Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(Vaizele @ 2008 07 20, 21:00)
Aš tai tik tokias bandžiau. Ten žemiau pavažiuot reik ir bus. Dešrelės kaip dešrelės, nieko ypatingo. Bet man šiaip dešrelės nelabai maistas  schmoll.gif ir jų neperku. Tai aišku tokios bent kažkokia išeitis  ax.gif

Taip, Nemateko aš kartais perku, o Krekenavos išskyrus toj reklamoj dar niekur nemačiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulužė: 21 liepos 2008 - 10:18
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 21, 10:16)
Taip, Nemateko aš kartais perku, o Krekenavos išskyrus toj reklamoj dar niekur nemačiau g.gif

Mačiau kažkurioj maximoj.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 21, 20:51)
Mačiau kažkurioj maximoj.

Reiks atidžiau man žiūrėt turbūt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(pupen @ 2008 07 17, 14:31)
O man tai juokinga kai gamintojas pavadina savo desreles mesiskomis kai jose  nera mesos. Ir ne vartotojas cia klatas kad nori nusipirkti pigiau, o gamintojas, kuris klaidina ta vartotoja.

Gal galima pavyzdžiais? Nes ant dešrelių tikrai nėra rašoma, kad ten vien mėsa. O tai, kad į dešreles dedamos mėsos atliekos, tai jokia čia naujiena. Visą laiką dešrelės taip ir buvo gaminamos, niekada į jų sudėtį neįėjo vien mėsa.

Kažkas minėjo apie maximoje pirktus vaisius, kurie nesupuvo per 2 savaites. Žinoma, kad nesupuvo, nes visi vaisiai ir daržovės parduodami PC yra apipurškiami vašku, kad negestų. Juk PC užsiperka dideliais kiekiais, o išperka tai ne per diena. Viskas supūtų kitaip, prararstų prekinę išvaizda ir niekas nepirktų. Beje, tą patį daro ir ūkininkai, kurie augina vaisius ir daržoves pardavimui, t.y. kai augina hektarais. Nes jiem irgi supūtų ir jie neparduotų ir neuždirbtų. Dėl to ir yra rekomenduojama prieš vartojant nusilupti odelę (obuolių, agurkų, netgi pomidorų).
Maisto priedai ir papildai niekada nebus uždrausti, nes taip sužlugtų ne tik maisto pramonė, bet ir mes numirtume iš bado, nes ekologiškai nebūtų įmanoma užauginti ir pagaminti tiek maisto produktų.
Beje, Vičiūnų nauja politika tokia: jokių blogų E. Tad galit drąsiai pirkti jų produkcija.
Atsakyti
Siandien toki straipsni perskaiciau-kadangi ir Lt gamintojai turi paisyti EK reikalavimu,gal zenklinime bus daugiau aiskumo smile.gif http://www.delfi.lt/...php?id=17813379
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 23 liepos 2008 - 08:46
Perskaičiau viename recepte, kad reik kepti pyragą ant kepimo popieriaus. Primečiau, kad šiaip popierius tai degus reikaliukas. Tai taip išeina, kad jis ten kažkokiais chemikalais apdorotas, kad nedegtų? g.gif

QUOTE(pikkolo @ 2008 07 23, 07:12)
Beje, Vičiūnų nauja politika tokia: jokių blogų E. Tad galit drąsiai pirkti jų produkcija.

