As jau buvau rasiusi anksciau kaip is paprasto vandens ir ruginiu miltu uzsimaisyti rauga, kuri pamaitinant galima ilgai islaikyti, kaip kad seniau kaimuose moteriskes islaikydavo. Jis kiekvienai seimininkei gausis siek tiek kitoks, nes kiekvienos kitokios namu bakterijos, tai naturalu. Ir kiek zinau, tiems, kas alergiski siaip mieliniams produktms, tokia duona su naturaliu raugu yra labiau tinkama.
labas Kalėdinis rytelis!
išsikepėme fortos bananų ir datulių duonelę šventėms, niam niam niam, tikrai galima pirštus nusikąst bevalgant.
išsikepėme fortos bananų ir datulių duonelę šventėms, niam niam niam, tikrai galima pirštus nusikąst bevalgant.
Su Šventėmis visas
Nesigavo kol kas niekas, nes pasirodo, kepimo milteliai buvo pasenę, tai ir nekepiau...
Nesigavo kol kas niekas, nes pasirodo, kepimo milteliai buvo pasenę, tai ir nekepiau...
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 23, 14:06)
Sekmes! Pasipasakok, kaip sekesi:) as tai skundziausi cia, kad nesigavo, o pats pyragas taip ir gulejo duoninej iki vakar. sakyciau gan ilgai isliko sviezus! Taigi, o vakar atvaziavo anyta su vyro seserim ir suslamste puse to pyrago, sake - oooo koks skanus... tai gal ne taip jau ir blogai
gal galit patarti, kuo butu galima pakeisti pieno miltelius nes as ju neturiu, o labai noriu pagal savo duonkepes receptukus idetus issikepti valstieciu duonytes (rugine) ir ten praso 1 v.s pieno milteliu
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 20:23)
gal galit patarti, kuo butu galima pakeisti pieno miltelius nes as ju neturiu, o labai noriu pagal savo duonkepes receptukus idetus issikepti valstieciu duonytes (rugine) ir ten praso 1 v.s pieno milteliu
kaip jau minejau, pieno milteliai buna tik is vaikisku (kudykiu) arba sojos pieno milteliai. Jei nei vienu neturi, dek vietoj vandens (jei toks i sudeti ieina) pieno.
Arba nedek nieko
QUOTE(Katu @ 2008 12 27, 21:39)
kaip jau minejau, pieno milteliai buna tik is vaikisku (kudykiu) arba sojos pieno milteliai. Jei nei vienu neturi, dek vietoj vandens (jei toks i sudeti ieina) pieno.
Arba nedek nieko
Arba nedek nieko
ot galva nu isties uzdejau kepti kita duonele (is receptu moulinex) kur daugiau ruginiu miltu yra pilno grydo duonele vadinasi tikiuosi bus skani
Vienas is mano naujesniu pastebejimu - labai skanu kepant paprasta balta duona pagardinti malta ozrage kvapas pasklinda nuostabus, o pats prieskonis gan neikyrus, svelnus toks. Tik svarbu jos nepadauginti. I 750 g kepaliuka dedu 1 nubraukta arbatini sauksteli ir manau, kad daugiau jau butu per daug.
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 27, 21:51)
Vienas is mano naujesniu pastebejimu - labai skanu kepant paprasta balta duona pagardinti malta ozrage kvapas pasklinda nuostabus, o pats prieskonis gan neikyrus, svelnus toks. Tik svarbu jos nepadauginti. I 750 g kepaliuka dedu 1 nubraukta arbatini sauksteli ir manau, kad daugiau jau butu per daug.
o kas ta ozrage?
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 21:53)
o kas ta ozrage?
cia toks gan kvapnus prieskonis, as asmeniskai isigijau ji visciukui itrinti ( ), itariu daznai buna vistienos prieskoniu misiniuose. o paskui perskaiciau vienoj knygoj, kad ozrage gardinami duonos gaminiai, tai nustebus iskart ismeginau ozrages buna prieskoniu parduotuvese. as perku kietomis seklytemis, kurias susimalu su kavamale.
QUOTE(mama_Greta @ 2008 12 27, 23:37)
cia toks gan kvapnus prieskonis, as asmeniskai isigijau ji visciukui itrinti ( ), itariu daznai buna vistienos prieskoniu misiniuose. o paskui perskaiciau vienoj knygoj, kad ozrage gardinami duonos gaminiai, tai nustebus iskart ismeginau ozrages buna prieskoniu parduotuvese. as perku kietomis seklytemis, kurias susimalu su kavamale.
pagooglinau tai ismete kad prieskonine vaistazole nu pabandysiu kur nors uzklausti kai prieskonius pirksiu...gal tikrai bus skanu as db laukiu tos issvajotos rugines duoneles, tikiuosi bus skani...o norejau pasiklausti kur jus laikot iskeptas duonytes? masiukuose, duonineje? (nes tokia snd isigijau ) nz kur ji geriau isstovi
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 20:53)
o kas ta ozrage?
as ja gardinu bulves (keptas) prieskoniu parduotuvese yra pirkt ir maltos.
na reiks ir i duona pabandyt
Papildyta:
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 22:40)
o norejau pasiklausti kur jus laikot iskeptas duonytes? masiukuose, duonineje? (nes tokia snd isigijau ) nz kur ji geriau isstovi
man irgi kazkaip toks klausimas pasistojo duonines neturiu, paprastai duona laikydavau maiselyje saldytuvo apacioje (kur darzoves,kitam skyriuj)sventems prikepiau nemazai duonos, bet palaikius minetom salygom ji man tokia per daug dregna pasidare, tai dienai isemiau ir pastacius ant atpjauto galo tiesiog ant ranksluoscio padejau, kad apdziutu gal vistik duonines reiktu
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 27, 23:40)
o norejau pasiklausti kur jus laikot iskeptas duonytes? masiukuose, duonineje? (nes tokia snd isigijau ) nz kur ji geriau isstovi
As anksciau laikiau maisiukuose, nu bet uzkniso, nusprendziau, kad bus daugiau tvarkos namie, jei isigysiu duonine ir esu laaabai patenkinta. tiek duona, tiek bandeles ar pyragai kur kas geriau issilaiko, ir nereikia jokiu maisiuku, pleveliu ar panasiai.. bet turbut dar ir nuo duonines kokybes priklauso. pas mane toks metalinis padeklas, ant jo - bambukinis padekliukas-groteles, uzsidengia plastikiniu gaubtu. super