Sveikos merginos,
bandau ir as įdėti savo pirmają dėžutę, aišku mokytis dar daug, bet gal kas gausis.
Bet kuriuo atveju norėčiau jūsų patarimo.
Nesiseka klijuoti serveteliu, lieka balksvos demeles, tarsi dalis serveteles slapia,o kita dalis ne.
Tai kad cia pasimusha zalia tai ir pati taip norejau, bet gaunas kad demeta ir taip visur, netgi klijuojant ant šviesaus pieviršiaus.
Bandžiau tepti daugiau kliju, bandžiau visą servetėlę pirma šlapinti. Jokio efekto
Naudoju dekupažui skirtus klijus Vernis Colle.
Gal dar kas susidurėt su panašia problema, nes dabar nieko negaliu gerai padaryti su servetėlėm
QUOTE(Tsile @ 2008 07 15, 23:32)
Sveikos merginos,
bandau ir as įdėti savo pirmają dėžutę, aišku mokytis dar daug, bet gal kas gausis.
apZiurejau tavo dezute - bent jau fotografijoj nesimato tu tavo bedu o siaip - ar klijuodama servetele nuimi visus jos sluoksnius? t.y. klijuoji tik ta viena plona su piesiniu? nes jei bent vieno sluoksnio nenuimi, tai del to gali but kad neperslampa kiaurai ta servetele
siaip dezute tokia liudna isejo del spalvu, sakyciau bet is tiesu tai skonio reikalas, nekreipk demesio gera pradzia - puse darbo. sekmes tau
Dekui uz nuomone.
Siaip paspaudus geriau matos, kriaukles ir meduzos su pilksvom demelem.
Ir lygtais stengiaus visus sluoksnius nuimti.
Pagal dabartine n uotaik tai noreciau daugiau eiti i senovinio,gotikinio stiliaus dezutes, nors dar nesu tikra ar gausis ir kaip tai riektų daryti.
Siaip paspaudus geriau matos, kriaukles ir meduzos su pilksvom demelem.
Ir lygtais stengiaus visus sluoksnius nuimti.
Pagal dabartine n uotaik tai noreciau daugiau eiti i senovinio,gotikinio stiliaus dezutes, nors dar nesu tikra ar gausis ir kaip tai riektų daryti.
Tsile niu dezute tamsi, kas megsta tamsia spalva tai kiekvieno skonio reikalas, bet man tai visai nieko, ir tai juk pirmoji dezute
o cia kazkaip idomiai kaip servetele neperslampa, juk vos ne prisilieti su klijais prie jos ir jau slapia, o tu su servetele pacia nieko pries tai nedarai
ziogelis2 kibiriukas ir pastine dezute
WildCat jau pasistengei del vaikucio
o cia kazkaip idomiai kaip servetele neperslampa, juk vos ne prisilieti su klijais prie jos ir jau slapia, o tu su servetele pacia nieko pries tai nedarai
ziogelis2 kibiriukas ir pastine dezute
WildCat jau pasistengei del vaikucio
aurelija_ma pradzioje tepdavau tik klijais ir atsirasdavo demes.
Poto prima priklijuodavau su vandeniu, o ant virshiaus uztepdavau kliju, bet jau neshykstėdama, dėmeliu sumazejo, bet vis tiek liko, o isryskeja tik tada, kaip isdziusta.
Sakau gal su klijais kazkas net aip, gal per tirshti. Gal bandyti juos su vandeniu skiesti.
Poto prima priklijuodavau su vandeniu, o ant virshiaus uztepdavau kliju, bet jau neshykstėdama, dėmeliu sumazejo, bet vis tiek liko, o isryskeja tik tada, kaip isdziusta.
Sakau gal su klijais kazkas net aip, gal per tirshti. Gal bandyti juos su vandeniu skiesti.
QUOTE(Tsile @ 2008 07 16, 11:04)
AS KLIJUOJU SU PAPRASTU LIPALU, KURI BUTINA SKIESTI del tavo naudojamu kliju nesu tikra instruksijoj kas parasyta? o siaip tiesiog pagal nuojauta bandyk - jei tirsti, skiesk. turi buti skystimelis toks
aurelija_ma, aciu as tavo darbeliu nebegiriu, nes neturiu zodziu tas servetkas pati turiu su angelais, nespalvotas, bet nieko nesugalvoju su jom o tau puikiai pavyksta
QUOTE(Tsile @ 2008 07 15, 23:32)
Nesiseka klijuoti serveteliu, lieka balksvos demeles, tarsi dalis serveteles slapia,o kita dalis ne.