O čia iš kur tokia info? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 23, 22:20)
Perskaičiau viename recepte, kad reik kepti pyragą ant kepimo popieriaus. Primečiau, kad šiaip popierius tai degus reikaliukas. Tai taip išeina, kad jis ten kažkokiais chemikalais apdorotas, kad nedegtų?  g.gif

Padengtas kažkuo, bet šiaip truputį apsvyla.
O čia iš kur tokia info?  rolleyes.gif

Iš Vičiūnų darbuotojos.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 07 23, 08:12)

Zinant viciunu ir ju vadovu morale, manau, kad tai oficialioji versija nutaikyta i tuos, kurie "puole gyventi sveikai". O realybe bus kiek kitokia.
Apie visus "zuvies" produktus kaip krabu lazdeles, silkes ir pan net liezuvis nesivercia ka nors gero pasakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 25 liepos 2008 - 08:00

čia nebloga info apie maisto priedus

http://receptai.lt/i...o...4&Itemid=64

http://www.medicine....e...18&subid=gm

http://www.mamoszurn...m...t&task=view

Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 25, 07:58)
Zinant viciunu ir ju vadovu morale, manau, kad tai oficialioji versija nutaikyta i tuos, kurie "puole gyventi sveikai". O realybe bus kiek kitokia.
Apie visus "zuvies" produktus kaip krabu lazdeles, silkes ir pan  net liezuvis nesivercia ka nors gero pasakyti.

O kas žino jų moralę? Aš pvz nežinau schmoll.gif kažkada labai seniai labai tolima pažįstama, kuri kažkada buvo su jais trumpai susitikus oficialiais reikalais minėjo, kad faini žmonės ax.gif bet apie moralę rolleyes.gif nežinau nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 25, 15:40)
O kas žino jų moralę? Aš pvz nežinau  schmoll.gif kažkada labai seniai labai tolima pažįstama, kuri kažkada buvo su jais trumpai susitikus oficialiais reikalais minėjo, kad faini žmonės  ax.gif bet apie moralę  rolleyes.gif nežinau nežinau  g.gif

Daug man artimu zmoniu pas juos dirbo/dirba. Vaizdas niekuo nesiskiria nuo visokiu Maximu ir pan. O dar zinant, kaip jie elgiasi su zemesnes grandies darbuotojais doh.gif . Netikiu, nors uzmusk, kad savininkai, devynis kailius nuo savo darbuotoju lupantys ir paskui lauk ismetantys gali nuosirdziai ziureti i ekologija ir sveikata schmoll.gif
Aisku, per visokius baliukus ir keliones ispudis kitoks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 28 liepos 2008 - 08:47
Va man irgi vičiūnai su ekologija prasilenkia, nors ir valgau jų gaminamą ekologišką duoną. Mano mama dirba ten. Dėl produkcijos nieko blogo negaliu pasakyti, bet apie elgesį su žmonėmis tai tikrai nepameluosiu. Man išvis keista, kaip jie iki šiol neužsišoko ant kokių inspekcijų. Mes su savo draugu vadinam tą jų gamyklą konclageriu, nes pvz., žmonės 12 val. prastovi savo darbo vietoj ir negali išeiti net pavalgyti (nors priklauso 2 kartai po pusvalandį). O dar viršesnis pasako moterims, kad "gražios ir nevalgiusios". Valgyti gali tik atsineštinį maistą, todėl dauguma darbuotojų po kelių darbo metų turi didelių problemų su virškinimu, skrandžiu ir pan., nes dažniausiai valgo sumuštinius. Taip kad galėčiau dar pripasakoti įvairių dalykų, bet manau, kad jau vaizdelis šioks toks susidarė sad.gif Sorry, kad tiek išsiplėčiau, o apie maisto priedus nė žodžio nepasakiau blush2.gif

QUOTE(mot99 @ 2008 07 28, 09:46)
Daug man artimu zmoniu pas juos dirbo/dirba. Vaizdas niekuo nesiskiria nuo visokiu Maximu  ir pan. O dar zinant, kaip jie elgiasi su zemesnes grandies darbuotojais  doh.gif . Netikiu, nors uzmusk, kad savininkai, devynis kailius nuo savo darbuotoju lupantys ir paskui lauk ismetantys gali nuosirdziai ziureti i ekologija ir sveikata  schmoll.gif
Aisku, per visokius baliukus ir keliones ispudis kitoks  biggrin.gif

Atsakyti