Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Degutė @ 2008 07 03, 02:10)
Gal reikėjo kiek pakirpti iš dešinės, tada nesijaustų to virtimo? Nes pgl kairę tai negriūna. O bandėt šią veislę profiliu fotkint? visiškai blogai  ax.gif nėr pas juos profilio  ax.gif

Dėkui smile.gif aš be PS kaip be rankų doh.gif bandėm ir profiliu fotkint, man visai gražu biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Laba diena! Kad neatrodyčiau kaip "Pilypas iš kanapių", turiu pasakyti, kad anksčiau (labai anksčiau) čia truputį (tikrai tik truputį) dalyvaudavau. Dabar jau 1,5 m. tik skaitau, nes visą laiką suryja laiko rijikas...

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 03, 09:12)
Kažkaip niekas ND balų nebesuskaičiavom  doh.gif Įsivaizduoju kaip nugalėtojui dabar nejauku, nei pasigirt nei ką  tongue.gif

Taigi nugalėjo foto "Pliumpt"- 40 balų.
Antroje vietoje "Byrantis vanduo"- 29 balai

Sveikinimai nugalėtojai (-ui)  4u.gif Įdomu kas  bigsmile.gif

Dėkui už sveikinimus. Abu darbai mano smile.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 07 03, 12:02)
Nes jis vienintelis man ir buvo vertas pirmos vietos 4u.gif 

Aš dalyvauju tik ND, nes čia temoje neturiu ką rodyti (vaiko juk nerodysiu, fotografuoju "mamiškai"), nekomentuoju, nes nesąžininga būtų kitų atžvilgiu. Todėl noriu pasiūlyti, kad šį kartą ND temą skelbtų žmogus, čia dalyvaujantis, rodantis savo foto ir pastebintis degutiškus lašelius smile.gif Manau prieštaraujančių nebus?

O aš esu labai dėkinga visiems, kuriems patiko ir nelabai patiko abu mano darbai. Gera fotografuoti sau. Tačiau kartais labai smagu būti pastebėtai. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
O aš ir galvoju, kas pasirašinėja SP biggrin.gif . Tai sveikinu dar kartelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 03, 13:33)

Sveikinam nugalėtoją thumbup.gif Abu darbai tikrai labai verti laimėjimų.

Todėl noriu pasiūlyti, kad šį kartą ND temą skelbtų žmogus, čia dalyvaujantis, rodantis savo foto ir pastebintis degutiškus lašelius smile.gif Manau prieštaraujančių nebus?

Gal gana jau?
Temą skelbia tas, kas ją laimi. Ir jokių kalbų 4u.gif
Atsakyti
Laba diena! Kad neatrodyčiau kaip "Pilypas iš kanapių", turiu pasakyti, kad anksčiau (labai anksčiau) čia truputį (tikrai tik truputį) dalyvaudavau. Dabar jau 1,5 m. tik skaitau, nes visą laiką suryja laiko rijikas...
Aš dalyvauju tik ND, nes čia temoje neturiu ką rodyti (vaiko juk nerodysiu, fotografuoju "mamiškai"), nekomentuoju, nes nesąžininga būtų kitų atžvilgiu. Todėl noriu pasiūlyti, kad šį kartą ND temą skelbtų žmogus, čia dalyvaujantis, rodantis savo foto ir pastebintis degutiškus lašelius smile.gif Manau prieštaraujančių nebus?

O aš esu labai dėkinga visiems, kuriems patiko ir nelabai patiko abu mano darbai. Gera fotografuoti sau. Tačiau kartais labai smagu būti pastebėtai. Ačiū  4u.gif
Sveikinimai didziausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Dalyvauk ir toliau, puikiai sekasi 4u.gif
Atsakyti
Ne, tikrai, aš nesilaužau. Bet būtų nesąžininga, jei siūlyčiau aš. Juk dalyvauju tik ND, čia nei manęs nei mano darbų nepažįstat. Tiesiog ND man suteikia kitokią erdvę ir galimybę matyti kitaip (du metus sukant ratus aplink namus, kai gali vaikščiot ir užsimerkęs).

Galiu pasiūlyti dvi temas:

1. Abstrakcija (ar close-up fotografija)
2. Natiurmortas

Na, kadangi esu smaližė, siūlyčiau temą "Saldu", kad ir su interpretacinėmis galimybėmis (nors ND daugiau techniški turi būti, kaip supratau?), bet visiškai susipainiojau tarp to, kas tiktų ir patiktų. Vistiek teks nuspręsti Jums, jei jau Degutė kuklinasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 03, 12:33)

Sveikinu dar karta 4u.gif ir malonu susipazinti smile.gif

Papsakok, kaip ta laseli nufotografavai? ax.gif
Atsakyti
Turiu komentara del ND. Paskutiniu metu jau 2 kart pratesem ND termina, Meiles albumas isvis tuscias, o kada tai kalbejom, kad gal vasarai reiktu palengvinti temas ar daryt kazka tokio "graziausia vasaros akimirka" ar pan.; rudeni griztant prie iprastines ND tvarkos. Taciau manau, kad del temos tikrai turetu spresti laimetoja, ypac laimejusi 2 pirmas vietas.
Sveikinimai Saules pugai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bald.nomad: 03 liepos 2008 - 13:31
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 07 03, 13:51)
Ne, tikrai, aš nesilaužau. Bet būtų nesąžininga, jei siūlyčiau aš. Juk dalyvauju tik ND, čia nei manęs nei mano darbų nepažįstat. Tiesiog ND man suteikia kitokią erdvę ir galimybę matyti kitaip (du metus sukant ratus aplink namus, kai gali vaikščiot ir užsimerkęs).

