Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(aige @ 2008 07 02, 18:57)
Na pas mus šeimoj (ypač po birželio mėn. Moters žurnalo skaitymo) tikras ekologijos bumas  biggrin.gif



O kas ten per straipsnis buvo? Gal įmest gali ką ten rašė? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 07 02, 18:01)
Taip pat itin nerekomenduoju "Bio Ekologiškų" jogurtų  doh.gif ekologiškas pienas, dar kažkas ekologiškas, o po to 5 E  doh.gif

E žymimos ir natūralios medžiagos, todėl dar nereiškia, kad jei yra E tai kažkas labai baisaus
http://www.food-info.net/lt/index.htm
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2008 07 02, 16:28)
Natrio benzoatas-E 211-turi kancerogenini poveiki,GMO svetaineje nurodytas kaip butinas vengti  mirksiukas.gif

O kitose svetainėse (kad ir pirmoje nuorodoje) nurodoma atvirkščiai, kad tai nėra kancerogenas ir jo vengti turi tik alergiški žmonės (nes yra gana stiprus alergenas). Tai kuom tikėti? Tie, kurie yra nusiteikę prieš visus E (kurie nebūtinai yra sintetiniai), visada sakys ir rašys, kad tai pats didžiausias blogis. O gamintojai sakys atvirkščiai. Seniai jau pastebėjau, kad internetu pasitikėti negalima.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 07 03, 07:04)
E žymimos ir natūralios medžiagos, todėl dar nereiškia, kad jei yra E tai kažkas labai baisaus


Tas irgi tiesa, tačiau Bio Ekologiškas jogurtas neturi Ekoagros ženkliuko, o be to, jau seniai pastebėjau, kad gamintojai natūralias medžiagas dažniau linkę rašyti pilnais pavadinimais, nežymėdami E mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 07 03, 11:12)
Tas irgi tiesa, tačiau Bio Ekologiškas jogurtas neturi Ekoagros ženkliuko, o be to, jau seniai pastebėjau, kad gamintojai natūralias medžiagas dažniau linkę rašyti pilnais pavadinimais, nežymėdami E  mirksiukas.gif

Ne tik natūralias. Kai kada surašo visas pilnais pavadinimais ir atsirink tu žmogeli kur sintetika kur natūralu. Be to, tikrai ne visada viskas yra surašoma, nes yra koncentracijos nuo kiek reikia rašyti, o jei mažiau tai nėra būtina.
Aš nesigilinu kas yra etiketėje, nes taip gali ir nevalgęs likti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 07 03, 10:26)

Aš nesigilinu kas yra etiketėje, nes taip gali ir nevalgęs likti.

hihihi.gif
aš skaitau etiketes ir dažnai atrandu visokių "stebuklų" ir ne tik E... pavyzdžiui jau senokai tenka gilintis į kumpių etiketes - dažna mūsų kumpių sudėtis yra VANDUO doh.gif jis specialiai švirkščiamas į mėsą, kad ši būtų sunkesnė doh.gif

atskira kategorija mėsos gaminių aka paštetai, dešrelės, dešros ir vyniotiniai (dažnai pigesni) yra pagaminti iš "mechaniškai atskirtos mėsos"... tokia "mėsa" yra kaulų nuograndos ir gyslos, kurios beveik neturi maistinės vertės ir yra skirtos skrandžiui apgauti doh.gif

taip, jei ieškotume produktų visai be E, kartais galbūt nieko ir nenusipirktume, bet tokiu atveju stengiuosi iš kelių produktų išsirinkti tą, kuriame visokių priedų mažiau ax.gif
Atsakyti
http://www.vilkmerge...d...206&lent=14

Čia apie maistą be e smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sizike @ 2008 07 03, 13:01)
hihihi.gif
aš skaitau etiketes ir dažnai atrandu visokių "stebuklų" ir ne tik E... pavyzdžiui jau senokai tenka gilintis į kumpių etiketes - dažna mūsų kumpių sudėtis yra VANDUO  doh.gif jis specialiai švirkščiamas į mėsą, kad ši būtų sunkesnė doh.gif

Žmonių pasaulyje nemažėja, todėl natūralu, kad didėjant vartojimui, į maistą dedami įvairūs priedai, kurie padidina masę. Vanduo į mėsą nešvirkščiamas. Yra spec. priedai, kurie padidina mėsos "galimybes" sugerti daugiau vandens. Ir mėsa tiesiog išmirkoma vandenyje su tais priedais. Lygiai tokiu pačiu būdu ji tampa dūmo skonio. Jei nori pirkti tikrą kumpį, pirk tik aukščiausios rūšies, nes tokiuose mėsos produktuose, negali būti mėsos pakaitalų ir yra ribojamas vandens kiekis.


Man tai juokinga kai žmonės už kelis litus tikisi nusipirkti mėsiškų dešrelių, o paskui rašo įvairius straipsnius į laikraščius, kad mėsos produktuose nėra mėsos.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 03, 13:08)

Topinis patarimas: pirkti prekes, kur nėra surašyti E. O nekilo toks klausimas: ar tikrai visi gamintojai viską surašo? Ir ar visada įvardina viską kaip E? Kiti surašo tikraisiais pavadinimais.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 07 03, 13:21)


Topinis patarimas: pirkti prekes, kur nėra surašyti E. O nekilo toks klausimas: ar tikrai visi gamintojai viską surašo? Ir ar visada įvardina viską kaip E? Kiti surašo tikraisiais pavadinimais.



