Įkraunama...
Įkraunama...

Fotokonkursai

QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29)
as manau cia buvo taikyta nuotraukoms kurios akivaizdziai matosi jog yra is fotosesiju

nai ir (tiesa man tai ką minėjot nėra akivaizdu)? O jei tą fotosesiją surengė tėtis? Ar kitas šeimos narys? tada jau dalyvaut negalima? Todėl, kad moki nufotografuot geriau už kitus? Aš taip nemoku, į profesionalumą nepretenduoju, bet tarkim savo šeimą taip pat kartais nusitempiu į pievas "fotosesijoms". Tai galiu dalyvaut ar ne?

Suprantu, jei kalba apie iš principo svetimo žmogaus darytą nuotrauką, bet dėl profesionalesnio vaizdo fotografijose ar sugebėjimo ir galimybių profesionaliau ar ne fotografuot - kalba beprasmė...praktiniam lygmeny. smile.gif Nebent ribot fototechnines galimybes cool.gif Tada jokios problemos ir dėl profesionalų neliks - nes galimybės apyligės - va liept visiem tik kokiu Samsug Digimax s760 fotkint ir viskas. Nu profesionalas gal atidžiau pažiūrės kompozicijos, dar ko, bet techninės galimybės bent bus lygios.
Papildyta:
QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29)
nes man jos labiau tiktu kokiai konkreciai temai, nei kaisiot i bele koki fotokonkursa, kur jos savo tobulumu (ne visada) bet pranoksta kitas  4u.gif

Tai jeigu aš sugebu ir turiu galimybes padaryti nuotrauką (nesugebu, bet tarkim) gerokai pranokstančią kitas, negaliu jos dėti į konkursą ar kaip išeina?

Tokiu atveju tuos kurie laimi reikia po laimėjimo iškart įtraukt į sąrašus, kad jiems daugiau dalyvauti nebegalima. O į konkursus dėt nuotraukas labai atidžiai žiūrint, kad tik jos kaip nors nelenktų kitų...Bet tai absurdas. Tada renkim "neprofesionalų" parodas (gerai kaip minėjau fotografuojančiu vienodu muilinukės modeliu), o ne konkursus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 liepos 2008 - 13:52
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 12:42)
nai ir  (tiesa man tai ką minėjot nėra akivaizdu)? O jei tą fotosesiją surengė tėtis?

user posted image
user posted image

kad ir sitos dvi nuotraukos - pirmoji man nera naturali, matosi kad fotosesija, ir nesvarbu tetis, mama, teta ar nepazistamas dede fotkino - manau tokios turi dalyvauti tam skirtuose konkursuose, o kita (matosi kad tikrai daryta ne muiline) - labai kokybiska, bet naturali, profesionali, bet skirtumas nuo pirmos akivaizdziai didelis, bent jau man asmeniskai.
Cia yra mano asmenine nuomone, ir niekam jos nepersu ax.gif tikrai neesu profesionali fotografe, nieko pries tokius neturiu, ir kadangi nezinojau kaip aiskiau paaiskinti ka norejau pasakyti, tai tiesiog pateikiau pavyzdi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo banginiukas: 11 liepos 2008 - 13:51
QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:50)
kad ir sitos dvi nuotraukos - pirmoji man nera naturali, matosi kad fotosesija, ir nesvarbu tetis, mama, teta ar nepazistamas dede fotkino - manau tokios turi dalyvauti tam skirtuose konkursuose

aišku, net jei ją padarai pats (ar šeimos narys) - dalyvaut jūsų supratimu negalima. O aš nepritariu. Net jei forumo narys - profesionalas. Nes tai absurdas. Konkurse turi būt kokybiškų ir gerų foto. Arba matau tik tokią išeitį kokią pasiūliau biggrin.gif. Pritarčiau dėl lygybės tada. Nuomonė irgi asmeninė biggrin.gif (kitokios nežinau kur gaut biggrin.gif).
Beje, jei nuotrauka buvo išrinkta nugalėtoja, reiškia daugumai balsavusių ji buvo priimtina, tad nelabai čia ir yra ką svarstyti api konkretų vaizdelį wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 liepos 2008 - 13:58
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 12:56)
aišku, net jei ją padarai pats (ar šeimos narys) - dalyvaut jūsų supratimu negalima. O aš nepritariu. Net jei forumo narys - profesionalas. Nes tai absurdas. Konkurse turi būt kokybiškų ir gerų foto. Arba matau tik tokią išeitį kokią pasiūliau biggrin.gif. Pritarčiau dėl lygybės tada.  Nuomonė irgi asmeninė biggrin.gif (kitokios nežinau kur gaut biggrin.gif).

