Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 12:25)
Taip, tai musu situacija drinks_cheers.gif
JEI pasakau-padaro, viskas ok. JEI pasakau-nepadaro, tada einu bendrauti. biggrin.gif Suprantu, kad jis tuo metu maistauja.

Ir per kiek laiko jis "pasiduoda"? Maniškis gali ir ant kelių mažylius laikydamas šaudyti, gaudyti kompe ir jam visai nesvarbu ar aš dar ten šalia atsisėdus kažką bendrausiu...bet reiks pabandyti.
O ką pasiūlytumėt su paaugle daryti-toks variantas-kuri vietoj 23 val. grįšta tarkim 2 val?
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:54)
2-3 metų amžiaus.Tai nebuvo ožiai,o buvo absoliutus neklausymas.Su sūnum tokių problemų nebuvo,ir pas draugių vaikus mačiau kad ožiai tai kažkas žymiai švelniau.

biggrin.gif tamsta ne tik kad neįveikėt trečiųjų metų krizės, bet net nesugebėjot identifikuot jos smile.gif Tai apie paauglius diskutuot, sakyčiau, būtų aukštasis pilotažas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 10 liepos 2008 - 12:33
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 10, 13:14)
A nia  bigsmile.gif O kaip vaikų teisės? Jie jas puikiai žino! Manot , kad ką nors tuo pasieksit? Protingų knygų daug skaitau, jeigu ką. Bet mano nuomonė yra tokia - kuo mažesnis vaikas, tuo labiau reikia vengti fizinių bausmių. Kaip manot kokio dydžio nuoskauda liks paauglio širdyje? Pagaliau ar nebijotumėt gauti atgal?

Man greičiausiai pasisekė, kad turėjau ir turiu gerus vaikus. Protingų knygų ir aš skaitau daug, jeigu ką g.gif Gyvenimas - dar geresnė knyga thumbup.gif .
Neteko imtis tokių drąstiškų priemonių. Bet jei niekas nepadėtų - išbandyčiau g.gif Ir vaikų teisių telefono numerį pamirštų lotuliukas.gif O nuoskauda liktų gal mažesnė, negu sugadinta mamos sveikata.
Papildyta:
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 13:31)
Ir per kiek laiko jis "pasiduoda"? Maniškis gali ir ant kelių mažylius laikydamas šaudyti, gaudyti kompe ir jam visai nesvarbu ar aš dar ten šalia atsisėdus kažką bendrausiu...bet reiks pabandyti.
O ką pasiūlytumėt su paaugle daryti-toks  variantas-kuri vietoj 23 val. grįšta tarkim 2 val?

Paklausčiau, gal lietuviškai nesupranta, o gal atmintis šlubuoja.
O paskui turėtų aiškintis ji.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2008 07 10, 13:33)
biggrin.gif tamsta ne tik kad neįveikėt trečiųjų metų krizės, bet net nesugebėjot identifikuot jos smile.gif Tai apie paauglius diskutuot, sakyčiau, būtų aukštasis pilotažas  4u.gif

O aš maniau,kad apie viską galiu diskutuoti...beje,tais senais laikais kai mano dukra buvo maža interneto nebuvo,ir literatūros vaikų auklėjimo ne per daugiausiai.Auklėjo kaip kas išmanė apie trejų metų krizes nieko nežinodami.

Skaitau,kraupstu-nesusidūriau dar su tokiais dalykais,kad vaikas dvi paras be pertraukos prie kompo prasėdėtų ar namo antrą nakties grįžtų,tai nelabai turiu ką parašyti.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 13:40)
O aš maniau,kad apie viską galiu diskutuoti...beje,tais senais laikais kai mano dukra buvo maža interneto nebuvo,ir literatūros vaikų auklėjimo ne per daugiausiai.Auklėjo kaip kas išmanė apie trejų metų krizes nieko nežinodami.
Skaitau,kraupstu-nesusidūriau dar su tokiais dalykais,kad vaikas dvi paras be pertraukos prie kompo prasėdėtų ar namo antrą nakties grįžtų,tai nelabai turiu ką parašyti.

drinks_cheers.gif .

