Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 20:02)
1. Jus, ponia, bandote primesti tai, ko aš nesakiau... Tai nekorektiška.

O konkrečiu, aprašytuoju atveju, rašiau, kad IŠTYRIAU įvykį, surinkau MEDŽIAGĄ (liudytojai - nesusiję asmenys, o ne vienas mano vaikas) ir TEISĖTOMIS priemonėmis laimėjau bylą. Tuo atveju mokytoja, panaudojusi tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą prieš ketvirtoką, buvo absoliučiai neteisi.

2. "Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas?" Tai įvyko ne pamokos, o pertraukos metu. Aš nepateisinu išdykavimo, bet, atsižvelgiant į amžių, suprantu norą palakstyti. Vienintelis mano vaiko nusikaltimas toje byloje buvo - bėgiojimas pertraukos metu ir to pasekoje kilęs netyčinis veiksmas - užmynimas ant mokytojos bato, kuriuo sukeltas nuostolis lygus batų tepalo tūtelės kainai+valymo kaštai. Galėjo man pateikti sąskaitą.

3. "Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas?"
Aš gi rašiau, kad tai buvo ne rankos uždėjimas, o fizinį skausmą vaikui sukėlęs kaklo spaudimas+tempimo veiksmas panaudojant jėgą (nuo kurio vaikas net nepajėgė išsivaduoti) +asmenybės pažeminimas, prieštaraujantis LR švietimo įstatymui, vaiko teisių konvensijai ir elementariai pedagogo etikai (įvertinkite dar ir pedagogo reikalavimą valyti jo batus bendraamžių akivaizdoje)

"O kaip ji kitaip nuvesti?" Dabar ne smetoninių mokyklų laikai. Jei vaikas neklauso, kreipiamasi įtėvus (į mane iki tol toje mokykloje nebuvo kreiptasi. Pradinių klasių mokytoja buvo patenkinta mano sūnumi, o šioji - tai ateinanti anglų kalbos mokytoja). Jei tėvai nesusitvarko, yra atitinkamos valstybinės institucijos. Mokykla tokioms nepriklauso.

4. "Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno."
O kaip silpnesniam ir patirties neturinčiam 4-tokui, reikia išsivaduoti, kai jis nebegali pakęsti skausmo, o ašarų ir prašymo paleisti mokytoja negirdi? Tai buvo savigyna. Dar mažai ji gavo, tai aš su byla pridėjau ir vaiką nuo galimų nepilnamečių įstaigų ir jų įtakos ateities karjerai išvadavau.

5. "Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet." Nebūkit tokia tikra  smile.gif
Mokyklos, kap ir pedagogų, darbas negali prieštarauti įstatmams, kokia sutartis bebūtų pasirašyta. Taip, kad jei vaikas iš tikrųjų skriaudžiamas ir tai galima įrodyti - jį gina Valstybė.

1. As nieko neprimetu, as cituoju jusu zodzius, kitaip sakant, gaudau "ant zodziu". Mat kazkada, pries septynerius metus dirbau mokytoja ir tas situacijas praktiskai mintinai zinau smile.gif
Taigi, KOKIE tie liudininkai buvo? Jei ne sunus, tai kas-tie patys ketvirtokai, drebantys is baimes ne vien pries jusu sunu, bet ir pries jus dar?
2. Ar tikrai mokytoja ji sustabde noredama izeisti, sumenkinti, paniekinti? O gal ji paprasciausiai rado preteksta, na pvz sustabdyti jusu isisiautejusi sunu, besivejanti kokia mergyte ir norincia ja prilupti? Saskaitos del isteptu batu-tiesiog susireiksminimas irnesakyk.gif
3. Ar liko pirstu anspaudai ant kaklo? Jei liko-atsiprasau, buvau neteisi 4u.gif Jei neliko-vaiko pasakymas niekinis.
Ir siaip-ar ne jus pradzioj saket, kad sunus pakeite n mokyklu? Matyt, visur mokytojai-teroristai dirbo hihihi.gif Taigi, kad prie kiekvieno chuliganiuko butu galima po policininka pastatyti mastau.gif deja, deja...uz tai ir tvarkos nebera. Kiekvienam siuolaikiniam pedagogui nemokamai pieno duoti reiktu. Uz kenksmingas darbo salygas.
4. Va cia patiko thumbup.gif Jei vaikas NEKALTAS, jei buvo PAZEISTOS JO TEISES, kam ta savigyna uzsiimti? bigsmile.gif Mokytoja tempia, tai ir eik pas direktoriu tiesos irodyti, kam cia gintis?
Nieko sau silpnesnis ir patirties neturinti vaikas lotuliukas.gif Sugeba net mokytoja-recidyviste prikulti taip, kad ta su melynem vaiksciotu lotuliukas.gif
5. Pedagogu darbas neturi priestarauti istatymams drinks_cheers.gif NE VIENAS vaikas neturi buti skriaudziamas mokykloje, sutinkate? Tai kodel VIENAM vaikui galioja tie istatymai, o klaseje 30ciai-ne? Kodel mes, 30 vaiku tevai, turim kenteti VIENO terorizavima, o pedagogas NETURI TEISES, bijodamas teismu, jo sudrausminti?

