Perskaičiau pirmą ir paskutinį puslapį ir panorau prisijungt Bet, žiūriu, nelabai kas čia mane priims su mėgėjiška seniena.. Bet, visgi pabandysiu..
Fotografuoju su Pentax Option 33L Juo naudojuosiu kelerius metus ir šiaip nėra tokių akimirkų kai būtų norėjesi jį imt ir išmest. Nors - žinoma lėtumas lemia savo. Pagrindnius rėžimus žinau, nebefotografuoju su auto rėžimu. Labiausiai mėgstu fotografuoti gamtą, jos reiškinius, taipogi ir šiaip namų vaizdelius, gyvūnus
Na, pradžiai tiek, o dabar parodysiu keletą savųjų nuotraukų
Prašom negailėti kritikos
Pupeliukai, kaip gerai kad grizai Truko cia tavo spalvotos juostos
1- grazi foto, bet seimos albumui
2-pati foto patinka, bet nieko naujo nepamaciau
3-liuks, man labai patinka. Grazus perejimas nuo vandens iki zalumos- foto lyg praeina visas evoliucijos stadijas
4-nelabai
5-is visu-pati paciausia. Patinka kompozicija ir paprastumas
6-Patinka kad vejas lyg traukia tavo berniuka paskui debesius. Is desines pagaliukas trukdo jis lyg ir nepriduoda pusiausvyros
Isdegimu nematau
Californija, 1-patinka ryskumas ir kaip visada spalvos, seseliai, bet pats portretas ne is tavo geriausiu (jei as savo taip nufotografuociau, tai nesiskaitytu )
2- liuks! Labai patinka dryzuotas kreslas, seseliai drizuoti, zaliuzes.
3- irgi tvarkingas portretas, neturiu prie ko prikibti. Bet man truksta kazkokios razinkos
Westa, patinka kaip isikompanavo i kvadrata, j/b variantas geresnis. Dar patinka kad zieda atkartuoja kazkas baltas apacioje. Bet kazko truksta iki idealumo
Marune, mergaites lyg ir pasake ka, kur skaityti, as prisidedu prie ju Fotografavimas nera vien fokusavimas ir knopkutes paspaudimas, tai ilgas ir sunkus mokslas Reikia tik kantrybes, ir fotoaparatas taps geriausiu draugu Labai daug foto ikelei, as tiek nekomentuosiu Tik parasysiu kad is visu tik 6 labai labai patiko, nors ir ten turiu prie ko prikibti Po papildyta- 5 foto liuks, bet kadruociau kitaip
1- grazi foto, bet seimos albumui
2-pati foto patinka, bet nieko naujo nepamaciau
3-liuks, man labai patinka. Grazus perejimas nuo vandens iki zalumos- foto lyg praeina visas evoliucijos stadijas
4-nelabai
5-is visu-pati paciausia. Patinka kompozicija ir paprastumas
6-Patinka kad vejas lyg traukia tavo berniuka paskui debesius. Is desines pagaliukas trukdo jis lyg ir nepriduoda pusiausvyros
Isdegimu nematau
Californija, 1-patinka ryskumas ir kaip visada spalvos, seseliai, bet pats portretas ne is tavo geriausiu (jei as savo taip nufotografuociau, tai nesiskaitytu )
2- liuks! Labai patinka dryzuotas kreslas, seseliai drizuoti, zaliuzes.
3- irgi tvarkingas portretas, neturiu prie ko prikibti. Bet man truksta kazkokios razinkos
Westa, patinka kaip isikompanavo i kvadrata, j/b variantas geresnis. Dar patinka kad zieda atkartuoja kazkas baltas apacioje. Bet kazko truksta iki idealumo
Marune, mergaites lyg ir pasake ka, kur skaityti, as prisidedu prie ju Fotografavimas nera vien fokusavimas ir knopkutes paspaudimas, tai ilgas ir sunkus mokslas Reikia tik kantrybes, ir fotoaparatas taps geriausiu draugu Labai daug foto ikelei, as tiek nekomentuosiu Tik parasysiu kad is visu tik 6 labai labai patiko, nors ir ten turiu prie ko prikibti Po papildyta- 5 foto liuks, bet kadruociau kitaip
Kol virsininkas jogurtus sveicia, bandau komentuoti
Anasko, sveika sugrizus Tavo geliu fotografija dar karta parodo, kad jau tolokai nuejai fotografijos keliu Ir jokiu atostogu iki ziemos - tada oras sublogs, dienos bus trumpos, sviesos maza, galesim visi labiau atsipust - dabar gi isnaudot kiekviena minute privalu - sitiek sviesos, spalvu aplink
Pupeliuk, smagiai atostogaujat. Be galo grazios tavo fotografijos is mirusiu kopu. Kalbant apie kiekviena atskitai, tai pirmoji daugiau seimos albumui, na o visos kitos atvirutes Labai patiko paskutinioji, nes vis bandau ir as su placiakampiu ismokt zmones kadre ikomponuoti Ir jau laukiu tavuju juodai baltu juostiniu mirusiu kopu..... - Dresdenas iki siol akyse stovi
Californiagirl , ka gi as galiu pasakyt Be priekaistu visos. Pirmoji toks siuolaikinis portretas, antroji labai grazus ieskojimas, o trecioji tai klasikine. Techniskai jau senai neturiu prie ko prikibt - o siuose ir aplamai neturiu prie ko prikibt, net jei ir noreciau Tiesa, o kiek su juostiniu pas tave diafragma nustatyta?
