nieko naujo neturiu. todėl rodau senokai pagautą kadrą. veiksmas vyko vos kelias akimirkas. kai jie pamatė, kad fotografuoju, išsiskirstė . bet momentas man lig šiol labai mielas, nors ir su trūkumais.
ir šitą reikia būtinai paklausyt http://uk.youtube.co...feature=related
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 02, 08:54)
matos kad neatidžiai temą skaitai man irgi labai liūdna dėl to kadro , nes tikrai buvo mano favoritas. Bet nelabai seniai atsirado punktas prie ND sąlygų, kad nerekomenduojama darbų publikuoti kituose psl. ir Degutė jį išėmė Aš jau rašiau, bet taip niekas ir neprisipažino ar buvo diskutuota kada dėl tokios sąlygos ir kas ją sugalvojo
As to punkto irgi nezinojau. Pati talpinau i ND viena foto vienatves temoj ir buvau i kudra idejus... To punkto anksciau tikrai nebuvo.
Sayonara
mielka, tavo nuotraukytej fokusas pabeges. O del sviesumo, tai islaikyma mazink O kad turi toki objektyva
bite maja, geras kadras Tu cia gal i juosta fotkinai?
kaip ne diena, taip naujiena .. sayonara
Mielka parašė pastabas, nebesikartosiu..
Bitute įdomus momentas.. man foto žiūrisi kaip dvi.. bandau susiet tuos tris žmones į vieną.. gal, jei tas dirigentas ( ar kas ten toks), žiūrėtų į tuos šokančius, būtų geriau
Anasko o gal visgi grįžk.. tikrai verta
Mielka parašė pastabas, nebesikartosiu..
Bitute įdomus momentas.. man foto žiūrisi kaip dvi.. bandau susiet tuos tris žmones į vieną.. gal, jei tas dirigentas ( ar kas ten toks), žiūrėtų į tuos šokančius, būtų geriau
Anasko o gal visgi grįžk.. tikrai verta
vvvvv, ačiū už komentarus mano nuotraukoms Tikrai nesitikėjau kad patiks, maniau kaip ir daugelis sakysi nuobodu
Skaičiau apie kritiką besireklamuojantiems paslaugų skyrelyje Aš vistik manau kad kiekvienas laisvas daryti tai, kas jam labai gražu ir reikia tik džiaugtis jei atsiranda kitų, kuriems tie darbai irgi labai patinka. Ne visi eitų pas Victor*photo į fotosesiją, ne visi ir pas avytess Nemanau kad objektyvu rikiuoti kas fotograuoja geriausiai - skonis reikalas labai asmeniškas
Labai patiko peppi paskutinė fotosesija. Miela, šilta ir sava. Kai kurie net pamanė kad ten jos vaikelis - mane jos vietoje tokie komentarai labai pradžiugintų Nes labai didelis skirtumas kur fotografuoji savus vaikus, o kur svetimus Todėl labai lengva kritikuoti mamoms darančioms nuostabius savų vaikų portretus ir nebandžiusioms fotografuoti svetimų Prie svetimo (ypač nepažįstamo) vaiko reikia išmokti ir prieiti, ir pajusti, ir suprasti.
Skaičiau apie kritiką besireklamuojantiems paslaugų skyrelyje Aš vistik manau kad kiekvienas laisvas daryti tai, kas jam labai gražu ir reikia tik džiaugtis jei atsiranda kitų, kuriems tie darbai irgi labai patinka. Ne visi eitų pas Victor*photo į fotosesiją, ne visi ir pas avytess Nemanau kad objektyvu rikiuoti kas fotograuoja geriausiai - skonis reikalas labai asmeniškas
Labai patiko peppi paskutinė fotosesija. Miela, šilta ir sava. Kai kurie net pamanė kad ten jos vaikelis - mane jos vietoje tokie komentarai labai pradžiugintų Nes labai didelis skirtumas kur fotografuoji savus vaikus, o kur svetimus Todėl labai lengva kritikuoti mamoms darančioms nuostabius savų vaikų portretus ir nebandžiusioms fotografuoti svetimų Prie svetimo (ypač nepažįstamo) vaiko reikia išmokti ir prieiti, ir pajusti, ir suprasti.