Ir siaip pamastymas mano blush2.gif Mamyte, jus neturejote laiko bendrauti su savo sunumi, bet po teismus lakstyti ir tiesos ieskoti-laiko uzteko... O paskui visi stebisi, kodel auga bandituku karta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 08 liepos 2008 - 19:48
o gal tai tiesiog paauglystė??? g.gif
Atsakyti
Pasakysiu tokia situacija is savo mokyklos laiku - mano klasiokas, begiodamas pertraukos metu partrenke mokytoja iki samones netekimo, isnarino jai koja ... na ir niekas nesiteismavo nei ka, mokytoja jokiu kaltimu nekele, tuo labaiu netampe uz gerkles nutverus blink.gif speju kiti nelabai isivaizduoja kas darosi pertrauku metu bigsmile.gif pati buvau ne karta pastumta, uzgauta, o batai numindzioti ir ka....dazniausiai priimama kaip nelaimingas atsitikimas.

kaip viena mamyte sake, kai buna labai sunku, pagalvokit apie tai kaip jaustumetes jei vaika suirgtu, papultu i ligoonine ir pan.as daznai taip elgiuos, tik ne del vaiko o del vyro blush2.gif kai jau labai supykstu , taj pagalvoju kas butu jei netekciau, taj labai geras budas atbaidyt blogom mintim (tokiom kaip nekenciu, isvarysiu, negaliu daugiau )

labai dziaugiuos girdedama, kad seima planuoja daugiau uzsiemimu kartu su seima mirksiukas.gif

kazkas klause ar zinau ka reiskia uzsiimti su 14- likmeciu.taip zinau, kieme iseinu su dukryte , taj ten daug vyresnio amziaus paaugliu, as su jais ir fule pazaidziu, raketem mirksiukas.gif kazkada MB juokes,sako paziuriu pro langa, taj tu is rajono vaiku neissiskiri, vazinejau su paspirtuku taj jam labai juoka sukele tongue.gif o man smagu but su jaunimu mirksiukas.gif svajoju kai dukryte paaugs prisigalvosim daug pramogu ax.gif

su tinku su kitu mamu nuomone, kad namai turi but silti ir jaukus, kai pareina is draugu, nereikia rekti ar priekaistauti, o pasiulyt paziuret koki filma kartu, suvalgyt ka nors skanaus ar pan.

