Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

As siai dienai turiu
duona- Palangos, kepykla "Gudobeles", Vici "Tevelio duona"ekologiska,
ketcupas- "Heinz"
suris fermentinis "Dobilas", kietas suris "Dziugas"
kvieciai su medumi OHO,
sviestas -"Smetoniskas"
grietine- Rokiskio "zalioji karvute"12% , lyg jokiu E neradau...
cukrus- rudasis ekologiskas i skaidru maiseli supakuotas 400g. pavadinimo nepamenu, pazinsit pagal auksta kaina....
kol kas tiek
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 09, 07:41)
Man tai pat kelia abejoniu Maximos ir Rimi skyreliuose pardavinejamos darzoves. Turiu omeny is uzsienio atveztas.Teko netiketai isvaziuoti ,o buvau nusipirkus papriku , ziediniu kopustu ir pekino salota. j
Jie sldytuve isgulejo dvi savaites  ir atrode , kai ka tik pirkti.
Man zymiai patikimiau pirkti tiesiai is ukininku.

Tikrai? Man tai ten pirktos paprikos,pomidorai ir kriaušės tai ypač greit supūna g.gif Stengiamės iš kart suvalgyti. Va žiediniai kopūstai ir brokoliai tai ilgiau išsilaiko, tai net nežinau g.gif Nors norėtusi tikėtis kad tikrai ekologiški produktai ax.gif
P.s Čia turbūt labiau į maisto temą tiktų rašyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aneri @ 2008 07 09, 00:24)
blink.gif  geraaas, sito nezinojau  doh.gif  retai kada, perkam mes tuos kumpius visokius.

Ot tai cia stebuklas - zmogaus organizme irgi ar ne 70% sudaro vanduo......
Ir visuose produktuose jo yra sociai. Tik dziovintuose mazesnis kiekis.
Jau vandenyje tai as tikrai maziausia blogi izvelgiu....
Atsakyti
QUOTE(Aneri @ 2008 07 09, 00:24)
Sveikos,
kaip jus galvojat, ar ekologiskos darzoves Maximoje ar Hyper Rimi skyreliuose, tikrai yra ekologiskos??? g.gif
Perku kartais savo mazylei ekologiskus brokolius, ziedinius kopustus... tik visada kyla abejoniu, ar tikrai verta moketi tokia kaina, ar tikrai tas produktas yra svarus nuo nitratu?

Kazkur skaiciau,kad rekomenduojama sviezias darzoves pries valgant ar kazka is ju gaminant pamirkyti vandeny(jei itariama,kad gali buti per daug kokiu trasu..)-tokiu budu jose sumazeja nitratu..Bet vat kaip su vitaminais..?
O siaip pastebejimas-kiek man uzkliuvo ziediniai kopustai maximoj-ju kilmes salis-Olandija,o spaudoj trimituojama,kad olandu zeme yra nualinta ivairiomis trasomis ir cheminem augalu apsaugos priemonem,tai man ta olandu produkcija kazkaip pasitikejimo nekelia...
Atsakyti

QUOTE(vilnera @ 2008 07 09, 13:21)
Kazkur skaiciau,kad rekomenduojama sviezias darzoves pries valgant ar kazka is ju gaminant pamirkyti vandeny(jei itariama,kad gali buti per daug kokiu trasu..)-tokiu budu jose sumazeja nitratu..Bet vat kaip su vitaminais..?
O siaip pastebejimas-kiek man uzkliuvo ziediniai kopustai maximoj-ju kilmes salis-Olandija,o spaudoj trimituojama,kad olandu zeme yra nualinta ivairiomis trasomis ir cheminem augalu apsaugos priemonem,tai man ta olandu produkcija kazkaip pasitikejimo nekelia...

