Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(aniuta241 @ 2008 07 31, 14:18)
Ir as jau seniai stengiuosi kiek imanoma daugiau gaminti pati - jau dabar taip isigudrunau, kad ir ketcupa ir majoneza ir ledus darau naminius.

Aš irgi norėčiau sužinoti, kaip ne tik kečupą (tikriausiai pomidorų padažą), bet ir majonezą darai blush2.gif
Atsakyti
Labai malonu sulaukti tiek susidomejimo ir pasidalinti patirtimi. Taigi:
NAMINIS MAJONEZAS
2 kiausiniu tryniai
1/2 valg. sauksto garstyciu
1 citrinos sultys
400ml aliejaus (as naudoju sumaisius paprasta ir alyvuogiu)
juros druska ir pipirai pagal skoni
Jums pades paprastas virtuvinis plakiklis (toks lyg is vielyciu padarytas) veliau galiu ikelti nuotrauka jei kas nesupras ax.gif
1. Tryniai turi buti kambario temperaturos!!!! Trynius, druska, pipirus ir garstycias suplakam plakikliu dubenelyje.
2. Ipilti 1 valg.s. citrinu sulciu ir pradeti plakti.
3. Pradedam pilti alieju. Svarbu pirma 100ml pasistengti ipilti po lasiuka, tada gausis fantastiskai svelni ir vienalyte mase.
4. Ipilam dar 2 valg.s. citrinu sulciu ir likusi alieju ipilam jau plona srovele.
5. Kai mase tampa labai tirsta-galima dar ipilti truputi citrinu sulciu.
6. Plakame iki tol kol pasidaro tirsta vienalyte mase. Jei planuojate laikyti saldytuve - ipilkite sauksta virinto vandens.

Galima gaminti si majoneza ir virtuviniu kombainu, ir paprastu plaktuvu zodziu kaip tik jums patogiau. Taip ji galima daryti ivairiausiu skoniu - cesnakini, su zaluminiais...cai jau kiek jusu fantazija leis!!!
Ir dar - jei nesugaus is pirmo karti NENUSIMINKITE! ir pabandykite dar, juk pirmas blynas... mirksiukas.gif

POMIDORU PADAZAS
1-2 svogunai (gali buti ir raudoni)
2-3 skolteles cesnako
1kg minkstu prinokusiu pomidoru
skardine savo sultyse konservuotu pomidoru (arba naturali pomidotu tyre)
gvazdikeliai
anyziai
bazilikai
1-2 valg. saukstas balto ar raudono vyno acto
cukrus
juros druska
pipirai
Gaminimui reikes dideles gilios keptuves, blenderio ir sietelio.
Pastabele: jei megstate truputuka astresi skoni - idekite viena raudona cili pipiriuka (nedziovinta) ju yra parduotuvese ir jie nera brangus. Tik butinai isvalykite seklytes -jos ir duoda ta nemalonu astruma ir kartuma..

Svogunus supjastome, cesnakus sukapojame, pomidorus nuplikome karstu vandeniu nulupame ir supjaustome. Tada i ikaitinta alyvuogiu alieju sudedame ir pakepiname is eiles - svogunus, cesnaka, pomidorus, konservuotus pomidorus, ir prieskonius pagal skoni. Jei pomidorai rugstesni - tada truputi daugiau cukraus.
Uzdengiame dangciu ir troskiname kol viskas susitroskins ( apie 15-20min.)
Tada sutrinam blenderiu (cia toks aparaciukas gaminti trintom sriubom) arba virtuviniu kombainu arba galu gale kokteilne smile.gif ir gal mase pataptu silkine - pertrinam per smulku sieteli. Ir supilstome i paruostus (geriau sterilius) stiklainius.



Na berods viskas. kad butu greiciau - supjaustikite ir pasiruoskite viska, o tada pradekite gaminti, uztruksite tikrai neilgai. ir fantazuokit - cia tik pagrindas, jus galite deti ivairiausius prieskonius ir priedus pagal savo skoni 4u.gif
Jei jums bus idomu - vakare parasysiu naminiu ledu receptuka wub.gif
Atsakyti
O kiek išsilaiko šaldytuve šie gaminiai, manau tik kelias dienas g.gif ir ar nebaisu su žaliais tryniais taip daryt unsure.gif
Atsakyti
pomidoru padazas gali stoveti ilgai, bet reikia sterilizuoti stiklainius. O majonezas apie savaite..Pradzioje pabandykit padaryti po puse porcijos, gal jums nepatiks. O kas liecia zalius trynius - nu visas majonezas taip daromas...ir tas kuris parduotuvese taip pat...kito recepto nera. Jei baisu - geriau nedaryti ir nevalgyti rolleyes.gif mano seimoje bent jau visi sveiki! thumbup.gif
Atsakyti
O cia smaliziams wub.gif
Greipfruto serbetas su Campari1 litras greipfrutu sulciu
2 citrinu ir 2 apelsinu svieziai isspaustos sultys
400g cukraus pudros
200ml Campari arba vermuto
Viska sumaisyti kos istirps cukrus (galima kokteilineje). Jei neturite ledu gaminimo masineles: Supilti i plastikini inda ir deti i saldikli. Pirmas 4 val kas valanda maisyti, kad susidarytu kristalai. Veliau galima maisyti reciau.

Citrininis serbetas
2 citrinos
2-3 bananai
500g cukraus pudros
1 litras citrinu sulciu
Citrinas ir bananus ne odeliu sumalti blenderyje arba kombaine kartu su cukraus pudra.Supilti citrinu sultys. Saldyti taip pat kaip greipfrutu serbeta.

