QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 11:59)
turit paauglių? Kai turėsit, galėsit paklausyti...Aš turiu. Išklausau jų nuomonės ir problemos sprendimo,bet galutinis žodis turi būti mano. Juk aš juos auklėju, o ne jie mane ar save.
Aš irgi turiu paauglių.Ir man absoliučiai tas pats kieno tas paskutinis žodis,bet man svarbu kad būtų rezultatas kurio man reikia.Suaugęs turi yra protingesnis palyginus su emocingais paaugliais ir kartais patylėti ir nusileisti.Bet būtinai turi būti pagarba tam suaugusiam.
Aš dėl to paauglių atsikalbinėjimo niekaip nesupratu.Ką būtent jie sako?Man irgi kartais pasako,kai sakau kad kažką turi padaryti,kad užsiėmę,pamokos nepadarytos,ar kompu dabar su kažkuo šneka.Aš to nelaikau atsikalbinėjimu.bet visada duodu laiką-valandą,dvi ar tris,per kurias mano prašymas turi būti įvykdytas.Iki šiol nebuvo,kad jie tam nepaklustų.O jei sakysim teoriškai įsivaizduoju-kad jie mane necenzūriškai pasiūstų-tikriausiai antausį gautų.
Ir manau,kad ir aš juos auklėju,ir jie mane irgi.tiesiog tas auklėjimas turi būti kaip bendravimas,o bendraujant keičiasi abi pusės.