Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Mjo pas jus pasirodo čia verda gyvenimas biggrin.gif jau buvau ir užmiršusi smile.gif

Trumpai apie tas nuotraukas, kurios įstrigo greit pervertus temą..

California, portretukai kaip visad nuostabūs! wub.gif Tie su dryžuota šviesa, aš ją irgi mėgstu be galo rolleyes.gif Kas mane dar be galo žavi, kad tavo juostiniai kadrai tokie švarūs rolleyes.gif o aš ištisai turiu klonuoti šiukšles, aštrumo be galo trūksta, vis pažiūriu, kad fokusas berods vietoj, o viskas vistiek liejasi, jaučiu čia bus planšetinio skenerio bėda..

Labai įstrigo paskutinis Vvvv moters portretas, tikrai puikiai!

Bitelės aguonos be galo gražios. wub.gif nepavyko man šių manekenių šią vasarą pafotografuot..

Stebukle, vis noriu tau parašyti, kad man tavo nuotraukose kiek trūksta ryškumo unsure.gif bei spalvos keistokos, suprantu, kad kažką joms darei, bet man kažko trūksta/per daug. Idėja prie tos senos sienos tikrai įdomi ir pirmosios nuotraukos tikrai buvo labai smagios, su mintim, na gal ne mano skonio, nes esu ne statytinių kadrų mėgėja, bet tikrai idėja smagi. Dabar truputėli kartojasi, bet žinau pati tą jausmą, kai gaunasi gerai kadras viena tematika, tai norisi jį kartoti ir kartoti. Bet save stengiuosi stabdyti, nes tiesiog nebeisiu pirmyn smile.gif čia šiaip pamąstymai bendrai...

Wyshnios, tiesiog nebeįdomu komentuoti tongue.gif - labai gražūs, kokybiški kadrai. 4u.gif Lenkiu galvą padariusiai tokį puikų reportažą iš zoo sodo, kai aš ėjau su vaikiu ir norėjau tai įmažinti, padariau vos kelias nuotraukas, neradau ką ten fotografuot blink.gif Tiesa Wyshnia nepavyko man su juosta nueiti iki kopų, ten reikejo gerokai pavažiuot nuo Juodkrantės, plius nelabai galima vaikščioti ne takais. Tai nukėliau šį fotografavima kitam kartui, tada jau bandysiu tartis su aplinkos apsaugos pareigūnais, kad nenubaustu smile.gif reikia užsiimti truputį, kad ten pavyktu paslampineti su fotoaparatu laisvai..

Dabar įstrigo Grethen j/b kadrai iš stoties 4u.gif Patinka! Tikrai smile.gif

Sayonaros nėštukė man nelabai 4u.gif tiesiog nepatinka rakursas unsure.gif aš apskritai kažkaip alergiškai biggrin.gif reaguoju į nėščių nuotraukas, tai į mane dėmesio nekreipkit tongue.gif

Hmm kas dar.. jei dar prisiminsiu vėliau parašysiu.

Ačiū labai pakomentavusiems mano nuotraukas 4u.gif Kadangi tikrai į nieką daugiau nei į šeimos albumą netaikau, o pastaruoju metu nusivažiavus į "pseudo menų" darymą tiesiog galvojau, kad užmiršau kaip kokybiškai standartiškai fotografuoti su skaitmena, tai stengiausi tik kokybiškai įamžinti atostogas pajūryje ir tikrai priimu kritiką, kad galit jose nieko ir nepamatyt giliau. Stebukle, dėl išdegimų danguje sutinku, RAW formate jų nėra, tiesiog vakar iš tingėjimo mažinti kiekvieną nuotrauką atskirai susikūriau 2 actionus horizontaliam ir vertikaliam formatui tvarkyti - mažinti nuotrauką, šarpinti, biški levels, biški kontrasto, ir rėmas. Kadangi action'as labai buvo standartizuotas, tai galėjo likti kokių išdegimo/pertamsinimo dėmių. Dabar greit nepamenu kuri pagalvojo, kad čia juosta - ne, čia skaitmena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 08 liepos 2008 - 18:08
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 17:51)
Sayonaros nėštukė man nelabai 4u.gif tiesiog nepatinka rakursas unsure.gif aš apskritai kažkaip alergiškai biggrin.gif reaguoju į nėščių nuotraukas, tai į mane dėmesio nekreipkit tongue.gif

lotuliukas.gif viskas ok biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 07 08, 19:46)
aš ne taip darydavau. atsidarai su PS jau sumažintą foto. spaudi ctrl+A > pasižymi visa foto> edit>stroke>plotis 2 pikseliai ir location renkiesi center (arba kurį nori). o tada jau image>canvas size...
oho, na meginsiu ir taip, dekui 4u.gif

Bandymas is pajurio, siaip man pati kompozicija, apsvietimas patinka, ir tas tarpas..tarsi isejimas i placiasias marias. stumdziau spalvas ir negaliu apsispresti, kaip vis tik geriau ziurisi, man gal ir zalsva, bet naturalios spalvos tai melynoj.. g.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 08 liepos 2008 - 17:59
QUOTE(---marune--- @ 2008 07 08, 12:39)
cia siaip gamtos vaizdeliai

user posted image

blink.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 18:51)

Stebukle, vis noriu tau parašyti, kad man tavo nuotraukose kiek trūksta ryškumo unsure.gif bei spalvos keistokos, suprantu, kad kažką joms darei, bet man kažko trūksta/per daug. Idėja prie tos senos sienos tikrai įdomi ir pirmosios nuotraukos tikrai buvo labai smagios, su mintim, na gal ne mano skonio, nes esu ne statytinių kadrų mėgėja, bet tikrai idėja smagi. Dabar truputėli kartojasi, bet žinau pati tą jausmą, kai gaunasi gerai kadras viena tematika, tai norisi jį kartoti ir kartoti. Bet save stengiuosi stabdyti, nes tiesiog nebeisiu pirmyn smile.gif čia šiaip pamąstymai bendrai...