Vaniliniai ledai
1 litras 33% grietineles
2 vaniles lazdeles su seklomis
8 tryniai
170g cukraus pudros arba labai smulkaus cukraus
1. I puoda supilti grietinele ir sudeti is vaniles lazdeles isimtas seklas ir pacias lazdeles taipogi. Pakaitinti, bet jokiu budu neuzvirinti!
2. Trynius plakti su cukrumi iki sviesios ir standzios mases ( mikseriu tai uztrunka apie 6-8min). I trynius ipilti truputi siltos grietineles, sumaisyti. Tada supilti likusia grietinele ir gerai ismaisyti.
3. Ant silpnos ugnies uzvirinti pastoviai maisant mediniu saukstu. kai tik sutirstes - nuimti nuo ugnies.
4. Atvesinti is saldyti kaip serbeta.
SVARBU: grietinele sildykit tik iki pirmu burbuliuku, nes jei ji uzvirs - nieko nesigaus.

Jusu namiskiai tikrai jus ant ranku nesios uz tokius ledus! thumbup.gif 4u.gif IR JOKIU E
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aniuta241: 31 liepos 2008 - 19:19
QUOTE(aniuta241 @ 2008 07 31, 19:52)
pomidoru padazas gali stoveti ilgai, bet reikia sterilizuoti stiklainius. O majonezas apie savaite..Pradzioje pabandykit padaryti po puse porcijos, gal jums nepatiks. O kas liecia zalius trynius - nu visas majonezas taip daromas...ir tas kuris parduotuvese taip pat...kito recepto nera. Jei baisu - geriau nedaryti ir nevalgyti  rolleyes.gif mano seimoje bent jau visi sveiki! thumbup.gif


Tik kur parduotuvinis, tai naudojami pasterizuoti kiaušiniai, kitaip maisto veterinarijos inspekcija jiems galvas nusuktų. Gaila, bet majonezo nedarysiu verysad.gif Kažkada buvau tinginį padarius su žaliais kiaušiniais, tai visą naktį nesugebėjau ramiai išmiegot - prasidės salmoneliozė ar ne doh.gif
Teks šerbetais ir pomidorų padažu pasitenkint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aniuta241 @ 2008 07 31, 19:18)


Didelis ačiū už receptukus!!!

Papildyta:
QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 31, 22:26)
Tik kur parduotuvinis, tai naudojami pasterizuoti kiaušiniai, kitaip maisto veterinarijos inspekcija jiems galvas nusuktų. Gaila, bet majonezo nedarysiu  verysad.gif Kažkada buvau tinginį padarius su žaliais kiaušiniais, tai visą naktį nesugebėjau ramiai išmiegot - prasidės salmoneliozė ar ne  doh.gif
Teks šerbetais ir pomidorų padažu pasitenkint  bigsmile.gif


Man irgi nuo mažens įkalta į galvą - jokių žalių kiaušinių unsure.gif Sakau gal yra pirkti kiaušinių miltukų pasterizuotų? g.gif juk pieno miltelių tai yra pirkti rolleyes.gif o jei dar būtų ir ekologiškų... cool.gif
Atsakyti
Jei kiausiniai sviezi ir pries prakertant nuplauti, neturetu jokia salmonelioze ar kita liga prikibti. Bent taip mokemes kazkada. Kiek zinau, salmoneliozes bakterijos buna tik ant luksto, o i vidu prasiskverbia tik ilgiau laikant. O baltymas aplamai turi baktericidiniu savybiu.
As daznai surizikuoju ir gaminiams liukruoti ir tam paciam majonezui. Niekada niekas tpfu tpfu tpfu neprikibo....
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 08 01, 10:36)
Jei kiausiniai sviezi ir pries prakertant nuplauti, neturetu jokia salmonelioze ar kita liga prikibti. Bent taip mokemes kazkada. Kiek zinau, salmoneliozes bakterijos buna tik ant luksto, o i vidu prasiskverbia tik ilgiau laikant. O baltymas aplamai turi baktericidiniu savybiu.
As daznai  surizikuoju ir gaminiams liukruoti ir tam paciam majonezui. Niekada niekas tpfu tpfu tpfu neprikibo....

Sutinku, as visada kruopsciai nuplaunu kiausinius ir irgi iki siol viskas buvo liuks 4u.gif na bet cia skonio reikalas! juk visi mes skirtingi.
Atsakyti
QUOTE(aniuta241 @ 2008 08 01, 10:44)


Ačiū labai labai už receptukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Štai @ 2008 08 01, 11:55)
Ačiū labai labai už receptukus  thumbup.gif

I sveikata!!! 4u.gif
Atsakyti
Na va, savaitgalį su vyru virėm pomidorų padažą, darėm naminį majonezą ir jogurtą thumbup.gif Pomidorų padažą gražiai užvakavom, užklijavom užrašiukus ir aprišom medžiagėle su kaspinėliu. Dabar stovi ant spintos tokie gražučiai biggrin.gif Ir laaaabai skanus tas padažiukas gavosi biggrin.gif

Ir majonezas puikus gavosi, kaip tikras thumbup.gif Tik mes dėjom ekologišką saulėgražų aliejų, tai man per stiprus jo prieskonis jaučiasi. Vyrui kaip tik labai patinka smile.gif

Na ir jogurtą pagaliau pabandėm išsivirti. Mmmm... kaip skanu thumbup.gif

Ačiū aniuta ax.gif
Atsakyti