Tai jos taip ir vadinasi "Be jokiu E" ar pan
http://www.nematekas...p/id/484/lang/1
Yra ir kitokios dar panasios kazkokios
QUOTE(NaujokeS @ 2009 04 06, 13:00)
Maistiniai priedai, geri ir blogi su produktu foto.
Sios lenteles pagalba nustaciau vaikui alergijos priezasti
http://beta.sveikasv...?execution=e2s1
Sios lenteles pagalba nustaciau vaikui alergijos priezasti
http://beta.sveikasv...?execution=e2s1
Sveikos, brangiosios,
o matete, kad vilniaus konservai ir selita nori paduoti sveikasvaikas.lt kurejus i teisma? pasiskaiciau puslapio bloge pateiktas pretenzijas, tai net sokiruota buvau. kazkokia nesamine darosi. puikus informacijos saltinis, o nori juos "nutildyti".. kaip mano senelis pasakytu "stati bezabrazija".
as nebesuprantu, visai neseniai tiek sveikasvaikas.lt tiek food-info.net E330 uzvadino kaip kenksminga, vezi sukelianti. o dabar abu kaip susitare pakeite informacija...
QUOTE(truth @ 2009 04 24, 22:39)
as nebesuprantu, visai neseniai tiek sveikasvaikas.lt tiek food-info.net E330 uzvadino kaip kenksminga, vezi sukelianti. o dabar abu kaip susitare pakeite informacija...
Nežinau kaip dėl citrinos rūgšties, bet dabar patebėjau kad nuėmė GMO ženkliukus nuo maisto priedų, tikrai buvo ir prie citrinos rūgšties ir lecitino ir dar daug kur, dar tai svetainei reikia įsidirbt, nes tai klaidos, tai netikslumai, tai keičia viską o šiaip manau, pirmiausia jie vadovaujas ką sako šaltiniai, tai jei pakeitė informaciją food-info. tai ir sveikasvaikas.lt pakeitė, bent man taip galvojasi
QUOTE(truth @ 2009 04 14, 00:44)
o kaip vistik yra su tais baubais GMO? ar gamintojai privalo rasyti, kad sudetyje yra sito brudo? nes jei pvz. majonezo sudetyje 35% rapsu aliejaus, o tas rapsas GMO tai kaip tada? kodel as dazniau pastebiu uzrasus, kad be GMO, juk teoriskai turetu buti atvirskciai
Jeigu per visus is ko pagaminta susidaro tam tikras procentas. 0.9 man rods.
dar siek tiek info apie pakuotes yra cia: www.ecc.lt/zinokteises/docs/LABELLING.pdf
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 20, 13:20)
prasau parasykite pavadinima kiek rusiu buvo,ne apie rukytas kalbu,tiek visur buvo E 621...nesakau,kad isziurejau visas rusis,tik tiek,kiek tuo metu buvo parduotuves asortimente
Yra Krekenavos agrofirmos dešrelės be E, bent ant pakuotės rašo neblogą sudėtį, jų būna Maximose, o aš perku pačio fabriko parduotuvėj.
nu aš tai irgi visada labai "bijojau" tu visu E ir jei jau produktas pilnas tu priedu tai net i burna budavo baisu imti, tai stengiuosi visada viska pirkti kur sudėtyje nėra E. Bet va mano draugas parsinešė avižinės košės (tos kur su uogom) ir aš ant pakelio prskaičiau - lipnumą reguliuojanti medžiaga E551 ir taip supykau, galvoju net i toki svaika maisto produkta prideda visokio "š", tai nusprendžiau internete pasidomėti kas čia per daiktas. Radau, kad E551 yra silicio dioksidas arba kitaip kvarcas, gaunamas iš smėlio ir vienas labiausiai paplitusiu elementu aplinkoje. pasirodo silicio dioksidas netgi labai būtinas žmogaus organizmui. tai gal visdėlto nereikia taip bijoti tu E priedu, tik reikia pasiskaityti kas ir kaip
QUOTE(taram-param @ 2009 05 13, 09:31)
nu aš tai irgi visada labai "bijojau" tu visu E ir jei jau produktas pilnas tu priedu tai net i burna budavo baisu imti, tai stengiuosi visada viska pirkti kur sudėtyje nėra E. Bet va mano draugas parsinešė avižinės košės (tos kur su uogom) ir aš ant pakelio prskaičiau - lipnumą reguliuojanti medžiaga E551 ir taip supykau, galvoju net i toki svaika maisto produkta prideda visokio "š", tai nusprendžiau internete pasidomėti kas čia per daiktas. Radau, kad E551 yra silicio dioksidas arba kitaip kvarcas, gaunamas iš smėlio ir vienas labiausiai paplitusiu elementu aplinkoje. pasirodo silicio dioksidas netgi labai būtinas žmogaus organizmui. tai gal visdėlto nereikia taip bijoti tu E priedu, tik reikia pasiskaityti kas ir kaip
Zinoma, kad ne visi yra labai pavojingi.Yra ir maziau pavojingu,nekenksmingu E, tarp ju ir jusu minimas E551. Be abejo, geriau, kad ju nebutu aplamai, bet jei jau ir yra koks vienas nekenksmingas, manau tikrai nereikia daryti tragedijos.As pvz.turiu pasidariusi paciu baisiausiuju sarasiuka, ir samoningai ju vengiu.
Cia yra aprasyti visi E, o paeje zemys, rasite ir kruva nekenksmingu E(melsvi):
http://beta.sveikasv...?execution=e4s2
QUOTE(taram-param @ 2009 05 13, 08:31)
nu aš tai irgi visada labai "bijojau" tu visu E <...> tai gal visdėlto nereikia taip bijoti tu E priedu, tik reikia pasiskaityti kas ir kaip
Taigi kaip tik tai ir darome ekologijos temų forumuose, aiškinamės kurie priedai kenksmingi, kurie laabai kenksmingi, kurie netokie kenkiantįs.
O kaip jau pastebėjai E... žymimi netik sintetiniai, bet ir natūralūs maisto priedai.
QUOTE(Saulena31 @ 2009 04 20, 16:04)
Sveikos, brangiosios,
o matete, kad vilniaus konservai ir selita nori paduoti sveikasvaikas.lt kurejus i teisma? pasiskaiciau puslapio bloge pateiktas pretenzijas, tai net sokiruota buvau. kazkokia nesamine darosi. puikus informacijos saltinis, o nori juos "nutildyti".. kaip mano senelis pasakytu "stati bezabrazija".
Atsirugs jiems tie norai labai greitai manau, jeigu tikrai megins tokius bajerius daryti.
QUOTE(Diva:) @ 2009 05 13, 09:17)
Zinoma, kad ne visi yra labai pavojingi.Yra ir maziau pavojingu,nekenksmingu E, tarp ju ir jusu minimas E551. Be abejo, geriau, kad ju nebutu aplamai, bet jei jau ir yra koks vienas nekenksmingas, manau tikrai nereikia daryti tragedijos.As pvz.turiu pasidariusi paciu baisiausiuju sarasiuka, ir samoningai ju vengiu.
Labai aciu uz sita nuoroda,praverte
Paskaitinejau tema ir lekiau i virtuve ziuret kokiu E prisipirkus - bet kad nei vieno neradau.... Cia (as ne LT randuosi) viskas normaliais pavadinimais surasyta, tai man taip patinka