QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29)
as manau cia buvo taikyta nuotraukoms kurios akivaizdziai matosi jog yra is fotosesiju
nai ir (tiesa man tai ką minėjot nėra akivaizdu)? O jei tą fotosesiją surengė tėtis? Ar kitas šeimos narys? tada jau dalyvaut negalima? Todėl, kad moki nufotografuot geriau už kitus? Aš taip nemoku, į profesionalumą nepretenduoju, bet tarkim savo šeimą taip pat kartais nusitempiu į pievas "fotosesijoms". Tai galiu dalyvaut ar ne?
Suprantu, jei kalba apie iš principo svetimo žmogaus darytą nuotrauką, bet dėl profesionalesnio vaizdo fotografijose ar sugebėjimo ir galimybių profesionaliau ar ne fotografuot - kalba beprasmė...praktiniam lygmeny. Nebent ribot fototechnines galimybes Tada jokios problemos ir dėl profesionalų neliks - nes galimybės apyligės - va liept visiem tik kokiu Samsug Digimax s760 fotkint ir viskas. Nu profesionalas gal atidžiau pažiūrės kompozicijos, dar ko, bet techninės galimybės bent bus lygios.
Papildyta:
QUOTE(banginiukas @ 2008 07 11, 14:29)
nes man jos labiau tiktu kokiai konkreciai temai, nei kaisiot i bele koki fotokonkursa, kur jos savo tobulumu (ne visada) bet pranoksta kitas
Tai jeigu aš sugebu ir turiu galimybes padaryti nuotrauką (nesugebu, bet tarkim) gerokai pranokstančią kitas, negaliu jos dėti į konkursą ar kaip išeina?
Tokiu atveju tuos kurie laimi reikia po laimėjimo iškart įtraukt į sąrašus, kad jiems daugiau dalyvauti nebegalima. O į konkursus dėt nuotraukas labai atidžiai žiūrint, kad tik jos kaip nors nelenktų kitų...Bet tai absurdas. Tada renkim "neprofesionalų" parodas (gerai kaip minėjau fotografuojančiu vienodu muilinukės modeliu), o ne konkursus.