westa, kaip Bitele rase, kaip praktika priimam Man labiau jb variantas patinka, toks ne toks tiesmukas, daug sviesos, teksturos. Labai gerai, kaip jei tai pirmieji kadrai
Baccardi, zinoma komentuok - tas taip pat padeda mokytis
Pirmiausia tai tokios mazos nuotraukos, kad nieko neiziuriu Sakyciau reiktu apie kompozicija pasiskaityti. Ir dar toks tradicinis klausimas - o ka pati gali pasakyti apie sias savo nuotraukas?
Anasko, sveika sugrizus Tavo geliu fotografija dar karta parodo, kad jau tolokai nuejai fotografijos keliu Ir jokiu atostogu iki ziemos - tada oras sublogs, dienos bus trumpos, sviesos maza, galesim visi labiau atsipust - dabar gi isnaudot kiekviena minute privalu - sitiek sviesos, spalvu aplink
Pupeliuk, smagiai atostogaujat. Be galo grazios tavo fotografijos is mirusiu kopu. Kalbant apie kiekviena atskitai, tai pirmoji daugiau seimos albumui, na o visos kitos atvirutes Labai patiko paskutinioji, nes vis bandau ir as su placiakampiu ismokt zmones kadre ikomponuoti Ir jau laukiu tavuju juodai baltu juostiniu mirusiu kopu..... - Dresdenas iki siol akyse stovi
Californiagirl , ka gi as galiu pasakyt Be priekaistu visos. Pirmoji toks siuolaikinis portretas, antroji labai grazus ieskojimas, o trecioji tai klasikine. Techniskai jau senai neturiu prie ko prikibt - o siuose ir aplamai neturiu prie ko prikibt, net jei ir noreciau Tiesa, o kiek su juostiniu pas tave diafragma nustatyta?
westa, kaip Bitele rase, kaip praktika priimam Man labiau jb variantas patinka, toks ne toks tiesmukas, daug sviesos, teksturos. Labai gerai, kaip jei tai pirmieji kadrai
Baccardi, zinoma komentuok - tas taip pat padeda mokytis
QUOTE(wite @ 2008 07 08, 13:09)
Prašom negailėti kritikos
Pirmiausia tai tokios mazos nuotraukos, kad nieko neiziuriu Sakyciau reiktu apie kompozicija pasiskaityti. Ir dar toks tradicinis klausimas - o ka pati gali pasakyti apie sias savo nuotraukas?
QUOTE(bite maja @ 2008 07 08, 14:02)
pirmu atveju reikia trumpint išlaikymą.
antru atveju fokusas buvo į aplinką, todėl šuo ir susiliejo.
Noriu dar pridurti - jei neiseina patrumpiti- tada kelti ISO ar atverti daugiau diafragma.antru atveju fokusas buvo į aplinką, todėl šuo ir susiliejo.
Wite,labai jau mazos 1-kiek iziuriu, trukdo zole einanti per viduri. 2-akiniai ir sepija ir tiek. Nors pagal kompozicija visai neblogai.
3-matau tik du ziedelius, butu geresnis apsvietimas, ar seseliu zaismas, butu kiek geriau Prisidedu prie Wyshnios ir siulyciau paskaityti apie kompozicija BLOGe yra
QUOTE(Anasko @ 2008 07 08, 15:18)
Noriu dar pridurti - jei neiseina patrumpiti- tada kelti ISO ar atverti daugiau diafragma.
o su kuo kaip kada as tiek jau perskaiciau is to blogo kad vel viska pamirsau ir pasimeciau
marune, nenorek visko is karto. pradzioj uzsibrezk issiaiskinti, kas yra ir kaip tavo fotike reguliuojasi keli pagrindiniai dalykai:
diafragama
islaikymas
ISO
(ir koks ju tarpusavio rysys)
bandyk nuosekliai keist kiekviena ir ziurek, ka tai duoda.
Tada pradesi suprasti ka merginos komentuoja ir ka pataria daryt vienu ar kt atveju
diafragama
islaikymas
ISO
(ir koks ju tarpusavio rysys)
bandyk nuosekliai keist kiekviena ir ziurek, ka tai duoda.
Tada pradesi suprasti ka merginos komentuoja ir ka pataria daryt vienu ar kt atveju
jo as tiek isiskaiciau kad pamirsau kads vanduo verda ant dujines po to vel skaicuiau kad net pavalgyt pamirsau bet mano proteliui tie visi paaiskinimai per sunkus
Labadiena
atleiskit, pakomentuosiu kas uzstrigo, nes ko nebuvau savaitgali ziu daug prikalbejot, o laiko lb ner
O si man liux, bet gal kontrasto kiek per daug
atleiskit, pakomentuosiu kas uzstrigo, nes ko nebuvau savaitgali ziu daug prikalbejot, o laiko lb ner
QUOTE(bite maja @ 2008 07 04, 23:36)
Город-герой
Nesuprantu rusiskai bet patinka man sis koliazas, mcdonaldas labai vietoj! spalvos superines QUOTE(wyshnia @ 2008 07 05, 00:34)
...Ji zaistu su kaciuku, Jis zaistu su Ja...
