Įkraunama...
Įkraunama...

Delikati tema mergyčių mamoms

Pas mergaites- putyte, putule, putukas. Pas berniuku- pimpaliukas. Nereikia to isradingumo, kur nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yazmin @ 2009 10 12, 10:54)
Pas mergaites- putyte, putule, putukas. Pas berniuku- pimpaliukas. Nereikia to isradingumo, kur nereikia mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Tai kodel rankytem kojytem nesugalvoja kokiu zvereliu pavadinimu? Is pradziu kuno dalis vadiname neaisku kokiais vardais, po to vaikus gandrai pradeda nestik, galop vaikas apie visus kitus suaugusiuju dalykelius turi suzinoti is draugu o ne is tevu, nes jiems "poniemajes" sunku zmogaus kuno dalis tikraisiais vardais pavadinti doh.gif

Tarpkitko putytes ir putukai yra ir pas gyvunelius smile.gif vaikai laaabai ziuri ir i ju daiksciukus, kaip tada ten pavadinti. Pas peliuka yra peliukas, o pas pelyte yra pelyte lotuliukas.gif ka man pasakyti dukrytei, kas yra pas musu smelio pelyte?????? lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes dukryte nuo mazens mokeme vadinti putyte,nes manau,kad vaikas turi zinoti kaip vadinasi,o ne neaiskiais pavadinimais,kuriu kartais mamos ir pacios nesupranta. ax.gif nes kai vaikas paauga jis isgirsta is kitu kaip kas vadinasi,o tada tevai susiduria su situacija kai vaikas klausia,kodel vadina vieni taip,o kiti taip ir reikia vaikui prigalvoti vel kazkoki paaiskinima unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(yazmin @ 2009 10 12, 10:54)

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Abi dukrytes turi pupytes, o ju pusbrolis pypuka smile.gif
Atsakyti
Skaiciau knygoje, kad negalima vadinti jokiu organu netikrais pavadinimais - vistyte, desriukas ir pan.. Bet as tikrai nesuvokiu, kaip 2 metu vaikui reikia pasakyti lengvu zodziu, kas "ten" yra, vadinant tai savo vardu... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 22, 00:51)
Skaiciau knygoje, kad negalima vadinti jokiu organu netikrais pavadinimais - vistyte, desriukas ir pan.. Bet as tikrai nesuvokiu, kaip 2 metu vaikui reikia pasakyti lengvu zodziu, kas "ten" yra, vadinant tai savo vardu... blink.gif

Na tikrai nesakysi medicinisku, liaudisku ar tradiciniu suaugusiuju, bet tikrai ir ne peliukai, desrytes.
Pakolkas mes vadiname sisioku, musu draugai- pipyska, pipituku. Esu girdejusi ir pisiuko pavadinima blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2009 10 22, 10:06)
Na tikrai nesakysi medicinisku, liaudisku ar tradiciniu suaugusiuju, bet tikrai ir ne peliukai, desrytes.
Pakolkas mes vadiname sisioku, musu draugai- pipyska, pipituku. Esu girdejusi ir pisiuko pavadinima  blush-anim-cl.gif

As irgi su gydytoja savo pasidalinau ta tema skaityta. Ji irgi pradzioj pritare, kad ale negalima klaidinti vaiko, kad nera ten jokiu dziundziu ar putkiu, kad teisingai raso psichologe, kad reikia savais vardais vadinti. Bet as jai sakau - tai ka man sakyti vos kalbanciam vaikui - pas tave ten FALAS? PENIS? GENETALIJOS? Ar kas?
Nejuokinkit... lotuliukas.gif "Briedas" absoliutus...
Atsakyti
QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 22, 13:18)
As irgi su gydytoja savo pasidalinau ta tema skaityta. Ji irgi pradzioj pritare, kad ale negalima klaidinti vaiko, kad nera ten jokiu dziundziu ar putkiu, kad teisingai raso psichologe, kad reikia savais vardais vadinti. Bet as jai sakau - tai ka man sakyti vos kalbanciam vaikui - pas tave ten FALAS? PENIS? GENETALIJOS? Ar kas?

Varpa ir makštis. Bet tokiems pavadinimams ir suaugusieji turi pribręst biggrin.gif Aš džiaugiuos pasiekimu, kad dukra retai pasako papai ar papukai, net ir kitus būna pataiso, kad čia krūtinė arba krūtys. O kalbant apie lytinius organus, aš irgi nuo mažens girdėjau tik putytė ir pimpaliukas, tai ir dukra taip sako, nes darželyje ir seneliai tokius žodžius vartoja, nors žino kaip iš tikro vadinasi, bet suaugusieji kažkodėl dažnai keistai reaguoja, jei vaikas pasako tikrą kūno dalies pavadinimą, bet nesistebi visokiais peliukais, pisiukais ir kitais galiukais.
Atsakyti
pas mus buvo toks kuriozas,dukros vardas Liepa,bet beveik visi ja vadina Liepute,tai ji budama 2 metuku pradejo sakyti savo varda Pute doh.gif ,veliau mociutes pradejo vadinti pute doh.gif,budavo einam gatve ji pabega toliau ir saukia mociute - pute lotuliukas.gif tada pradejome aiskinti,kad jos kelnese yra pute lotuliukas.gif tai pagaliau pradejo savo varda tarti normaliai ir mociute sakyti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aura0404 @ 2009 11 17, 13:29)
pas mus buvo toks kuriozas,dukros vardas Liepa,bet beveik visi ja vadina Liepute,tai ji budama 2 metuku pradejo sakyti savo varda Pute doh.gif ,veliau mociutes pradejo vadinti pute doh.gif,budavo einam gatve ji pabega toliau ir saukia mociute -  pute lotuliukas.gif tada pradejome aiskinti,kad jos kelnese yra pute lotuliukas.gif tai pagaliau pradejo savo varda tarti normaliai ir mociute sakyti. biggrin.gif

thumbup.gif wub.gif Saunuoles mergytes esat
Papildyta:
QUOTE(Meškašunis @ 2009 10 22, 13:18)
tai ka man sakyti vos kalbanciam vaikui - pas tave ten FALAS? PENIS? GENETALIJOS? Ar kas?

Na tik nereikia perlenkti lazdos...... nono.gif
cia jau tikrai ziauru butu tokiam mazam vaikiukui hihihi.gif
Atsakyti
o tai kaip jus pacios vadinat savo isorinius lytinius organus? g.gif as ,po teisybei, nezinau kaip suaugusiuju zodziu tai pavadinti biggrin.gif

girdejau viena mama savao dukrytei sakant kad ten yra "pizute" doh.gif man asmeniskai skamba tragiskai blink.gif
as saviskei sakau eiman plauti uzpakali bendraja prasme arba kartais sukonkretinu "klynas" bet dar nepribrendo reiklas isvardinti g.gif blush2.gif na jai dabar 2.5 metu
Atsakyti