Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Degutė @ 2008 07 09, 00:40)
bigsmile.gif turi gerų pozuotojų aplink  ax.gif Maloni mėlyna spalva. Šitam kadre man trukdo apačioj dešinėj akmuo tas pilkas. O visa kita tai liuks  ax.gif

ir man trukdo kažkiek.. kadangi iš manes tokia klonuotoja, tai net nekišau rankų smile.gif
Atsakyti
Man melsvumas irgi patiko bigsmile.gif Medituoja.Akmuo apacioje ne vietoje ax.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 07, 23:36)
Nuotrauka kritikai.

Man tai sunku ką ir pasakyt ax.gif Pati nefotkinu tokių režisuotų kadrų, todėl ir nelabai galiu vertinti.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 00:05)
Ta proga įkeliu komentaram ir aišku kritikai kelias be fantazijos, kokybiškas (bent tiek tikiuosi unsure.gif ), atostogų vaizdelių foto. Kadangi dar turėjau prašymą padaryti keletą standartinių vaizdų iš Juodkrantės, tai nuotraukos tikrai be fantazijos smile.gif Beje pirmą kartą buvau ant mirusių kopų, ten būtinai grįšiu su juostinuku, j/b juosta ir plačiakampiu rolleyes.gif

1 ir 6 - gražūs, kokybiški vaikučio kadrai. Man gražiai žiūrisi 3, o labiausiai patinka 5 - dangus, smėlis panašiai suvelti/sušukuoti ax.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 07 08, 00:43)
Keltas portretu...

Paskutiniai nei žali, nei mėlyni, gero atspalvio. Pirmam jokių išdegimų nesimato, net nepanašu. Man visos trys patinka, kiekviena vis kitaip ax.gif Sakai, vyresniuosius jau sunku fotkint smile.gif Bet jie neprieštarauja, kad kitiems rodai? Mano didžkis kategoriškai nesutinka būti rodomas, nors kartais simpatiškų kadrų papuola. Kai fotkinau kirpykloj, tai sėdėjo pasipūtęs ir susiraukęs, galvojo, kad jei jau fotkinu, tai kažkam svetimam rodau. Tai pažadėjau niekur nekelt be jo sutikimo..

QUOTE(westa @ 2008 07 08, 11:36)
šiandien bandžiau žaist su 50 tuku.. reik priprast prie jo  smile.gif
kadras man patinka, bet laukiu kritikos žinoma

Nu man patiko ax.gif Gražiai susišaukia tamsūs gėlių lapeliai su panašiais šviesiais žemiau. Spalvotoj jau taip gražiai neatrodo, spalvos išblaško.

QUOTE(wite @ 2008 07 08, 14:09)
Na, pradžiai tiek, o dabar parodysiu keletą savųjų nuotraukų smile.gif
Prašom negailėti kritikos wink.gif

1. Nelabai patogus fotografavimo kampas. Sraigė neatskleidžia savo grožio, maišo žolės.
2. Man norėtusi daugiau erdvės ir kontrasto.
3. Tiesiog gėlės, tokioj mažoj foto nieko nesimato.

Papildyta:

QUOTE(mielka @ 2008 07 08, 15:15)
Turbut nieko idomaus ane?  doh.gif

Blico gal visai nereikėjo?

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 15:36)
Jie iseina..

Nu patiko ax.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 16:39)
dar viena. cia ir remas berods nesusivele :hihih: tarsi ir parasta stotis, bet man patinka kaip ankstu ryta zaidzia saule ir seseliai, bei traukiniai, gaudziau, kad jie butu butent sioj vietoj, o ne kitoj

O šita dar labiau patiko bigsmile.gif Šešėliai, dangus kaip koks stogas virš stoties ax.gif
O rėmas tik dėl smulkumo nesimato. Jei PS padidinsi nuotrauką dalimis, tai matysi, kad visas rėmelis vietoje.

QUOTE(Elina @ 2008 07 08, 18:38)
Aš    šiandien važiuoju pas žmones fotkinti jukos, kuri labai retai pražysta. Galvoju kurį  objektyvą pasiimti unsure.gif . Turbūt dėsiu 50-tuką, jei pavyks foto ( o turiu pasistengti, žmonės pasitiki, mane kviečiasi doh.gif ) įkelsiu ir į mūsų temikę unsure.gif  4u.gif

Na ir kaip sekėsi? Ką nors parodysi?

