Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 11:42)
Kai matau, kad sunus stiklinem akim ziopso i kompa ir praejus valandai, prieinu, prisedu ir pradedu nuo to, kad ramiai klausiu-ar kas nutiko, suneli? Su draugais susibarei, mokykloj nepasiseke, ar skauda kas, ar ka, kad manes negirdi?
Is pradziu buna piktas bumbejimas-nieko man nera, viskas gerai ir t.t. Kadangi as ikyriai sedziu salia ir toliau visokias ligas vardyju( biggrin.gif ), sunus neiskencia-nu gerai gerai, einam, padarysiu.

Tai va, tas jūsų padarymas per nustatyta laiką doh.gif . Nė velnio jis nedaro, sėdite ir įkyriai zurziate doh.gif ir netikiu, kad kaskart gražiuoju pradedate, šalia prisėdus "ratais varinėti" kalbas, kad pasiektumėte savo- kad jis padarytų kas prašoma. Todėl nereikia taip gražiai piešti- paparšau, pasakau ir daro.
Dėl kompiuterio manijos( ją turi mano sūnus) aš ir pati pradėjau gilintis į tuos žaidimus ir padedu jam kai kada juose,ir žinau kada kurioje žaidimo stadijoje gali sustoti, kurioje ne. Jei jau niekas nepadeda: nei gražios kalbos, nei prašymas paparsčiausiai atjungiu kompą, pasakau jei per tiek laiko neatsijungs ir nedarys ko reikia- kompo negaus nustatytą laiką.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:34)

Mano dukra baisiausią paauglystės laikotarpį išgyveno 2-3 metų.

lotuliukas.gif Nematau prasmės su tamsta daugiau diskutuoti...
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 12:49)
To sakinio nesupratau-ar dukra bjauri paauglysteje buvo 2-3 metus, ar bjauroka buvo mazyte 2-3 metu mergyte? g.gif Bet pastarasis variantas-tai ne paauglyste schmoll.gif Tai trimecio kaprizai ir oziai, buna pas visus irnesakyk.gif 
Del pasirinkimo laisves-kas liecia rubus, kirpima-duodu visiska laisve. Kartais man tai nepriimtina, bet nutyliu. Svarbu, kad svarus butu biggrin.gif Ka priestarauju-tai auskaro isiverimo i nosi doh.gif Kol kas gal pats bijo ir man nusileidzia hihihi.gif

2-3 metų amžiaus.Tai nebuvo ožiai,o buvo absoliutus neklausymas.Su sūnum tokių problemų nebuvo,ir pas draugių vaikus mačiau kad ožiai tai kažkas žymiai švelniau.
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 10, 12:48)
Taikot fizines bausmes?  g.gif Drąsi jūs mamytė  wub.gif Man tai būtų prabanga, nes visų pirma jis už mane jau gerokai aukštesnis, nepasiekčiau tiesiog, antra - apie kokią meilę ir pagarbą mes tada kalbam?

Aš jų netaikau.Tai grynai teorinis pamąstymas,kas būtų jeigu būtų.Kaip bausmę esu taikius kišenpinigių apribojimą.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 12:50)
Tai va, tas jūsų padarymas per nustatyta laiką doh.gif .

Nė velnio jis nedaro, sėdite ir įkyriai zurziate  doh.gif ir netikiu, kad kaskart gražiuoju pradedate, šalia prisėdus "ratais varinėti"  kalbas, kad pasiektumėte savo- kad jis padarytų kas prašoma. Todėl nereikia taip gražiai piešti- paparšau, pasakau ir daro.

Kaip kas nori-taip tas skaito mirksiukas.gif Man veiksmingas laiko limitas drinks_cheers.gif parodyti tik norejau, kad KARTAIS sunus jam irgi maistauja.

Skirtingi zmoniu supratimai:as sedejima salia sunaus vadinu bendravimu, jus gi-zurzimu. Tebunie. Tik nesiskundziu forumui, kad nesusitvarkau su vaikais. Atvirksciai, esam tvirta, vieninga seima, sprendzianti problemas kartu ir kartu besidziaugiantys gyvenimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:54)

Aš jų netaikau.Tai grynai teorinis pamąstymas,kas būtų jeigu būtų.Kaip bausmę esu taikius kišenpinigių apribojimą.

Bet jūsų pamąstymuose dažnai figūruoja fizinės bausmės?
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 11:52)
2-3 metų amžiaus.Tai nebuvo ožiai,o buvo absoliutus neklausymas.Su sūnum tokių problemų nebuvo,ir pas draugių vaikus mačiau kad ožiai tai kažkas žymiai švelniau.

Tai kur 2-3 metų vaikas nori rožinės ar raudonos suknutės, košė ar sumuštinis. Ir kur paauglių pasirinkimas: noriu riedlėntės geros arba motorolerio. Ar irgi tarp suknyčių leidžiate dabar rinktis? maniškiai savarankiškai rengiasi: drabužius, batus perkasi pagal savo skonį, kerpasi, dažosi viskas pagal juos nematau problemos-svarbu jiems patinka.Kad ir netvarkinagi gali vaikščioti- jei jiems tai patinka. Buvo pankai, buvo fifa, buvo ...
Problemos elgesyje, maištavime. Pvz. važiuosiu į kitą miestą su draugais švęsti naujų metų, dviem dienom- grįšta po savaitės. Einu į miesto diskoteką, grįšta paryčiui iš sodo namelio, kurį vėliau dar ir apvogė tos kompanijos nariai. Pamokų šiandien nedarysiu- reikia pasiekti lygį kaip ir draugas, kad neatsilikti, ant rytojaus neigiams iš kontrolinio.
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 10, 12:57)
Bet jūsų pamąstymuose dažnai figūruoja fizinės bausmės?

