Įkraunama...
Įkraunama...

Taisyklinga rašyba

Žinau, kad vyksta "judėjimas" už lietuvišką rašybą forume, bet noriu jūsų paklaust, ką apskritai manot apie rašybą? Ne tik lietuviškos raidės, bet ir skyryba, elementari gramatika, stilius g.gif
Kartais tenka skaityt toooookių postų, kad nežinai, iš kurio galo lengviau suprast doh.gif Ir šiaip, rodos, esam čia visi suaugę, dauguma išsilavinę, bet ką galvot, kai rašo žmogus su aukštuoju biggrin.gif ir daro tokias klaidas... doh.gif Nekalbu apie raidžių praleidimą, sukeitimą - visiems pasitaiko per skubėjimą, o apie klaidas iš nežinojimo ar tingėjimo galvot g.gif
Ypač į akis krenta komentarai ir klaidos juose tų, kurios apsimeta didžiausiom protinguolėm ir superišsilavinusiom asmenybėm laugh.gif

Jūs nesupykit labai už tokį pasipiktinimą 4u.gif tik aš paprasčiausiai manau, kad tai rodo tiek žmogaus nepagarbą pašnekovui, tiek savo išprusimo lygį blush2.gif

Ačiū už dėmesį flirt.gif
Atsakyti
Aš nemanau, kad jei nemoki rašyt, tai išvis nerašyk, todėl net nežinau ką pasakyt - gal tas žmogus vėliau išmoks ir tame žodyje klaidų nebedarys, jeigu jam tai pasakysi laugh.gif

Bet kažkada tai bandžiau daryti ir... buvau išvadintas prisikabinėjančiu prie visko ir atseit viską žinančiu dry.gif

Nežinau, darau aš klaidas ar ne. Na, nebent kaltas skubėjimas, susikeičia vietomis raidės....
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 01, 23:29)
Žinau, kad vyksta "judėjimas" už lietuvišką rašybą forume, bet noriu jūsų paklaust, ką apskritai manot apie rašybą? Ne tik lietuviškos raidės, bet ir skyryba, elementari gramatika, stilius  g.gif

Neraštingumas yra blogis, ir nėra čia ką daugiau pridurt cool.gif Tas pats, kas vaikščioti nevalytais dantim rolleyes.gif

QUOTE(Makalius @ 2008 07 01, 23:46)
Nežinau, darau aš klaidas ar ne.

Nežinau, darau aš klaidų ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 01, 23:51)
Nežinau, darau aš klaidų ar ne mirksiukas.gif

Geras, net negalvojau, kad reikia taip rašyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 07 02, 00:11)
Geras, net negalvojau, kad reikia taip rašyti  schmoll.gif

Ir sakyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 07 02, 00:12)

Na, taip smile.gif
Atsakyti
Manau, kad į forumą žmonės ateina gerai praleisti laiko, o ne galvoti kokį kablelį praleido ar kur nosinės ant raidės neužkabino. aišku kai yra rašoma visiškai nesistengiant bile tik parašyt, o po to šifruot reikia irgi ne kas mastau.gif
ne bet kokiu atveju, nei aš esu nusistačius prieš rašančius ne taisyklinga kalba, nei už tuos kurie rašo taisyklingai ir taiso kitus, aišku smagu, kad forume yra žmonių kurie stengiasi rašyti taisyklingai.
Atsakyti
Bandau rašyti taisyklingai. Deja, niekada gimtosios kalbos rašyba nebuvo mano stiprioji vieta. Mokykloje buvo du dalykai kur man žiauriai nesisekė: lietuvių kalbos gramatika ir fizinis lavinimas. Todėl niekada nesupyksiu jei kuri(s) nors taisys mano klaidas 4u.gif
Atsakyti
Pateisinu kitakalbių gramatines ir logines klaidas, nematau nieko blogo, dar išmoks, apsišlifuos. Nepastebiu jokių klaidų tų, kurios „apsimeta didžiausiom protinguolėm ir superišsilavinusiom asmenybėm“, tiesą sakant, nebuvau susidūrusi su tokiom asmenybėm išvis.
Juokina postai, kur nebūna skyrybos ženklų, kartais tiesiog įdomu pašifruoti, ką tuo norėta pasakyti.
Pati esu priversta rašyti labai taisyklingai kasdienybėje, tad čia kartais norisi ir padurniuoti ir leisti sau visokių tarmiškumų, žargonybių, slengo ar šiaip iškraipyti žodžius biggrin.gif , smagiau tiesiog...
Erzina, kai praleidžiama pro akis temos/pokalbio esmė ir imama kabinėtis dėl klaidų, bet šito SMe irgi nedaug.
Dar erzina ėsėmėsinė kalbėsena, bet įtariu, kad jinai pamažu išstums tikrąją kalbą su laiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš labai stengiuosi rašyti kiek įmanoma taisyklingiau smile.gif
ne tik dėl to, kad statusas to reikalauja, bet ir iš pagarbos savo gimtajai kalbai smile.gif

gerai, kad naršyklėje Firefox yra rašybos tikrinimo funkcija - iš karto mano parašytame tekste matosi raudonai pabraukti netaisyklingai parašyti žodžiai, kuriuos belieka išsitaisyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 01, 23:29)
tik aš paprasčiausiai manau, kad tai rodo tiek žmogaus nepagarbą pašnekovui, tiek savo išprusimo lygį  blush2.gif

pritariu. man nepatinka tiek šveplavimas, tiek skyrybos taisyklių nepaisymas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 07 02, 12:14)
pritariu. man nepatinka tiek šveplavimas, tiek skyrybos taisyklių nepaisymas rolleyes.gif

dar galima suprasti mamas gyvenančias ne Lietuvoje, kurios neturi LT raidyno klaviatūroje (arba nemoka pasidaryti), tačiau užvesdamos tema, galėtų ir nukopijuoti raides iš kitų postų, kad nors pavadinimas teisingas būtų cool.gif
Atsakyti