QUOTE(mot99 @ 2008 07 03, 14:14)
Paskutinio numerios "Verslo klaseje" yra ziaurus straipsnis apie natrio glutamata. Paskaicius tikrai dingo noras pirkti mesos produktus.... Nemanau, kad nors viena galima rasti be sio "gerio"
O kuom tas straipsnis žiaurus? Užsakomasis straipsnis ir tiek. Natrio glutamatas dedamas ne vien į mėsą, o praktiškai į visus maisto produktus. Dedamas tam, kad sustiprintų skonį
http://www.food-info.net/lt/e/e621.htm
Jis sukelia alergiją, todėl rekomenduojama dienos dozė yra 1g, o 3g ir daugiau, jau gali sukelti sveikatos sutrikimus. Beje, prie jo priprantama, todėl greitas maistas (į kurį būtinai dedama glutamato) toks žalingas, nes viskas kas per daug yra nesveika. Tas pats ir su visais maisto produktais.
Beje radau įdomų dalyką apie glutamatus
http://lt.wikipedia.org/wiki/Umami Tai jau nuo senų senovės naudojamas prieskonis sustiprinti skonį.
Jei jau taip ščyrai žiūrėt sudėtį ir poveikį žmogaus sveikatai, tai kažin ar būtų galima nors ką vartoti, nes šiuo metu yra labai daug alergiškų žmonių.
Beje, iškilo toks klausimas dėl pieno Dobilas. Ar tikrai jis ekologiškas? Ar jis taip vadinamas tik dėl perdirbimo technologijos, ar dėl to, kad surinktas iš ekologiškai užaugintų karvių? Nes kiek žinau pieninėse visas pienas pilamas į bendrą katilą. Tad labai didelis kalustukas ar jis tikrai ekologiškas.