Galiu pasiūlyti dvi temas:

1. Abstrakcija (ar close-up fotografija)
2. Natiurmortas

Na, kadangi esu smaližė, siūlyčiau temą "Saldu", kad ir su interpretacinėmis galimybėmis (nors ND daugiau techniški turi būti, kaip supratau?), bet visiškai susipainiojau tarp to, kas tiktų ir patiktų. Vistiek teks nuspręsti Jums, jei jau Degutė kuklinasi  rolleyes.gif

fainos visos temos thumbup.gif , natiurmortas kiek pamenu jau buvo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2008 07 03, 07:01)
as turiu kompleksa fotografuoti su savo 50 -uku,kai matau salia zmones vaikstant su masyviais objektyvais doh.gif  zinau,kad tai kvaila, bet... biggrin.gifD

jokios gedos neturi buti unsure.gif
as jau nebijau, nerizikuosi, neturesi gero kadro laugh.gif
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 03, 07:46)
Motiejuke, čia tavo foto net ant DVD viršelio atsidūrė  g.gif  thumbup.gif

sudariau su jais autorine sutarti mirksiukas.gif tik nzn kiek "imti" oi reikejo gerai isplest doh.gif o as kaip "savam" unsure.gif
pirmas "rimtas" darbas bigsmile.gif

Stebukles mergyte jau taip pirsciuka prispaudus prie lupyciu, norisi , kad vos vos liestu bigsmile.gif
Degute cia originale lasiukas kitaip kabo? tu apvertei foto? blush2.gif
labai grazu, kaip sako fotolama, svaru wub.gif

SP. tema saldu thumbup.gif
Stikline tas ranksluostis ar kas ten geltono unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 03, 14:28)
Turiu komentara del ND. Paskutiniu metu jau 2 kart pratesem ND termina, Meiles albumas isvis tuscias, o kada tai kalbejom, kad gal vasarai reiktu palengvinti temas ar daryt kazka tokio "graziausia vasaros akimirka" ar pan.; rudeni griztant prie iprastines ND tvarkos. Taciau manau, kad del temos tikrai turetu spresti laimetoja, ypac laimejusi 2 pirmas vietas.
Sveikinimai Saules pugai  4u.gif

aš pritariu tik tam kad galim interpretacinę temą nukelt rudeniui, o šiaip ND , tai kol yra darančių tegu jie ir būna. Dėl termino irgi siūlyčiau palikti vis tik tas pačias 2 savaites, jei matysim kad mažai foto, pratęsim dar savaitę. Nukėlimas neribotam laikui ar išankstinis terminų pratęsinėjimas nelabai ką duoda gero, nes tada visi atsipalaiduoja ir kuo toliau tuo sunkiau prisiverst daryt rolleyes.gif Kai yra kažkoks terminas konkretus, tai vis tik labiau įpareigoja smile.gif
Atsakyti
Ačiū visiems už sveikinimus. Aš apsvaigusi nuo triumfo, nepadėkojau normaliai biggrin.gif

Lašelius fotografavau vonioje, nes ten dėkingesnė aplinka nei virtuvėje. ISO buvo didelis, bandžiau 400 ir 800 (tada fonas, t.y. plytelės labiau "išdega"). Lašėti turi gana greit, tada matosi ir srovelė, ir atsiskirinėjantys lašiukai ir susiformavęs didelis lašas. Blykstė aišku būtina. Diafragma 5.6, išlaikymas 1/40 (čia šitoje konkrečioje foto).

Dėl foto formos, aišku, ji "netikra". Tiesiog turiu bėdą - man patinka viską uždaryti į siaurą erdvę. Kažkaip saugiau. Apkirpau aš ją taip. Niekšiškas nusižengimas kompozicijos taisyklėms, bet kaip minėjau turiu kažkokių psichologinių erdvės bėdų.

Dėl grybo, gurguliuojančio vandeny... Suprantu, tai labai šabloniška foto (krentantys daiktai į vandenį). Mėčiau viską: ledukus, braškes (taip taip, banalu), vyšnias, brokolius, citrinas, kivius. Bet grybas ir liko grybu skęsdamas (be to mėtyt jį nepaprastai patogu). Mano atveju tai buvo iššūkis pačiai sau. Sugauti tuos purslus vienoje rankoje laikant fotoaparatą, kita mėtant.
Atsakyti