Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Tęsiam toliau apie mūsų kasdieninės duonelės kepimą

user posted image



Kiek man teko pastebėti receptuose, tai kepant duoną su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų. Čia rašau apie duonos kepimą su duonai kepti skirta mašina.
Atsakyti
GAL KAM PRAVERS
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm

Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint

Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb

1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g

Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaunasada: 07 liepos 2008 - 12:55
Pabandžiau surinkti duonos receptus. Surašiau duonos pavadinimus pagal tai, koks nikas paskelbė, nes kai nėra pavadinimo, tai sunku kartais aptarti vieną ar kitą kepinį.

smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.

Čia 10 puslapių suvedžiau. Jei atrodo, kad tai naudinga, galiu pratęsti ax.gif
Atsakyti
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
Atsakyti
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Atsakyti
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.

*********************
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
Atsakyti
RamuneM kur tu anksciau buvai, as jau 3-cia para be miego, isigyjus duonkepe, receptu jeskau ir konspiektuoju. Tavo Rp. zinoma kad pagelbes, galima aptarineti, ir naujokams palengvinsi.
Atsakyti
QUOTE(kaunasada @ 2008 07 08, 00:57)
RamuneM kur tu anksciau buvai, as jau 3-cia para be miego, isigyjus duonkepe, receptu jeskau ir konspiektuoju. Tavo Rp.  zinoma kad pagelbes, galima aptarineti, ir naujokams palengvinsi.

Aga, ir aš taip dariau, kai įsigiju duonkepę. Rinkausi, deliojausi, rašiausi, spausdinau ... Tai todėl ir pagalvojau, kad šiek tiek sugaišiu laiko, bet pagelbėsiu ax.gif

Aš jau esu išbandžiusi iš čia pateiktų nemažai ir turiu savo favorites 4u.gif
Atsakyti
O mano duonkepei siandien 4-ta para -ir ketvirtas kepalelis. Pakolkas turiu tik 550D miltus. Kiek pavyko suprasti su tais paciais miltais prieskonius keiciant galima kiek zaisti ir su skoniu. Stai isirinkau is visu puslapiu prieskonius.

PRIESKONIAI: , džiovinti vaisiai, razinos, džiovinti pomidorai, bazilikas, petražolės, razmarinas, čiobrelis, raudonėlis pankoliai, juodieji pipirai, kvepiantis pipirai, medetkų žiedlapiai, sezamo sėklos, linų semenis, riešutai, saulėgrąžos, moliugų seklos, cibulis, kmynai, kalendra, krapų druska, česnakų druska,, prieskoninių žolelių mišinis "Paryžiaus kavinė"

Ka dar galite prideti? Kylo minciu, gal kas bandete po paskutinio signalo po paskutinio minkymo, kiek imanoma prieiti, neisimant teslos, formele iskluoti ajaru/klevo lapais (ar ka ten dar kaime naudoja duonele kepant). Gal ir duona lengviau issiimtu- nes siaip vargstu su isemimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaunasada: 08 liepos 2008 - 14:29
Kadangi aš ne Lietuvoje, tai džiaugiuosi bet kokia duona kuri nors kiek primena lietuvišką. Pasirinkimas produktų tikrai ne koks mano atveju.

Mūsų namuose pamėgta kris rusiška juoda duona ir dar iš Sonatinos lobyno kelios paprastos baltos duonos. Kepu kasdien po du kepalus: vieną juodą, kitą baltą. Žodžiu, duonkepė dirba įsijuosusi. Jei būčiau Lietuvoje, tai ekperimentuočiau ir kepčiau visokias egzotikas, o dabar tam neturiu laiko ax.gif Duonkepė dirba ir kitus dar darbus: maišo visokias man tešlas, džemus verda ... Ją myliu kaip patį reikalingiausią daiktą mano namuose tongue.gif

Pamiršu apie išėmimą. Man išsiima lengvai, bet aš jei recepte parašyta, kad reikia tarkim 2 šaukštų aliejaus, tai aš dedu 3. Jokių problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuneM: 08 liepos 2008 - 14:57
Mūsų namuose pamėgta kris rusiška juoda duona ir dar iš Sonatinos lobyno kelios paprastos baltos duonos. Kepu kasdien po du kepalus: vieną juodą, kitą baltą.

kris rusiška juoda duona -tai gan sudetinga, nemazai ingredijentu, ar duonos trupiniai- tai balti dziuveseliai? Kuo galima pakeisti Molasses? tai radau klevų sirupas, koks jo skonis. Kiek zinau sviezia klevo ar berzo sula beveik beskonio, vos vos salstelejusi. O jeigu sirupas, gal medus atstotu ?g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaunasada: 08 liepos 2008 - 20:06
QUOTE(kaunasada @ 2008 07 08, 21:03)
kris rusiška juoda duona -tai gan sudetinga, nemazai ingredijentu, ar duonos trupiniai- tai balti dziuveseliai? Kuo galima pakeisti Molasses? tai radau klevų sirupas, koks jo skonis. Kiek zinau sviezia klevo ar berzo sula beveik beskonio, vos vos salstelejusi. O jeigu sirupas, gal medus atstotu ?g.gif


Žiūrim į receptą:
1 1/2 puodelio vandens - pilu šilto iš krano vandenį
2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus - aš 3 šaukštus dedu
2 1/2 šaukšto molasses - šito radau pirkti be problemų. Žinau, kad jis Lietuvoje naudojamas alaus gamyboje, tai tikrai. Toks tirštas, beveik juodas, klampus ir saldus.
user posted image
Kažkur esu girdėjusi, kad molasses galima keisti į rudąjį cukrų. Bet kadangi turiu ko reikia, tai neteko keisti.
Aš naudoju va tokį:

user posted image
1 1/4 puodelio ruginių miltų
3/4 puodelio nesijotų kvietinių miltų (whole-wheat)
2 1/4 puodelio baltų duonos miltų (unbleached white bread)
3 šaukštai avižų (gal miltų g.gif ) (oat bran) - čia avižiniai dribsnių dedu.
3/4 puodelio duonos trupinių - yra pas mus pirkti duonos trupinių, tai trupiniai skirti apvolioti tarkim mėsai ir pnš. Lietuvoje būna irgi, tik vadinasi gal ne duonos trupiniai, o smulkinti džiūvėsiai ar panašiai.
1 1/2 šaukšto kakavos miltelių - nesaldžios.
2 1/2 šaukšto tirpios kavos granulių
1 1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių
Papildyta:
Klevų sirupas spėju amerikiečių išmislas. nesu tuo tikra, bet čia jo tiek daug ir taip mėgstamas ax.gif

Turiu va tokį:
user posted image

Man jis nepatinka, bet į kepinius, jei receptai rašo, dedu. Manau, kad skystu medumi drąsiai gali pakeisti.
Atsakyti