būtų labai faina, jei filtruotu ne kokybę, o tai, ar temą atitinka, nes kiek stebėjau konkursų temą atitiko gal koks 20% nuotraukų, o šiaip buvo kilomentrai ne tik negražių, bet ir temos neatitinkančių foto. tas pats fotopatarimų konkursas buvo tikra pavadinimo parodija aišku, visi nori dalyvauti, bet kai priimamos bile kokios foto ir prasideda pykčiai dėl kritikos ar balsų negavimo
QUOTE(Frekė @ 2008 07 11, 21:41)
as turejau mintyje kad neteisinga isskirti fotoaparatus. na tarkim as savo fotika pirkau uz 900lt irodykit kad ne, nors jis skaitmeninis veidrodinis. Ebay visokiu fintu pasitaiko
as manau, cia vistiek reiktu tada koki profesionalesni zmogu paskirti, kad filtruotu nuotraukas... ala konkursiniu nuotrauku moderatorius...
as manau, cia vistiek reiktu tada koki profesionalesni zmogu paskirti, kad filtruotu nuotraukas... ala konkursiniu nuotrauku moderatorius...
nu tai sakiau - jokių veidrodinių, modelis toks ir toks. Gi patikslinau, kad nebūt visokių mokėjau tiek ir tiek, bet veidrodinis. Paprasta
Va, jamam visos, kad ir tokį (konkursui vienodą - o mokėkit už jį kiek kas norit, kad ir 5 tūkst. )
http://www.fotofabri.....imax S760.jpg
Ir visi turim lygias galimybes. Skirtumai tik dėl talento, išmanymo ir išmonės būtų
Arba (mintis nusižiūrėta ) tik mobiliais...vienodais
as turejau galvoje, kad nuotraukos autorius turi buti pats SM narys. nesvarbu jis profesionalas, neprofesionalas, fotkina su mobiliu, skaitmena ar juosta. nelabai aiskiai turbut issireiskiau ne del kokybes pagrindinis klausimas. o del autorystes. mazas nuopelnas laimeti konkursa su profesionalo daryta studijine foto. o jei pati mama/tetis tokia sugeba padaryti - tai jau visai kita kalba ir nesvarbu pozuota/nepozuota/dirbtine/nedirbtine. esme dalyvauja SM narys su SAVO foto. kaip tai kontroliuot - neisivaizduoju. ir kiti foto tinklapiai pilni buna plagiatu is interneto, kol kas nors atpazista ta foto taip, problema yra. bet jau irasius toki punkta i taisykles, atsirastu daug saziningu teveliu, kurie jo laikydamiesi ir nedes ne savo darytu foto. o nuo nesaziningu niekas neapsaugos
cia pagrindinis principas - autoryste. laimejimas konkurso su svetima foto man atrodo tiesiog negarbingas. nes indelis ir nuopelnai ne SM nario
cia pagrindinis principas - autoryste. laimejimas konkurso su svetima foto man atrodo tiesiog negarbingas. nes indelis ir nuopelnai ne SM nario
QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 14:27)
jei kalbet apie taisykles, man nepatinka fotokonkurso aptarimai. kiekviena karta yra drabstomasi purvais, intrigos, nuotraukos objektu tiesioginiai izeidinejimai, apkalbinejimai rubu, isvaizdos ir viso kito, kas visisiskai nesutampa su foto aptarimais...
QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 14:27)
del rekomendaciju dalyviams - nuotrauka turi kelti emocijas. tai pagrindinis reikalavimas. jei visi ziuredami aikcioja - jau ir gerai. jei peikia - ir tai nera bloga, visgi nuotrauka yra pastebeta, o tai daug geriau, nei foto, kuria be emociju atsivertei ir uzsivertei.
Truputį prieštarauji sau - nepatinka aptarimai, bet jei aikčioja ar peikia yra gerai... Tai yra tie patys aptarimai ir galima jų neskaityti, jeigu nepatinka...
QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:04)
o konkursuose norisi matyti ne tik kokybe bet ir naturaluma nzn kaip dar paaiskinti ka noriu pasakyti
Natūralumas natūralumui nelygu... Tai supratimo reikalas
QUOTE(insi @ 2008 07 11, 19:01)
kai pozuojama - tai matos ir emocijų kyla lygiai 0 bet aš matau didelį skirtumą tarp netikėtai pagautų mielų, šiltų kadrų ir pozavimo ar vaikučių išstatymo.
Matosi, bet daugumai tai priimtina ir net siektina. Štai vyresnė karta nesupranta kaip pvz. kokie jaunavedžiai nesifotografuoja sustoję ar neina į atelje. Paskaičius atsiliepimus apie fotosesijas nemažai aikčioja "kaip gražu" ir kalba apie statines (kai pozuojama), o ne reportažines (kai "gaudomi" kadrai) nuotraukas... Kas gražu vienam, tai nebūtinai patinka kitam...
Apskritai ši tema bus greitai priplepėta, o vieningos nuomonės taip ir nebus, nes skonis jau toks dalykas, kad dėl jo nuolat ginčijamasi. Tai subjektyvu...
QUOTE(Sansara @ 2008 07 11, 23:57)
as turejau galvoje, kad nuotraukos autorius turi buti pats SM narys.
Tai aš dėl šito pritariu. Kad nuotrauka turi būt kiek įmanoma labiau sava. Net ne pagal narystę sm (ne juk yra kas fotografuoja kitus ir pas mus), o pagal savumą. Tik su įgyvendinimu kebliau...
