Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(Rasma @ 2010 12 14, 19:24)
Jau paviešinta. 

http://www.delfi.lt/...e.d?id=39696453

Praktiškai pačios įmonės savo produktų "be E" linijai pasirašė mirties nuosprendį, o ir bendra pardavimo apyvarta labai smuks..net jokių baudų galėtų neskirti - nesąžiningumu nusibaudė pačios. Ir dar prieš šventes..
Ar jūs matėt kaip pakeitė etiketes tos įmonės, kurių produkcija "be E" yra gera? biggrin.gif Pradėjo rašyt "sąžiningai be E" biggrin.gif

Abejoju ar bendra pardavimo apyvarta smuks, sugalvos verslininkai issisukti kitaip, ir ypac kai arteja sventes doh.gif
Ir kai pagalvoji, ka jie bando apgauti unsure.gif
Atsakyti
O aš pvz. kaip tik džiaugiuosiu, kad gamintojai rašo, kad be jokių E, nes bent man tai laiko sutaupo renkantis prekę. Taip, aš tikiu, na nurašau kokia 20 proc, kad gali būti ir nesąžiningų gamintojų ir t.t. Bet, kaip ir visur visko yra.
Apie tą patikrinimą, tai oi oi........Čia jau irgi sąžinės reikalas pačių tikrintojų. Viską galima nupirkti, papirkti ir t.t. Jūs įsivaizduojat kokie čia varosi pinigai? Įmonės reputacija ir kt? Beje, žinau vieną konkretų atveją, kai prieš šitą plačiai nuskambėjusį tikrinimą buvo paskambinta vienai įmonei ir pranešta, kad tada ir tada atvažiuos tikrinti , ieškoti to ir to pas jus, pasiruoškit. Tai ką jau kalbėt apie sąžinę? Pažįstami gelbėja pažįstamus.....Gal ir gaminant ta įmonė nenaudoja nieko blogo, bet.....teisybės čia nėra ir nebus. Ir galim čia kapstyti be galo, be krašto....
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 12 14, 21:12)
O aš pvz. kaip tik džiaugiuosiu, kad gamintojai rašo, kad be jokių E, nes bent man tai laiko sutaupo renkantis prekę. Taip, aš tikiu, na nurašau kokia 20 proc, kad gali būti ir nesąžiningų gamintojų ir t.t. Bet, kaip ir visur visko yra.
Apie tą patikrinimą, tai oi oi........Čia jau irgi sąžinės reikalas pačių tikrintojų. Viską galima nupirkti, papirkti ir t.t. Jūs įsivaizduojat kokie čia varosi pinigai? Įmonės reputacija ir kt? Beje, žinau vieną konkretų atveją, kai prieš šitą plačiai nuskambėjusį tikrinimą buvo paskambinta vienai įmonei ir pranešta, kad tada ir tada atvažiuos tikrinti , ieškoti to ir to pas jus, pasiruoškit. Tai ką jau kalbėt apie sąžinę? Pažįstami gelbėja pažįstamus.....Gal ir gaminant ta įmonė nenaudoja nieko blogo, bet.....teisybės čia nėra ir nebus. Ir galim čia kapstyti be galo, be krašto....

Suprantu verslininkus, kad jie nori gauti kuo daugiau pelno. Tik visi E irgi jiems kainuoja,negi apsimoka "prifarsiruoti" produktus E, rasyti kad be E ir gadinti savo reputacija g.gif Nesuprantu as tokio verslumo schmoll.gif

Tikriausiai pamenate kaip masiskai komentavo kad joduota druska yra gerai ir sveikiau, tai - jodo saltinis ir pan. Etiketese raso:" su maistine joduota druska", su joduota druska" "sudetis: mieles,vanduo, miltai...joduota druska". "Joduota druska neturi šalutinio kvapo bei skonio, naudojama tiek kasdien maistui ruošti, tiek konservuoti. Naujausios jodavimo technologijos ir medžiagos užtikrina joduotos druskos kokybę, padeda ilgiau ją išlaikyti ir neviršyti rekomenduojamų fiziologinių jodo kiekio normų. Joduojamos visokios kilmės druskos (taip pat ir jūros druska, kurioje natūralaus jodo yra tik pėdsakai)" http://www.druska.lt...
Joduota druska gal ir gerai, bet visi zinom, kad jodas neatsparus kaitinimui, sviesai ir pan. Tai tarkim kokia nauda is joduotos druskos dedamos i duona, batonus ir pan.? g.gif Kita vertus kas patikrins ar i gamini istiesu ideta joduota druska, jei jodas suyra.
http://www.jodavita..../14/28/lang,en/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavasarinė: 14 gruodžio 2010 - 21:39
QUOTE(pavasarinė @ 2010 12 14, 18:25)
Neseniai skaiciau kad maisto gamyba namuose padeda isivaduoti nuo slogiu minciu, netgi tinka lengvos formos depresijoms. Viena galiu pasakyti, kad gaminti maista savo seimai ir ypac itraukti seima i jo gamyba yra smagu thumbup.gif Pvz.su vaikais kepti sausainius ir uzsiemimas, ir bendravimas, ir kuryba. Be to labai skanu thumbup.gif

aš išimtis, man maisto gamyba yra sunkus darbas nuo kurio visada randu būdu išsisukti, apart sušio gamybos. turiu daug įdomesnės veiklos ax.gif, kuri ilgina mano gyvenimą
sausainiai nesveika -nepasiseks mano vaikams lotuliukas.gif

