QUOTE(Burleska @ 2010 12 03, 20:35)
Mane tik juokas ir pyktis suima, tokių "specialisčių" pasakojimų pasiskaičius.
Prastai domitės, prastai žinote. Tas, kas iš teisų daugiau supranta, nealpsta parduotuvėje E raidelę pamatęs.
Naudingų maisto priedų pavyzdžiai (keista, kad turiu apie tai pasakoti žmogui, kuris domisi maisto priedais):
Likopenas E 171- natūralus dažiklis . Žinomas kaip antioksidantas. Google įsiveskit, jei išsigąsite žodžio "antioksidantas"
Beta karotinai E160d,e - natūralūs dažikliai, organizme virstantys vitaminu A.
Askorbo rūgštis ir askorbatai E300-302 - veikiausiai daugiau žmonių, manančių, kad vitaminas C yra blogai, neatsiras.
Pavyzdžių yra ir daugiau, prašyta nors vieno, prašau.
Šiaip man ta ekologijos mada, dabar taip apėmusi Lietuvą - tai dar vienas dalykas, sukeliantis juoką. Bijom visko, kas yra su E, perkam ekologiškus maisto produktus, kurie kainuoja kelis kartus brangiau, bet ekologijos juose tai kaip pas žuvį plaukų. Nežinau, gal kitų šalių maisto perdirbėjai ir yra sąžiningi, bet Lietuvoje skirtumas tarp ekologiško ir ne yra tik kaina ir etiketė, šaukianti, kad štai, aš esu ekologiškas produktas. Tai visi skirtumai. Tai tėra didelis muilo burbulas. Gali būti tikras tik dėl to, ką pats pas save užsiaugini. Sakote, ekologiški ūkiai sertifikuojami? Kas iš to? Galvojate neapeinami tie sertifikatai? Čia tik pakišos tereikia, ir būsi ekologiškas ūkis.
Esmė tokia, kad net tos pačios citrinos rūgšties, askorbo rūgšties, natūralių dažiklių per parą mes suvalgome daug (duona, mėsos, pieno gaminiai ir pan.). Būtų nieko jei valgytume 1 kartą per savaitę
o mes juk valgome kiekvieną dieną. kur dingsta perteklius? ar manote, kad pasisalina su šlapimu? per kepinis? oda? Visi "gerieji E " irgi kažkur sandėliuojasi. Pati raidelė E tai nera blogis, tai sutrumpinimas pavadinimo ir tą visi suprantame. Bet jei tarkim perkame maistą tik parduotuvėse, privalgome visko: nitratų, pesticidų, herbicidų, "E gerųjų (natūraliųjų)" ir "E blogųjų", hormonų, antibiotikų ir GMO ir dar visokių mėsos pakaitalų kurie jokios naudos organizmui neduoda , yra tik balastas. Tokį maistą valgome kasdien, organizmas naudoja energiją virškinimui viso šito marmalo, o kur dar vaistai, sintetiniai papildai, oras kuriuo kvepuojame, visi sintetiniai buityje naudojami valikliai, balikliai ir pan. Plastmasės kurios iš pažiūros nekaltos, o pasirodo sukelia BA ir pan. Daugelis net nesuprantam iš kur alerginės slogos, o pasirodo nuo plastmasinių žaislų
Šiuolaikinės technologijos (kompai, mobilūs ir pan.) irgi veikia mūsų organizmus. Žodžiu, kuo giliau į mišką tuo daugiau medžių
Tokie pasakymai kaip būk vegetaras, augink savo, išeik į gamtą ir atsisakyk plastmasių bei šiuolaikinių technologijų, bijai visko, tai iš vis negyvenk ir t.t. ir pan. man atrodo sarkastiški ir be jokios naudos.
Realiai juk visi norime būti sveikesni, auginti sveikus vaikus, gyventi pilnavertį gyvenimą. Todėl ir natūralu, kad ieškome kas sveikiau, geriau ir pan. Dėl spekuliacijos pavadinimu "Ekologiškas produktas" su jumis negaliu nesutikti
Bet jei pažvelgtume giliau, tai tas pats nesažiningas ekologiško ūkio savininkas nusipirkęs sertifikatą nuodijasi pirkdamas kita maistą, vaistus ir t.t.
Žodžiu apgaudinėdami vieni kitus iš to jokios naudos neturime. Apgauname tik patys save
Visi tie viešinimai apie maisto papildus ir priedus iš esmės yra gerai ir verčia susimastyti. bėda tame kad tiek gamintojui, tiek vartotojui trūksta samoningumo, abipusio bendradarbiavimo ir supratimo. Apie politiką ir valdžia patylėsiu