Tai vat ir man nekelia. Nes kazkas is pazistamu pasakojo, kaip pakuoja tas ekologiskas darzoves. Tai visos josir ekologiskos ir ne yra is tu paciu lauku, tik ekologiskos yra atskyrai supakuojamos doh.gif
O gal zinot, kokia tarnyba ta dalyka galetu patikrinti? Ar kur galima butu gauti koki aparata, kuris nitratu kieki parodyti galetu?!
Atsakyti
kazkur uzmeciau,kad kumpio sudedamoji dalis vanduo ir prisiminiau.

visoms kurios iki siol megsta desreles,galiu papasakoti is ko jos padarytos.
mamos pazystama dirbo mesos kombinate,tai labai vaizdziai atpasakojo.

i desreles sudeda visokiausia suda.
odeles,kaulu nuogramdas,sausgysles,pripila vandens,dazikliu,kvapikliu,konservantu,kremzliu del kietumo....
vienu zodziu-mesos nerasta.

ka daro su pacia mesa-kiek pastovejusia is papelijusia nupjauna,nuplauna ir toliau pardavineja.

zavu,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Aneri @ 2008 07 09, 12:49)
Tai vat ir man nekelia. Nes kazkas is pazistamu pasakojo, kaip  pakuoja tas ekologiskas darzoves. Tai visos josir ekologiskos ir ne  yra is tu paciu lauku, tik ekologiskos yra atskyrai supakuojamos  doh.gif
O gal zinot, kokia tarnyba ta dalyka galetu patikrinti? Ar kur galima butu gauti koki aparata, kuris nitratu kieki parodyti galetu?!

yra nitratų indikatorinės juostelės. O kur jų gauti - nžn. Per gamtininkų laidelę per LTV rodė, kur tikrino daržovių nitratingumą.
4u.gif
Atsakyti
Nežinau, ar apie tai čia buvo rašyta, tad pasisakysiu . Pamačiau pirmame poste nuorodas į lenteles ir iš smalsumo "ištyriau" keletą produktų. Sūrio lazdelėse "Pik Nik" radau rūgštingumą reguliuojančios medžiagos E330. Sąraše, prie sveikatai kenksmingų maisto priedų šis "E" priskiriamas prie galinčių sukelti vėžinius susirgimus. Tad klaida čia, ar teisybė? Aš pakraupus - sūrio lazdelės, sukeliančios vėžį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2008 07 09, 15:24)
kazkur uzmeciau,kad kumpio sudedamoji dalis vanduo ir prisiminiau.
visoms kurios iki siol megsta desreles,galiu papasakoti is ko jos padarytos.
mamos pazystama dirbo mesos kombinate,tai labai vaizdziai atpasakojo.

i desreles sudeda visokiausia suda.
odeles,kaulu nuogramdas,sausgysles,pripila vandens,dazikliu,kvapikliu,konservantu,kremzliu del kietumo....
vienu zodziu-mesos nerasta.

ka daro su pacia mesa-kiek pastovejusia is papelijusia nupjauna,nuplauna ir toliau pardavineja.

zavu,ar ne?

Nuo kainos priklauso. Kazkuria diena maciau IKI virta desra - 1 kg/5 lt. Is ko ji gali buti? Aisku, kad mesos nerasta. Bet yra desreliu is pirmos ar auksciausios rusies mesos gaminamu. Zinoma, maisto priedu jose irgi apsciai - juk kaip isgausi rozine spalva arba keliu savaiciu vartojimo termina.
Jei mesines ismestu visas kremzles, gyslas ir prasciausia mesa, tai gaminiu savikaina butu kelis kartus didesne. Ar visi zmones galetu nusipirkti mesos produktu? Aisku kad ne. Dabar yra pasirinkimas. Gali pirkti brangu, geresnes sudeties, gali pirkti tik mesos skonio ar kvapo produkta. Kiekvieno pasirinkimas. O varyti ant gamintoju nera reikalo - yra paklausa, bus ir pasiula. Ne tik ekonomika, bet ir ekologija skatina maximaliai panaudoti turimas zaliavas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 07 09, 16:10)
Nežinau, ar apie tai čia buvo rašyta, tad pasisakysiu . Pamačiau pirmame poste nuorodas į lenteles ir iš smalsumo "ištyriau" keletą produktų. Sūrio lazdelėse "Pik Nik" radau rūgštingumą reguliuojančios medžiagos E330. Sąraše, prie sveikatai kenksmingų maisto priedų šis "E" priskiriamas prie galinčių sukelti vėžinius susirgimus. Tad klaida čia, ar teisybė? Aš pakraupus - sūrio lazdelės, sukeliančios vėžį  unsure.gif

Aisku, jokia cia klaida. E 330 yra daugelyje produktu. Net ir namuose nemazai zmoniu naudoja konservavimui citrinos rugsti. Daugelis medziagu neprotingais kiekiais yra kenksmingos. Net pacios naturaliausios. Maisto pramoneje priedai naudojami nedideliais, salyginai nekenksmingais kiekiais. Kitas dalykas, kad kai beveik visuose produktuose tu priedu yra, tai ir kiekiai pasidaro ne tokie nezymus.

