Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(Neverk @ mama,2008 07 08, 23:27)
Mokytojas — pedagogas, kad ir kokie įžūlūs moksleiviai bebūtų, atsakyti smurtu negali. Nei fiziniu, nei  psichologiniu. Negali ir taškas.

Vat del to ir kreipesi i teisma Naujasis vardas. As irgi taip buciau padariusi.
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 01, 12:29)
Psichologų diagnozė - dėmesio tūkumas. Bet, žinokit, iš to laiko kiek turiu, visas dėmesys yra skiriamas tik jam. Aš iki šiol jam net kuprinę mokyklai sudėdavau, nes tai buvo vienintelis garantas, kad viską nusineš. Dukrelė nei pusės tiek negauna. Sūnaus klausimas yra pagrindinė mūsų šeimos tema, mes jau nebeturime savo gyvenimo - vien tik jo išsišokimai ir problemos. Man baisu pačiai sau prisipažinti, bet aš pasiekiau tą lygmenį, kai pradedu nekęsti savo sūnaus ir man jau net pasidarė nebesvarbu, kad jis niekur neįstos (net pagaunu save pikdžiugiškai džiaugiantis - "pamatysi tu ant savo kailio kokį kelią pasirinkai ir jau nieko pakeisti nebegalėsi, traukinys bus nuvažiavęs...") . Matyt, kad bus koks santechnikas užaugęs
Atsakyti
QUOTE(Keisidi @ 2008 07 08, 23:56)

gal jus pabandykite viena su sunumi isvykti kokiai savaitei pailseti,ar bent porai dienu,be vyro ir dukros.visas dienas skirkite tik sau ir jam,gal tada pasikeistu kasnors.gal jam tikrai truksta jusu demesio,jusu meiles,svelnumo,apsikabinimo.gal jus su vyru jam perdaug sakote,kad del sesers negeda,o del jo neturite kur det akiu nuo zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(Keisidi @ 2008 07 09, 02:12)
gal jus pabandykite viena su sunumi isvykti kokiai savaitei pailseti,ar bent porai dienu,be vyro ir dukros.visas dienas skirkite tik sau ir jam,gal tada pasikeistu kasnors.gal jam tikrai truksta jusu demesio,jusu meiles,svelnumo,apsikabinimo.gal jus su vyru jam perdaug sakote,kad del sesers negeda,o del jo neturite kur det akiu nuo zmoniu.

jau lyg ir nuspresta kaip toliau eisis reikalai... mums belieka laukti rezultatu... mirksiukas.gif

Tikiuosi Naujasis vardas pasidalins rezultatais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 09 liepos 2008 - 02:43
QUOTE(Neverk @ mama,2008 07 08, 23:27)
O kokių teisinių priemonių ėmėtės? Rašėt pareiškimus policijai? Teikėt pretenzijas? Ieškinius? Ar tik užsiėmėt kudakusine retorika ir tyliu džiaugsmu į kumštuką?
Ir man nepatinka, kai dukros klasėje pasibardačina koks pacaniukas. Bet tam yra klasės auklėtoja ir patys vaikai: skubiai kviečiama socialinė pedagogė, psichologė ir kalbama, kalbama, kalbama...

Teisiniu priemoniu ememes visu kiek imanoma, negi galvojat, kad lengva paaugli, turinti tooooookius tevelius, kur irgi advokatais grasinasi, isgrusti is mokyklos? mirksiukas.gif Kudakusine teorija veiksminga tik bandituku tevams-kuo daugiau reki, kad skriaudzia vaika, tuo labiau visi bijo. Deja, pamatem, kad jie ABSOLIUCIAI neveiksmingi. Mokykla liepia kreiptis i policija, policija i socialinius pedagogus(mol, tai ne sritis su paaugliais kovoti), tie i psichologus ir vel is pradziu doh.gif Normalus, tvarkingas vaikas, pasirodo, NETURI jokiu teisiu, ne, musu visuomenej stengiamasi gelbeti ir pateisinti banditukus, sudaryti jiems salygas bujoti ir augti nieko nebijant. drinks_cheers.gif

QUOTE(Neverk @ mama,2008 07 08, 23:46)

Aistele, kiek laiko, tamstos manymu, dešimtmetis vaikas gali koncentruoti dėmesį (sufleruoju - pamoka trunka vieną akademinę valandą, t.y. 45 min)? Kam reikalingos pertraukos tarp pamokų? Kas yra specializuotos mokyklos (konkretūs pėvėzė?

