Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 11:59)
turit paauglių? Kai turėsit, galėsit paklausyti...Aš turiu. Išklausau jų nuomonės ir problemos sprendimo,bet galutinis žodis turi būti mano. Juk aš juos auklėju, o ne jie mane ar save.

Aš irgi turiu paauglių.Ir man absoliučiai tas pats kieno tas paskutinis žodis,bet man svarbu kad būtų rezultatas kurio man reikia.Suaugęs turi yra protingesnis palyginus su emocingais paaugliais ir kartais patylėti ir nusileisti.Bet būtinai turi būti pagarba tam suaugusiam.
Aš dėl to paauglių atsikalbinėjimo niekaip nesupratu.Ką būtent jie sako?Man irgi kartais pasako,kai sakau kad kažką turi padaryti,kad užsiėmę,pamokos nepadarytos,ar kompu dabar su kažkuo šneka.Aš to nelaikau atsikalbinėjimu.bet visada duodu laiką-valandą,dvi ar tris,per kurias mano prašymas turi būti įvykdytas.Iki šiol nebuvo,kad jie tam nepaklustų.O jei sakysim teoriškai įsivaizduoju-kad jie mane necenzūriškai pasiūstų-tikriausiai antausį gautų.
Ir manau,kad ir aš juos auklėju,ir jie mane irgi.tiesiog tas auklėjimas turi būti kaip bendravimas,o bendraujant keičiasi abi pusės.

Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:17)
Ir manau,kad ir aš juos auklėju,ir jie mane irgi.tiesiog tas auklėjimas turi būti kaip bendravimas,o bendraujant keičiasi abi pusės.

Taip, žmonės bendraudami reaguoja vieni į kitus atitinkamai pagal bendravimo stilių.. Psichologiniai dėsniai veikia visus, labai naudinga ją išmanyti..
Atsakyti
Aš dėl to paauglių atsikalbinėjimo niekaip nesupratu.Ką būtent jie sako?Man irgi kartais pasako,kai sakau kad kažką turi padaryti,kad užsiėmę,pamokos nepadarytos,ar kompu dabar su kažkuo šneka.Aš to nelaikau atsikalbinėjimu.bet visada duodu laiką-valandą,dvi ar tris,per kurias mano prašymas turi būti įvykdytas.Iki šiol nebuvo,kad jie tam nepaklustų.O jei sakysim teoriškai įsivaizduoju-kad jie mane necenzūriškai pasiūstų-tikriausiai antausį gautų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kazkada skaiciau viena protinga straipsni, kad vaikams(ne vien paaugliams) reikia duoti laiko sugromuluoti informacija, ja priimti ir jai paklusti. Is karto pagalvojau-nu briedas koks biggrin.gif Su mano vaikais to nebus biggrin.gif Isbandziau. Patiko thumbup.gif Dabar jei reikia ka padeti, o mano vaikai sedi prie kompo ir momentaliai atsako-ne, as nesibaru ir burnos neausinu, tariu-gerai, pazaiskit dar 15 min ir einam VISI KARTU skinti uogu/tvarkyti kambariu/pjauti zole ir pan. Is pradziu buna tyla, o paskui, praejus net 10 min, pakyla ir be barniu bei atsikalbinejimu padaro, kas liepta. Zodziu, man tas metodas laaabai padejo ir ji sekmingai taikau toliau thumbup.gif Isbandykit ir jus, kurios dar nebandet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 11:17)

Bendrauti viena, auklėti kita. Gal galite plačiau kaip Jus auklėja vaikas?

Knygas skaičiau, netgi su įdomumu, galiu ir parekomenduoti.

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 11:25)
momentaliai atsako-ne, as nesibaru ir burnos neausinu, tariu-gerai, pazaiskit dar 15 min ir einam VISI KARTU skinti uogu/tvarkyti kambariu/pjauti zole ir pan. Is pradziu buna tyla, o paskui, praejus net 10 min, pakyla ir be barniu bei atsikalbinejimu padaro, kas liepta. Zodziu, man tas metodas laaabai padejo ir ji sekmingai taikau toliau thumbup.gif Isbandykit ir jus, kurios dar nebandet 4u.gif

Turit labai gerą, paklusnų paauglį-arba jam dar nepaauglystė, arba ramusis periodas. Maištaujantis paauglys ir po valandos pasakys, nenoriu ir nedarysiu. Ką toliau darysite?
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 07 10, 12:20)
Taip, žmonės bendraudami reaguoja vieni į kitus atitinkamai pagal bendravimo stilių.. Psichologiniai dėsniai veikia visus, labai naudinga ją išmanyti..

