Esu įsitikinusi, kad kitos kalbos geriausiai pradėti mokytis tada, kai puikiai moki savo gimtąją
O šios kalbos (turiu galvoje turkų) vartojimo galimybės Lietuvoje įmanomos nebent tada, jei ketini padėt kept kebabus kokiam kioskelyje ar "Deniz kebabinėk". Nesakau, kad kitų aplinkybių pasitaikyt negali, bet jų tikrai nebus daugiau, nei galimybė bendrauti angliškai.
O šios kalbos (turiu galvoje turkų) vartojimo galimybės Lietuvoje įmanomos nebent tada, jei ketini padėt kept kebabus kokiam kioskelyje ar "Deniz kebabinėk". Nesakau, kad kitų aplinkybių pasitaikyt negali, bet jų tikrai nebus daugiau, nei galimybė bendrauti angliškai.
)) Hmm.. Visus mokymosi metus visas mano demesys buvo nukreiptas i lietuviu kalba.. filologu konkursai ir t.t... hrrr....Anglu ismokau bendraudama.. O dabar yra su kuo bendrauti turkiskai, bet nemoku sios kalbos.. net jei neprireiks Lietuvoje....vis tiek noretusi ismokti taip vadinamam "del saves" )))
QUOTE(marmar @ 2008 03 07, 00:15)
)) Hmm.. Visus mokymosi metus visas mano demesys buvo nukreiptas i lietuviu kalba.. filologu konkursai ir t.t... hrrr....Anglu ismokau bendraudama.. O dabar yra su kuo bendrauti turkiskai, bet nemoku sios kalbos.. net jei neprireiks Lietuvoje....vis tiek noretusi ismokti taip vadinamam "del saves" )))
Jeı mokytıs tık del saves, taı kalba greıtaı pasımırsta, nes ja reıkıa pastovıaı naudotı. Patı mokıausı prancuzu ır lotynu kalbas del saves, tacıau neturınt kur jas panaudotı pasımırso ır dabar reıketu ıs naujo mokytıs.
Turku kalba LT galı prıtaıkytı labaı rıbotaı, nebent ateıty turı planu vazıuotı ı TR dırbtı
Studijuodama lankiau turkų kalbos kursus - labai lengva kalba, lengvai įsimenama ir įvaldoma Bendrauti taipogi, esant norui, galima susirasti... Smagiausia, kai nuvažiavau į Turkija ir užėjusi į parduotuvytę paprašiau duonos ir vaisių, tai man už vaisius iš vis nereikėjo mokėti, tik už duoną Abstulbę jie ten liko
Mokausi namie savarankiškai turkų kalbos, bet dažnai pritrūkstu entuziazmo
Būtų smagu, jei atsirastų norinčių prisijungti.
Visiškai nesvarbu, jei dar net nesuvokiate, ką reiškia Seni seviyorum
Jei bus noro -kibsim visos
İyi şanşlar
Būtų smagu, jei atsirastų norinčių prisijungti.
Visiškai nesvarbu, jei dar net nesuvokiate, ką reiškia Seni seviyorum
Jei bus noro -kibsim visos
İyi şanşlar
Turkcena, kartais nebuvai Mor ve Otesi gerbeja? nemaciau taves toj temoj baisiai seniai
Papildyta:
As siulau mokytis is sio psl.: http://www.turkishcl...hp?teacher_id=7 ten desinej spaudi learn turkish, tada Admin lessons ir ten viskas nuo a iki z, nuo pat pradziu
Papildyta:
As siulau mokytis is sio psl.: http://www.turkishcl...hp?teacher_id=7 ten desinej spaudi learn turkish, tada Admin lessons ir ten viskas nuo a iki z, nuo pat pradziu
Hmz, koks tikslas? Traukia belenkaip kalbos, o juolab pati ta tauta, žmonės..
Tuoj įmesiu nuorodų naudingų
QUOTE(Partena @ 2008 07 06, 18:27)
Hmz, koks tikslas? Traukia belenkaip kalbos, o juolab pati ta tauta, žmonės..
o siaip gyvenimas tavo kazkiap susietas su Turkija?