Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

QUOTE(saulytej @ 2009 05 19, 19:01)
[COLOR=yellow]
Jeigu jusu pazistami ten dirba ir tikrai sake jog ten kur parasyta organiska ir yra organiska,tai tada as labai patenkinta,galiu pirkti ir nesijaudinti jog perku ta pati s.. tik brangesni  doh.gif    (beje gal galiu paklausti kokiam mieste ar state gyvenat,nes paminejot "whole foods",tai galvoju kad ne visoj amerikoj yra siu parduotuviu?)

Gyvenu MA valstijoj.

Del visu organisku produktu, tai pirkit be baimes - ten skiriasi tik % kiek organisku sudetiniu daliu (bet negali but maziau nei 74% rodos). O jei produktas turi juoda USDA organizacijos zenkliuka, tai yra 100% organiskas. Siaip, kad gaut sios organizacijos sertifikata pvz morkoms, reikia irodyt, kad zeme netresta eile metu (bent 5 metus rodos), kad salia neauginami tresiami produktai ir pan. Net pacioje parduotuveje organiski ir conventional uzauginti produktai negali but salia vienas kito padeti, nes gali 'apsikrest'.

Siaip jei labai baisu, tai siulyciau pasidomet visokiom organizacijom ir ju zenkliukais - daugkas aiskiau bus wink.gif Va su organiskais, tai jei maziau uz 74%, tai jau negali to zodzio vartot. Naturaliems produktams nera apribojimu, todel ir su 1% naturalumo gali but vadinama naturaliu.

Kas del 'low fat', 'fat free' ir pan, tai ispustas reikalas - riebalu nera arba mazai, bet kaloriju dazniausiai yra zymiai daugiau nei paprastame. O ir svorio nuo tokio priaugt tikrai galima (kas amerikieciams atrodo neimanoma).

Man isvis susidaro vaizdas, kad cia amerikieciai nelabai supranta ka valgo - bijo jie kaip velnias kryziaus angliavandeniu, riebalu, nors ju normaliai sveikatai butina gaut. Bijo valgyt kruopu koses, sviesta, nes gi kaip blogai, nors tai tikrai nera blogi produktai ir simtakart geresni uz angliavandenius ar riebalus bulkoje, cipsuose, neaiskiame sviesto pakaitale.

Atsakyti
as irgi kai atvaziavau i airija - tai labai juokingai atrode uzrasai pvz. ant pieno - su vitaminais A,B,C ir pan. doh.gif Susidare toks ispudis, kad i visus produktus papildomai ju prideta. unsure.gif
Atsakyti
Sintetiniai dažikliai (E 102, E 110, E 123, E 124, E 127, E 120, E 131, E 142...) Naudojami labai plačiai Gali sukelti alergiją, apsinuodijimą, vėžinius susirgimus.
Konservantai
(E 210 - E 215, E 217, E 239) Naudojami labai plačiai Gali sukelti vėžinius susirgimus
E 250/ E 251/ E 252
Natrio nitritas / Natrio nitratas/ Kalio nitratas Konservantas mėsos produktuose Nitratai iš principo nekenksmingi, bet skyla į nitritą, kuris jungdamasis su aminais sudaro nitrozaminus – stiprius kancerogenus. Šie pokyčiai greičiausiai įvyksta kepant mėsą. Didina kraujospūdį.
E 221-E 228
Sulfitai Konservantai, antioksidantai -> pjaustyti vaisiai ir daržovės atrodo švieži; padeda išlaikyti džiovintų vaisių spalvą, naudojamas gaminant vyną Gali sukelti stiprią alergiją. Sergantiesiems astma gali būti mirtini. Sukelia virškinimo sutrikimus.
E 950
Acesulfamas K Saldiklis (200 k. saldesnis už cukrų) - kramtomoji guma, gėrimų milteliai, tirpi kava ir arbata, želatino desertai, kremai Gali sukelti vėžį (įrodyta, kad sukelia gyvūnams); veikia skydliaukę.

E 951
Aspartamas Saldiklis (Equal, NutraSweet) Didesnis kiekis kraujyje slopina protinį vystymąsi, trikdo smegenų veiklą, gali sukelti pykinimą, galvos skausmą, priepuolius panašius į epilepsiją
E 320/ E 321
Butilintas hidroksianizolas/
Butilintas hidroksitoluenas Antioksidatorius, dedamas į riebalų ir aliejaus turinčius produktus, kad šie neapkarstų; naudojamas labai plačiai! Manoma, kad sukelia vėžį; didina cholesterolio kiekį
E 621
Mononatrio glutamatas Aromato ir skonio stipriklis proteino turinčiuose gaminiuose Didesnis kiekis sukelia galvos skausmą, deginantį dilbių, sprando niežulį
E 330 Citrinų rūgštis Naudojama daugelyje produktų kaip rūgštingumą reguliuojanti
medžiaga, antioksidatorius,
izoliuojanti medžiaga Gali sukelti vėžinius susirgimus.
Atsakyti
QUOTE(mecia @ 2009 05 19, 18:13)
Dėl što fabriko produkcijos tikrai neturiu jokių priekaištų, "patikrinau" pati su pomidorų padažu, kurį kai kurios forumo moterytės buvo išpeikusios, kad nėra natūralus, nes negenda. sugedo man stabiliai per kokius 3-4 mėnesius, nors stovėjo šaldytuve (nevalgau dažnai, todėl užsistovėjo), tad neišradinėkim dviračio ax.gif

o dėl burokėlių tai manau kitoms moterims reiktų pasidomėti apie jų vakavimo subtylybes, nes susidaro toks įspūdis, kad jau nieko neįmanoma pagaminti be nuodingųjų konservantų... va medžiagos iš kurių pagamintas produktas (pomidorai pomidorų padaže, agurkai vakuotų agurkų stiklainėliuose) gali nebūti užaugintos ekologiškai, bet čia jau manau kita kalba. iš kitos pusės pagalvojus kam reikėtų fabrikams gaminant dėti papildomai visokių medžiagų, jei viena pigiausių (actas ar citrinos rūgstis) konservavimo medžiagų puikiai atlieka visas funkcijas?

dėl GMO noriu jūsų visų užklausti 4u.gif ką jūs manote apie soja ir jos produktus?

