QUOTE(Marzde @ 2008 07 10, 11:50)
agente009 dėkui už tokį išsamų atsakymą. Na aš jau nepirmą dieną dekupažinu, orientuojuos kas ir kaip, tik niekad nepurkšdavau ant švaraus (nedažyto neklijuoto) stiklo lako, o po to stmperia. Dėdavau iškart stamperia. Aš truputį paskubėjau su išvadom, nes praėjus pusvalandžiui išvis nieko nevyko,fenu truputį padžiovinau ir nieko. Tada viską palikau, o po geros valandos jau po truputį pradėjo matytis skeldjimas. Po to ir pati pamąsčiau, kad ir dėl drėgno oro čia taip.
Tiesiog norėjau aprašyt savo patirtį, gal kam bus naudinga.
Šiaip tai ptariama lakuoti prieš bet kokio dvifazio lako tepimą, nes, kaip jau ir sakiau, susigeria pirmasis sluoksnis į servetėlę ir piš... Yra dar vienas bajeris: nutepi pirmu sluoksniu, nudžiūsta, vėl tepi pirmu, nudžiūsta, tada tepi antru - gaunasi gražūs skeldėjimi. Tada nereikia lakuoti tarpuose.
Ir dar - Sottile nepatariama džiovinti fenu, suskyla mažiukais gabaliukais - kam gadinti gerą laką, kuris skirtas dideliems skeldėjimams... nu bet jei toks užmanymas...
kūrėjo valia
QUOTE(mijaka @ 2008 07 10, 14:47)
1. aš su sottile virš metų dirbu jau, tai dar kai pirkau pardavėja pasakė, kad daiktą išvis geriausia būtų dviem parom palikt, tai taip iki šiol sąžiningai ir palieku...po valandos net nelendu žiūrėt, nes garantuotai nieko nėra. Užtepus vakare, ryte tik pažiūriu, ir tai nevisada būna skilinėjimas pasibaigęs
2. aišku pakaba pakabai nelygi, bet gi dažniausiai perkame lakuotas, tai manau butina švitrint net jei nedažai. Servetėlė tai ir taip prisiklijuos, bet va lakuojant, lakas gali subėgti į balutę, lig ant riebaluoto paviršiaus.
1. Pritariu
parai - mažiausiai.
2. Lakuojant NE kriliniu - nesubėga
aišku, kvapas, ilgiau žaisti, bo džiūsta ilgiau, bet rezultatas užtat koks...
QUOTE(mijaka @ 2008 07 10, 15:14)
man tai klausimas iškilo - kaip sustabdyt tą skilinėjimą ? ta prasme daiktas ilgiau pabuvęs, jau pabaigtas, būna kad suskilinėja vėl smulkiai smulkiai. ypač paskutiniu metu man taip darosi, su applicraft kraklium
jau ir ant viršaus būnu nulakavus ir vistiek visi lako sluoksniai po kelių dienų dar daugiau suskilinėja..ir ant saulės stengiuos nelaikyt. Nėra ten taip baisu, bet man vistiek matosi
Būna būna... Mano pastebėjimai - ant saulės - negalima. Fenu - jokiu būdu, suskils be galo smulkiai. Ir dar tas oro drėgnumas, irgi turi įtakos... kad jį kur...
kai drėgna -suskyla didesniais gabalais, kai sausa - niekaip dideli nesigauna... ir ant vėjo, skersvėjo, ko, "subręsta". irgi negerai... Vienžo - padarei, padėji ant spintos kur šiltai, tegul noksta nors savaitukę