As jau buvau rasiusi anksciau kaip is paprasto vandens ir ruginiu miltu uzsimaisyti rauga, kuri pamaitinant galima ilgai islaikyti, kaip kad seniau kaimuose moteriskes islaikydavo. Jis kiekvienai seimininkei gausis siek tiek kitoks, nes kiekvienos kitokios namu bakterijos, tai naturalu. Ir kiek zinau, tiems, kas alergiski siaip mieliniams produktms, tokia duona su naturaliu raugu yra labiau tinkama.
labas Kalėdinis rytelis!
išsikepėme fortos bananų ir datulių duonelę šventėms, niam niam niam, tikrai galima pirštus nusikąst bevalgant.
išsikepėme fortos bananų ir datulių duonelę šventėms, niam niam niam, tikrai galima pirštus nusikąst bevalgant.
Su Šventėmis visas
Nesigavo kol kas niekas, nes pasirodo, kepimo milteliai buvo pasenę, tai ir nekepiau...

Nesigavo kol kas niekas, nes pasirodo, kepimo milteliai buvo pasenę, tai ir nekepiau...
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 23, 14:06)
Sekmes! Pasipasakok, kaip sekesi:) as tai skundziausi cia, kad nesigavo, o pats pyragas taip ir gulejo duoninej iki vakar. sakyciau gan ilgai isliko sviezus! Taigi, o vakar atvaziavo anyta su vyro seserim ir suslamste puse to pyrago, sake - oooo koks skanus...
tai gal ne taip jau ir blogai 


gal galit patarti, kuo butu galima pakeisti pieno miltelius
nes as ju neturiu, o labai noriu pagal savo duonkepes receptukus idetus issikepti valstieciu duonytes (rugine)
ir ten praso 1 v.s pieno milteliu



QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 20:23)
gal galit patarti, kuo butu galima pakeisti pieno miltelius
nes as ju neturiu, o labai noriu pagal savo duonkepes receptukus idetus issikepti valstieciu duonytes (rugine)
ir ten praso 1 v.s pieno milteliu 



kaip jau minejau, pieno milteliai buna tik is vaikisku (kudykiu) arba sojos pieno milteliai. Jei nei vienu neturi, dek vietoj vandens (jei toks i sudeti ieina) pieno.
Arba nedek nieko

QUOTE(Katu @ 2008 12 27, 21:39)
kaip jau minejau, pieno milteliai buna tik is vaikisku (kudykiu) arba sojos pieno milteliai. Jei nei vienu neturi, dek vietoj vandens (jei toks i sudeti ieina) pieno.
Arba nedek nieko
Arba nedek nieko

ot galva




Vienas is mano naujesniu pastebejimu - labai skanu kepant paprasta balta duona pagardinti malta ozrage
kvapas pasklinda nuostabus, o pats prieskonis gan neikyrus, svelnus toks. Tik svarbu jos nepadauginti. I 750 g kepaliuka dedu 1 nubraukta arbatini sauksteli ir manau, kad daugiau jau butu per daug.

QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 27, 21:51)
Vienas is mano naujesniu pastebejimu - labai skanu kepant paprasta balta duona pagardinti malta ozrage
kvapas pasklinda nuostabus, o pats prieskonis gan neikyrus, svelnus toks. Tik svarbu jos nepadauginti. I 750 g kepaliuka dedu 1 nubraukta arbatini sauksteli ir manau, kad daugiau jau butu per daug.

o kas ta ozrage?

QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 21:53)
cia toks gan kvapnus prieskonis, as asmeniskai isigijau ji visciukui itrinti (


QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 27, 23:37)
cia toks gan kvapnus prieskonis, as asmeniskai isigijau ji visciukui itrinti (
), itariu daznai buna vistienos prieskoniu misiniuose. o paskui perskaiciau vienoj knygoj, kad ozrage gardinami duonos gaminiai, tai nustebus iskart ismeginau
ozrages buna prieskoniu parduotuvese. as perku kietomis seklytemis, kurias susimalu su kavamale.


pagooglinau tai ismete kad prieskonine vaistazole



QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 20:53)
as ja gardinu bulves (keptas)

na reiks ir i duona pabandyt

Papildyta:
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 22:40)
o norejau pasiklausti kur jus laikot iskeptas duonytes? masiukuose, duonineje? (nes tokia snd isigijau
) nz kur ji geriau isstovi

man irgi kazkaip toks klausimas pasistojo



QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 23:40)
o norejau pasiklausti kur jus laikot iskeptas duonytes? masiukuose, duonineje? (nes tokia snd isigijau
) nz kur ji geriau isstovi

As anksciau laikiau maisiukuose, nu bet uzkniso, nusprendziau, kad bus daugiau tvarkos namie, jei isigysiu duonine

