Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 02, 19:59)
Po ilgu dvasiniu ir visokiu kitokiu kanciu nusipirkau as "zoomini" objektyva, aciu fotolamai uz patarimus smile.gif
Idomus komentarai nuotraukai del zmoniu - as tuos eskalatorius fotkinau butent taip, kad zmoniu nebutu, kad but tik abstrakcija, bet kiek zmoniu - tiek nuomoniu, tikrai reiks sugrizti.  g.gif

Na, idėja ta, kad daryti ilgą išlaikymą tam, kad žmonės, važiuojantys eskalatoriumi išplauktų.
Dar įdomiau su multiexposure pažaist.

Kokį objektyvą nusipirkai?
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 07 02, 17:48)
Dar toks klasimelis: Vaziuoju i Bliuzo naktis noretusi kazka pagauti idomaus... gal patarsit kokius nustatymus daryti... manau gaudysiu judesi  g.gif

Verkiant reikia šviesaus objektyvo. Aš per Jonines fotografavau koncerte (pirmą kartą)... Prie scenos arti prieti neišėjo, tad teko fotografuoti su telel, o objektyvas pas mane tamsus, tad triukšmas dėl ISO1600, rankos arba sudrebėjusios arba muzikantas nei šiaip nei taip sujudėjęs... Koks nors 70-200mm f/2,8 savininkas būtų daug geriau prasisukęs smile.gif

Dėl bendro vaizdo įmetu kelias a la reportažas iš Joninių. Geriausiu atveju į My Pictures tinka smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 07 02, 23:48)
Verkiant reikia šviesaus objektyvo. Aš per Jonines fotografavau koncerte (pirmą kartą)... Prie scenos arti prieti neišėjo, tad teko fotografuoti su telel, o objektyvas pas mane tamsus, tad triukšmas dėl ISO1600, rankos arba sudrebėjusios arba muzikantas nei šiaip nei taip sujudėjęs... Koks nors 70-200mm f/2,8 savininkas būtų daug geriau prasisukęs smile.gif

ne jauciu jei neprieisiu arti prie scenos tai aplinkinius fotkinsiu nes pas man tik trumpas objektyvas... nu bet sviesus biggrin.gif
Atsakyti
mielka
as dariau per 2006 atrodo g.gif Jonines sita, bet tikrai atrodo 200 iso g.gif
user posted image
viskas priklauso nuo apsvietimo scenoje, g.gif dar paieskosiu idesiu g.gif
o siaip , kaip sako fotolama, tikrai daug didesnis iso unsure.gif
na sekmes!! mirksiukas.gif
fotolama, iki scenos prasibrauti yra gerai thumbup.gif as irgi visad prie jos stoju

tavo darbai thumbup.gif
Atsakyti
Dekui uz patarimus bandysim kazka isgauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Stebukle, galvojau daug klausiu, bet idejai maziau fotosopinta nuotrauka, tai jau nieko nebeklausiu smile.gif Be veido valymo tikrai geriau wink.gif Tik gal kirpciau kiek kitaip g.gif

Opa, tai pasveikot? Nes is Kudros, tai vis sveikstat wink.gif Apie pakausi pati zinai, o visa kita - smagi nuotrauka, mano akiai gal kiek astrumo truksta, gal kita kart fotografuodama pabandyk is centro traukt berniuka ir... parodyk spalvota g.gif smile.gif
Atsakyti
Aš po nerealaus koncerto, dar nesimiega, tai paskaitinėjau smile.gif

QUOTE(Stikline @ 2008 07 02, 17:04)

Gal reikėjo kiek pakirpti iš dešinės, tada nesijaustų to virtimo? Nes pgl kairę tai negriūna. O bandėt šią veislę profiliu fotkint? visiškai blogai ax.gif nėr pas juos profilio ax.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 07 02, 19:41)
O as dedu nuotrauka kritikai smile.gif

Gražiai gavosi momentas smile.gif Bet antrasis variantas kažkaip mielesnis. Kas kliūna - tai juoda spalva plaukuose - susilieja jau.

