Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(Dileta @ 2008 07 08, 18:01)
Jei mokytoja mano vaiką už sprando kažkur temptų-ji mokykloj nedirbtų.Ne tarybiniai laikai dabar,yra kitų poveikio priemonių.

Jus turbut ne neisivaizduojat,kokie mokiniai siais laikais g.gif Gali mokytoja nx pasiust,ir grasina,ir visiskai nesiskaito,negerbia zmogaus g.gif Teko matyt visokiu issidirbinejimu.

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 18:17)
Pavyzdziui, kokiu?
Kada paskutini syki buvot mokykloj? Pamokoj? Kodel ivairus chuliganiukai, su kuriais nepajegus susitvarkyti tevai, TRUKDO MANO SUNUI mokytis? Kuo nusikalto MANO SUNUS, kad papuole i tokia klase, kur mokosi chuliganiukas?
Mano sunaus klasej turejom toki viena 'frukta" doh.gif Tevai nesusitvarke, psichologai buvo nepajegus, mokytoju nei gero, nei blogo zodzio negirdejo, direktorius buvo neautoritetas. O chuliagniukas siautejo tikra to zodzio prasme:tiek mano sunus grizdavo plytgaliu pramusta galva, tiek kitu vaikai buvo suspardyti, sudauzyti. Kai jis siautejo sitaip net PER PAMOKAS, mes, tevai, net patenkinti buvom, kad koks fizinio lavinimo mokytojas vyriskai papurtydavo ji. Aisku, tada chuliganiukas dramblio asarom skundesi tevam, kaip ji mokytojai skriaaaaauuudzia. Tevai, akis isdege, ne nukentejusiu vaiku atsiprasineti ejo, o teisybes ieskoti ir mokytoja lauk varyti gun_bandana.gif  Tai viena laime, kad tas pamokas stebejo vaiku tevai keli, mate, kas darosi, o mokyklos valdzia pasitikejo ne vaiku parodymais, o suaugusiu. thumbup.gif Siaip ar taip-isgrudom ta vaiki is mokyklos i internata ir nejauciam jokio sazines grauzimo drinks_cheers.gif
O ar mokytojas geras pedagogas-reiktu klausti ne vieno vaiko, o daugumos.  4u.gif Mokytojas-toks pats zmogus. Tik turi dirbti su 30 vaiku vienu metu. O juk tevai su vienu nesusitvarko...
Papildyta:

Leisdami vaika i mokykla pasirasome sutarti kasmet. Jei esu nepatenkinta mokyklos darbu-keiciu mokykla, prievartos juk nera mokytis ten, kur "skriaudzia" vaika.

drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2008 07 08, 18:58)
Taigi, kad mokytojas turi būt pedagogas, o ne chuliganiukų tramdytojas. Tam yra policija, nepilnamečių inspekcija... wink.gif Tegul kiekvienas dirba savo darbą.

Tik kazkodel ten butent tie ''blogieji'' mokytojai ir kreipiasi,kai tuo tarpu chuliganiuku tramdymu turetu uzsiimt TEVAI wink.gif Aisku,lengva pasakyt- isprovokavo...

Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 07 08, 21:17)
o gal tai tiesiog paauglystė???  g.gif

Nuo gimimo? laugh.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Mariposa @ 2008 07 08, 21:59)
As paauglysteje buvau tas blogas vaikas. Niekada nesusisnekejau su tevais. Begau is namu, nesimokiau, buvo visko. Jie man "mes tau viska davem, mes tiek del taves stengiames, o tu..." Man visad atrodydavo kad to, KO AS NOREJAU, jie man nedave. Taip, dave lengva gyvenima, rubus, maista. Kai reikalavau laisves, dave ir ja vienatves pavidalu. As norejau mamos drauges, norejau prisiglausti, apsikabinti, kalbetis apie tai kas man svarbu, bet tonas buvo toks uzduotas namuose, kad niekad ir neisdrysau. Tupejau viena kambary, gyvenau savo gyvenima, nes man atrode, kad tevams rupi tik isoriniai dalykai (mokslai, apsirengimas, elgesys, bet ne tai kas mano viduje, kuo as IS TIKRUJU gyvenu). Isdrisau mamai ta pasakyt pries puse metu gal (man 26 dabar) bet ji turbut dar ir dabar nelabai supranta. Uzaugau pankiska, ir dabar elgiuos ne taip kaip tevai (o ir visuomene) isivaizduoja esant teisinga, daugeliu klausimu nesutariam, bet nors ir i pamokas nevaiksciojau, vietoj pamoku parkeliuose su draugais gerem, ir universiteta baigiau, ir darba padoru turiu, ir visai normalus zmogus isaugau.  tongue.gif
Patarimu neturiu, bet galeciau isrinkti is Jusu teksto daug jusu minciu, del kuriu jusu sunus elgiasi butent taip, kaip elgiasi.

Linkiu stiprybes, ir suvokimo, kad jusu vaikui bloga ir jis elgiasi blogai ne is ispindejimo.

Labai daug saves matau siame poste unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 07 10, 00:04)
~o gal galėtumėt sąžiningai pasakyt , ar Jūsų sūnus nuo pat gimimo neatrodė jums "rakštis"? ar neatrodę per jauni mokslai nebaigti ir tttt? sąžiningai tik .

Man irgi sis klausimas buvo iskiles
g.gif Ar tik nebuvo nuo pat gimimo uzsleptas pyktis ant sunaus,nuoskauda,kad taip anksti gime,neleido pasidziaugt gyvenimu,teko sunkiai dirbt. O kur dar ivairios bedos su vaiku nuo pat darzelio g.gif
Atsakyti
Žinot aš patarčiau į šią temą rašyti, patarti, analizuoti, kaltinti tik pedagogėms ar dirbančioms su vyresniais vaikais ir mamoms turinčioms paauglių, visos kitos palaukite- galėsite savo nuomonę pareikšti, kai jūsų vaikučiams bus niolika.
Atsakyti
Nesupratau paskutinės žinutės.Tos jaunos mamos pačios neperseniausiai paauglėm buvo ir paauglių problemas gerai žino,kodėl gi joms nepadalyvavus diskusijoje.
Vaikų auklėjime aš pvz dažnai kai kyla konfliktas pirma pamąstau,kaip jausčiaus ir elgčiaus būdama vaiko vietoj,bandau suprasti jo mąstymą,ir tada kažkaip reaguoju.
Atsakyti
Būti (neseniai buvo) paaugle ir būti paauglio mama nėra vienas ir tas pats.
Ir visokie klausimai: ale ar jūs jį iš pradžių mylėjote, ar jis jums maišė-visa tai pasako.
Pati turiu du tokius pačius paauglius: maištaujančius, neklausančius, prisidirbančius ir t.t. Ne kartą ir ne du man kilo mintis, kaip autorei ,išvešti į vaikų namus-kaip kraštutinę priemonę... Ir tai nereiškia kad jie man nuo mažens nerūpėjo, trukdė ar aš jų nemylėjau,ar kad dabar nemyliu.
Pakalbėjus su pedagogais, psicholgais ir kitais tėvais atvirai- tokie jau tie šiuolakiniai vaikai ir visi turi didesnių-mažesnių problemų.
Paprastas palyginimas- jei visiems žinoma, kad mokykloje vaikai keikiasi, atsikalbinėja, neisikaito su mokytojais, kaip manote kaip jie elgiasi namie?- būna caca lialia geručiai? Mokytojoms kantrybės reikia tik kelioms pamokoms, o čia visą laiką ir namie išsidirbinėja.
Todėl lialiukų mamytės, neseniai buvusios paauglės patylėkit- auginkite savo vaikučius kaip patariat ir žiūrėkite kas išaugs. Galgi laikai pasikeis ir nereikės vaikui būti kietam , kietesniam už draugą... Auklėja ne tik tėvai, auklėja ir mokykla, ir draugai, ir visa aplinka (kompiuteriniai žaidimai, TV ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 09:52)
Todėl lialiukų mamytės, neseniai buvusios paauglės patylėkit-

akivaizdus įrodymas, kad mamos girdi ir nori girdėti tik save. kitų žmonių nuomonė ir išgyvenimai -- neįdomu. savo vaiko -- tikriausiai irgi/
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 10:52)
Pakalbėjus su pedagogais, psicholgais ir kitais tėvais atvirai- tokie jau tie šiuolakiniai vaikai ir visi turi didesnių-mažesnių problemų.

