QUOTE(astisius @ 2010 12 14, 21:12)
O aš pvz. kaip tik džiaugiuosiu, kad gamintojai rašo, kad be jokių E, nes bent man tai laiko sutaupo renkantis prekę. Taip, aš tikiu, na nurašau kokia 20 proc, kad gali būti ir nesąžiningų gamintojų ir t.t. Bet, kaip ir visur visko yra.
Apie tą patikrinimą, tai oi oi........Čia jau irgi sąžinės reikalas pačių tikrintojų. Viską galima nupirkti, papirkti ir t.t. Jūs įsivaizduojat kokie čia varosi pinigai? Įmonės reputacija ir kt? Beje, žinau vieną konkretų atveją, kai prieš šitą plačiai nuskambėjusį tikrinimą buvo paskambinta vienai įmonei ir pranešta, kad tada ir tada atvažiuos tikrinti , ieškoti to ir to pas jus, pasiruoškit. Tai ką jau kalbėt apie sąžinę? Pažįstami gelbėja pažįstamus.....Gal ir gaminant ta įmonė nenaudoja nieko blogo, bet.....teisybės čia nėra ir nebus. Ir galim čia kapstyti be galo, be krašto....
Suprantu verslininkus, kad jie nori gauti kuo daugiau pelno. Tik visi E irgi jiems kainuoja,negi apsimoka "prifarsiruoti" produktus E, rasyti kad be E ir gadinti savo reputacija
Nesuprantu as tokio verslumo
Tikriausiai pamenate kaip masiskai komentavo kad joduota druska yra gerai ir sveikiau, tai - jodo saltinis ir pan. Etiketese raso:" su maistine joduota druska", su joduota druska" "sudetis: mieles,vanduo, miltai...joduota druska". "Joduota druska neturi šalutinio kvapo bei skonio, naudojama tiek kasdien maistui ruošti, tiek konservuoti. Naujausios jodavimo technologijos ir medžiagos užtikrina joduotos druskos kokybę, padeda ilgiau ją išlaikyti ir neviršyti rekomenduojamų fiziologinių jodo kiekio normų. Joduojamos visokios kilmės druskos (taip pat ir jūros druska, kurioje natūralaus jodo yra tik pėdsakai)"
http://www.druska.lt...
Joduota druska gal ir gerai, bet visi zinom, kad jodas neatsparus kaitinimui, sviesai ir pan. Tai tarkim kokia nauda is joduotos druskos dedamos i duona, batonus ir pan.?
Kita vertus kas patikrins ar i gamini istiesu ideta joduota druska, jei jodas suyra.
http://www.jodavita..../14/28/lang,en/