Labai malonu sulaukti tiek susidomejimo ir pasidalinti patirtimi. Taigi:
NAMINIS MAJONEZAS
2 kiausiniu tryniai
1/2 valg. sauksto garstyciu
1 citrinos sultys
400ml aliejaus (as naudoju sumaisius paprasta ir alyvuogiu)
juros druska ir pipirai pagal skoni
Jums pades paprastas virtuvinis plakiklis (toks lyg is vielyciu padarytas) veliau galiu ikelti nuotrauka jei kas nesupras
1. Tryniai turi buti kambario temperaturos!!!! Trynius, druska, pipirus ir garstycias suplakam plakikliu dubenelyje.
2. Ipilti 1 valg.s. citrinu sulciu ir pradeti plakti.
3. Pradedam pilti alieju. Svarbu pirma 100ml pasistengti ipilti po lasiuka, tada gausis fantastiskai svelni ir vienalyte mase.
4. Ipilam dar 2 valg.s. citrinu sulciu ir likusi alieju ipilam jau plona srovele.
5. Kai mase tampa labai tirsta-galima dar ipilti truputi citrinu sulciu.
6. Plakame iki tol kol pasidaro tirsta vienalyte mase. Jei planuojate laikyti saldytuve - ipilkite sauksta virinto vandens.
Galima gaminti si majoneza ir virtuviniu kombainu, ir paprastu plaktuvu zodziu kaip tik jums patogiau. Taip ji galima daryti ivairiausiu skoniu - cesnakini, su zaluminiais...cai jau kiek jusu fantazija leis!!!
Ir dar - jei nesugaus is pirmo karti NENUSIMINKITE! ir pabandykite dar, juk pirmas blynas...
POMIDORU PADAZAS
1-2 svogunai (gali buti ir raudoni)
2-3 skolteles cesnako
1kg minkstu prinokusiu pomidoru
skardine savo sultyse konservuotu pomidoru (arba naturali pomidotu tyre)
gvazdikeliai
anyziai
bazilikai
1-2 valg. saukstas balto ar raudono vyno acto
cukrus
juros druska
pipirai
Gaminimui reikes dideles gilios keptuves, blenderio ir sietelio.
Pastabele: jei megstate truputuka astresi skoni - idekite viena raudona cili pipiriuka (nedziovinta) ju yra parduotuvese ir jie nera brangus. Tik butinai isvalykite seklytes -jos ir duoda ta nemalonu astruma ir kartuma..
Svogunus supjastome, cesnakus sukapojame, pomidorus nuplikome karstu vandeniu nulupame ir supjaustome. Tada i ikaitinta alyvuogiu alieju sudedame ir pakepiname is eiles - svogunus, cesnaka, pomidorus, konservuotus pomidorus, ir prieskonius pagal skoni. Jei pomidorai rugstesni - tada truputi daugiau cukraus.
Uzdengiame dangciu ir troskiname kol viskas susitroskins ( apie 15-20min.)
Tada sutrinam blenderiu (cia toks aparaciukas gaminti trintom sriubom) arba virtuviniu kombainu arba galu gale kokteilne
ir gal mase pataptu silkine - pertrinam per smulku sieteli. Ir supilstome i paruostus (geriau sterilius) stiklainius.
Na berods viskas. kad butu greiciau - supjaustikite ir pasiruoskite viska, o tada pradekite gaminti, uztruksite tikrai neilgai. ir fantazuokit - cia tik pagrindas, jus galite deti ivairiausius prieskonius ir priedus pagal savo skoni
Jei jums bus idomu - vakare parasysiu naminiu ledu receptuka