Tai kad cia pasimusha zalia tai ir pati taip norejau, bet gaunas kad demeta ir taip visur, netgi klijuojant ant šviesaus pieviršiaus.
Bandžiau tepti daugiau kliju, bandžiau visą servetėlę pirma šlapinti. Jokio efekto
Šiaip jei šie klijai skirti dekupažiniam popieriui, o ne servetėlėm, tai gali čia būt problema...nes paprastai skiriasi klijų konsistencija. Galbūt klijai yra per tiršti, todėl netolygiai persigeria per servetėlę. Man kelis kartus panašiai buvo, tai tikrai dėl klijų... na, ir aišku, reikia atidžiai pažiūrėt, ar tikrai visi sluoksniai nereikalingi nuimti nuo servetėlės O nebandei tų pačių servetėlių su skiestu lipalu klijuot? Jei ir šiuo atveju gausis dėmėta, tai tuomet gal servetėlėse problema
Dekui labai už atsakymus, turiu ideju ką būtų galaim bandyti keisti, nes klijai iš tikro gana tiršti.
Dėkui dar kartą
Dėkui dar kartą
Sveikutės bandysiu ir aš prisijungti prie jūsų
Tai vat, skaitinėjau pamokas įvairias, prisižiūrėjau dėžučių jūsų ( ) ir pati noriu pasigamint porą medinių suskilinėjusių dėželių jeigu nesunku, norėčiau konsultacijos (profesionalės nepykit ). Kokį sendinimą rinktis - vienfazį ar dvifazį? Aš mąstau apie vienfazį. Ar jam labiau tiks lakas iš statybinių prekių parduotuvės ar mažesnis kiekis iš dailininkų gildijos? Jeigu dar firmą pasakytumėt - būtų super. O gal tą gumą kažkokią pasirinkt?
Gal dar žinot kokių nors internetinių svetainių, kur žingsnis po žingsnio būtų parodyta kaip pasigamint būtent medinę dėželę? Sorry, jeigu kažką praleidau ir jeigu erzinu su savo nežinojimais, pasimečiau informacijos gausoj truputį
Tai vat, skaitinėjau pamokas įvairias, prisižiūrėjau dėžučių jūsų ( ) ir pati noriu pasigamint porą medinių suskilinėjusių dėželių jeigu nesunku, norėčiau konsultacijos (profesionalės nepykit ). Kokį sendinimą rinktis - vienfazį ar dvifazį? Aš mąstau apie vienfazį. Ar jam labiau tiks lakas iš statybinių prekių parduotuvės ar mažesnis kiekis iš dailininkų gildijos? Jeigu dar firmą pasakytumėt - būtų super. O gal tą gumą kažkokią pasirinkt?
Gal dar žinot kokių nors internetinių svetainių, kur žingsnis po žingsnio būtų parodyta kaip pasigamint būtent medinę dėželę? Sorry, jeigu kažką praleidau ir jeigu erzinu su savo nežinojimais, pasimečiau informacijos gausoj truputį
QUOTE(Linoshka @ 2008 07 16, 12:21)
....Kokį sendinimą rinktis - vienfazį ar dvifazį? Aš mąstau apie vienfazį. Ar jam labiau tiks lakas iš statybinių prekių parduotuvės ar mažesnis kiekis iš dailininkų gildijos? Jeigu dar firmą pasakytumėt - būtų super...
Iš tiesų tai truputį erzini (bet aš nepykstu) nes dekupažas, tai juk MENAS ir viskas daroma kaip fantazija suveikia. Negalim mes tau nurodyt ar tau naudot vienkomponentinį ar dvikomponentinį mediumą. Jie yra du skirtingi dalykai, duoda skirtingus rezultatus.
Su guma (arabica) neprasidėk, per sudėtinga pradedančiai.
