Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

nieko naujo neturiu. todėl rodau senokai pagautą kadrą. veiksmas vyko vos kelias akimirkas. kai jie pamatė, kad fotografuoju, išsiskirstė biggrin.gif . bet momentas man lig šiol labai mielas, nors ir su trūkumais.

user posted image

ir šitą reikia būtinai paklausyt http://uk.youtube.co...feature=related

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 02, 08:54)
matos kad neatidžiai temą skaitai  hihihi.gif man irgi labai liūdna dėl to kadro , nes tikrai buvo mano favoritas. Bet nelabai seniai atsirado punktas prie ND sąlygų, kad nerekomenduojama darbų publikuoti kituose psl. ir Degutė jį išėmė  verysad.gif Aš jau rašiau, bet taip niekas ir neprisipažino ar buvo diskutuota kada dėl tokios sąlygos ir kas ją sugalvojo  g.gif

As to punkto irgi nezinojau. Pati talpinau i ND viena foto vienatves temoj ir buvau i kudra idejus... To punkto anksciau tikrai nebuvo.

Sayonara 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif cool.gif

mielka, tavo nuotraukytej fokusas pabeges. O del sviesumo, tai islaikyma mazink 4u.gif O kad turi toki objektyva thumbup.gif

bite maja, geras kadras bigsmile.gif Tu cia gal i juosta fotkinai?
Atsakyti
kaip ne diena, taip naujiena smile.gif .. sayonara wub.gif wub.gif wub.gif

Mielka parašė pastabas, nebesikartosiu..

Bitute įdomus momentas.. man foto žiūrisi kaip dvi.. bandau susiet tuos tris žmones į vieną.. gal, jei tas dirigentas ( ar kas ten toks), žiūrėtų į tuos šokančius, būtų geriau smile.gif

Anasko o gal visgi grįžk.. tikrai verta smile.gif
Atsakyti
vvvvv, ačiū už komentarus mano nuotraukoms 4u.gif Tikrai nesitikėjau kad patiks, maniau kaip ir daugelis sakysi nuobodu smile.gif

Skaičiau apie kritiką besireklamuojantiems paslaugų skyrelyje mirksiukas.gif Aš vistik manau kad kiekvienas laisvas daryti tai, kas jam labai gražu ir reikia tik džiaugtis jei atsiranda kitų, kuriems tie darbai irgi labai patinka. Ne visi eitų pas Victor*photo į fotosesiją, ne visi ir pas avytess wink.gif Nemanau kad objektyvu rikiuoti kas fotograuoja geriausiai - skonis reikalas labai asmeniškas ax.gif

Labai patiko peppi paskutinė fotosesija. Miela, šilta ir sava. Kai kurie net pamanė kad ten jos vaikelis - mane jos vietoje tokie komentarai labai pradžiugintų bigsmile.gif Nes labai didelis skirtumas kur fotografuoji savus vaikus, o kur svetimus wink.gif Todėl labai lengva kritikuoti mamoms darančioms nuostabius savų vaikų portretus ir nebandžiusioms fotografuoti svetimų smile.gif Prie svetimo (ypač nepažįstamo) vaiko reikia išmokti ir prieiti, ir pajusti, ir suprasti.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 02, 07:54)
matos kad neatidžiai temą skaitai  hihihi.gif man irgi labai liūdna dėl to kadro , nes tikrai buvo mano favoritas. Bet nelabai seniai atsirado punktas prie ND sąlygų, kad nerekomenduojama darbų publikuoti kituose psl. ir Degutė jį išėmė  verysad.gif Aš jau rašiau, bet taip niekas ir neprisipažino ar buvo diskutuota kada dėl tokios sąlygos ir kas ją sugalvojo  g.gif

Oi... atsiprasau blush2.gif maciau ta diskusija del darbu publikavimo kitur, bet pagalvojau, kad kalba eina apie ta foto Nr. 10 su lapu ir laseliais "mikstai isitaise", nes as tai ta foto kudroj maciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:29)
O man dabar labai reikalinga operatyvi jusu pagalba

bigsmile.gif labai idomi

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:35)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 02, 00:01)
*****, galvoju gal taip apkirpt tuos vandens plaukus? :hfm Gal kokia kirpeja pasakytu savo nuomone?

