receptai turi daugiau ruginiu miltu ir grudu, o 3 pritaikyta rupaus malimo kvietiniams miltams, selenoms ir pan.
o duonyte lygtais net ir didesne ganasi, 1.5 kg renkuosi.. ir tai kazkas rase, kad kartais buna neiskepusi, reikia papildomo kepimo. nors man tai iskepa