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 02, 07:54)
matos kad neatidžiai temą skaitai man irgi labai liūdna dėl to kadro , nes tikrai buvo mano favoritas. Bet nelabai seniai atsirado punktas prie ND sąlygų, kad nerekomenduojama darbų publikuoti kituose psl. ir Degutė jį išėmė Aš jau rašiau, bet taip niekas ir neprisipažino ar buvo diskutuota kada dėl tokios sąlygos ir kas ją sugalvojo
Oi... atsiprasau maciau ta diskusija del darbu publikavimo kitur, bet pagalvojau, kad kalba eina apie ta foto Nr. 10 su lapu ir laseliais "mikstai isitaise", nes as tai ta foto kudroj maciau
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:29)
O man dabar labai reikalinga operatyvi jusu pagalba
labai idomi
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:35)
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 02, 00:01)
*****, galvoju gal taip apkirpt tuos vandens plaukus? :hfm Gal kokia kirpeja pasakytu savo nuomone?
kaip nutapyta
QUOTE(laputaitė @ 2008 07 02, 10:10)
Prie svetimo (ypač nepažįstamo) vaiko reikia išmokti ir prieiti, ir pajusti, ir suprasti.
tai jau tikrai pritariu
o del taves , as palaikiau tave tartum butum kokia Redluk jau zinoma , besireklamuojancia itt, maniau pakalbesim apie tuos reikaliukus, o pasirodo tik nuo rudens, tai ok, nuo rudens
QUOTE(sayonara @ 2008 07 02, 08:13)
Nugi sveika parėjus
šitas punktas dėl nerodymo tikrai naujas, bet aš jį mačiau, tik nekreipiau dėmesio, nes kažkoks keistas apribojimas. O gal aš nenoriu laukti, kol ND baigsis. Juk anksčiau būdavo ir tokių variantų, kad foto yra parodoma temoj, tada visi sako - dėk, dėk į ND, ir niekas paskui per galvą neduodavo
.. ta šalis už kalnų ko seniai neturiu
septyniolika jų mano saulės dėmių ..
Saulius Mykolaitis
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 01, 20:07)
Oho, kokios spalvos. Man ir be žemės lopinėlio gerai žiūrėtusi
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 01, 23:29)
O man dabar labai reikalinga operatyvi jusu pagalba
Na, manau, tau jau padėjo
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 01, 23:37)
Pavelavau i vandens ND Sukuriau is vandens va tokia sukuosena... o pasirodo per velai...
Ohooo, kokia šukuosena Nu liuks. Ir blizga, kaip ledinė. Gerai čia tu
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 07 01, 23:52)
Kuršių marių bujus
O vat bujus nelabai. Tiesiog bujus
QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 01:30)
Nu o jei per vieną žingsniuką pridarytum diafragmą? Arba dar šiek tiek išlaikymą trumpesnį?
QUOTE(bite maja @ 2008 07 02, 08:57)
nieko naujo neturiu. todėl rodau senokai pagautą kadrą. veiksmas vyko vos kelias akimirkas. kai jie pamatė, kad fotografuoju, išsiskirstė . bet momentas man lig šiol labai mielas, nors ir su trūkumais.
Geras momentas
QUOTE(Degutė @ 2008 07 02, 11:32)
Saulius Mykolaitis
o iš arčiau nebuvo galima? aš ten tiek pasaulių matau ir taip norisi man iš arčiau pažiūrėt. bet šiaip faina foto.
Labai dekui uz atsakymus... eisiu isbandysiu patarimus... geda bet dar nelabai moku naudotis nes nepraejau nei jokiu kursu nei mokiaus... gavau per kaledas dovanu ir zaidziu
Mylia zinok nezinau nustatymu o fotkinta atrodo su P
kad fokuso ner tai zinau nepagavau truputuka... bet man tai tas sviesumas tik labai nervina
kad fokuso ner tai zinau nepagavau truputuka... bet man tai tas sviesumas tik labai nervina
Sveiki, kas mano posta pastebejot
Nezinau, ar ta paskatinima Anasko, galima laikyti mano grizimu. Tas atitrukimas nuo sios temos man dave daug gero - pirmiausia igyjau pasitikejimo - myliu savo nuotraukas tokias, kokios jos yra, nors ir su zinomom klaidom, fotografuoju daugiausia tik seimos albumams , t.y. nuotraukas, kurias istrinsciau po kazkurio laiko - dabar didziausias ieskojimas - pazindinimasis su isorine blykste, nes vasara salygos tam puikios, taip pat PS, dar supratau, kad nemoku ir kol kas nelabai noriu mokintis fotografuoti peizazu, architekturos, bijau issitraukti fotoaparata gatveje, todel tokio zanro nuotraukas galiu ''kritikuoti'' tik grazu/negrazu, nieko pamokancio, patariancio O matyt ir taisykliu paiskeitusiu turit
Manua gerai butu pamatyti, nuotraukos Exif'a. Ir kokiu budu fotoaparatas ekspozicija matuoja? Objektyvo sviesumas cia niekuo detas. O kam tu ta EV nustatai?
