Įkraunama...
Įkraunama...

Turkų kalbos kursai <ČIA>

mm...idomu..bet manau, kad man reik nuo pradziu mokytis, kad zinot kaip ten su linksniais, gramatika, tada imtis zodyno blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena verysad.gif
Na šiandien mokiausi kaip iš vienaskaitos padaryti daugiskaitą.
Domina?
Atsakyti
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 23:16)
Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena  verysad.gif 
Na šiandien mokiausi kaip iš vienaskaitos padaryti daugiskaitą.
Domina?

nebusim zalios mirksiukas.gif as mokaus is to psl. kur buvau nurooda idejus mirksiukas.gif ten viskas is eiles, man taip geriau galvoj suguls, nei "vsio padriat" blush2.gif pasku inesuprasiu is kur kas atsirado biggrin.gif
Entuziasmo nepamesiu, labai noriu ismokt mirksiukas.gif Jei kils kokiu klausimu, galesim pasidalint info mirksiukas.gif

Na, kaip ta vns., dgs. padaroma? 4u.gif Ir dar idomu kaip su giminem g.gif atrodo skaiciau, kad jie nenaudoja ju, visur raso O g.gif nesuprantu... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo begike: 06 liepos 2008 - 22:21
Aš dar pasitikslinsiu, pasistudijuosiu apie tas daugiskaitas vienaskaitas, ir perteiksiu ūkiškai paprastai čia.
Taip, turkų kalba neturi moteriškų ir vyriškų giminių.
O yra - jis, ji.
Asmenys :
Aš - ben Mes - biz
Tu- sen Jūs - siz
Jis,ji - o Jie, jos - onlar
Atsakyti
aisku smile.gif
Atsakyti
Yra 2 grupės, pagal kurias yra nustatomas vienaskaitinio žodžio daugiskaitos galas.
A grupė - A I O U
E grupė - E İ Ö Ü
Ir šių grupių galūnės yra –lar , - ler
Galūnę –lar naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus A I O U
Galūne –ler naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus E İ Ö Ü
Pavyzdžiui: kapı – paskutinė balsė yra I, taigi mes naudosime galūnę –lar. Gaunasi – kapılar

Ev - paskutinė balsė yra E, taigi mes naudosime galūnę –ler. Gaunasi – evler
ATTENTION Papildau. Išimtys
saat - saatler (Valandos, laikrodis)
harf - harfler (Raidė)
Vaat - Vaatler (Pažadas)
Kalp - Kalpler (Širdis)

Pačiai labai gerai, kad pagaliau gražiai susikonspektavau.
Gal dabar tu gali paaiškinti, ką mokeisi? Plačiai ir suprantamai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partena: 06 liepos 2008 - 22:51
Oi, kiap viskas aiskiai bigsmile.gif man jau dabar ilindo galvon bigsmile.gif thumbup.gif

As mokiausi abecele ir skaicius blush2.gif

Na skaicius mes surasem mirksiukas.gif O pvz. jei nori pasakyt 12, tai bus on iki, nes on=10, iki=2 smile.gif 17= on yedi ir t.t.

100=yüz, tai 200= iki yüz, 300= üç yüz ir t.t

1000=bin, tai 2000= iki bin ir t.t. pvz.: 25 000= yirmi beş bin

milijonas yra milyon, milijardas milyar. Bet jei sakom vienas milijonas, turim sakyti bir milyon, jei vienas milijardas bir milyar. Priesingai nei sakant 10 ar 100 (mes nesakom bir on ar bir yüz, tiesiog sakom on arba yüz) ax.gif

Tikiuosi supratai ka nors blush2.gif
Su kableliais gal rytoj parasysiu blush2.gif
Atsakyti
Čia su tokiom mokytojom jau po mėnesio bazarą turkišką būsim įvaldžiusios thumbup.gif
Viską aiškiai išdėstei, man tik naujiena buvo su tūkstančiais, nes nesimokius dar buvau jų. Bet šiaip - juokas atrodo rolleyes.gif
Tai jei tau nesimiega - tęsiam gramatiką mirksiukas.gif
Atsakyti
dar kokiu 15min. galim patest biggrin.gif

Supranti ,.as ismokau tuos skaicius ir zinau kaip tuos sunkiausius pasakyt, bet dar ilgai galvoju, galvoju, reikia geriau ivaldyt, kad automatiskai galeciau rezt blush2.gif
Atsakyti
oj, aš tai naktinis žmogus, man pats aktyvumas, na tai aš naktį konspektus darysiu į wordą o po to čia įkelsiu, taip rytoj galėsi pasimokyti.
Taigi tu nenorėk pirmą dieną berti labai gerai smile.gif
Atsakyti
as siaip irgi naktine, bet rytoj anksti keltis, tai zinau, kad jei neissimiegosiu, vaiksciosiu kaip dauzta...reiks eit pogulio diena doh.gif biggrin.gif jei rytoj netureciau ryte planu, galeciau sedet cia ilgai... smile.gif
Atsakyti
Pastaruoju metu mano visą laiką suryja turkų kalba.. Šiek tiek liguistas potraukis g.gif
Gerai, peleidžiu jau tave , tatlı rüyalar wub.gif
Atsakyti