Skaitau apie tokius vaikų neklausymus ir kraupstu lyg kokia ufonautė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 10 liepos 2008 - 12:44
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:40)

Tai vat ir sakau, kas nesusidūrę patylėkite- nerašykite.
Atrodo, kad autorės ar mano vienos , ar kitų vaikai tik blogi- taigi dukra mano ne viena naktim blūdija. Su draugėm ir ne su viena. Gaujom doh.gif Ir tų kompanijų tokių kiek...
Kompiuteriu maniškis palyginus su kitais dar labai mažai žaidžia, ta ekspermentinė savaitė ir buvo, kad saiko ant žaidimų nejaučia.
Iš vaikų pusės- jie nori būti suaugę ir žiūri į kitus vaikus. O draugės gali būti kiek nri lauke ir grįšti kada nori, kompu žaisti irgi kiek nori. O pakalbi su tėvais tų draugų ir draugių - lygiai tas pats namie...
Atsakyti
O man patinka diskutuoti.
Žiūriu,mano ir Siaubutės dukros tų pačių metų gimimo.
Man pvz labai įdomu,o kada prasidėjo tas dukros negrįžimas vakarais namo,kada pastebėjot kad vaikai nesuvokia kad vakare reikia išjungti kompą ir eiti miegoti, ką darėt kad taip nebūtų,kaip vaikai į tą reagavo.Smalsumas čia paprasčiausias.Vdrug kada gyvenime ir man taip bus.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2008 07 10, 12:39)
Paklausčiau, gal lietuviškai nesupranta, o gal atmintis šlubuoja.
O paskui turėtų aiškintis ji.

Apie lietuvių kalbą neklausiau, klausiau ar nežinai laiko kada grįšti? Tai , kad visi dar vaikščiojom prie ežero(prie laiptinės sėdėjom, pas draugę filmą žiūrėjom, pas kitą monopolį žaidėm ir pan.)- tai negi aš eisiu. Visi gali būti kiek nori, o aš ne.

Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 13:46)
Tai vat ir sakau, kas nesusidūrę patylėkite- nerašykite.
Atrodo, kad autorės ar mano vienos , ar kitų vaikai tik blogi- taigi dukra mano ne viena naktim blūdija. Su draugėm ir ne su viena. Gaujom doh.gif Ir tų kompanijų tokių kiek...
Kompiuteriu maniškis palyginus su kitais dar labai mažai žaidžia, ta ekspermentinė savaitė ir buvo, kad saiko ant žaidimų nejaučia.
Iš vaikų pusės- jie nori būti suaugę ir žiūri į kitus vaikus. O draugės gali būti kiek nri lauke ir grįšti kada nori, kompu žaisti irgi kiek nori. O pakalbi su tėvais tų draugų ir draugių - lygiai tas pats namie...

Kai mano vaikai sakydavo " kad kiti vaikai tai gali vėlai grįžti ir pan". tai atsakydavau - "matyt jie tėvų neturi" ir viskas tuo būdavo pasakyta.
Atsakyti
Skaitau temą nuo pirmo puslapio ir pagaliau neiškenčiau neįkišus trigrašio ax.gif
Mano bernelis irgi nėra saldainiukas: ir kompiuterio maniją turi, ir tingi, ir sukčiauja, ir meluoja... Buvo ir agresyvusis periodas (vienas klasiokas net Santariškėse pabuvojo po judviejų "razborkės"). Kai abu sutarėm, kad patys savo jėgomis nelabai sugebam išsikapstyti, nors ir suvokiam, kad negeri dalykai darosiL, ieškojom pagalbos ir pas psichologus, ir pas psichiatrus. Jų diagnozė mane nuramino - vaikas išgyvena paauglystę ir visa, kas vyksta, yra daugmaž normalu. Man svarbu, kad mano vaikas neturi kažkokių patologijų, kad jo agresyvumas nėra nenormalus (savigyna, pasirodo, yra leidžiama, nors mamoms tai ir baisiai atrodo) mirksiukas.gif
O labiausiai įstrigo viena psichologės išsakyta mintis: sunerimti REIKIA, jei paauglys NEmaištauja, nes tokiu atveju jis savyje slopina jausmus, emocijas, išgyvenimus. O maištaujantis jaunuolis yra normalu. Paauglystė TURI BŪTI maištaujanti. Kitu atveju žmogus gali užaugti kupinas nepilnavertiškumo kompleksų, prisitaikėliškas, be savo nuomonės, idealų ir tikslų.
Tad mamoms, kurios džiaugiasi, kad jų vaikai paauglystėje nemaištavo, siūlyčiau susimąstyti, ką gi svarbaus jos vis tiktai praleido g.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti