Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena
Na šiandien mokiausi kaip iš vienaskaitos padaryti daugiskaitą.
Domina?
Domina?
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 23:16)
Tada mes būsime visiškai žalios abi. Aš tik bijau, kad pamesi entuziazmą ir vėl liksiu viena
Domina?
Domina?
nebusim zalios as mokaus is to psl. kur buvau nurooda idejus ten viskas is eiles, man taip geriau galvoj suguls, nei "vsio padriat" pasku inesuprasiu is kur kas atsirado
Entuziasmo nepamesiu, labai noriu ismokt Jei kils kokiu klausimu, galesim pasidalint info
Na, kaip ta vns., dgs. padaroma? Ir dar idomu kaip su giminem atrodo skaiciau, kad jie nenaudoja ju, visur raso O nesuprantu...
Aš dar pasitikslinsiu, pasistudijuosiu apie tas daugiskaitas vienaskaitas, ir perteiksiu ūkiškai paprastai čia.
Taip, turkų kalba neturi moteriškų ir vyriškų giminių.
O yra - jis, ji.
Asmenys :
Aš - ben Mes - biz
Tu- sen Jūs - siz
Jis,ji - o Jie, jos - onlar
Taip, turkų kalba neturi moteriškų ir vyriškų giminių.
O yra - jis, ji.
Asmenys :
Aš - ben Mes - biz
Tu- sen Jūs - siz
Jis,ji - o Jie, jos - onlar
Yra 2 grupės, pagal kurias yra nustatomas vienaskaitinio žodžio daugiskaitos galas.
A grupė - A I O U
E grupė - E İ Ö Ü
Ir šių grupių galūnės yra lar , - ler
Galūnę lar naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus A I O U
Galūne ler naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus E İ Ö Ü
Pavyzdžiui: kapı paskutinė balsė yra I, taigi mes naudosime galūnę lar. Gaunasi kapılar
Ev - paskutinė balsė yra E, taigi mes naudosime galūnę ler. Gaunasi evler
ATTENTION Papildau. Išimtys
saat - saatler (Valandos, laikrodis)
harf - harfler (Raidė)
Vaat - Vaatler (Pažadas)
Kalp - Kalpler (Širdis)
Pačiai labai gerai, kad pagaliau gražiai susikonspektavau.
Gal dabar tu gali paaiškinti, ką mokeisi? Plačiai ir suprantamai
A grupė - A I O U
E grupė - E İ Ö Ü
Ir šių grupių galūnės yra lar , - ler
Galūnę lar naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus A I O U
Galūne ler naudosime tada, kai vienaskaitinio žodžio paskutinis balsis bus E İ Ö Ü
Pavyzdžiui: kapı paskutinė balsė yra I, taigi mes naudosime galūnę lar. Gaunasi kapılar
Ev - paskutinė balsė yra E, taigi mes naudosime galūnę ler. Gaunasi evler
ATTENTION Papildau. Išimtys
saat - saatler (Valandos, laikrodis)
harf - harfler (Raidė)
Vaat - Vaatler (Pažadas)
Kalp - Kalpler (Širdis)
Pačiai labai gerai, kad pagaliau gražiai susikonspektavau.
Gal dabar tu gali paaiškinti, ką mokeisi? Plačiai ir suprantamai
Oi, kiap viskas aiskiai man jau dabar ilindo galvon
As mokiausi abecele ir skaicius
Na skaicius mes surasem O pvz. jei nori pasakyt 12, tai bus on iki, nes on=10, iki=2 17= on yedi ir t.t.
100=yüz, tai 200= iki yüz, 300= üç yüz ir t.t
1000=bin, tai 2000= iki bin ir t.t. pvz.: 25 000= yirmi beş bin
milijonas yra milyon, milijardas milyar. Bet jei sakom vienas milijonas, turim sakyti bir milyon, jei vienas milijardas bir milyar. Priesingai nei sakant 10 ar 100 (mes nesakom bir on ar bir yüz, tiesiog sakom on arba yüz)
Tikiuosi supratai ka nors
Su kableliais gal rytoj parasysiu
As mokiausi abecele ir skaicius
Na skaicius mes surasem O pvz. jei nori pasakyt 12, tai bus on iki, nes on=10, iki=2 17= on yedi ir t.t.
100=yüz, tai 200= iki yüz, 300= üç yüz ir t.t
1000=bin, tai 2000= iki bin ir t.t. pvz.: 25 000= yirmi beş bin
milijonas yra milyon, milijardas milyar. Bet jei sakom vienas milijonas, turim sakyti bir milyon, jei vienas milijardas bir milyar. Priesingai nei sakant 10 ar 100 (mes nesakom bir on ar bir yüz, tiesiog sakom on arba yüz)
Tikiuosi supratai ka nors
Su kableliais gal rytoj parasysiu
Čia su tokiom mokytojom jau po mėnesio bazarą turkišką būsim įvaldžiusios
Viską aiškiai išdėstei, man tik naujiena buvo su tūkstančiais, nes nesimokius dar buvau jų. Bet šiaip - juokas atrodo
Tai jei tau nesimiega - tęsiam gramatiką
Viską aiškiai išdėstei, man tik naujiena buvo su tūkstančiais, nes nesimokius dar buvau jų. Bet šiaip - juokas atrodo
Tai jei tau nesimiega - tęsiam gramatiką
oj, aš tai naktinis žmogus, man pats aktyvumas, na tai aš naktį konspektus darysiu į wordą o po to čia įkelsiu, taip rytoj galėsi pasimokyti.
Taigi tu nenorėk pirmą dieną berti labai gerai
Taigi tu nenorėk pirmą dieną berti labai gerai
Pastaruoju metu mano visą laiką suryja turkų kalba.. Šiek tiek liguistas potraukis
Gerai, peleidžiu jau tave , tatlı rüyalar
Gerai, peleidžiu jau tave , tatlı rüyalar