O kad dar pridėjus punktą - visi su vienodu...
jūs čia diskutuojat, bet iš esmės visi akmenys į mano daržą...
juk atrenku foto aš...
kartais būna labai sunku, kad nežinau, tinka ar ne, tada tariuosi su moderatorėm, bet su profesionaliom nuotraukom sudėtingiau...
nepriversiu visų daryti prastų nuotraukų, kad jos būtų "natūraliai paprastos"
juk ir technika kitokia, ir pats fotografuotojas skirtingai mato ir supranta kadro grožį, išdėstymą ir pan...
galima būtų sugriežtinti atranką kad būtų daugiau kokybės, bet pakartosiu kažkieno žodžius, kad čia mamų forumas, ir vertėtų atsižvelgti į tai, kad ne profesionalės čia dalyvauja, o paprastos mamos, kurios deda jų manymu gražią ir tinkama nuotrauką
tad būkime atlaidesnės paprastom nuotraukom ir nepergirkime profesionalių foto, kad ir kokios gražios jos būtų
juk atrenku foto aš...
kartais būna labai sunku, kad nežinau, tinka ar ne, tada tariuosi su moderatorėm, bet su profesionaliom nuotraukom sudėtingiau...
nepriversiu visų daryti prastų nuotraukų, kad jos būtų "natūraliai paprastos"
juk ir technika kitokia, ir pats fotografuotojas skirtingai mato ir supranta kadro grožį, išdėstymą ir pan...
galima būtų sugriežtinti atranką kad būtų daugiau kokybės, bet pakartosiu kažkieno žodžius, kad čia mamų forumas, ir vertėtų atsižvelgti į tai, kad ne profesionalės čia dalyvauja, o paprastos mamos, kurios deda jų manymu gražią ir tinkama nuotrauką
tad būkime atlaidesnės paprastom nuotraukom ir nepergirkime profesionalių foto, kad ir kokios gražios jos būtų
O as visai nesuprantu, del ko cia liaudis taip pavydi, tiem kurie galbut sugeba nusisamdyti profesionala fotografa . Mano manymu nuotrauka buvo isrinkta del to, kad buvo isskirtine, ne tokia kaip visos kitos. Del to ir laimejo. Todel siulyciau nepatinget ir pasukt galvele, kaip ta originaluma istraukti, bei nepagailet laiko savoms fotosesijoms. Juk dabar dauguma turi skaitmenines kameras - grazias nuotraukas lengva atrinkti, o nepavykusias tiesiog istrinti... Taigi liaudis pavydas ir pyktis grozio nepriduoda pasukit savo galveles!!!
QUOTE(babumm @ 2008 07 13, 00:14)
O as visai nesuprantu, del ko cia liaudis taip pavydi, tiem kurie galbut sugeba nusisamdyti profesionala fotografa .
Ne, babum, nepavydi - ir pati tai supranti, tik tyčia bandai taip palenkti kalbą. O kodėl - labai aiškiai parašė Sansara. Nes sėkmės atveju laimėtojas realiai būna ne tas, kuris yra tos nuotraukos autorius. O toks autorius apie jo darytos nuotraukos dalyvavimą konkurse vargu ar apskritai dažnas žino...
Jei pats moki, gali, turi kuo (kas kartais beje kainuoja gerokai daugiau nei samsyta fotosesija) ir pan. nelabai kas čia problemos ir kelia. Čia apie savo darbo (o ne tik savo pinigų) įdėjimą. Bet tą ir pati supranti, tik vat norėjosi įgelt tokiu kampu, ar ne?
Nesutinku dėl fotoaparatų klasifikavimo konkursams,negi norint dalyvauti reiktų pirkti tam tikros firmos fotoaparatą,tai kiek jų reiktų turėti,mintis mano manymu nelabai gera.O dėl tipo natūralių kadrų tai patikėkit galima taip pozuoti kad bus sunku nustatyti kad tai ne netyčiukas kadras.Ir dar jei jau nuotraukytė nepatinka gal nustokim dergti ją,o paprasčiausiai nerašykim nieko,kitam ji bus ir graži ir miela.
QUOTE(Lady Dy @ 2008 07 13, 10:02)
Nesutinku dėl fotoaparatų klasifikavimo konkursams,negi norint dalyvauti reiktų pirkti tam tikros firmos fotoaparatą
Mintis ten buvo hipotetinė Bet labai logiška
QUOTE(Lady Dy @ 2008 07 13, 10:02)
Nesutinku dėl fotoaparatų klasifikavimo konkursams,negi norint dalyvauti reiktų pirkti tam tikros firmos fotoaparatą,tai kiek jų reiktų turėti,mintis mano manymu nelabai gera.
negi patikėjai, kad rimtai ir siūlė.,... nieks ant to nepasirašytų vistiek.
Aš tai net nežinau ką čia dėl tų konkursų pasakyt.. gal kad griežčiau būtų atrenkama? nors čia vėl, visas darbas eina Rustei.
ir pačioms dalyvaujančioms gal reiktų kažkaip permastyt.
Dėl profesionalių ir ne foto, neturiu nieko prieš. kol konkursas yra bendras, tol ir bus įvairių foto. jei mano galimybės ribotos, išgaunu ką galiu geriausia, ir tiek. tinka tema, dalyvauju.
vienintelis dalykas, kas patiktų, kad nebųtų prizų, o tik SM medaliai. nereiktų sukt galvos dėl rėmėjų ieškojimo, ir tų konkursų daugiau būtų, galbūt trumpesnis balsavimas. kas norės, žinos pabalsuos pirmą savaitę...
bet būtų daugiau šansų pasireikšt, daugiau išmokt, gal galų gale ir ta kritika ir pagyrimai pasidarys tokie "žmoniškesni".