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 18:57)
Bandymas is pajurio, siaip man pati kompozicija, apsvietimas patinka, ir tas tarpas..tarsi isejimas i placiasias marias. stumdziau spalvas ir negaliu apsispresti, kaip vis tik geriau ziurisi, man gal ir zalsva, bet naturalios spalvos tai melynoj..  g.gif

Kai yra su kuo palyginti, tai pirmoj spalvos sodresnės. Man ir maišo tas žalias krūmelis. Ir dar galvoju, kad gal be to raudono bujaus ir to žmogeliuko ar ko ten geriau atrodytų ax.gif

QUOTE(westa @ 2008 07 09, 00:43)
ir man trukdo kažkiek.. kadangi iš manes tokia klonuotoja, tai net nekišau rankų  smile.gif

Na, man atrodo, kad sunku būtų gerai nuklonuoti, nes reik sukurti kito akmens šešėlį, o ne tiesiog paslėpti fone. Geriau paieškoti personažų ir prarinkti nereikalingus akmenis.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 07 09, 01:13)
Blico gal visai nereikėjo?

reikejo nes velai vakare (nu tiksliau nakty blush2.gif ) fotkinau ir kambary jokios lempos neturejau kad apsviesti ax.gif

p.s. biski gal kvailai paklausiu bet 50-tukas tai cia 50mm objektyvas? reik gi isikirst i profu kalba hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mielka: 09 liepos 2008 - 00:26
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 17:51)
California, portretukai kaip visad nuostabūs!  wub.gif Tie su dryžuota šviesa, aš ją irgi mėgstu be galo rolleyes.gif Kas mane dar be galo žavi, kad tavo juostiniai kadrai tokie švarūs rolleyes.gif o aš ištisai turiu klonuoti šiukšles, aštrumo be galo trūksta, vis pažiūriu, kad fokusas berods vietoj, o viskas vistiek liejasi, jaučiu čia bus planšetinio skenerio bėda..

Aciu 4u.gif
Matai as skanuoju lab'e, turbut del to be siuksliu, bet uztai brangu doh.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 07 08, 23:19)
dar c_girl zaliuzinis portretukas uzstrigo - jau atradai tokia sviesa (ta prasme, ir pries tai rodei viena maziaus portreta panasioj sviesoj), tai dabar ziuriu, nepaleidi.  thumbup.gif

Sakai nepaleidziu biggrin.gif Tik 2 dryzuotus kadrus ir terodziau ax.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 07 09, 00:13)
Paskutiniai nei žali, nei mėlyni, gero atspalvio. Pirmam jokių išdegimų nesimato, net nepanašu. Man visos trys patinka, kiekviena vis kitaip  ax.gif Sakai, vyresniuosius jau sunku fotkint smile.gif Bet jie neprieštarauja, kad kitiems rodai? Mano didžkis kategoriškai nesutinka būti rodomas, nors kartais simpatiškų kadrų papuola. Kai fotkinau kirpykloj, tai sėdėjo pasipūtęs ir susiraukęs, galvojo, kad jei jau fotkinu, tai kažkam svetimam rodau. Tai pažadėjau niekur nekelt be jo sutikimo..

Aciu Degute 4u.gif
Ne, del rodymo kam nors jie nesipriesina. Dedu seimos nuotraukas i picasa, paskui kartu ziurim, jiems labai patinka i save ziuret kompe. Ir nesigaudo per daug, kad mama dar po visokias SM landzioja, o nieks jiems ir nepasakoja biggrin.gif Beda, kad fotkintis nelabai patinka doh.gif Na bet mano vyriausias 2 metais uz taviski jaunesnis, nezinia kas veliau bus g.gif

QUOTE(mielka @ 2008 07 09, 00:23)
p.s. biski gal kvailai paklausiu bet 50-tukas tai cia 50mm objektyvas? reik gi isikirst i profu kalba  hihihi.gif

Nekvailas klausimas...kvailu klausimu nebuna kai mokaisi mirksiukas.gif Taip- 50-tukas, tai 50mm objektyvas 4u.gif

Grethenn, grazus, svarus kadras. Patinka atspindys, va krumelio kaireje galetu ir nebuti. O spalva man gal net antra labaiu prie sirdies ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 09 liepos 2008 - 07:08
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(---marune--- @ 2008 07 08, 12:39)
cia siaip gamtos vaizdeliai

user posted image

ir ką tavo nuomone tu čia mums įdomaus parodei wink.gif reikėtų išmokt ne tik fotografuot dar, bet ir atsirinkti kadrus kurie yra įdomūs smile.gif

QUOTE(wite @ 2008 07 08, 14:09)
Perskaičiau pirmą ir paskutinį puslapį ir panorau prisijungt smile.gif

tada skaityk daugiau. Prieš prisijungdama buvau sekusi kokias tris temas, o perskaičiusi dar tiek kiek tada buvo smile.gif Dabar nesiūlau skaityti visų , bet šiek tiek daugiau nei pirmą ir paskutinį psl.