O bendravimo stilių nustauto suaugę.Ir nustato mano nuomone kai vaikas pradeda vaikščioti ir kalbėti,nuo mažų dienų.Ir jei suaugę mano,kad vaikas gyvena kreditan ir dėl to turi visada paklusti suaugusiam ir aplamai neturi teisės į savo nuomonę-tada ir kyla paauglystėj daug problemų.O jei nuo mažų dienų su vaiku kalbamasi-kad tu nori to,aš noriu ano,tai gal pabandom kažkokį tarpinį variantą rasti-tada ir paaugliai ne maištaus,o taikysis,nes jaus kad su jais taikomasi.
Šiaip tai nežinau.Čia viskas teorija.
Mano dukra baisiausią paauglystės laikotarpį išgyveno 2-3 metų.Absoliučiai nesuvaldomas vaikas buvo.Neklausė,viską darė priešingai,ir tikrai kartais kildavo mintys,kad namie žvėriukas auga.Pažįstami šaipydavos,kad vaikas miške matyt auga.Susikalbėti buvo beprasmiška.Ir tada kažkur perskaičiau,kad vaikui visada reikia duoti pasirinkti.Sakysim,ne sakyti dabar einam į lauką,rengiamės šituos rūbus,o duoti kelis megztinius ,kelias poras batų ir tegu pati sprendžia kuo rengtis.Ir tas man padėjo.Nes iki tol būdavo klyksmas su reiklavimu,kad vasarą ji eis su žieminiais batais ar žiemą būtinai jai reikia vasarinės suknelės.Arba patiekalai pietums du.Ir tada nekildavo kofliktas kad ji nevalgys,ji spresdavo klausimą-o ką būtent ji valgys.Ir taip kaip įmanoma visur.Ir po truputį tas nesusišnekėjimas baigės.O man taip patiko toks auklėjimas,kad iki šiol tęsiasi.Galbūt aš tais konpromisais juos ir užknisu,bet jie jaučia,kad jų nuomonė svarbi.
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 12:34)
bet jie jaučia,kad jų nuomonė svarbi.

Tas žmogui ir yra svarbiausia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dileta @ 2008 07 10, 11:34)
Mano dukra baisiausią paauglystės laikotarpį išgyveno 2-3 metų.

Tai jūs įsivaizduokite tą 2-3 metų paauglystę-zuikio dainas- padauginta iš 7 -8 kartų- kai bus 14-16 metų. Ir tada galėsite taikyti tuos metodus, tinkančius ožiuotiems mažyliams.
Mano vaikai iki paauglystės neturėjo problemų: rengsiuos, nesirengsiu ir kitokių pan.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 12:33)
Turit labai gerą, paklusnų paauglį-arba jam dar nepaauglystė, arba ramusis periodas. Maištaujantis paauglys ir po valandos pasakys, nenoriu ir nedarysiu. Ką toliau darysite?

Turiu du hiperaktyvius vaikus smile.gif Ar zinot, kas tai yra? Tai mamos nervu isbandymas nuo gimimo biggrin.gif Vienas jau paauglys su visais maistavimais, o ramiojo periodo net neisivaizdavuoju, kas tai yra? bigsmile.gif Kai matau, kad sunus stiklinem akim ziopso i kompa ir praejus valandai, prieinu, prisedu ir pradedu nuo to, kad ramiai klausiu-ar kas nutiko, suneli? Su draugais susibarei, mokykloj nepasiseke, ar skauda kas, ar ka, kad manes negirdi?
Is pradziu buna piktas bumbejimas-nieko man nera, viskas gerai ir t.t. Kadangi as ikyriai sedziu salia ir toliau visokias ligas vardyju( biggrin.gif ), sunus neiskencia-nu gerai gerai, einam, padarysiu.
Mano tikslas pasiektas-vaikas vis tiek padaro kaip as noriu, bet tuo paciu ir be diktato, rekimo, burnos ausinimo su juo pabendrauju. Kai taip pasedziu salia ir traukte traukiu informacija, KARTAIS man pavyksta istraukti detales ji supancio pasaulio ir poziurio i ji.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 12:42)
Tai jūs įsivaizduokite tą 2-3 metų paauglystę-zuikio dainas- padauginta iš 7 -8 kartų- kai bus 14-16 metų. Ir tada galėsite taikyti tuos metodus, tinkančius ožiuotiems mažyliams.
Mano vaikai iki paauglystės neturėjo  problemų: rengsiuos, nesirengsiu ir kitokių pan.

Mano dukrai 16,sūnui greitai 14.Iš vienos pusės-laukiu nesulaukiu tos baisiosios paauglystės,ir jau kyla mintys,kad gal į mano namus ji ir neužsuks, iš kitos pusės-o ką gali žinoti,gal po kokio pusmečio sėdėsiu čia ir verksiu-gelbėkit,nesusitvarkau su vaikais.
Atsakyti
O jei sakysim teoriškai įsivaizduoju-kad jie mane necenzūriškai pasiūstų-tikriausiai antausį gautų.

Taikot fizines bausmes? g.gif Drąsi jūs mamytė wub.gif Man tai būtų prabanga, nes visų pirma jis už mane jau gerokai aukštesnis, nepasiekčiau tiesiog, antra - apie kokią meilę ir pagarbą mes tada kalbam?

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 10, 12:25)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Kazkada skaiciau viena protinga straipsni, kad vaikams(ne vien paaugliams) reikia duoti laiko sugromuluoti informacija, ja priimti ir jai paklusti. Is karto pagalvojau-nu briedas koks biggrin.gif Su mano vaikais to nebus biggrin.gif Isbandziau. Patiko thumbup.gif Dabar jei reikia ka padeti, o mano vaikai sedi prie kompo ir momentaliai atsako-ne, as nesibaru ir burnos neausinu, tariu-gerai, pazaiskit dar 15 min ir einam VISI KARTU skinti uogu/tvarkyti kambariu/pjauti zole ir pan. Is pradziu buna tyla, o paskui, praejus net 10 min, pakyla ir be barniu bei atsikalbinejimu padaro, kas liepta. Zodziu, man tas metodas laaabai padejo ir ji sekmingai taikau toliau thumbup.gif Isbandykit ir jus, kurios dar nebandet 4u.gif

Čia ne taisyklė. Maniškiui tai neveikia. Bandyta, išbandyta ir vis tiek taikoma. Žinau, kad žodis "tučtuojau" sukelia neigiamą reakciją., bet ir šis būdas ne panacėja schmoll.gif
Atsakyti
[
O bendravimo stilių nustauto suaugę.Ir nustato mano nuomone kai vaikas pradeda vaikščioti ir kalbėti,nuo mažų dienų.Ir jei suaugę mano,kad vaikas gyvena kreditan ir dėl to turi visada paklusti suaugusiam ir aplamai neturi teisės į savo nuomonę-tada ir kyla paauglystėj daug problemų.O jei nuo mažų dienų su vaiku kalbamasi-kad tu nori to,aš noriu ano,tai gal pabandom kažkokį tarpinį variantą rasti-tada ir paaugliai ne maištaus,o taikysis,nes jaus kad su jais taikomasi.
.O man taip patiko toks auklėjimas,kad iki šiol tęsiasi.Galbūt aš tais konpromisais juos ir užknisu,bet jie jaučia,kad jų nuomonė svarbi.

drinks_cheers.gif tikrai taip , kuo mažiau konfliktinių situacijų , tuo visi sveikesni ir laimingesni thumbup.gif Tik tarpiniai variantai kartais nei pro kur unsure.gif
Atsakyti
Mano dukra baisiausią paauglystės laikotarpį išgyveno 2-3 metų.

To sakinio nesupratau-ar dukra bjauri paauglysteje buvo 2-3 metus, ar bjauroka buvo mazyte 2-3 metu mergyte? g.gif Bet pastarasis variantas-tai ne paauglyste schmoll.gif Tai trimecio kaprizai ir oziai, buna pas visus irnesakyk.gif
Del pasirinkimo laisves-kas liecia rubus, kirpima-duodu visiska laisve. Kartais man tai nepriimtina, bet nutyliu. Svarbu, kad svarus butu biggrin.gif Ka priestarauju-tai auskaro isiverimo i nosi doh.gif Kol kas gal pats bijo ir man nusileidzia hihihi.gif
Atsakyti