Patinka siuzetas QUOTE(californiagirl @ 2008 07 05, 10:56)
Vienas portretukas seimos albumui ir kritikai
Labai mielas portretukas, gera aplinka, spalvos, net plaukai fainai susiausti ir tikrai, veidas seselyje, bet ziurisi gerai QUOTE(sayonara @ 2008 07 05, 11:36)
dar vieną foto iš eksperimentų su žuvies akimi metu. pastaboms, komentarams.
O si man liux, bet gal kontrasto kiek per daug
QUOTE(sayonara @ 2008 07 05, 11:50)
tikrai nepozuota. užsikaprizino panelė, susipyko su tėvais. buvom pas juos svečiuose sodyboje. antrame aukšte jų miegamasis. užsilipau ant lovos ir žiūriu, kad man detalės visai patinka, o ir dramą laužia garsiai su savim kalbėdama. va ir užfiksavau.. eilinė paauglystės scena
Oho.. na tada labai gerbiu uz usfiksuota momenta, tikrai maniau kad foto surezisuota QUOTE(Sea_ @ 2008 07 05, 23:23)
Noreciau kritikos Cia nelabai norejo mano pana fotografuotis, bet man idomu ar spalvos ir patys kadrai ziurisi? naudojau paklode ant sienos ir pro langa sklindancia sviesa.
liux paklode teisinga, ko cia visi ant tu baltu fonu uzsicikline?! jei tinka tai ko gi zydras negerai, plius kad tai vaikas, kartais norisi daugiau gyvumo QUOTE(bite maja @ 2008 07 06, 20:25)
Po lietaus aguonų lauke
Silta miela foto QUOTE(sayonara @ 2008 07 07, 00:01)
ir aš kritikai dedu "neštumą linksmai".
zvengiu, liux QUOTE(---marune--- @ 2008 07 08, 14:20)
o su kuo kaip kada as tiek jau perskaiciau is to blogo kad vel viska pamirsau ir pasimeciau
QUOTE(---marune--- @ 2008 07 08, 14:27)
jo as tiek isiskaiciau kad pamirsau kads vanduo verda ant dujines po to vel skaicuiau kad net pavalgyt pamirsau bet mano proteliui tie visi paaiskinimai per sunkus
Nesunku tik trys pagrindiniai dalykai, ir praktika. Man kol pradejau viska automatiskai parinkineti irgi nemazai laiko praejo. Turi labai gera fotoaparata-isnaudok ji Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2008 07 08, 14:16)
susigedau Wyshniuk Aciu tau uz grazius zodzius ir padrasinima Koks bebutu lygis, padrasinimas visada labai svarbus
westa, nors man j/b gėlės labiau patiko už spalvotas, bet tikrai nėra tobula. per tamsu kažkaip.. nors kadangi gėlės tamsios, šiuo atveju tikriausiai tiesiog pritrūko šviesos, besiveržiančios pro lapelius, tada būtų kitas vaizdas. skaidrumo įspūdis.. dabar gi jos tokios sunkokos..
bet neabejoju, kad per kokias 3 dienas 50-ukas bus visas Tavo su Tavo tempais
bet neabejoju, kad per kokias 3 dienas 50-ukas bus visas Tavo su Tavo tempais
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 07, 16:20)
dar vienai nuotraukai norėčiau kritikos, ypač nesu tikra dėl vertimo įj/b
Kokybiskas portretukas tik man ne tiek kontrasto, kiek truputi sviesumo noretusi, pilkoka nuotrauka QUOTE(Anasko @ 2008 07 07, 16:53)
Kaip visada su gelem
Labai smagus selsmas kas man patinka, pagautas momentas, visos ramunes issisketusios, tikrai kad selsta lietuje, o viena mazulyte boruzeles aplankyta, liuks. bet kompoziciskai nepatinka, visko daugoka, tarsi ir nebereikia tos susitraukusios ramunes, arba ja reiktu akcentuotiQUOTE(Stebukle @ 2008 07 08, 00:36)
Nuotrauka kritikai.
Liux QUOTE(Pupeliukas @ 2008 07 08, 01:05)
Ta proga įkeliu komentaram ir aišku kritikai kelias be fantazijos, kokybiškas (bent tiek tikiuosi ), atostogų vaizdelių foto.
Tikrai kokybiskos foto Geri momentai, kompozicija, gal ir butu prie ko priibt, bet nenagrinesiu o va to juodo apvado man nesinori, uztektu ir balto, nebent juoda ytin plonyti QUOTE(californiagirl @ 2008 07 08, 01:43)
Keltas portretu...
Nu jau antras na as apsvaigus, man be galo patinka, buna kad gali pasakyt kad nuotrauka gera, nerandi priekaistu, bet si mane apkerejo