nesusisnekam mes doh.gif
man ir sesijines ir nesisijines nuotraukos grazios, pati tokiu turiu nemazai (ne pati dariausi), bet SM konkursuose ju nededu, nes jos kad ir labai geros kokybes, bet yra fotosesijos, kuriai buvo pozuota ar bent jau stengtasi pozuoti - o konkursuose norisi matyti ne tik kokybe bet ir naturaluma cool.gif nzn kaip dar paaiskinti ka noriu pasakyti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 15:04)
konkursuose norisi matyti ne tik kokybe bet ir naturaluma  cool.gif nzn kaip dar paaiskinti ka noriu pasakyti  unsure.gif

na matai tu toje aptartoje nuotraukoje nematai natūralumo, kiti mato. wink.gif Pagal kurio natūralumo supratimą reiktų kelt reikalavimus?
Beje ir net nepanašiose į fotosesijines, ir net nelabai kokios kokybės nenatūralumo ir pozavimo taip pat galime rasti per akis wink.gif Bet kam tą laikyt minusu ? - kaip kas nori taip tas atskleidžia duotą temą, o vertina tie, kas balsuoja. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 liepos 2008 - 16:45
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 14:00)
Ar iškelt ribą, kad konkursuose gali dalyvaut fotografuojantys tik vadinamom muilinukėm (anei jokiais ne veidrodiniais - nes gi irgi - kokybe paprastas skaitmenukas su veidrodiniu varžytis negali) kainuojančiom iki tiek ir tiek...nu iki 1000 Lt ar iki 900... ar..dar mažyn. Kad sąlygos apyligės būtų. Nu nebus taip niekada, paprasčiau žiūrėt į tuos konkursus reikia. Nu arba kad būtų lygios salygos visiem organizuojant įrašyt, kad va šitame konkurse fotografuojam tik su tokio ir tokio  modelio  olympusais, šitame tik su fudžiais tokiais ir tokiais, šitam tik su senom juostinėm muilinukėm tokiom ir tokiom.

ne visos su skaitmeniniais veidrodiniais padaro super duper kokybe... o kitos su muilinem nenusileidzia profu nuotraukoms....
Atsakyti
kartais tikrai neatskirsi, kas darė, bet aš pritarčiau tam, kad nuotraukos turėtų būti natūralios, be pozavimo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2008 07 11, 18:14)
ne visos su skaitmeniniais veidrodiniais padaro super duper kokybe... o kitos su muilinem nenusileidzia profu nuotraukoms....

ai tai rinkt pagal kokybę - kokybiškom negalima, nelabai kokybiškom - į konkursą?

Kas padaro, kas nepadaro yra viena - kalbėjau apie tai, kad vieni kad ir kaip besvarstytume turi geresnes technines galimybes. O jos kaip ten besvarstytume žmogui suteikia daugiau galimybių - kitas klausimas ar jis joms pasinaudoja. Tiesa tą frazę girdėjus n kartų, bet žinai realiai tokie pavyzdžiai ne ant kiekvienos pakampės mėtosi...kurios su muiline nenusileistų gerom (o ne bet kokiom) profų nuotraukom.
Papildyta:
QUOTE(insi @ 2008 07 11, 18:49)
kartais tikrai neatskirsi, kas darė, bet aš pritarčiau tam, kad nuotraukos turėtų būti natūralios, be pozavimo rolleyes.gif

Man irgi kur kas gražiau nepozuotos nuotraukos, bet pritaikant tai taisyklėse - tai beliktu tik subjektyvus moderatoriaus vertinimas pozavo ar ne. Ir aiškinimasis, kad mes nepozavom, kaip jūs atmetėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 11 liepos 2008 - 18:15
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 08, 13:35)
Tikrai butu fainai konkursas "crazy supermama" . Prizadu dalyvaut biggrin.gif Manyciau galima ir mums kada pasilinksmint smile.gif

drinks_cheers.gif aš irgi prižadu dalyvaut, tik greičiau skelbkit ką nors kol atostogų visi neišvažiavo hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 07 11, 17:49)

Na, nesutikčiau. Iš esmės neturėtų būti svarbu, pozuojama ar natūralu. Jei nuotrauka yra puiki (visais atžvilgiais), kelia emocijas, visai nesvarbu, pozuojama joje ar ne.

Dėl profesionalumo sutinku su Karbyne.
Atsakyti
kai pozuojama - tai matos ir emocijų kyla lygiai 0 irnesakyk.gif bet aš matau didelį skirtumą tarp netikėtai pagautų mielų, šiltų kadrų ir pozavimo ar vaikučių išstatymo.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 07 11, 19:09)
ai tai rinkt pagal kokybę - kokybiškom negalima, nelabai kokybiškom - į konkursą?

Kas padaro, kas nepadaro yra viena - kalbėjau apie tai, kad vieni kad ir kaip besvarstytume turi geresnes technines galimybes. O jos kaip ten besvarstytume žmogui suteikia daugiau galimybių - kitas klausimas ar jis joms pasinaudoja. Tiesa tą frazę girdėjus n kartų, bet žinai realiai tokie pavyzdžiai ne ant kiekvienos pakampės mėtosi...kurios su muiline nenusileistų gerom (o ne bet kokiom) profų nuotraukom.

as turejau mintyje kad neteisinga isskirti fotoaparatus. na tarkim as savo fotika pirkau uz 900lt irodykit kad ne, nors jis skaitmeninis veidrodinis. Ebay visokiu fintu pasitaiko smile.gif
as manau, cia vistiek reiktu tada koki profesionalesni zmogu paskirti, kad filtruotu nuotraukas... ala konkursiniu nuotrauku moderatorius...
Atsakyti