Kad nesusidarytu vaizdas, kad as tuos priedus ginu, ar laikausi dviprasmiskos pozicijos, paaiskinu - sau ir savo seimai stengiuosi pirkti ekologiskus arba su minimaliu maisto priedu kiekiu produktus, naudoju ekologiska "chemija", stengiuosi pati maziau vartoti ir kitus skatinu. Bet.... situacija yra tokia, kad labai daugelis zmoniu negali sau leisti tokios prabangos, o jie valgyti irgi nori. Todel reikia gaminti/auginti ir pigesnius maisto produktus, o tam pasitelkiami visagaliai maisto priedai, trasos, pesticidai, herbicidai ir kt. Ju zala nera tokia, kad verstu verciau rinktis bada. Jei visa gamyba ir zemes ukis priimtu ekologiska poziuri, tai kokie du trecdaliai pasaulio zmoniu turetu numirti is bado.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 09 liepos 2008 - 16:33
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 07 09, 17:10)
Nežinau, ar apie tai čia buvo rašyta, tad pasisakysiu . Pamačiau pirmame poste nuorodas į lenteles ir iš smalsumo "ištyriau" keletą produktų. Sūrio lazdelėse "Pik Nik" radau rūgštingumą reguliuojančios medžiagos E330. Sąraše, prie sveikatai kenksmingų maisto priedų šis "E" priskiriamas prie galinčių sukelti vėžinius susirgimus. Tad klaida čia, ar teisybė? Aš pakraupus - sūrio lazdelės, sukeliančios vėžį  unsure.gif

Tai vitaminus pastudijuokit.As jau vienus kalio-magnio papildus ismeciau.To 330 ir ten yra doh.gif
Atsakyti
Ar visi zmones galetu nusipirkti mesos produktu? Aisku kad ne. Dabar yra pasirinkimas. Gali pirkti brangu, geresnes sudeties, gali pirkti tik mesos skonio ar kvapo produkta. Kiekvieno pasirinkimas. O varyti ant gamintoju nera reikalo - yra paklausa, bus ir pasiula. Ne tik ekonomika, bet ir ekologija skatina maximaliai panaudoti turimas zaliavas biggrin.gif

ar visi zmones galetu nusipirkti mesos produktu?
pala,pirkdami desreles jie mesos neperka.xD
tai koks skirtumas,anyway.

kokia ekologija,jei prie tu "zaliavu" eina dazai,ir visas kitas sudas?
Atsakyti
As juk pasakiau savo nuomone - ekologija yra privilegijuotuju gyvenimo budo galimybe. Cia renkasi tie, kurie jai prijaucia. Bet svajoti ( norejau parasyti - svaiscioti, bet pagalvojau, kad gali kas ir isizeisti) apie tai, kad visas pasaulis gyvens ekologiskai - nerealu. Vienintelis realus dalykas pasauliniu mastu mazinti nereikalinga vartojima. Bet tai tik issivysciusiose salyse. Ir atmetant ta fakta, kad mlrd sukasi reklamos, skatinancios vartojima, versle. Todel verciau grudinti organizma visokiems nuodams, kuriu vis tiek negalima isvengti biggrin.gif Aisku, tai ne vienos kartos reikalas.

Ir dar paaiskinu del tos mesos, jei taip neaisku - uzauginti gyvuli aplinkai kainuoja berods 300 l CO2/ 1 kg mesos. Tai nemazi kiekiai. Ar protinga butu atsirinkus tik auksciausios kokybes dalis likusias ismesti? Jau bet koks poziuris - ekonominis ar ekologinis - pasakys, kad zaliavas reikia panaudoti maximaliai. Ir dar ivertinant, kad nemazai zmoniu dziaugiasi gaudami pavalgyt nors ir tai - zemiausios kategorijos maista, ipakuota i pakenciamo vaizdo/kvapo/skonio pakuote.

Sorry uz offtopic'a. Tiesiog uzkliuvo, kiek tie zmones, besibaisintys maisto priedais ir kitais pramoneje naudojamais dalykais ivertina situacija. Reikia gyventi realybeje.
Atsakyti