Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(agente009 @ 2008 07 10, 12:35)
Kiek supratau, nori pakabą dažyti? Jei lakuota, geriau nušvitrinti, smulkumas reikšmės neturi, čia tam darome, kad šiek tiek nuvalyti laką ir kad būtų geresnis sukibimas su dažais, kad vėliau "nenučiuožtų".
Jei nori palikti, kad matytųsi medis, švitrinti nebūtina, tiesiog klijuoji paveiksliuką, jei reikia - sendini ir lakuoji. Viskas. Sėkmės  mirksiukas.gif

Aciu aciuks.gif
Atsakyti
agente009 dėkui už tokį išsamų atsakymą. Na aš jau nepirmą dieną dekupažinu, orientuojuos kas ir kaip, tik niekad nepurkšdavau ant švaraus (nedažyto neklijuoto) stiklo lako, o po to stmperia. Dėdavau iškart stamperia. Aš truputį paskubėjau su išvadom, nes praėjus pusvalandžiui išvis nieko nevyko,fenu truputį padžiovinau ir nieko. Tada viską palikau, o po geros valandos jau po truputį pradėjo matytis skeldjimas. Po to ir pati pamąsčiau, kad ir dėl drėgno oro čia taip.
Tiesiog norėjau aprašyt savo patirtį, gal kam bus naudinga.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
namai nuotraukytems ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2008 07 09, 20:17)
šįkart nesuskilinėjo. Dar laukiu, gal įvyks stebuklas, džiovinu dar tik apie valandą, bet niekas į gerąją pusę nevyksta sad.gif

aš su sottile virš metų dirbu jau, tai dar kai pirkau pardavėja pasakė, kad daiktą išvis geriausia būtų dviem parom palikt, tai taip iki šiol sąžiningai ir palieku...po valandos net nelendu žiūrėt, nes garantuotai nieko nėra. Užtepus vakare, ryte tik pažiūriu, ir tai nevisada būna skilinėjimas pasibaigęs mirksiukas.gif
QUOTE(agente009 @ 2008 07 10, 11:35)
Jei nori palikti, kad matytųsi medis, švitrinti nebūtina

aišku pakaba pakabai nelygi, bet gi dažniausiai perkame lakuotas, tai manau butina švitrint net jei nedažai. Servetėlė tai ir taip prisiklijuos, bet va lakuojant, lakas gali subėgti į balutę, lig ant riebaluoto paviršiaus.
Atsakyti
Dviem parom? Na nuo šiol ir man reiks vadovautis šia taisykle smile.gif
Atsakyti
aga, dviem parom. Taip man sakė "puseplius" taip ir darau. Visaip būna - būna tik besibaigiant antrai parai suskilinėja, o būna ir po 3-4 val, bet vistiek palaikau ilgiau prieš įtrinant smile.gif

man tai klausimas iškilo - kaip sustabdyt tą skilinėjimą ? ta prasme daiktas ilgiau pabuvęs, jau pabaigtas, būna kad suskilinėja vėl smulkiai smulkiai. ypač paskutiniu metu man taip darosi, su applicraft kraklium doh.gif jau ir ant viršaus būnu nulakavus ir vistiek visi lako sluoksniai po kelių dienų dar daugiau suskilinėja..ir ant saulės stengiuos nelaikyt. Nėra ten taip baisu, bet man vistiek matosi doh.gif
Atsakyti

mano dekupazinta dezute papuosaliukam rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
super rolleyes.gif
Atsakyti
mama_gulbe nu dezele, tai tikrai thumbup.gif
žiūriu čia šito paveikslėlio atgimimas šiandien good.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 07 10, 16:52)
mano dekupazinta dezute papuosaliukam  rolleyes.gif

user posted image

Ojej kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif
O as ka tik grizau is rankdarbiu parduotuves... Prisipirkau serveteliu, mediumo, tai siom dienom bandysiu ka nors ir pasendint ax.gif tongue.gif
Atsakyti
Dezute super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Gal galit pasakyt kaip nudazyt baltai spalvota daikta? Jau nervai nebelaiko... mad.gif uztepiau 5 sluoksnius ir vis tiek prasimusa buve rastai.
Atsakyti
Crazy Daisy, mama_gulbe, gražūs darbeliai ir...toks sutapimas, kad ir aš panaudojau šį motyvą, tik, gaila, neturiu galimybės nufotografuoti, bet kai tik galėsiu, būtinai parodysiu...
QUOTE(mijaka @ 2008 07 10, 14:14)
man tai klausimas iškilo - kaip sustabdyt tą skilinėjimą ? ta prasme daiktas ilgiau pabuvęs, jau pabaigtas, būna kad suskilinėja vėl smulkiai smulkiai. ypač  paskutiniu metu man taip darosi, su applicraft kraklium doh.gif jau ir ant viršaus būnu nulakavus ir vistiek visi lako sluoksniai po kelių dienų dar daugiau suskilinėja..ir ant saulės stengiuos nelaikyt. Nėra ten taip baisu, bet man vistiek matosi doh.gif

Ir aš susidūriau su šia problema, būtent su applicraft...doh.gif Su kitom moterim teko kalbėtis, ir joms tas pats. Tačiau vakar padariau vieną darbelį ir jau įtariu priežastį. Antrąjį komponentą vietose, kuriose norėjosi stambesnio skeldėjimo, užtepiau pakartotinai. Tose vietose ir gavosi dvisluoksnis skeldėjimas, vienas stambesnis, o kažkur tarpsluoksny - smulkutis. Matyt, reikia stengtis viršutinį sluoksnį užtepti iškart, be pakartojimo. Kita galima priežastis, manau, nepilnai išdžiūvę sluoksniai po kraklium...jie tebedžiūsta ir duoda "gyvastį" tolesniam skeldėjimui. Na, tokie mano spėliojimai.
Apskritai, dekupažas nemėgsta skubos schmoll.gif

Atsakyti