Siuo atveju labai sutinku su laputaite. Kaip kazkada pasake musu senbuve Uzuolaida, kiekviena nuotrauka turi savo ziurova. Siuo atveju galima aptarti techninius klausimus, bet viesai aptarineti skoni manau truputi netaktiska, tiek fotografo, tiek zmoniu, kuriems jo fotografijos patinka, atzvilgiu
Bitele, o tavo nuotrauka liuks. Dziaugiuosi, kad vis isdristi va taip tiesiog gatvej issitraukt fotoaparata ir fotografuoti
Nezinau, ar ta paskatinima Anasko, galima laikyti mano grizimu. Tas atitrukimas nuo sios temos man dave daug gero - pirmiausia igyjau pasitikejimo - myliu savo nuotraukas tokias, kokios jos yra, nors ir su zinomom klaidom, fotografuoju daugiausia tik seimos albumams , t.y. nuotraukas, kurias istrinsciau po kazkurio laiko - dabar didziausias ieskojimas - pazindinimasis su isorine blykste, nes vasara salygos tam puikios, taip pat PS, dar supratau, kad nemoku ir kol kas nelabai noriu mokintis fotografuoti peizazu, architekturos, bijau issitraukti fotoaparata gatveje, todel tokio zanro nuotraukas galiu ''kritikuoti'' tik grazu/negrazu, nieko pamokancio, patariancio O matyt ir taisykliu paiskeitusiu turit
QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 00:30)
Nu tikiuosi cia pataikysiu... gal galit kas patarti ka daryti... pas mane gaunasi labai sviesios nuotraukos... noreciau tamsesniu naturalesniu... mano aparatas Nikon D80... gal cia del objektyvo nes jis sviesus (2.8-4)... radau atorodo antram lape Peppi nuotrauka "kvietkelio" jis toks sodrus tamsus labai noretusi ir man tokias spalvas isgauti Atrodo ir EV nustatau 1-1.5
Manua gerai butu pamatyti, nuotraukos Exif'a. Ir kokiu budu fotoaparatas ekspozicija matuoja? Objektyvo sviesumas cia niekuo detas. O kam tu ta EV nustatai?
QUOTE(laputaitė @ 2008 07 02, 09:10)
Siuo atveju labai sutinku su laputaite. Kaip kazkada pasake musu senbuve Uzuolaida, kiekviena nuotrauka turi savo ziurova. Siuo atveju galima aptarti techninius klausimus, bet viesai aptarineti skoni manau truputi netaktiska, tiek fotografo, tiek zmoniu, kuriems jo fotografijos patinka, atzvilgiu
Bitele, o tavo nuotrauka liuks. Dziaugiuosi, kad vis isdristi va taip tiesiog gatvej issitraukt fotoaparata ir fotografuoti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 02, 10:32)
Saulius Mykolaitis
Saulius Mykolaitis
Man labai grazi sita nuotrauka
QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 11:16)
Labai dekui uz atsakymus... eisiu isbandysiu patarimus... geda bet dar nelabai moku naudotis nes nepraejau nei jokiu kursu nei mokiaus... gavau per kaledas dovanu ir zaidziu
O ar perskaitei nuo...iki fotoaparato instrukcija?
Be kitu svarbiu dalyku, gali issiaiskink gerai, kas yra diafragma ir kaip ji veikia ir pabandyti fotografuoti ant A rezimo, nes Nikonas tikrai gerai pats parenka islaikyma. Ir tada paziuresi, ar sviesumo problema issispres.
O siaip tai tas nefokusas turetu dar labiau nervinti nei sviesumas...
O nuotraukos nustatymus (exif'a) gali pamatyti kad ir "atsivertus" fotoaparate nuotrauka ir i kazkuria puse paspaudinejus (tiksliai neatsimenu i kuria) krypciu mygtuka.
Beje, su kokiu objektyvu fotografuoji?
wyshnia EV nustatineju kad tamsesnes butu... gal ir kvaila, bet, kad nezinojau ka daugiau daryt
Mylia Juo perskaiciau viska ir kelis kart tik tike kad sunkoka suprast man angliskai... bet keik suprantu tiek
nuotraukos nebeturiu fotoaparate tai negaliu paziuret
pazaidziau katik ant M rezimo... pakaitaliojau greiti ir sviesuma... manau daug geriau gavosi eisiu dar pabandysiu A rezima
kaip spalvytes? ar dar nelabai?
objektyvas pas mane Sigma 17-70mm/f2.8-4.5 DS
Mylia Juo perskaiciau viska ir kelis kart tik tike kad sunkoka suprast man angliskai... bet keik suprantu tiek
nuotraukos nebeturiu fotoaparate tai negaliu paziuret
pazaidziau katik ant M rezimo... pakaitaliojau greiti ir sviesuma... manau daug geriau gavosi eisiu dar pabandysiu A rezima
kaip spalvytes? ar dar nelabai?
objektyvas pas mane Sigma 17-70mm/f2.8-4.5 DS