kaip nutapyta wub.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 07 02, 10:10)
Prie svetimo (ypač nepažįstamo) vaiko reikia išmokti ir prieiti, ir pajusti, ir suprasti.

unsure.gif tai jau tikrai unsure.gif pritariu

o del taves , as palaikiau tave tartum butum kokia Redluk blush2.gif jau zinoma , besireklamuojancia itt, maniau pakalbesim apie tuos reikaliukus, o pasirodo tik nuo rudens, bigsmile.gif bigsmile.gif tai ok, nuo rudens thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 07 02, 08:13)
kas čia per velniava su tais senbuviais? biggrin.gif
kaip Amerikos lietuviai kokie biggrin.gif

Nugi sveika parėjus bigsmile.gif

šitas punktas dėl nerodymo tikrai naujas, bet aš jį mačiau, tik nekreipiau dėmesio, nes kažkoks keistas apribojimas. O gal aš nenoriu laukti, kol ND baigsis. Juk anksčiau būdavo ir tokių variantų, kad foto yra parodoma temoj, tada visi sako - dėk, dėk į ND, ir niekas paskui per galvą neduodavo ax.gif

.. ta šalis už kalnų ko seniai neturiu
septyniolika jų mano saulės dėmių ..

Saulius Mykolaitis

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 01, 20:07)

Oho, kokios spalvos. Man ir be žemės lopinėlio gerai žiūrėtusi smile.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:29)
O man dabar labai reikalinga operatyvi jusu pagalba

Na, manau, tau jau padėjo smile.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 01, 23:37)
Pavelavau i vandens ND sad.gif Sukuriau is vandens va tokia sukuosena... o pasirodo per velai...

Ohooo, kokia šukuosena bigsmile.gif Nu liuks. Ir blizga, kaip ledinė. Gerai čia tu thumbup.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 01, 23:52)
Kuršių marių  bujus smile.gif

O vat bujus nelabai. Tiesiog bujus smile.gif

QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 01:30)

va pvz sita... man ji atrodo per sviesi  g.gif

Nu o jei per vieną žingsniuką pridarytum diafragmą? Arba dar šiek tiek išlaikymą trumpesnį?

QUOTE(bite maja @ 2008 07 02, 08:57)
nieko naujo neturiu. todėl rodau senokai pagautą kadrą. veiksmas vyko vos kelias akimirkas. kai jie pamatė, kad fotografuoju, išsiskirstė  biggrin.gif . bet momentas man lig šiol labai mielas, nors ir su trūkumais.

Geras momentas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 02, 11:32)

Saulius Mykolaitis

o iš arčiau nebuvo galima? aš ten tiek pasaulių matau hihihi.gif ir taip norisi man iš arčiau pažiūrėt. bet šiaip faina foto.
Atsakyti
Labai dekui uz atsakymus... eisiu isbandysiu patarimus... geda bet dar nelabai moku naudotis nes nepraejau nei jokiu kursu nei mokiaus... gavau per kaledas dovanu ir zaidziu blush2.gif

Mylia zinok nezinau nustatymu blush2.gif o fotkinta atrodo su P rolleyes.gif

kad fokuso ner tai zinau nepagavau truputuka... bet man tai tas sviesumas tik labai nervina ax.gif
Atsakyti
Sveiki, kas mano posta pastebejot smile.gif

Nezinau, ar ta paskatinima Anasko, galima laikyti mano grizimu. Tas atitrukimas nuo sios temos man dave daug gero - pirmiausia igyjau pasitikejimo - myliu savo nuotraukas tokias, kokios jos yra, nors ir su zinomom klaidom, fotografuoju daugiausia tik seimos albumams , t.y. nuotraukas, kurias istrinsciau po kazkurio laiko - dabar didziausias ieskojimas - pazindinimasis su isorine blykste, nes vasara salygos tam puikios, taip pat PS, dar supratau, kad nemoku ir kol kas nelabai noriu mokintis fotografuoti peizazu, architekturos, bijau issitraukti fotoaparata gatveje, todel tokio zanro nuotraukas galiu ''kritikuoti'' tik grazu/negrazu, nieko pamokancio, patariancio smile.gif O matyt ir taisykliu paiskeitusiu turit g.gif

QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 00:30)
Nu tikiuosi cia pataikysiu... gal galit kas patarti ka daryti... pas mane gaunasi labai sviesios nuotraukos... noreciau tamsesniu naturalesniu... mano aparatas Nikon D80... gal cia del objektyvo nes jis sviesus (2.8-4)... radau atorodo antram lape Peppi nuotrauka "kvietkelio" jis toks sodrus tamsus labai noretusi ir man tokias spalvas isgauti  blush2.gif Atrodo ir EV nustatau 1-1.5  g.gif

Manua gerai butu pamatyti, nuotraukos Exif'a. Ir kokiu budu fotoaparatas ekspozicija matuoja? Objektyvo sviesumas cia niekuo detas. O kam tu ta EV nustatai? g.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 07 02, 09:10)
Skaičiau apie kritiką besireklamuojantiems paslaugų skyrelyje  mirksiukas.gif Aš vistik manau kad kiekvienas laisvas daryti tai, kas jam labai gražu ir reikia tik džiaugtis jei atsiranda kitų, kuriems tie darbai irgi labai patinka. Ne visi eitų pas Victor*photo į fotosesiją, ne visi ir pas avytess  wink.gif Nemanau kad objektyvu rikiuoti kas fotograuoja geriausiai - skonis reikalas labai asmeniškas  ax.gif

Siuo atveju labai sutinku su laputaite. Kaip kazkada pasake musu senbuve Uzuolaida, kiekviena nuotrauka turi savo ziurova. Siuo atveju galima aptarti techninius klausimus, bet viesai aptarineti skoni manau truputi netaktiska, tiek fotografo, tiek zmoniu, kuriems jo fotografijos patinka, atzvilgiu unsure.gif

Bitele, o tavo nuotrauka liuks. Dziaugiuosi, kad vis isdristi va taip tiesiog gatvej issitraukt fotoaparata ir fotografuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 02, 10:32)

Saulius Mykolaitis

Man labai grazi sita nuotrauka smile.gif

QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 11:16)
Labai dekui uz atsakymus... eisiu isbandysiu patarimus... geda bet dar nelabai moku naudotis nes nepraejau nei jokiu kursu nei mokiaus... gavau per kaledas dovanu ir zaidziu  blush2.gif

Mylia zinok nezinau nustatymu  blush2.gif o fotkinta atrodo su P  rolleyes.gif

kad fokuso ner tai zinau nepagavau truputuka... bet man tai tas sviesumas tik labai nervina  ax.gif

O ar perskaitei nuo...iki fotoaparato instrukcija?
Be kitu svarbiu dalyku, gali issiaiskink gerai, kas yra diafragma ir kaip ji veikia ir pabandyti fotografuoti ant A rezimo, nes Nikonas tikrai gerai pats parenka islaikyma. Ir tada paziuresi, ar sviesumo problema issispres.
O siaip tai tas nefokusas turetu dar labiau nervinti nei sviesumas... ax.gif
O nuotraukos nustatymus (exif'a) gali pamatyti kad ir "atsivertus" fotoaparate nuotrauka ir i kazkuria puse paspaudinejus (tiksliai neatsimenu i kuria) krypciu mygtuka.

Beje, su kokiu objektyvu fotografuoji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 02 liepos 2008 - 12:25
wyshnia EV nustatineju kad tamsesnes butu... gal ir kvaila, bet, kad nezinojau ka daugiau daryt blush2.gif

Mylia Juo perskaiciau viska ir kelis kart biggrin.gif tik tike kad sunkoka suprast man angliskai... bet keik suprantu tiek ax.gif
nuotraukos nebeturiu fotoaparate tai negaliu paziuret blush2.gif

pazaidziau katik ant M rezimo... pakaitaliojau greiti ir sviesuma... manau daug geriau gavosi biggrin.gif eisiu dar pabandysiu A rezima rolleyes.gif

user posted image

kaip spalvytes? ar dar nelabai?

objektyvas pas mane Sigma 17-70mm/f2.8-4.5 DS
Atsakyti