QUOTE(pavasarinė @ 2010 12 14, 21:38)
Suprantu verslininkus, kad jie nori gauti kuo daugiau pelno. Tik visi E irgi jiems kainuoja,negi apsimoka "prifarsiruoti" produktus E, rasyti kad be E ir gadinti savo reputacija  g.gif  Nesuprantu as tokio verslumo schmoll.gif

vat to ir aš nesuprantu - negi geras vardas nėra pajamų šaltinis? man tai labai turi įtakos - kartą užtikus aš jau antrą kartą į tą pusę nežiūriu schmoll.gif
Atsakyti
as taip pat domuosi produktais be E. Ir kartais isinoriu tu pienisku desreliu, man visai neblogos is skonio Mazeikiu mesines, raso kad jos be E, kazi ar tai tiesa ar kazkas yra uzslepta vistiek g.gif Nes nusipirkom sardeliu Be E ir skanios labai, bet va suvalgem visa pakeli ir jokio sotumo jausmo ir suabejojau.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 03 22, 15:24)
as taip pat domuosi produktais be E. Ir kartais isinoriu tu pienisku desreliu, man visai neblogos is skonio Mazeikiu mesines, raso kad jos be E, kazi ar tai tiesa ar kazkas yra uzslepta vistiek  g.gif Nes nusipirkom sardeliu Be E ir skanios labai, bet va suvalgem visa pakeli ir jokio sotumo jausmo ir suabejojau.

O ką, neskaitot biški aukščiau? Gi paminėta kad Mažeikių mėsinėj buvo rasta nitritų, kurie etiketėj nebuvo pažymėti smile.gif pirkit kitos mėsinės produkciją, aišku visur gali pasitaikyt, bet jei jau gamintojas susiteršęs, man šlykštu jo produktą valgyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2011 03 22, 16:47)
O ką, neskaitot biški aukščiau? Gi paminėta kad Mažeikių mėsinėj buvo rasta nitritų, kurie etiketėj nebuvo pažymėti smile.gif pirkit kitos mėsinės produkciją, aišku visur gali pasitaikyt, bet jei jau gamintojas susiteršęs, man šlykštu jo produktą valgyt ax.gif

oi kaip cia skaiciau ir nepamaciau. Aciu vadinasi ir as nebepirksiu sad.gif Ieskosiu kazko kito.
Atsakyti
sveikos mamytės, ne iš vieno žmogaus girdėjau, kad pasižiūrėjus etiketes perkant maistą Lenkijoje ten e raidelių suskaičiuotumėm daug mažiau, gal kuri tuo domėjotės ar pastebėjote? smagu būtų gauti konkrečių pavyzdžiųsmile.gif
Atsakyti
Cia labai geras puslapiukas.
Aprasyti visis E
O dar ir produktai lietuvos tinkluose isanalizuoti

Sveikas vaikas.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jasminete: 16 vasario 2012 - 00:33
Daugumos produktų atitikmenų be E yra, ar jie tikrai tokie, nežinau, bet fermentinio sūrio be E dar nemačiau, ar tokio būna? g.gif Dešras be E daro, kodėl sūrio ne? Ar tik aš nerandu...?
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 01, 03:46)
Daugumos produktų atitikmenų be E yra, ar jie tikrai tokie, nežinau, bet fermentinio sūrio be E dar nemačiau, ar tokio būna? g.gif  Dešras be E daro, kodėl sūrio ne? Ar tik aš nerandu...?

Yra, tik reikia etiketes skaityt, bet ar ten tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 01, 03:46)
Daugumos produktų atitikmenų be E yra, ar jie tikrai tokie, nežinau, bet fermentinio sūrio be E dar nemačiau, ar tokio būna? g.gif  Dešras be E daro, kodėl sūrio ne? Ar tik aš nerandu...?

Yra , tie brangesni.Ten sudėtyje yra šliužo fermento , bandau net neįsivaizduoti kas tai blink.gif

QUOTE(Jolete @ 2012 07 01, 18:34)
Yra, tik reikia etiketes skaityt, bet ar ten tiesa?  g.gif

Kažkuo juk reikia tikėti.. g.gif
Gal labai norint, būtų galima patikrinti valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje.
Atsakyti