Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(Jolete @ 2012 07 01, 18:34)
Yra, tik reikia etiketes skaityt, bet ar ten tiesa?  g.gif

dauguma suriu ir desru be E is Italijos, Ispanijos, Prancuzijos. Tikrai buna be E, bet lietuviskos produkcijos be E jau reikia gerokai paieskoti.
Atsakyti
Aha, užsienietiškus sūrius kažkada peržiūrėjau, tokie įvairiaspalviai, aišku, brangūs, bet kažkaip baisu pirkt neparagavus, nes gali būti labai jau neįprasti lietuviškiems skonio receptoriams smile.gif Tai turbūt lietuviai tik įvairių rūšių varškės sūrius gamina be E smile.gif

Bet keista - iš toli atvežti sūriai be konservantų, o čia pat gaminami ir vartojami - su g.gif Niekaip nesupranti, kodėl to paprasto lietuviško "geltono" sūrio negali pagaminti be E....

O tas šliužo fermentas gal ir ne taip baisu, natūralu juk, ne chemija smile.gif
Atsakyti
Perkam Vilkyškių pieninės sūrius, jie be blogių.
Atsakyti
O ar jų būna fermentinių? Lyg ir nemačiau... Bet šiaip tai skanūs tie varškės su prieskoniais, ir mums patinka smile.gif
Atsakyti
Kažkaip neradau temos apie modifikuotus produktus, ypač modifikuotą krakmolą. Pvz., pomidorų padažuose, kituose įvairiuose produktuose BE E beveik visada pridėta modifikuoto krakmolo. O dar etiketėj rašo - be GMO. Kaip čia taip gali būti? Ir ar pakeistų savybių krakmolas - tas pats modifikuotas?
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 04, 03:55)
Kažkaip neradau temos apie modifikuotus produktus, ypač modifikuotą krakmolą. Pvz., pomidorų padažuose, kituose įvairiuose produktuose BE E beveik visada pridėta modifikuoto krakmolo. O dar etiketėj rašo - be GMO. Kaip čia taip gali būti? Ir ar pakeistų savybių krakmolas - tas pats modifikuotas?

Modifikuotas krakmolas yra toks krakmolas, kurio molekulėje yra pakeistos kelios jungtys, t.y. chemiškai modifikuotas krakmolas arba pakeistų savybių krakmolas. Dėl to krakmolas greičiau tirštėja, todėl jis naudojamas kaip stabilizatorius, išlaiko tam tikrą produkto konsistenciją.
Na, o genetiškai modifikuotas (GMO) - čia jau genų inžinerija...
Žodžiu, modifikuotas ir genetiškai modifikuotas - ne tas pats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 04, 03:38)
O ar jų būna fermentinių? Lyg ir nemačiau... Bet šiaip tai skanūs tie varškės su prieskoniais, ir mums patinka smile.gif


Na taip, būna. Perku sūrį Prūsija, ten yra tik E 509, o tai yra kalcio chloridas. Nėra sūris visai be E, bet be dažiklių ir kito brudo.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 07 05, 00:07)
Na taip, būna. Perku sūrį Prūsija, ten yra tik E 509, o tai yra kalcio chloridas. Nėra sūris visai be E, bet be dažiklių ir kito brudo.

O čia kartais ne paprasčiausia druska? Kaip natrio chloridas?
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2012 07 05, 11:40)
O čia kartais ne paprasčiausia druska? Kaip natrio chloridas?


Kilmė:
Natūrali druska, jūros ir uolienų druska.
Funkcijos ir savybės:
Rūgštingumą reguliuojanti medžiaga, didinanti vaisių ir daržovių vertę, surišanti metalų jonus.
Produktai:
Daugeliui produktų, taip pat naudojama kaip kalcio šaltinis maisto papildams.
Atsakyti
Noriu perspėti dėl VEGETA NATUR prieskonių-jie atseit be skonio stipriklio-gliutamato, bet jis yra tik neįrašytas doh.gif nu ir kaip pasitikėt etiketėm? Dar vienas prekybinis šposas-visus E slėpti po vienu pavadinimu prieskoniai - kaip ir pasakyta bet nepasakyta. Žodžiu be akinių į PC jau nebeinam doh.gif
Atsakyti