Jei tu nori daryt tik keletą dėžučių, tai kam tau puslitris skilinėjančio lako? Aišku skaičiuojant kilogramo kainą, jis pigiau gaunas, bet tai nė nereikia pasakot ir taip visiems aišku, kad profesionalios dailininkų (ar skirtos dekupažui) priemonės yra brangesnės ir parduodamos mažesniais kiekiais nei statybinės perkant litrais
Mūsų naudojamų priemonių nuotraukos yra sudėtos nuorodoj,pirmam puslapyje.
Visus mums žinomus puslapius su darbo eiga taip pat sudėjom pirmam puslapyje. Ar pakartot čia nuorodas, ar atsidarysi pirmą puslapį ir pasiskaitinėsi?
Tai tau reik pačiai apsispręst, pažiūrėjus darbų foto, kokio efekto nori, tada nurodysim firmos pavadinimą. Ir pagelbėsim kaip tai pasiekt
ziogelis2 kibirėlis
Tsile dėžutė gal ir tamsoka, bet man visos spalvos priderintos geras darbelis
Mėginau sendinti su savo dvikomponenčiu. Tikriausiai šis mėginimas nuėjo šuniui ant uodegos. Nors rezultatas matyti, bet ne toks, kokio norėtųsi.
Vis neatitaikau dažų kiekio tai per daug ant paletės išsispaudžiu, tai per mažai.
Sumaišiau savo Nr.1 su dažais kaip instrukcijoje santykiu 1:1, bet ale tokia tiršta košė pasidarė, kad galvojau jau nebenudažysiu.
Nu va plaukiau 30min. ir nudažiau kitos spalvos dažais. Ant Nr.2 buvo parašyta, jog jį reikia tepti dažams išdžiūvus. Tai vat pagalvojau, jog pagrindinė mano klaida buvo, jog per ilgai džiovinau prieš tepant. Ta padėkliuko pusė, kur ilgiau džiūvo, pradėjo skilinėti nežymiai ir labai lėtai, o kur trumpiau tai šiek tiek geriau skilinėja, bet vis tiek manau jog perlaikiau. Taigi eisiu šveisti ir mėginti iš naujo.
Dabar toks klausimas. Man mano dvikomponenčio veikimo principas kažkiek panašus į vienkomponentį. Taigi jei noriu didesniu skilimų reiktų storiau tepti antruosius dažus? O nuo ko priklauso skilimo griovelių plotis? (nepykit jei kartoju klausimą tiesiog taip greitai nerandu atsakymo, vistik nemažai temų prirašyta)
Tsile dėžutė gal ir tamsoka, bet man visos spalvos priderintos geras darbelis
Mėginau sendinti su savo dvikomponenčiu. Tikriausiai šis mėginimas nuėjo šuniui ant uodegos. Nors rezultatas matyti, bet ne toks, kokio norėtųsi.
Vis neatitaikau dažų kiekio tai per daug ant paletės išsispaudžiu, tai per mažai.
Sumaišiau savo Nr.1 su dažais kaip instrukcijoje santykiu 1:1, bet ale tokia tiršta košė pasidarė, kad galvojau jau nebenudažysiu.
Nu va plaukiau 30min. ir nudažiau kitos spalvos dažais. Ant Nr.2 buvo parašyta, jog jį reikia tepti dažams išdžiūvus. Tai vat pagalvojau, jog pagrindinė mano klaida buvo, jog per ilgai džiovinau prieš tepant. Ta padėkliuko pusė, kur ilgiau džiūvo, pradėjo skilinėti nežymiai ir labai lėtai, o kur trumpiau tai šiek tiek geriau skilinėja, bet vis tiek manau jog perlaikiau. Taigi eisiu šveisti ir mėginti iš naujo.
Dabar toks klausimas. Man mano dvikomponenčio veikimo principas kažkiek panašus į vienkomponentį. Taigi jei noriu didesniu skilimų reiktų storiau tepti antruosius dažus? O nuo ko priklauso skilimo griovelių plotis? (nepykit jei kartoju klausimą tiesiog taip greitai nerandu atsakymo, vistik nemažai temų prirašyta)
man irgi nekoks rezultatas gavosi su dvikomponenčiu... bet aš su jokiais dažais nemaišiau kursuose taip nerodė