maisto priedai saugus??
tai cia be reikalo bijom tu E?
Pirmas dalykas, kas užkrito, tai kad neva žmonės pradėjo bijoti E ėl informacijos stokos aš manau, kad atvikščiai E pas mus yra jau senai senai, tik anksčiau nieks tiksliai nežinojo, kas tai yra, gerai ar blogai, na gal bir blogai, bet nieko konkretaus, o dabar plačiais informacijos laikais jau ko gero ir visi žmonės žino, kad tai vis gi daugiau ar mažiau E yra blogis pažiūrėkim parduotuvėse kiek daug žmonių skaito etiketes, anksčiau to nebūdavo reiškias žmonės JAU renkasi
Manęs asmeniškai neįtikino šis straipsnis, nenoriu valgyt to šlamšto, kuris gal būt bus uždraustas po kiek tais metų, iš mano organizmo paskiau to brudo nieks neišims
Manęs asmeniškai neįtikino šis straipsnis, nenoriu valgyt to šlamšto, kuris gal būt bus uždraustas po kiek tais metų, iš mano organizmo paskiau to brudo nieks neišims
Man tai labai painu su tom leidziamom E dozem: pvz. E250 - parasyta, kad priimtina dienos norma 0.06 mg/kg kuno mases (http://www.food-info.net/uk/e/e250.htm). Sios medziagos radau desrelese, nu ir kiek man dabar tu desreliu galima suvalgyti per diena, jei ant pakuotes tai neparasyta kiek to E jose yra ? O dar paskaicius salutinius poveikius - tai isvis atsoka noras tas desreles detis i burna
siandien Maximoje,Akropolyje perziurejau visas virtas desras..neradau nei vienos,kuriose nebuvo E 621
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 14:56)
siandien Maximoje,Akropolyje perziurejau visas virtas desras..neradau nei vienos,kuriose nebuvo E 621
žiauru o tikite, kad tos ,,jokiuE" tikrai neturi tų blogųjų priedų? kartais nusiperkame, iš skonio tai tikrai pranašesnės už visas su E.
QUOTE(-simona- @ 2009 04 18, 14:13)
žiauru o tikite, kad tos ,,jokiuE" tikrai neturi tų blogųjų priedų? kartais nusiperkame, iš skonio tai tikrai pranašesnės už visas su E.
Ziauru ir ranka nebekyla pirkti..visokias desras,desreles,pastetus...jau geriau tada gryna mesa..vis maziau ir tikrai jau isitikinau,kad geriau brangiau sumoku uz DOBILO produtus,bet man akivaizdziai skiriasi kokybe ir skonis
QUOTE(truth @ 2009 04 18, 14:49)
Man tai labai painu su tom leidziamom E dozem: pvz. E250 - parasyta, kad priimtina dienos norma 0.06 mg/kg kuno mases (http://www.food-info.net/uk/e/e250.htm). Sios medziagos radau desrelese, nu ir kiek man dabar tu desreliu galima suvalgyti per diena, jei ant pakuotes tai neparasyta kiek to E jose yra ? O dar paskaicius salutinius poveikius - tai isvis atsoka noras tas desreles detis i burna
Taip, parašo ką deda, o kiek tai jau nereikia kas pasakys, gal tą chemiją beria iš akies
QUOTE(-simona- @ 2009 04 18, 16:13)
Man kaip tik neskanios jos, o E tai ir yra tai tikrai mažiau nei kitose, pvz po užrašu prieskonių ekstraktai gali slėptis koks e621 nu bet tikiuos tai nedaro
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 16:22)
Ziauru ir ranka nebekyla pirkti..visokias desras,desreles,pastetus...jau geriau tada gryna mesa..vis maziau ir tikrai jau isitikinau,kad geriau brangiau sumoku uz DOBILO produtus,bet man akivaizdziai skiriasi kokybe ir skonis
Žalioj mėsoj girdėjau, kad negali būt tų E, bet jų bus jei pirksim faršą, o ne maltą mėsą, užprieskoniuotus mėsos gabalus, tai tos oranžinės vištos ir pan., dar manau tose faršo dešrelėse būtų kokio gėrio
QUOTE(Saulužė @ 2009 04 18, 19:05)
Žalioj mėsoj girdėjau, kad negali būt tų E, bet jų bus jei pirksim faršą, o ne maltą mėsą, užprieskoniuotus mėsos gabalus, tai tos oranžinės vištos ir pan., dar manau tose faršo dešrelėse būtų kokio gėrio
tai beabejo,kad zalioje mesoje negali buti.
tik,neaisku kuom buvo seriami gyvuliai...galbut modifikuotais pasarais....to nesuzinosime,bet manau vistik mazesne blogybe,nei desreles ir desros
QUOTE(dilditele @ 2009 04 18, 09:37)
Mano nuomone cia yra gryniausia nesamone,tiesiog tie kas sedi valdzioje galvoja jog visi zmones kaip kokia avinu banda,kur nukreipsi ten eis,ka pakisi ta valgys,bet atsiranda vis daugiau zmoniu ,kuriem ne tas pats ka valgyt,kuriem ne tas pats ka valgo ju vaikai. Tiesiog manau ,kad sis straipsnis buvo uzsakytas,nes pamate jog vis daugiau zmoniu renkasi maista be E,o jus isivaizduojat kiek jie piningu praranda Tai va as netikiu ir netikesiu jog tie E yra nekenksmingi
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 14:56)
Yra dvi desreliu rusys, turiu omenyje sasysku , su uzrasu jokiu E. O rukytose, tai visose yra
Nezinau, ar dar niekas nebuvo parase, bet cia yra daug produktu surasyta pagal kenksminguma ir apie visus E aprasyta, ka jie daro http://beta.sveikasv...?execution=e1s1
Gali ir apetitas dingt paskaicius
Gali ir apetitas dingt paskaicius
QUOTE(liniux @ 2009 04 19, 10:05)
Yra dvi desreliu rusys, turiu omenyje sasysku , su uzrasu jokiu E. O rukytose, tai visose yra
prasau parasykite pavadinima kiek rusiu buvo,ne apie rukytas kalbu,tiek visur buvo E 621...nesakau,kad isziurejau visas rusis,tik tiek,kiek tuo metu buvo parduotuves asortimente