Įkraunama...
Įkraunama...

Taisyklinga rašyba

Žinoma, daug maloniau skaityti gramatiškai ir stilistiškai švarų tekstą. Jis paprasčiausiai lengviau suvokiamas. Bet būna...nerišliai, padrikai, netaisyklingai išdėstytos mintys- bet Mintys. Aišku, retai.
Be to, klaidos klaidoms nelygu. Pvz. kai išgirstu ar perskaitau žodį "koLidorius"...mmmm....net saldu pasidaro.... biggrin.gif
Atsakyti
Aš stengiuosi rašyti be klaidų. Manęs neerzina, jei kažkas rašo be lietuviškų raidžių, bet jau kai lietuviai daro milijoną klaidų vienam sakiny, tai nežinau... Atsimenu vieną kartą forume buvo užvesta tema apie alkoholizmą. Prašyta informacijos ir t.t. Žodžiu, to paties, ką galima rasti visagaly GOOGLE. Temos autorė žodį "alkoholizmas" rašė "algokolizmas" ar kažkaip panašiai. Aš tik pataisiau, tai kooooks šurmulys kilo biggrin.gif Atrodo, kad nežinia ką aš padariau. Nei piktai nei ką, tik pasakiau. Nemanau, kad yra ko įsižeisti.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 01, 23:51)
Neraštingumas yra blogis, ir nėra čia ką daugiau pridurt cool.gif Tas pats, kas vaikščioti nevalytais dantim rolleyes.gif

Nevalyti dantys kramtyt netrukdo mirksiukas.gif , o jų paskirtis nėra gražiai atrodyt biggrin.gif .

QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 07 02, 12:47)
Pvz. kai išgirstu ar perskaitau žodį "koLidorius"...mmmm....net saldu pasidaro.... biggrin.gif

Pvz., visi žemaičiai šventai įsitikinę, kad tas daiktas taip ir vadinasi lotuliukas.gif .

QUOTE(erborista @ 2008 07 02, 12:48)
Temos autorė žodį "alkoholizmas" rašė "algokolizmas" ar kažkaip panašiai. Aš tik pataisiau, tai kooooks šurmulys kilo  biggrin.gif  Atrodo, kad nežinia ką aš padariau. Nei piktai nei ką, tik pasakiau. Nemanau, kad yra ko įsižeisti.

Mano manymu, žmogui, kuris domisi alkoholizmo pasekmėm, klaidos atleistinos.
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2008 07 02, 12:48)
Manęs neerzina, jei kažkas rašo be lietuviškų raidžių,

O mane erzina... Kai žmogus rašo: "noriu tuso", kaip suprast, ko jis nori? "Tūso" ar tušo?
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 07 02, 13:42)
O mane erzina... Kai žmogus rašo: "noriu tuso", kaip suprast, ko jis nori? "Tūso" ar tušo?

O kai rašo, kad "mano sunelis pabego is namu..." blush2.gif
Tai šunelis ar sūnelis rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2008 07 02, 13:38)
Mano manymu, žmogui, kuris domisi alkoholizmo pasekmėm, klaidos atleistinos.

Rašybos klaidos atleistinos nelietuviakalbiams... Kurie lietuviškame forume stengiasi rašyti lietuviškai...
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 07 02, 13:45)
O kai rašo, kad "mano sunelis pabego is namu..."  blush2.gif
Tai šunelis ar sūnelis  rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif

Gal šunelis? Su megztuku... laugh.gif
Atsakyti
Oi, prisiminiau.... lotuliukas.gif
Sykį gauna mano draugė žinutę ir nepažįstamo nr. (na, dabar daugelis turi ne vieną tel, ne vieną sim, taip kad jų pažįstamiems sunku ir susigaudyt būna. Tolimesniems, tarkim) - Jau turiu suneli, - ir pusdienį kankinasi - ar kas iš jos draugių pagimdė, ar šuniuką įsigijo. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2008 07 02, 13:47)
- Jau turiu suneli, - ir pusdienį kankinasi - ar kas iš jos draugių pagimdė, ar šuniuką įsigijo. lotuliukas.gif

O paskui suprato, kad tas žmogus ne ten pataikė? laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 07 02, 12:54)
O paskui suprato, kad tas žmogus ne ten pataikė? laugh.gif

Nu, jau ne toks anekdotas buvo. Paskui išsiaiškino, kad ten buvo sūnelis, vo. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2008 07 02, 14:21)
Nu, jau ne toks anekdotas buvo. Paskui išsiaiškino, kad ten buvo sūnelis, vo. bigsmile.gif

Ajai, laiminga pabaiga bigsmile.gif
Bet gaila, mobiliukuose (ne visuose) nėra lt raidžių.... tai tokie anekdotai visada įmanomi ir jų pasitaiko dažnai biggrin.gif
Atsakyti
kalbant apie mobiliakus, tai pas mane LT raidės yra, bet aš jas kažkodėl išjungusi, taip patogiau unsure.gif
o šiaip manęs neerzina, kai nėra ąčęėįšųūž, erzina, kai gramatinių klaidų tekstas pilnas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2008 07 02, 14:21)

Čia kaip man prieš savaitę draugė pasigyrė, kad "persikele i nauja busta, kuriame gyvena dabar su saviskiu is su suneliu" O mes senokai nebendravom. Tai parašiau didžiausią sveikinimą, kaip šaunu, tik paklausiau, kodėl anksčiau nepasakė, kad laukiasi, paklausiau kiek laiko, koks vardas ir pan. O pasirodo, ji turėjo omeny ne sūnelį, o šunelį. Linksmai pasijuokėm...
Atsakyti