Visa skaityta info apie GMO paliko labai slogu ispudi. Apie tokius eksperimentus su zmonemis (nes kaip kitaip ta pavadint-kai esam seriami maistu,kurio saugumas nera patvirtintas ?) manau labai labai blogai-baisiausia,kad GMO kisamas ne vien atvirai,o ir netiesiogiai-kavinese, su pieno produktais (kai karvytems buvo seriami papildai,kuriuose buvo GMO), su mesa (kai kiaules gardziavosi GMO soju ar kokiu gmo kukuruzu isspaudomis), per vitaminus (kuriu sudetines dalys turi GMO) -nera sutvarkytas zenklinimas-ir mes nezinom,kiek GMO gaunam, kiek tokio brudo sumaitinam savo vaikams. O po to vis krupciojam,kai suzinom apie artimo zmogaus koki netiketa vezini susirgima, kai perskaitom apie dazno (ar nekeista,kad vat dabar uzpludo tarsi kokia vezio epidemija?) zinomo zmogaus mirti velgi nuo kokio vezio-o juk mokslininkai tvirtina,kad sitos baisiausios ligos-siuolaikines mitybos pasekme..
Atsakyti
Bet kiek žinau soja nebūtnai būna GMO g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 05 31, 15:58)
Visa skaityta info apie GMO paliko labai slogu ispudi. Apie tokius eksperimentus su zmonemis (nes kaip kitaip ta pavadint-kai esam seriami maistu,kurio saugumas nera patvirtintas ?) manau labai labai blogai-baisiausia,kad  GMO kisamas ne vien atvirai,o ir netiesiogiai-kavinese, su pieno produktais (kai karvytems buvo seriami papildai,kuriuose buvo GMO), su mesa (kai kiaules gardziavosi GMO soju ar kokiu gmo  kukuruzu isspaudomis), per vitaminus (kuriu sudetines dalys turi GMO) -nera sutvarkytas zenklinimas-ir mes nezinom,kiek GMO gaunam, kiek tokio brudo sumaitinam savo vaikams. O po to vis krupciojam,kai suzinom apie artimo zmogaus koki netiketa vezini susirgima, kai perskaitom apie dazno (ar nekeista,kad vat dabar uzpludo tarsi kokia vezio epidemija?) zinomo zmogaus mirti velgi nuo kokio vezio-o juk mokslininkai tvirtina,kad sitos baisiausios ligos-siuolaikines mitybos pasekme..

ei nu cia jau man siek tiek paranoja. kad mityba siuolaikine labai daug itakos daro tai taip, bet GMO ten tik maza dalis blogumo. o jeigu jau taip norim isvengti gmo kad net kavos kavinej neuzsisakinejam, tai tada reik is namu kojos nekist, nes gi ir oras sitoks uzterstas ir t.t.
svarbiausia man atrodo, kad perkant pakankamai aiskiai pazymeta butu, kad yra GMO.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2009 05 31, 16:14)
Bet kiek žinau soja nebūtnai būna GMO g.gif

na nebūtinai GMO, bet kiek esu domėjusis, soja neatsirado gamtoje natūraliai, ji buvo išvesta, tad man kažkaip jokio didelio skirtumo nėra ar ji GMO ar ne, nes nėra natūraliai išsivystęs produktas g.gif na gal aš ir klystu g.gif
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...-nuotraukos.htm

neblogas straipsnelis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(katiliukas @ 2009 12 15, 21:24)

O ka jus cia visi naujo ar tokio ypatingo paskaitet? Man tai cia eilinis straipsnis apie senai zinomas tiesas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 16 gruodžio 2009 - 10:04
na bent jau aš radau naujo apie Valstybės maisto ir veterinarijos tarnybos veiklą wink.gif gaila, kad tas "naujo" taip graudu sad.gif
Atsakyti
Sveiki! Nezinojau, kad soja yra zmogaus isvesta veisle... kad labai daug jos GMO, tai taip,ka tada daryt vegetarams? Man ji pakeicia suri, piena, kuriu beveik nevartoju. Bet is tikruju, kai nueini i parduotuve, tai siaubas,kai pradedi skaityt etiketes, dazniausiai ir lieka tie produktai mano nepaimti, stengiuosi nepirkti E. Kartais neiseina isvengti, tai tenka rinktis is viso blogio maziausia smile.gif
As nelabai suprantu zmoniu, kuriems sakai, kad ziuretu, kad kenkia, o jie, ai....nu ir kas! As net savo suniukui neperku nesamoniu!!!
Atsakyti
QUOTE(Amiga Niki @ 2009 12 16, 18:15)
Sveiki! Nezinojau, kad soja yra zmogaus isvesta veisle... kad labai daug jos GMO, tai taip,ka tada daryt vegetarams? Man ji pakeicia suri, piena, kuriu beveik nevartoju.

O argi nėra ekologiškos sojos? Ji tikrai nebus GM wink_3.gif
Atsakyti