Koks desimtmetis? bigsmile.gif Juk autore aiskiai pasake-PRIES DU METUS, vadinasi, jam buvo 12 bigsmile.gif Taciau ka veike matematikos olimpiadininkas ketvirtoj klasej salia desimtmeciu-nutylejo hihihi.gif Matyt, "moke" kitus vaikus matematiniu veiksniu-vienas niuksas, antras niuksas, treciam pendelis i uodega, ko noreti-juk kaip armijoj "senis" thumbup.gif Ir tevelius paslaugius salia turi su teisminem ekspertizem.(O paskui patys dreba, nes bijo palikti sunu su dukra-kad "silpnas, patirties neturintis vaikelis" jos nepriluptu, bet juk ji pati isprovokavo bigsmile.gif )
Zodziu, sekmes tolimesnese diskusijose 4u.gif Tik jei is pradziu as nuosirdziai patariau autorei, kaip susikalbeti su vaiku, tai dabar pamaciau, jog tai neverta. Kaip sunus gerbs savo motina, nevadins jos "debile",jei ji pati NEMOKINA gerbti VISU SUAUGUSIUJU, nesvarbu, mokytojas, valytojas, santechnikas? Jei jis gali nevaldomas siauteti aplinkui, o tevai, vietoj to, kad bendrautu, bet tuo paciu ir MOKYTU elgesio kulturos, pasirenka paprastesni kelia-teismas. g.gif
Atsakyti
ak ,santechniku pataps,kokia tragedija jusu karališkai šeimai.kodėl nepaminėjote kad esat patys kilmingiausi ,kad jusu vaikui rezervuota vadybininko vieta Bvulgary.Net velso princai lanko siaubinga itono koledža kur reikian tvirtos valios išgyventi,tarnauja irake,mėžia lamu tvartus kažkur patagonijoje.susigalvojot patys su vyru kad aukštuomenės gyvenimas nuostabus be galo ,o ne pagalvojot kad ir ju gyvenimas turi dar daugiau suvaržymu ,nepatogumu ,nei paprastuomenės. mano nuomonė yra subjektyvi ,bet kartais geras santechnikas buna daug laimingesnis ir geriau susitaikes su visuomene negu aukštuomenės balerunas.
Atsakyti
Visai būtų neblogai, kad mokyklose daugiau vyrų dirbtų, gal pedagogų autoritetas kitoks būtų. Ką daryti mokytojai, kai iš jos koks vaikas atvirai tyčiojasi? Aš čia ne apie konkretų atvejį.
Buvo mamų (kai mano vaikai augo), kurios labai garsiai šaukė ir kaltino visus, tik ne savo vaikus. Daėjo iki to, kad suaugę " vaikučiai gavo ilgalaikių atostogų ", o mamos sėkmingai nešiojo džiuvesėlius.
Niekad vaikams girdint, nediskutuodavom apie pedagogus ir jų poelgius. jei vaikas sakydavo, kad blogai mokytoja elgiasi, visad paklausdavau, ką tu vaikeli padarei, kad mokytoja turėjo su tavimi taip elgtis.

Noriu temos autorės paklausti, o kaip sūnui sekasi dabar atostogauti?
Atsakyti
Naujas.vardas, jusu sunui greiciausiai atrodo, kad jus jo nemylite, todel jis visais budais bando atkreipti jusu demesi. Sese jis myli, bet tiesiog jai pavydi -kad ji atitiko jusu lukescius, o jis ne. Todel jis zaidzia zaidima "jei ir taip esu blogietis, tai kodel nebuti datr blogesniam, bent jau demesi atkreips". o jus jam skiriate (man taip pasirode) tik "techniska" demesi ir meile, o reiketu nuosirdumo...O dar laukiates treciojo, jam tai reiksia dar didesni jo ismetima is seimos.

Kaip suprantui jis buvo hiperaktyvus vaikas, todel nuo vaikystes girdejo esantis "blogiukas". Jei jis gime toks, tiesa sakant jis nekaltas. Bet pastangu tevas tai kainuoja.

Patarineti aisku cia lengviausia, bet padarykite "revizija" -susirasykite, koks jis buvo nuo gimimo ir kaip reaguodavote i jo elgesi, kada tekdavo ji lupti, barti ar girti. Gal tada susidelios vaizdas. Zinau, kad dabar tokia situacija, kad atrodo, visos galimybes issemtos, bet jei rasite teisinga rakta -duris atrakinsite, jei ne -visa gyvenima nagais apie duris braizysites.
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2008 07 08, 21:59)
Linkiu stiprybes, ir suvokimo, kad jusu vaikui bloga ir jis elgiasi blogai ne is ispindejimo.