QUOTE(Getter @ 2008 07 02, 20:24)
Prisipažystu  biggrin.gif  iniciatorė buvau aš  tongue.gif  kadangi tai yra ND ir po jais nerašom vardų/nickų, tai kokio reikalo ją reikia rodyti čia temoje ar dėti kituose tinklapiuose? Namų darbų prasmė, kad tu juos darai pats vienas namuose, o jau ar gerai padarei nuspręs kiti. Man pritarė tikrai nevienas ir bendrai buvo nuspręsta parašyti tą punktą į taisykles  mirksiukas.gif  Ar atsiras tokių kurie tą atsimins  g.gif  Jei yra pageidavimas to punkto atsisakyti- prašom, niekas gi nedraudžia (bet man asmeniškai patinka kai nžn kas autorius smile.gifmirksiukas.gif

Na, juk nieko nekeičia autoriaus žinojimas. Be to, ne kiekvienas naršo po kitus psl. Tos dvi, kartasi trys savaitės yra pakankamai ilgas tarpas. Aš tai neturiu tiek kantrybės ax.gif Nžn, kaip kiti smile.gif

Opa, tu ir nebuvai išėjus į kitą temą, o po to atsiradus smile.gif

QUOTE(Opa @ 2008 07 02, 21:43)
Degute, tavo lasiukai, visas gyvenimas. Negi cia su 50-uku?

Aha, 50'tukas smile.gif Užtai ir negaliu smulkiau parodyt. Be to ir mintis - daug mažų atskirų pasaulėlių, o ne vienas stambiu planu.

QUOTE(Opa @ 2008 07 02, 23:01)
Knisineju ilgojo savaitgalio kadrus.
Tik nemuskit del nupjautos galvos  doh.gif

Nu jo, galvytė čia nepamaišytų smile.gif O šiaip - nuotaikingas šypsniukas.

QUOTE(fotolama @ 2008 07 02, 23:48)
Dėl bendro vaizdo įmetu kelias a la reportažas iš Joninių. Geriausiu atveju į My Pictures tinka smile.gif

Na, su pirma tai viskas tvarkoj, ryškumas yra, triukšmai nemaišo.
Antroj fokusas į gitarą, žiūrisi maloniai. Spalvos geros. Nžn, ko pačiam nepatinka.
Trečia ketvirta judesy, bet juk nepaplaukusios. Juk koncertas, nėr ko norėt statiškų vaizdų. Žiūrisi abi gerai, triukšmai nemaišo, spalvos liuks.
Su penkta irgi viskas gerai - atsipalaidavęs, įsiklausęs į gitarą, svarbiausias elementas- gitara - ryškus. Nu viskas labai gerai.
Atsakyti
biggrin.gif Smagu matyti senbuvius sugrizusius thumbup.gif

Dekoju visiems pakomentavusiems mano foto 4u.gif

Stebukle, patiko man tavo mergytes portretas 4u.gif

Zvierie, idomios vandens foto thumbup.gif

Mielke, uzsimaniau raudonuju serbentu pamacius tavo foto biggrin.gif

Fotolama, jauciasi koncerto dvasia ziurint foto.

Bitemaja, labai patiko dirigentas ir co. foto thumbup.gif

Opa, zavi berniuko foto, tas zvilgsnis wub.gif

Wyshnia, perskaiciau,kad gedijiesi zmones gatveje fotografuoti, as turiu kompleksa fotografuoti su savo 50 -uku,kai matau salia zmones vaikstant su masyviais objektyvais doh.gif zinau,kad tai kvaila, bet... biggrin.gif

Atsiprasau,jei praleidau kai kuriu nuotraukas, as nepiktybiskai, tiesiog neprisimenu daugiau, o ziureti vel viska per naujo tingiu blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(Getter @ 2008 07 02, 20:24)
Prisipažystu  biggrin.gif  iniciatorė buvau aš  tongue.gif  kadangi tai yra ND ir po jais nerašom vardų/nickų, tai kokio reikalo ją reikia rodyti čia temoje ar dėti kituose tinklapiuose? Namų darbų prasmė, kad tu juos darai pats vienas namuose, o jau ar gerai padarei nuspręs kiti. Man pritarė tikrai nevienas ir bendrai buvo nuspręsta parašyti tą punktą į taisykles  mirksiukas.gif  Ar atsiras tokių kurie tą atsimins  g.gif  Jei yra pageidavimas to punkto atsisakyti- prašom, niekas gi nedraudžia (bet man asmeniškai patinka kai nžn kas autorius smile.gifmirksiukas.gif

na, man tai primena vaikų darželį šiek tiek wink.gif Tai dabar jei jau kažkuris iš mūsų daaugo iki tiek kad jau turi savo stilių, pagal kurį galima atpažint, tai irgi tada negali dalyvauti. Arba su auto, su vaikų foto, irgi juk visi atpažįstam autorius, tai taip išeina jie irgi negali dalyvaut doh.gif Tai uždrauskim viską , kaži kiek tuose ND dalyvaujančių dar bus wink.gif Ir taip jie netrykšta dalyvių pertekliumi doh.gif