Todėl lialiukų mamytės, neseniai buvusios paauglės patylėkit- auginkite savo vaikučius kaip patariat ir žiūrėkite kas išaugs.

1) lotuliukas.gif o mūsų seneliai tipo neturėjo bėdų su vaikais...mūsų tėvais doh.gif .O va jei neturėjo tai kodėlgi yra vagių , mušeikų , alkoholikų ir etc ideali visuomenė būtų, bet taip nėra..Vaikai kaip vaikai rolleyes.gif

2) doh.gif kas nori tas gali išsakyti savo nuomonę, ją apginti ar galų gale pakeisti.
Nepatinka kita nuomonė galima blokuoti dalyvį ir pati tada neskaitysite ,o kiti matys.
Labai aktuali ir reikalinga tema drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(x Samane @ 2008 07 10, 10:48)
1) lotuliukas.gif o mūsų seneliai tipo neturėjo bėdų su vaikais...mūsų tėvais doh.gif .O va jei neturėjo tai kodėlgi yra vagių , mušeikų , alkoholikų ir etc ideali visuomenė būtų, bet taip nėra..Vaikai kaip vaikai rolleyes.gif
2)  doh.gif kas nori tas gali išsakyti savo nuomonę, ją apginti ar galų gale pakeisti.
Nepatinka kita nuomonė galima blokuoti dalyvį ir pati tada  neskaitysite ,o kiti matys.
Labai aktuali ir reikalinga tema  drinks_cheers.gif

1) Visais laikas paauglystė -kaip sunkus metas įvardijama. Tarybiniais laikais buvo sunkiai auklėjamų vaikų įstaigos. Ir diržo net paaugys bijodavo. Dabar visur jaučiama didelelė laisvė ir daug teisių. O vaikai pirmiausia teisėm naudojasi. Užmiršdami pareigas.
2) Na, ką gali patarti mama pati neturinti paauglių ar su jais nedirbanti? Aišku iš bendrų žinių, iš savo patirties kiekvienas žmogus gali pasakyti savo nuomone. Bet pavyzdžiui man net nekyla tokių minčių gal jis jums trukdė ar nemylėjote vos gimus?
Dios, turit paauglių? Kai turėsit, galėsit paklausyti...Aš turiu. Išklausau jų nuomonės ir problemos sprendimo,bet galutinis žodis turi būti mano. Juk aš juos auklėju, o ne jie mane ar save.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 07 10, 11:59)
O vaikai pirmiausia teisėm naudojasi. Užmiršdami pareigas.

Niekas jų apie pareigas nemokina visų pirma cool.gif Nebent nurodinėja, ką daryt ir tai vadina pareigomis. O aš tai vadinu diktatu. O diktatui niekas paklusti nenori.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 07 10, 11:07)
Niekas jų apie pareigas nemokina visų pirma cool.gif Nebent nurodinėja, ką daryt ir tai vadina pareigomis. O aš tai vadinu diktatu. O diktatui niekas paklusti nenori.

Jei užmiršta pareigas, turi jas priminti, nurodyti? Oi kaip greit pareigos užmirštamos ar nenorima jų laikytis atėjus paauglystei. Ir kaip Jūs pasiūlysite mokinti pareigų? Ar jas priminti?
Atsakyti
Vat kaip mokinti aš negaliu pasakyti, nes čia reikia skaityti literatūrą... Mano manymu tėvai privalo skaityti knygas apie vaikų psichologiją ir auklėjimą. Ir niekas manęs neįtikins, kad vaikas gali būti problematiškas be tėvų pagalbos. Tėvai privalo aiškintis, ką daro ne taip, o ne kaltinti vaiką, nes jo kaltė tik ta, kad jis reaguoja į suaugusiojo atitinkamą auklėjimą.
Atsakyti