QUOTE(kaunasada @ 2008 07 08, 21:03)
kris rusiška juoda duona -tai gan sudetinga, nemazai ingredijentu, ar duonos trupiniai- tai balti dziuveseliai? Kuo galima pakeisti Molasses? tai radau klevų sirupas, koks jo skonis. Kiek zinau sviezia klevo ar berzo sula beveik beskonio, vos vos salstelejusi. O jeigu sirupas, gal medus atstotu ?
Žiūrim į receptą:
1 1/2 puodelio vandens -
pilu šilto iš krano vandenį2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus -
aš 3 šaukštus dedu2 1/2 šaukšto molasses -
šito radau pirkti be problemų. Žinau, kad jis Lietuvoje naudojamas alaus gamyboje, tai tikrai. Toks tirštas, beveik juodas, klampus ir saldus.
Kažkur esu girdėjusi, kad molasses galima keisti į rudąjį cukrų. Bet kadangi turiu ko reikia, tai neteko keisti.
Aš naudoju va tokį:1 1/4 puodelio ruginių miltų
3/4 puodelio nesijotų kvietinių miltų (whole-wheat)
2 1/4 puodelio baltų duonos miltų (unbleached white bread)
3 šaukštai avižų (gal miltų g.gif ) (oat bran) -
čia avižiniai dribsnių dedu.3/4 puodelio duonos trupinių -
yra pas mus pirkti duonos trupinių, tai trupiniai skirti apvolioti tarkim mėsai ir pnš. Lietuvoje būna irgi, tik vadinasi gal ne duonos trupiniai, o smulkinti džiūvėsiai ar panašiai.1 1/2 šaukšto kakavos miltelių - nesaldžios.
2 1/2 šaukšto tirpios kavos granulių
1 1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 1/2 arbatinio šaukštelio sausų mielių
Papildyta:Klevų sirupas spėju amerikiečių išmislas. nesu tuo tikra, bet čia jo tiek daug ir taip mėgstamas
Turiu va tokį:
Man jis nepatinka, bet į kepinius, jei receptai rašo, dedu. Manau, kad skystu medumi drąsiai gali pakeisti.