aha, ten lg ir pagrindai visiski... tik kad visas vadovelis (turiu omeny ir uzduotis) turkiskai... tai kartais suku galva, ko gi ten praso uzduoty
gerai, paskanuosiu darbe pirmadieni pirmuosius skyrius
db einu skaityt ko jau priraset per tiek laiko, mokysiuos sestadienio vakara
Sveikutes! Jetau kaip gerai, kad yra si temele Susidomejau Turkija ir ju kalba ir labai noreciau ismokti ta kalba Ka man reiktu isigyti kaip pradenciajai? kokia knyga ar ka? net neisivaizduoju
žinai ir mes su mielu noru įsigytume, ale pasirinkimo didelio nėra
atsisiųsk programą iš ankstesnių puslapių būtinai..
Sveika prisijungus
atsisiųsk programą iš ankstesnių puslapių būtinai..
Sveika prisijungus
Aš 2 pamokas įrašiau į savo dienoraštį, kuris yra čia, gale yra pratimų
sveikutės
perskaičiau visą temukę ir susižavėjau jumis nes aš pati žaviuosi Turkija ir visai norėčiau jų kalbą išmokti, bet nesiryžtu savarankiškai o jūs žiūriu šaunuolės, jau į priekį pažengusios
nensutebkit, jei čia vis pasirodysiu - bandysiu save įtikinti, kad įmanoma išmokti kalbą pačiai
perskaičiau visą temukę ir susižavėjau jumis nes aš pati žaviuosi Turkija ir visai norėčiau jų kalbą išmokti, bet nesiryžtu savarankiškai o jūs žiūriu šaunuolės, jau į priekį pažengusios
nensutebkit, jei čia vis pasirodysiu - bandysiu save įtikinti, kad įmanoma išmokti kalbą pačiai
aš baigiu prarasti entuziazmą
Deisi, tikrai įmanoma, bet kai į galvą mintys ima lysti, "ar tau tikrai naudinga ir apsimoka mokytis šios kalbos" stabteli.. hm
įkvėpkit man tikėjimo
Deisi, tikrai įmanoma, bet kai į galvą mintys ima lysti, "ar tau tikrai naudinga ir apsimoka mokytis šios kalbos" stabteli.. hm
įkvėpkit man tikėjimo
pirmoj zinutej rasei, kad daznai pritruksta Tau to entuziazmo bet jei nepasiduosi ir mokymasi paversi kasdieniniu iprociu....
pradzia visada sunkesne. pamatysi, kaip isivaziuosi. kai as kartais netycia pamatau, kad kazka suprantu kas parasyta tai toks dziaugsmas apima
..o kodel nusprendei mokytis?
pradzia visada sunkesne. pamatysi, kaip isivaziuosi. kai as kartais netycia pamatau, kad kazka suprantu kas parasyta tai toks dziaugsmas apima
..o kodel nusprendei mokytis?
aš ir dabar sėdžiu ir mokausi, suėda ištisas dienas tai.
Žaviuosi Turkija, ta kalba tokia senoviška atrodo, apskritai mane viskas masina susiję su Turkija, todėl ir nusprendžiau
Mane erzina kad aš žodžių mintinai tingiu mokytis, apžvelgiu viską ir sakau - tą atsiminsiu, tą irgi, o po tikrovei nifigą nebepamenu jau po 10 minučių
Žaviuosi Turkija, ta kalba tokia senoviška atrodo, apskritai mane viskas masina susiję su Turkija, todėl ir nusprendžiau
Mane erzina kad aš žodžių mintinai tingiu mokytis, apžvelgiu viską ir sakau - tą atsiminsiu, tą irgi, o po tikrovei nifigą nebepamenu jau po 10 minučių
mano zodynas kol kas juokingas - daugiausiai ivairiu dainu zodziai (duman, ogun sanlisoy, redd, gripin - mano klausomiausi. turkiskar repas gal butu geriau kalbos mokymuisi, bet jis man per daug juokingas ) bet ismokti "automatiskai", be pastangu.
dabar kai mokaus gramatika (man, kaip ir begikei, lengviau nuo gramatikos pradet ), tai saziningai zodzius is pavyzdziu ar pratimu rasaus i "zodyneli" ir mokaus.
kai kazkiek laiko uzsiimi su kalba, nebeatrodo jinai tokia "abrakadabra" ir lengviau nauji zodziai atsimena.