Stebukle, dėl išdegimų ............................

Aciu 4u.gif Man to reikejo cool.gif

Kadangi visi sako, kad isdegimu nera, vadinasi mano monitorius durniuoja ir pas tave nera isdegimu, prasysiu kad vel sukalibruotu monitoriu unsure.gif

Atsakyti
Grethen, patiko tavo pirma stoties foto, man ji ir kompoziciskai patinka ir j/b. Saunuole 4u.gif
Ir antra foto irgi patinka, gal tas seselis per viduri einantis nuo tilto kiek blasko. Primine senesnius Westos darbus ax.gif
As irgi noriu pagirti tave, tikrai saunuole, kad taip greitai zingsniuoji i prieki 4u.gif Tavo ir komentarus visada su malonumu skaitau ir ieskojimai fotografijoje patinka ax.gif
Is pajurio foto- spalviskai net nezinau ir 1 ir 2 patinka, bet 1 turbut labiau. Kazkodel man nesinori atspindzio apacioje, kirpciau, ir dar krumas is kaires irgi man nereikalingas
Atsakyti
Anasko, nera kuo girtis kol kas - dar neatkeliaves, gal koks blogas bus (tfiu,tfiu) (kitiems - juostini fotika per ebay perku). Pirk ir tu - zinosiu, kad ne man vienai stogas ciuztelejo doh.gif bet ka tu sau galvoji apie tokia aistra? as kai pagalvoji, mano rimta profesija (tavo - ne ka maziau tongue.gif ), simta metu studijavom, dabar pleskinam visa laisva laika gi - kzk nusiprotejimas man stupid.gif cool.gif

o man pupeliuko kadrai is pajurio visai patiko - kai pati daznai ten bunu ir turiu progu prie juros fotografuoti, tai man kazkaip atrodo, kad sunku parsivezti originalesniu kadru is pajurio. Bent jau man. Visi tokie matyti, banalus. O Pupeliuko - su savo zvilgsniu, rakursu idomesniu paieskota, man visai patiko.

dar c_girl zaliuzinis portretukas uzstrigo - jau atradai tokia sviesa (ta prasme, ir pries tai rodei viena maziaus portreta panasioj sviesoj), tai dabar ziuriu, nepaleidi. thumbup.gif

ir grethenn, pati sau tyliai pagalvodavau, bet kzk be progos ir nepasakai zmogui - dabar kad visiems pratruko, tai ir as pripazistu - pradejau ir as ilgiau stabtelet ties tavo nuotraukom, maisyti jas su kitu, labiau pazengusiu (kai i nicka nepasiziuri), reiskia - progresuoji, tobuleji. ir dar patinka, kad kzk nereksmingai ir nekonfliktiskai isiliejai i skyreli ir ramiai sau, bet uztikrintai judi i prieki mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 08 liepos 2008 - 23:20
Pupeliuk as ten del juostu rasiau, bet rasiau kad pasiilgau spalvotu tavo kadru siaip. Ne apie situs kalbejau.

Dedu kritikai sodo etiudus
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 07 09, 00:22)

O bigsmile.gif Šita tai labai patiko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 07 09, 00:19)
Anasko, nera kuo girtis kol kas - dar neatkeliaves, gal koks blogas bus (tfiu,tfiu) (kitiems - juostini fotika per ebay perku). Pirk ir tu - zinosiu, kad ne man vienai stogas ciuztelejo doh.gif bet ka tu sau galvoji apie tokia aistra? as kai pagalvoji, mano rimta profesija (tavo - ne ka maziau tongue.gif ), simta metu studijavom, dabar pleskinam visa laisva laika gi - kzk nusiprotejimas man stupid.gif  cool.gif
Vat ir as gi ir sakau kad visai stupid.gif bet gerai kai sau kompanija randi biggrin.gif As galvoju, gal tiesiog bandau taip atsigriebti uz vusus metus, kai neturejau laisvo laiko daug g.gif ir zinau kad ateityje neturesiu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 07 09, 00:26)
bigsmile.gif Šita tai labai patiko  bigsmile.gif
bigsmile.gif blush2.gif Aciu

Atsakyti
Anasko, antroji Tavo stiliuje smile.gif .. patinka .. pirma irgi šauni

Gaziulka lauksim juostukinių kadrų.. manau jau pribrendai tokiems smile.gif

o aš kankinu toliau 50 tuką.. ir kuo toliau tuo labiau jis man patinka .. va kokį modelį apturėjau tik...

,,ji vis drovėjosi atsisukti"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 07 09, 00:31)
,,ji vis drovėjosi  atsisukti"

bigsmile.gif turi gerų pozuotojų aplink ax.gif Maloni mėlyna spalva. Šitam kadre man trukdo apačioj dešinėj akmuo tas pilkas. O visa kita tai liuks ax.gif
Atsakyti