Taip, ir man daug ka galima pritaikyti drinks_cheers.gif Viska, isskyrus tai, kad negeriau ir begau is pamoku minimaliai, o tevai toks vaizdas taip iki siol manes ir neivertino schmoll.gif Tik burbuliuoja, tegu dziaugias, kad nenorejau rimtai maistauti, o tai butu suzinoje, ka reiskia sunkus vaikas doh.gif

Suauge zmones yra totalus kiaules (kurie nesupranta kodel ju vaikai TOKIE doh.gif ). Pinigai yra, tas anas supirkta, ko dar is musu nori, atsıkabink schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 09 liepos 2008 - 09:23
QUOTE(Lane @ 2008 07 09, 10:21)
Tik burbuliuoja, tegu dziaugias, kad nenorejau rimtai maistauti, o tai butu suzinoje, ka reiskia sunkus vaikas doh.gif

oj *****, dabar pasakei kaip mano brolis kazkada tevams - "jus nezinot dar kas yra blogas vaikas, gal paziurekit i ta ir ta, va ten tai yra sunkus vaikas, tevai is policijos neislenda" ax.gif

bet man vistiek mistika - is kur tas noras taip maistauti? nu gryn kova su vejo malunais, kai galetu sau gyventi ir dziaugti gyvenimu, galimybemis (nes autores seima supratau gyvena gerai), kurias suteikia kad ir tie patys finansai.
Zodziu, kaip ir viskas aisku, nes paauglyste, bet kaip ir neaisku tuo paciu, nes toks beprasmiskas tas kovojimas atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
Atsiprasau del nelietuvisku raidziu, greit sita reikala sutvarkysiu, nes paciai mieliau lietuviskos raides smile.gif

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2008 07 09, 10:43)
oj *****, dabar pasakei kaip mano brolis kazkada tevams - "jus nezinot dar kas yra blogas vaikas, gal paziurekit i ta ir ta, va ten tai yra sunkus vaikas, tevai is policijos neislenda"  ax.gif

bet man vistiek mistika - is kur tas noras taip maistauti? nu gryn kova su vejo malunais, kai galetu sau gyventi ir dziaugti gyvenimu, galimybemis (nes autores seima supratau gyvena gerai), kurias suteikia kad ir tie patys finansai.
Zodziu, kaip ir viskas aisku, nes paauglyste, bet kaip ir neaisku tuo paciu, nes toks beprasmiskas tas kovojimas atrodo  rolleyes.gif

Mano situacija buvo tokia, kad tevai daznai pykdavosi, motina matydavau retai, nes vis darbe, grizus pikta viskuo nepatenkinta, kritikuoja, izeidineja doh.gif Tevas stengesi is pradziu, paskui kazkodel pasidare saltas per pacia paauglyste ir nebebendravo verysad.gif Veliau dar staigmena - mama laukiasi dar vieno vaiko blink.gif doh.gif Galvoju "man pragaras tai dar viena auka pasidare" verysad.gif verysad.gif Ziauru. Jauciausi nemylima, apleista, tevu demesio nerasta, daug pğasiekimu buvo, niekas net nepasveikino, tik rasdavo kaip pakritikuot ar pasakyt, kad ne as tai pasiekiau, o cia mazdaug netycia tau taip gavosi doh.gif

Kiekvienas bandymas pasakyt, kad jus blogi tevai baigdavosi "mes tiek i tave sukisom pinigu, tas nupirkta, anas nupirkta, i ten ir ten leidom, ko dar nor blink.gif Kosmaras.

Namuose privalo buti meiles ir pinigu kisimo pusiausvyra, o ne tik vienas is ju, kitaip atsiras problemu. Bet daugiau problemu bus tada, kai namu politika suksis aplink pinigus.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2008 07 09, 11:06)
Namuose privalo buti meiles ir pinigu kisimo pusiausvyra, o ne tik vienas is ju, kitaip atsiras problemu. Bet daugiau problemu bus tada, kai namu politika suksis aplink pinigus.

Teisingai čia pasakyta - siektinas idealas. Va tik su meile paaugliui yra sunkiausia, kai elgesys toks, jog atrodo visomis pastangomis tiesiog siekia, kad visiems aplink jį būtų blogai, nors kiek tu besistengtum. Atrodo, meilė tokiam su visais logikos dėsniais kertasi. Va vien tik mintis, kad paauglystė yra laikinas nesusipratimas ir palaiko.
Atsakyti