Įkraunama...
Įkraunama...

Turkų kalbos kursai <ČIA>

sveikos merginos biggrin.gif
bet kaip matau čia niekas jau nebesilanko...nejaugi jau ivaldėtė Turkų kalbą tobulai??
Na o aš dar tik pradėsiu ax.gif .....niekas prisijungti nebenori?? 4u.gif

beje,jei atsiras norinčiu - keletas man labai pravertusių nuorodėlių thumbup.gif

www.turkiskai.blogspot.com

www.business-with-turkey.com

www.turkishlanguage.co.uk
Atsakyti
Sveika, mano dar gyvenimas susijes su Turkija, todel dar mokinuosi ir tobulinu ziniu bagaza...,

Labiausiau ir daugiausiai igudziu igavau is internetinio puslapio www.turkishclass.com ten pradejau nuo pirmos klases atlikinejau testus, dabar uzmeciau bet esu jau pagal ta puslapi trecioke smile.gif

ax.gif
Atsakyti
Merhaba kızlar wink.gif

Perskaičiau beveik visą temą, bet neveikia daug nuorodų ir tos Rosetta Stone neina parsisiųsti unsure.gif bandžiau ką tik iš torrent.lt parsisiųst, apsidžiaugiau radus tą programą, bet kaži ar parsiųs, ten tas failas paskutinį kartą siųstas kažkur prieš 1,5m...

Užsukau čia, nes ieškojau kokių taisyklių ir turkų kalbos pamokėlių smile.gif Norėčiau pramokti turkų kalbos, mat rudenį vyksiu į Turkiją nepilnom 2 savaitėm blush2.gif dalyvauju mainų programoj su mokykla, tai turkai pas mus pirmi buvo (šių metų balandį). Nuvažiavus norisi bandyt su jais susišnekėt nors kiek, nes jiem oj kaip sunkiai su anglų... Tad vargiai susišnekam smile.gif ir šiaip dar vieną kalbą pramokt nepamaišys...

Turiu pastebėjimą šiokį tokį smile.gif sakot Selam - pasisveikinimas su draugu smile.gif aš kiek žinau (turkai išmokė), kad reik sakyti "Selamum aleyküm" ir ranką lygtais pakelti, o atsakymas būtų: aleyküm sellam smile.gif ir ne draugui, o kaip tik mandagus pasisveikinimas su turku smile.gif vyresniu ypač smile.gif o reiškia man atrodo kažką panašaus kaip Garbė Alachui... Nežinau smile.gif tik spėju smile.gif bet aš su mokytojais ir direktoriaus šeima sveikinaus tik taip ir jų veidai švytėjo smile.gif su jaunimu paprastai Merhaba smile.gif
Na dėl šito dar rudenį gal jų paklausiu smile.gif

Apie dabartines mano žinias - žinau abėcėlę, kažkiek žodžių, keletą frazių smile.gif buvau pasiėmusi iš bibliotekos knygą (nepamenu dabar pavadinimo, man atrodo minėjot ją šioj temoj), žodžiu parengta berods VU, knygutė turkų kalbos mokymuisi. Bet iš jos mažai naudos, nes žodžiai pateikti pagal temas ir kai kur kartojasi, nėra taisyklių (buvo gal tik 2 ir alfabetas aiškus). PLiusas tik kad aiškus alfabetas, žodžių ir frazių galima pasirinkt ir yra tekstukų paskaitymui smile.gif kažką atsišviečiau, kažką išsirašiau, bet nesimokiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(skraidute @ 2009 07 09, 16:42)
Turiu pastebėjimą šiokį tokį smile.gif sakot Selam - pasisveikinimas su draugu smile.gif aš kiek žinau (turkai išmokė), kad reik sakyti "Selamum aleyküm" ir ranką lygtais pakelti, o atsakymas būtų: aleyküm sellam smile.gif ir ne draugui, o kaip tik mandagus pasisveikinimas su turku smile.gif vyresniu ypač smile.gif o reiškia man atrodo kažką panašaus kaip Garbė Alachui... Nežinau smile.gif tik spėju smile.gif bet aš su mokytojais ir direktoriaus šeima sveikinaus tik taip ir jų veidai švytėjo smile.gif su jaunimu paprastai Merhaba smile.gif
Na dėl šito dar rudenį gal jų paklausiu smile.gif

na o aš kiek žinau kad tas selam aleykum - tarp religingų žmonų-tad aišku kodėl vyresnių žmonių veidai švytėjo, na selam tai labiau skirtas artimesniems draugams nei merhaba, bet šeip net patys turkai sakė kad iš esmės tai tas pats;)

Na o aš labai daug tikrai naudingų (daug ir nenaudingų bet labai mielų frazių )radau internete.....oj jų tiek daug prisirašiau nežinau kada išmokti tiek biggrin.gif , ir kolkas pradžiai man to pilnai pakanka...na o jei pokurio laiko noras mokytis šios kalbos neišblės, tada ir galvosiu apie pinigų investavimą smile.gif

Jussy -> šaunuole thumbup.gif ..aš dar tik pirmokė...kažkaip tinginiukas paimė blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(charmingSmile @ 2009 07 10, 20:49)
na o aš kiek žinau kad tas selam aleykum - tarp religingų žmonų-tad aišku kodėl vyresnių žmonių veidai švytėjo, na selam tai labiau skirtas artimesniems draugams nei merhaba, bet šeip net patys turkai sakė kad iš esmės tai tas pats;)

tiesa, tai religinis pasisveikinimas kaip musu garbe Jezui kristui. Todel gal jiems ir smagu, bet merhaba yra pakankama, nes mandagu ir formalu. Selam neformalus pasisveikinimas. Naber irgi gali buti tarp draugu.
Atsakyti
Ak šitaip wink.gif gal galėtų kas nors per skype tą Rosetta Stones ar kokią kitą mokymosi programą atsiųsti? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
As ir noreciau ax.gif
Atsakyti
aha, aš irgi biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas galite parekomenduoti gerų mokomųjų knygų pradedantiesiems...kažkaip knygynuose labai mažas pasirinkmas..tiesą pasakius pasirinkimas - 0 biggrin.gif ...ar perparduoti kas turrėtu? 4u.gif
Atsakyti
http://uz-translatio...h_yourself_book

uzsiregistravus yra parsisiuntimo nuorodos, tame puslapyje daug ko galima rasti.
Atsakyti
uj ačiū thumbup.gif ..tikrai gera nuoroda
Atsakyti
merginos, turkų kalbos žinovės, gal pavertėjausit bigsmile.gif

Ką tai reiškia?
"bak bak bak sen, yerseyi de kafayada takarmısız"
Atsakyti