Pvz. knorr sultiniuose nerasite nei vieno E, nes visi konservantai rasomi pavadinimais, natrio glutamatas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 07 03, 13:21)
Žmonių pasaulyje nemažėja, todėl natūralu, kad didėjant vartojimui, į maistą dedami įvairūs priedai, kurie padidina masę. Vanduo į mėsą nešvirkščiamas. Yra spec. priedai, kurie padidina mėsos "galimybes" sugerti daugiau vandens. Ir mėsa tiesiog išmirkoma vandenyje su tais priedais. Lygiai tokiu pačiu būdu ji tampa dūmo skonio. Jei nori pirkti tikrą kumpį, pirk tik aukščiausios rūšies, nes tokiuose mėsos produktuose, negali būti mėsos pakaitalų ir yra ribojamas vandens kiekis.  Man tai juokinga kai žmonės už kelis litus tikisi nusipirkti mėsiškų dešrelių, o paskui rašo įvairius straipsnius į laikraščius, kad mėsos produktuose nėra mėsos.
Papildyta:




Vanduo i kumpius svirksciamas, ir dar kaip. O po to masazuojama, kad geriau isigertu. Ir auksciausios rusies produktuose pilna mesos pakaitalu ir priedu - pagal tai tikrai maisto neatsirinksi. be to, recepturoje ir ant pakuotes gali buti ir nenurodoma, bet tai nereiskia, kad gamyboje nededama. antra vertus, pats vanduo tikrai nera blogai - jis svirksciamas ne tik iseigai padidinti, bet ir konsistensijai pagerinti - tikrai nebutu skanu valgyti sausa, sprangia mesa. Manau, kad beveik neimanoma nusipirkti mesos produktu be priedu ir pakaitalu. Geriausias variantas daugeli dalyku gamintis paciam. O jei dar is namines mesytes, tai is viso thumbup.gif

Paskutinio numerios "Verslo klaseje" yra ziaurus straipsnis apie natrio glutamata. Paskaicius tikrai dingo noras pirkti mesos produktus.... Nemanau, kad nors viena galima rasti be sio "gerio"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 liepos 2008 - 13:19
QUOTE(Saulužė @ 2008 07 03, 13:08)

Aciu smile.gif Labai patiko straipsnis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurga11 @ 2008 07 03, 13:28)
Pvz. knorr sultiniuose nerasite nei vieno E, nes visi konservantai rasomi pavadinimais, natrio glutamatas ir t.t.

Cia yra ir zenklinimas su E, ir kartu paaiskinimas-kas yra kas..
http://www.zvejone.l...8...=15&count=2
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 03, 13:14)

Paskutinio numerios "Verslo klaseje" yra ziaurus straipsnis apie natrio glutamata. Paskaicius tikrai dingo noras pirkti mesos produktus.... Nemanau, kad nors viena galima rasti be sio "gerio"


Kaip tik turiu šitą numerį, reiks paskaityt bigsmile.gif

beje, ekologiškuose produktuose turėtų nebūti visų tų natrio gliutamatų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2008 07 03, 14:14)
Paskutinio numerios "Verslo klaseje" yra ziaurus straipsnis apie natrio glutamata. Paskaicius tikrai dingo noras pirkti mesos produktus.... Nemanau, kad nors viena galima rasti be sio "gerio"

O kuom tas straipsnis žiaurus? Užsakomasis straipsnis ir tiek. Natrio glutamatas dedamas ne vien į mėsą, o praktiškai į visus maisto produktus. Dedamas tam, kad sustiprintų skonį http://www.food-info.net/lt/e/e621.htm
Jis sukelia alergiją, todėl rekomenduojama dienos dozė yra 1g, o 3g ir daugiau, jau gali sukelti sveikatos sutrikimus. Beje, prie jo priprantama, todėl greitas maistas (į kurį būtinai dedama glutamato) toks žalingas, nes viskas kas per daug yra nesveika. Tas pats ir su visais maisto produktais.
Beje radau įdomų dalyką apie glutamatus http://lt.wikipedia.org/wiki/Umami Tai jau nuo senų senovės naudojamas prieskonis sustiprinti skonį.
Jei jau taip ščyrai žiūrėt sudėtį ir poveikį žmogaus sveikatai, tai kažin ar būtų galima nors ką vartoti, nes šiuo metu yra labai daug alergiškų žmonių.
Beje, iškilo toks klausimas dėl pieno Dobilas. Ar tikrai jis ekologiškas? Ar jis taip vadinamas tik dėl perdirbimo technologijos, ar dėl to, kad surinktas iš ekologiškai užaugintų karvių? Nes kiek žinau pieninėse visas pienas pilamas į bendrą katilą. Tad labai didelis kalustukas ar jis tikrai ekologiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 03 liepos 2008 - 14:06