Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto priedai

maisto priedai saugus??

tai cia be reikalo bijom tu E? g.gif
Atsakyti
Pirmas dalykas, kas užkrito, tai kad neva žmonės pradėjo bijoti E ėl informacijos stokos biggrin.gif doh.gif aš manau, kad atvikščiai rolleyes.gif E pas mus yra jau senai senai, tik anksčiau nieks tiksliai nežinojo, kas tai yra, gerai ar blogai, na gal bir blogai, bet nieko konkretaus, o dabar plačiais informacijos laikais jau ko gero ir visi žmonės žino, kad tai vis gi daugiau ar mažiau E yra blogis rolleyes.gif pažiūrėkim parduotuvėse kiek daug žmonių skaito etiketes, anksčiau to nebūdavo schmoll.gif reiškias žmonės JAU renkasi rolleyes.gif
Manęs asmeniškai neįtikino šis straipsnis, nenoriu valgyt to šlamšto, kuris gal būt bus uždraustas po kiek tais metų, iš mano organizmo paskiau to brudo nieks neišims doh.gif
Atsakyti
Man tai labai painu su tom leidziamom E dozem: pvz. E250 - parasyta, kad priimtina dienos norma 0.06 mg/kg kuno mases (http://www.food-info.net/uk/e/e250.htm). Sios medziagos radau desrelese, nu ir kiek man dabar tu desreliu galima suvalgyti per diena, jei ant pakuotes tai neparasyta kiek to E jose yra blink.gif ? O dar paskaicius salutinius poveikius - tai isvis atsoka noras tas desreles detis i burna doh.gif
Atsakyti
siandien Maximoje,Akropolyje perziurejau visas virtas desras..neradau nei vienos,kuriose nebuvo E 621 cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 balandžio 2009 - 14:04
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 14:56)
siandien  Maximoje,Akropolyje perziurejau visas virtas desras..neradau nei vienos,kuriose nebuvo E 621 cool.gif

žiauru doh.gif o tikite, kad tos ,,jokiuE" tikrai neturi tų blogųjų priedų? kartais nusiperkame, iš skonio tai tikrai pranašesnės už visas su E.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 04 18, 14:13)
žiauru  doh.gif  o tikite, kad tos ,,jokiuE" tikrai neturi tų blogųjų priedų? kartais nusiperkame, iš skonio tai tikrai pranašesnės už visas su E.

Ziauru ir ranka nebekyla pirkti..visokias desras,desreles,pastetus...jau geriau tada gryna mesa..vis maziau unsure.gif ir tikrai jau isitikinau,kad geriau brangiau sumoku uz DOBILO produtus,bet man akivaizdziai skiriasi kokybe ir skonis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 18, 14:49)
Man tai labai painu su tom leidziamom E dozem: pvz. E250 - parasyta, kad priimtina dienos norma 0.06 mg/kg kuno mases (http://www.food-info.net/uk/e/e250.htm). Sios medziagos radau desrelese, nu ir kiek man dabar tu desreliu galima suvalgyti per diena, jei ant pakuotes tai neparasyta kiek to E jose yra blink.gif ? O dar paskaicius salutinius poveikius - tai isvis atsoka noras tas desreles detis i burna  doh.gif

Taip, parašo ką deda, o kiek tai jau nereikia doh.gif kas pasakys, gal tą chemiją beria iš akies unsure.gif

QUOTE(-simona- @ 2009 04 18, 16:13)
žiauru  doh.gif  o tikite, kad tos ,,jokiuE" tikrai neturi tų blogųjų priedų? kartais nusiperkame, iš skonio tai tikrai pranašesnės už visas su E.

Man kaip tik neskanios jos, o E tai ir yra tai tikrai mažiau nei kitose, pvz po užrašu prieskonių ekstraktai gali slėptis koks e621 g.gif nu bet tikiuos tai nedaro unsure.gif

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 16:22)
Ziauru ir ranka nebekyla pirkti..visokias desras,desreles,pastetus...jau geriau tada gryna mesa..vis maziau unsure.gif ir tikrai jau isitikinau,kad geriau brangiau sumoku uz DOBILO produtus,bet man akivaizdziai skiriasi kokybe ir skonis 4u.gif

Žalioj mėsoj girdėjau, kad negali būt tų E, bet jų bus jei pirksim faršą, o ne maltą mėsą, užprieskoniuotus mėsos gabalus, tai tos oranžinės vištos ir pan., dar manau tose faršo dešrelėse būtų kokio gėrio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 04 18, 19:05)

Žalioj mėsoj girdėjau, kad negali būt tų E, bet jų bus jei pirksim faršą, o ne maltą mėsą, užprieskoniuotus mėsos gabalus, tai tos oranžinės vištos ir pan., dar manau tose faršo dešrelėse būtų kokio gėrio rolleyes.gif

tai beabejo,kad zalioje mesoje negali buti.
tik,neaisku kuom buvo seriami gyvuliai...galbut modifikuotais pasarais....to nesuzinosime,bet manau vistik mazesne blogybe,nei desreles ir desros doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 04 18, 09:37)
maisto priedai saugus??

tai cia be reikalo bijom tu E?  g.gif

Mano nuomone cia yra gryniausia nesamone,tiesiog tie kas sedi valdzioje galvoja jog visi zmones kaip kokia avinu banda,kur nukreipsi ten eis,ka pakisi ta valgys,bet atsiranda vis daugiau zmoniu ,kuriem ne tas pats ka valgyt,kuriem ne tas pats ka valgo ju vaikai. Tiesiog manau ,kad sis straipsnis buvo uzsakytas,nes pamate jog vis daugiau zmoniu renkasi maista be E,o jus isivaizduojat kiek jie piningu praranda doh.gif Tai va as netikiu ir netikesiu jog tie E yra nekenksmingi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 14:56)
siandien  Maximoje,Akropolyje perziurejau visas virtas desras..neradau nei vienos,kuriose nebuvo E 621 cool.gif

Yra dvi desreliu rusys, turiu omenyje sasysku biggrin.gif , su uzrasu jokiu E. O rukytose, tai visose yra mad.gif
Atsakyti
Nezinau, ar dar niekas nebuvo parase, bet cia yra daug produktu surasyta pagal kenksminguma ir apie visus E aprasyta, ka jie daro http://beta.sveikasv...?execution=e1s1
Gali ir apetitas dingt paskaicius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(liniux @ 2009 04 19, 10:05)
Yra dvi desreliu rusys, turiu omenyje sasysku  biggrin.gif , su uzrasu jokiu E. O rukytose, tai visose yra  mad.gif

prasau parasykite pavadinima 4u.gif kiek rusiu buvo,ne apie rukytas kalbu,tiek visur buvo E 621...nesakau,kad isziurejau visas rusis,tik tiek,kiek tuo metu buvo parduotuves asortimente 4u.gif
Atsakyti