QUOTE(Sansara @ 2008 07 08, 15:03)
labas  4u.gif mums kaip anasko, atostogos sutrumpejo smile.gif

sveika sugrįžus 4u.gif

QUOTE(mielka @ 2008 07 08, 15:15)
Turbut nieko idomaus ane?  doh.gif

nieko schmoll.gif

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 15:36)
Jie iseina..

QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 16:39)
dar viena. cia ir remas berods nesusivele :hihih: tarsi ir parasta stotis, bet man patinka kaip ankstu ryta zaidzia saule ir seseliai, bei traukiniai, gaudziau, kad jie butu butent sioj vietoj, o ne kitoj

fainos abi. Gal kiek šarpo ir daugoka man g.gif Ir dar tokia nedidelė klaidelė kompoziciškai kad abiejose foto linija išeina iš kampo, ypač pirmoj man tas nelabai unsure.gif

Westos gėlė j/b visai nieko, man tik erdvės gal trūksta, o varlė man nea schmoll.gif , nemėgstu tokių susintetintų foto rolleyes.gif

Anasko, antra thumbup.gif Ir pirma graži, bet antra labai wub.gif (beje panašaus stiliaus turiu foto su Degute mirksiukas.gif )
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2008 07 08, 18:57)

man šita gal labiau, bet pritariu Anasko, kirpčiau apačios smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 liepos 2008 - 07:04
Anasko, grazu wub.gif Pirmame portretuke gal noretusi, kad zoles veiduko neuzdengu desineje. Antras puikus kadras thumbup.gif Tavo stilius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 09, 08:04)
o varlė man nea  schmoll.gif , nemėgstu tokių susintetintų foto  rolleyes.gif

kad ji nėra susintetinta g.gif .. ten išties mėlyna plėvelė mano kuriamam baseine ir varlė žalia smile.gif
Atsakyti
Westa, kaip sekasi su nauju fotiku susidraugauti? O 50-tuka pirkai Nikono 50mm 1.8?
O as vis neapsisprendžiu dėl fotiko blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas,

Vakar pagaliau uzbaigiau ta kankinanti fotoaparato rinkimasi pirkiniu. Kelis kartus jau buvau benusiperkanti G9, masciau ir apie Canon 450, bet galu gale vis tiek apsistojau ties Olympus 420 su dviem objektyvais. Aciu visosm uz komentarus padejusius apsispresti. ax.gif
Kiek spejau pazaisti, tai matau, kad funkciju jame yra gerokai daugiau nei pries tai maigytoj muilinej, teks instrukcija perskaityti kokius tris kartus, kad suprasciau kas ir kam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 09, 08:12)
kad ji nėra susintetinta  g.gif .. ten išties mėlyna plėvelė mano kuriamam baseine ir varlė žalia  smile.gif

varlė man irgi mėlyna wink.gif gal wb nuklydo g.gif a, aš irgi norėjau klaust kurį 50 mm pirkai g.gif
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2008 07 09, 08:31)
bet galu gale vis tiek apsistojau ties Olympus 420 su dviem objektyvais.

sveikinu su pirkiniu 4u.gif laiksim su foto smile.gif apie Olympus iš dviejų žmonių (tarp kurių vienas profesionalas) esu girdėjus neblogus atsiliepimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 09 liepos 2008 - 07:37
Smiltis, aciu uz sveikinimus biggrin.gif Su nuotraukom truputi sunkiau - dar daug teks paskaityt ir pasipraktikuot kol isdrysiu cia jas idet mirksiukas.gif

O del olympusu irgi nepirkau visai aklai, daug skaiciau ir lt. puslapiuose ir rusu forumuose, susiradau netgi specializuota rusu Olimpieciu foruma, kur labai daug informacijos yra, ir nusprendziau, kad man "tokiai profesionalei" tai bus netgi labai geras kainos ir kokybes santykis. Beje Olympusu objektyvus visi labai giria. Tikiuosi neapsirikau pasirinkime. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 09 liepos 2008 - 07:46