Labai patinka Fotolamos serija thumbup.gif Labai, spalvos, nuotaika wub.gif Tikrai malonu pažiūrėt thumbup.gif Dėk daugiau savo foto, o tai labai jau retai parodai unsure.gif

Papildyta:
Opa, man patinka berniuko foto, nu ką jau padarytsi, kad galvytę nukirpai smile.gif Man irgi labiau kliūva tokia centrinė kompozicija unsure.gif

Motiejuke, čia tavo foto net ant DVD viršelio atsidūrė g.gif thumbup.gif

Stebukle, kūdroj tikrai geresnis variantas . Faina foto, ir aplamai vaikai turės daug gražių savo foto, fainai thumbup.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 03 liepos 2008 - 06:45
QUOTE(Degutė @ 2008 07 02, 10:32)

Labai svarus kadras, labai patiko ax.gif

Patiko Smilties dukrytes foto. Tik gaila nukirstu plastaku ax.gif

Sea dukriuko pirmoji foto butu liuks jei nors siek tiek daugiau ryskumo(nefokuse?).

Bitutes gatves kadras su nuotaika thumbup.gif Labai pasiilgau tavo Vilniaus ir ryzhiko ax.gif

Stebukle, jau norejau barti uz muilina foto kol nepamaciau kudros varianto- daauuuug geresnis thumbup.gif Nebemuilink tu taip mirksiukas.gif Tik kompozicija man kazkiek kliuna ax.gif

Noriu pagirti laputaite... spejau uzmatyti nestukes nuotraukas ir labai noriu suzinoti apsvietimo salygas ax.gif

Taip pat peppi paskutiniai darbai saunus tikrai ax.gif

Opa, saulyte, atsiprasau...sioje temoje taves nepamaciau, nuejau praeitos temos paskutinius puslapius paziuret...Nu faina, kad grizai rolleyes.gif Dabar beveik visi namie jau biggrin.gif Patiko malunai ir portretukas(kuri jau maciau kai kur). Portretukui keletas kabliuku- man asmeniskai kiek pilkokas...Kad pakausi nukirpai nebarciau(ir as karpau- ne paslaptis biggrin.gif ), bet kadangi siame kadre gana daug megztuko, tai nekapota galva butu geriau mirksiukas.gif

Eiciau gult, bet toks griaustinis pas mus dunda kad neuzmigsiu vistiek doh.gif Karsta ir slapia- jauciuosi kaip tropikuose biggrin.gif
Atsakyti
Aciu mergytes uz komentarus. Wyshnia, kaip kirptum? c-girl, ka keist su kompozicija.
Kitas nuotraukas pakomentuosiu kai vyras isvaziuos is namu, nes jam ko tai, labai baisu, kad as prie kompo sedziu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(bald.nomad @ 2008 07 02, 13:52)
Ar yra jame kas nors, ar jis tik man idomus? norejau kazkokios abstrakcijos  g.gif

abstrakcijas mėgstu, bet ši man per sunki. gal reikėjo kiek iš žemiau fotografuot. ir j/b pilkokas.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 02, 18:34)
paklausiau  smile.gif Geras, labai patiko  thumbup.gif labai tinka foto prie muzikos  wub.gif O kokie tavo nuomone trūkumai joje, jei ne paslaptis  g.gif

pagrindinis trūkumas, kad jie susilieja su aplinka. pvz., jie juk galėjo šokt to šviesaus pastato fone, bet ne ... biggrin.gif o dirigentas patinka toks, koks jis yra.

QUOTE(Stebukle @ 2008 07 02, 19:41)
O as dedu nuotrauka kritikai smile.gif

kūdrinis variantas daug geresnis.

QUOTE(Opa @ 2008 07 02, 23:01)
Knisineju ilgojo savaitgalio kadrus.

gal dar šiek tiek apačios pakirpt. pakaušis man labai nekliūna. smagus kadras.

QUOTE(Smiltis @ 2008 07 03, 07:46)
na, man tai primena vaikų darželį šiek tiek  wink.gif Tai dabar jei jau kažkuris iš mūsų daaugo iki tiek kad jau turi savo stilių, pagal kurį galima atpažint, tai irgi tada negali dalyvauti. Arba su auto, su vaikų foto, irgi juk visi atpažįstam autorius, tai taip išeina jie irgi negali dalyvaut  doh.gif Tai uždrauskim viską , kaži kiek tuose ND dalyvaujančių dar bus  wink.gif Ir taip jie netrykšta dalyvių pertekliumi  doh.gif

drinks_cheers.gif
na, bet kaip gerbiamoji moderatorė nuspręs, taip ir bus.
Atsakyti