.. o dar kai kurie zodziai i lietuviskus labai panasus ir mane tuo juokina
kapI - durys
kova - kibiras
bardak - stikline (mes namuose bardaku betvarke vadinam)
jei turi turkisku draugu - pasikalbek su jais
kazkaip reikia is to mokymosi sau dziaugsma padaryt
dabar kai mokaus gramatika (man, kaip ir begikei, lengviau nuo gramatikos pradet ), tai saziningai zodzius is pavyzdziu ar pratimu rasaus i "zodyneli" ir mokaus.
kai kazkiek laiko uzsiimi su kalba, nebeatrodo jinai tokia "abrakadabra" ir lengviau nauji zodziai atsimena.
.. o dar kai kurie zodziai i lietuviskus labai panasus ir mane tuo juokina
kapI - durys
kova - kibiras
bardak - stikline (mes namuose bardaku betvarke vadinam)
jei turi turkisku draugu - pasikalbek su jais
kazkaip reikia is to mokymosi sau dziaugsma padaryt
Turkų draugų tai bilijonas n-tuoju laipsniu jie, aišku, noriai siūlosi padėti, bet tikrai nesinori labai lysti su savo durnais klausimais, kurių kartais net negebu išaiškinti
Turkų dainose kol kas girdžiu tik - evet, yok, cok Daugiau nelabai ką spėju išgirst hehe.
o asmeniškai kodėl tu mokaisi? m?
Turkų dainose kol kas girdžiu tik - evet, yok, cok Daugiau nelabai ką spėju išgirst hehe.
o asmeniškai kodėl tu mokaisi? m?
klausykis letesnes muzikos
o tai kai uztraukia koks gripin : seeeeeennnnnn meleg^immmmmmm neisgirst neimanoma.
kalbas mokytis man sekasi ir patinka.
ir turiu keista lankstuma - su savo artmiausiais draugais noriu kalbet ju kalba.
taigi kalbu dabar angliskai, vokiskai, rusiskai, (suprantu kazka serbiskai ), ir stumiuos i prieki ispaniskai
o kai ir Turkijoj atsirado zmoniu, del kuriu noreciau ismokt ju kalba - pradejau. ..ir pagalbos is ju prasyt nesidroviu - graziai paaiskina
per kelis menesius svajoju atsidurt ten (realu. veliausiai - 2009 pavasari), jau noreciau ir susisneket
taip kad motyvacijos turiu.
daugiausiai dabar mokaus is bbc puslapio gramatika.
ir Lanes dienorasti skaitau super.
o tai kai uztraukia koks gripin : seeeeeennnnnn meleg^immmmmmm neisgirst neimanoma.
kalbas mokytis man sekasi ir patinka.
ir turiu keista lankstuma - su savo artmiausiais draugais noriu kalbet ju kalba.
taigi kalbu dabar angliskai, vokiskai, rusiskai, (suprantu kazka serbiskai ), ir stumiuos i prieki ispaniskai
o kai ir Turkijoj atsirado zmoniu, del kuriu noreciau ismokt ju kalba - pradejau. ..ir pagalbos is ju prasyt nesidroviu - graziai paaiskina
per kelis menesius svajoju atsidurt ten (realu. veliausiai - 2009 pavasari), jau noreciau ir susisneket
taip kad motyvacijos turiu.
daugiausiai dabar mokaus is bbc puslapio gramatika.
ir Lanes dienorasti skaitau super.
Noras nuvažiavus pašauktai atsiliepti turkiškai ir man yra
Gal reikia galvą pailsint, persimokiau . Paskaitysiu " Lolitą" ir ateisiu
Gal reikia galvą pailsint, persimokiau . Paskaitysiu " Lolitą" ir ateisiu