Prie ko čia mano pamąstymai? Nefiguruoja jos visai.Temos autorės pirmose žinutėse buvo kažkas tokio,kad jei ką sako sūnui sako,tai tas pasiunčia. ir teoriškai mąsčiau,kaip aš reaguočiau jei sakysim mane necenzūriškai vaikas kur nors pasiūstų.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 10:52)
Būti (neseniai buvo) paaugle ir būti paauglio mama nėra vienas ir tas pats.
Ir visokie klausimai: ale ar jūs jį iš pradžių mylėjote, ar jis jums maišė-visa tai pasako.
Pati turiu du tokius pačius paauglius: maištaujančius, neklausančius, prisidirbančius ir t.t. Ne kartą ir ne du man kilo mintis, kaip autorei ,išvešti į vaikų namus-kaip kraštutinę priemonę... Ir tai nereiškia kad jie man nuo mažens nerūpėjo, trukdė ar aš jų nemylėjau,ar kad dabar nemyliu.
Pakalbėjus su pedagogais, psicholgais ir kitais tėvais atvirai- tokie jau tie šiuolakiniai vaikai ir visi turi didesnių-mažesnių problemų.
Paprastas palyginimas- jei visiems žinoma, kad mokykloje vaikai keikiasi, atsikalbinėja, neisikaito su mokytojais, kaip manote kaip jie elgiasi namie?- būna caca lialia geručiai? Mokytojoms kantrybės reikia tik kelioms pamokoms, o čia visą laiką ir  namie išsidirbinėja.
Todėl lialiukų mamytės, neseniai buvusios paauglės patylėkit- auginkite savo vaikučius kaip patariat ir žiūrėkite kas išaugs. Galgi laikai pasikeis ir nereikės vaikui būti kietam , kietesniam už draugą... Auklėja ne tik tėvai, auklėja ir mokykla, ir draugai, ir visa aplinka (kompiuteriniai žaidimai, TV ir pan.)

Deja, nei tėvų nei vaikų nepasirinksi. "Blogi" vaikai - tėvų vargas. Tėvai turi vaikus išauklėti taip, kad jie gerbtų ne tik mokytojus, bet ir bendraklasius, norinčius per pamokas mokytis. Tėvai visų pirma vaiką turi išmokyti pagarbos tėvams. Kokiais būdais ir metodais, tai jau in dividualu . Ir jokiu būdu nesutinku, kad mokytojai turi kentėti dėl keikūnų, siaubūnų ir pan. Mokytojai turi duoti vaikui žinių, auklėjimas pirmiausia tėvų reikalas ir pradėti vaiką auklėti reikia dar pilvely.
Dileta, nepergyvenkit, mano vaikams paauglystė praėjo visai ramiai, gal kiek jautresni buvo ir tiek. daug kas gasdino, kas bus pavėluota paauglystė ir vis tiek atsigriebsiu. bet nebuvo ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 12:59)

Problemos elgesyje, maištavime. Pvz. važiuosiu į kitą miestą su draugais švęsti naujų metų, dviem dienom- grįšta po savaitės. Einu į miesto diskoteką, grįšta paryčiui iš sodo namelio, kurį vėliau dar ir apvogė tos kompanijos nariai. Pamokų šiandien nedarysiu- reikia pasiekti lygį kaip ir draugas, kad neatsilikti, ant rytojaus neigiams iš kontrolinio.

Nu ale tai kokia mama gnyda hah.gif Duokite vaikui pasirinkti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 11:57)
Kaip kas nori-taip tas skaito mirksiukas.gif Man veiksmingas laiko limitas drinks_cheers.gif parodyti tik norejau, kad KARTAIS sunus jam irgi maistauja.

Skirtingi zmoniu supratimai:as sedejima salia sunaus vadinu bendravimu, jus gi-zurzimu. Tebunie. Tik nesiskundziu forumui, kad nesusitvarkau su vaikais. Atvirksciai, esam tvirta, vieninga seima, sprendzianti problemas kartu ir kartu besidziaugiantys gyvenimu thumbup.gif

Aš suporantu bendarvimą, kai su dukra einu į kavinę ar po parduotuves didmiesčiuose pasivaikštom, pasėdim, einam prie ežero pasivaikščioti,riedučiais važinėjom. Su sūnum dviračiais, bilijardą einam žaisti, kompiuterinius žaidimus aptariam. O ne sėdžiu šalia ir įkyriai klausinėju, kad pasiekčiau kad padarytų ką reikia. Būna aišku, kad matau jog blogos nuotaikos būna tai tada tol "šalia sėdžiu" kol išsiiaiškinu- bet tai kad žinočiau kas yra, o ne siekčiau savo tikslo. Juk vaikas sėdi prie kompo ne todėl , kad blogos nuotaikos ir žaidžia, o paprasčiausia žaidžia ir nenori daryti.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 13:00)
Prie ko čia mano pamąstymai? Nefiguruoja jos visai.Temos autorės pirmose žinutėse buvo kažkas tokio,kad jei ką sako sūnui sako,tai tas pasiunčia. ir teoriškai mąsčiau,kaip aš reaguočiau jei sakysim mane necenzūriškai vaikas kur nors pasiūstų.

Temos autorė klausė patarimo - ką jai daryti, kad vaikas nevadintų jos debile. Jūsų pasiūlymas teorinis koks? Duot in snukį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2008 07 10, 13:04)
Temos autorė klausė patarimo - ką jai daryti, kad vaikas nevadintų jos debile. Jūsų pasiūlymas teorinis koks? Duot in snukį?  g.gif

Na ko prisikabinot.Nieko niekam nieko aš nesiūlau 4u.gif
Atsakyti