ir apskiritai, linkiu daug stiprybes visiem sioje seimoje, ir kad gimus mazyliui ivyktu stebuklas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 20:44)
1. As nieko neprimetu, as cituoju jusu zodzius, kitaip sakant, gaudau "ant zodziu". Mat kazkada, pries septynerius metus dirbau mokytoja ir tas situacijas praktiskai mintinai zinau smile.gif
Taigi, KOKIE tie liudininkai buvo? Jei ne sunus, tai kas-tie patys ketvirtokai, drebantys is baimes ne vien pries jusu sunu, bet ir pries jus dar?
2. Ar tikrai mokytoja ji sustabde noredama izeisti, sumenkinti, paniekinti? O gal ji paprasciausiai rado preteksta, na pvz sustabdyti jusu isisiautejusi sunu, besivejanti kokia mergyte ir norincia ja prilupti? Saskaitos del isteptu batu-tiesiog susireiksminimas irnesakyk.gif 
3. Ar liko pirstu anspaudai ant kaklo? Jei liko-atsiprasau, buvau neteisi 4u.gif Jei neliko-vaiko pasakymas niekinis.
Ir siaip-ar ne jus pradzioj saket, kad sunus pakeite n mokyklu? Matyt, visur mokytojai-teroristai dirbo hihihi.gif  Taigi, kad prie kiekvieno chuliganiuko butu galima po policininka pastatyti mastau.gif  deja, deja...uz tai ir tvarkos nebera. Kiekvienam siuolaikiniam pedagogui nemokamai pieno duoti reiktu. Uz kenksmingas darbo salygas.
4. Va cia patiko thumbup.gif Jei vaikas NEKALTAS, jei buvo PAZEISTOS JO TEISES, kam ta savigyna uzsiimti? bigsmile.gif Mokytoja tempia, tai ir eik pas direktoriu tiesos irodyti, kam cia gintis?
Nieko sau silpnesnis ir patirties neturinti vaikas lotuliukas.gif Sugeba net mokytoja-recidyviste prikulti taip, kad ta su melynem vaiksciotu lotuliukas.gif
5. Pedagogu darbas neturi priestarauti istatymams drinks_cheers.gif NE VIENAS vaikas neturi buti skriaudziamas mokykloje, sutinkate? Tai kodel VIENAM vaikui galioja tie istatymai, o klaseje 30ciai-ne? Kodel mes, 30 vaiku tevai, turim kenteti VIENO terorizavima, o pedagogas NETURI TEISES, bijodamas teismu, jo sudrausminti?

Ir siaip pamastymas mano blush2.gif Mamyte, jus neturejote laiko bendrauti su savo sunumi, bet po teismus lakstyti ir tiesos ieskoti-laiko uzteko... O paskui visi stebisi, kodel auga bandituku karta...

Atleiskite, bet manau taip sakydama jūs klystate. Naujas.vardas rašė, kad viskas vyko ketvirtoje klasėje, o jeigu skaitėte temą, turėtumėte žinoti, kad tada vaikas mokėsi neblogai, net dalyvavo matematikos olimpiadoje, didelių problemų nei su elgesiu, nei su mokytojais nebuvo.

Manau visiškai normalu, kad KETVIRTOKAI pertraukos metu laksto, žaidžia, visi mes taip darydavom (bent jau aš nežinau tokių mokyklų, kuriose draudžiama per pertraukas vaikams žaisti). Ir kojas apmindydavom, mokytojoms, tiesa, manau labai retai, bet vis tiek pasitaikydavo. Aš esu netyčia kūno kultūros metu mokytojai ant galvos užmetusi kartelę, bet niekas manęs pas direktorių netempė už kaklo, atsiprašiau ir mokytoja puikiai suprato, kad netyčia...
Atsakyti
QUOTE(MILVA @ 2008 07 08, 14:27)
drinks_cheers.gif   Skaitau ir kraupstu; iš pradžių galvojau, kad čia bus tik išgalvota istorija. Pati auginu 15m. sūnų ir tikrai žinau, koks didelis jis begalvotų esąs, jam tikrai reikia mamos ir tėčio apkabinimo, pasakymo kaip jį myli. Ypač dabar, kai jis "budamas tremtyje" (nubaustas už neaišku ką) sužino, kad mama laukiasi. O pasiaiškinimai, kad mes neturime laiko, nes daug dirbame, kad vaikams nieko netrūktų  yra tik eilinis tėvų atsikalbinėjimas, kad nereikėtų bendrauti su vaikais.

As paauglysteje buvau tas blogas vaikas. Niekada nesusisnekejau su tevais. Begau is namu, nesimokiau, buvo visko. Jie man "mes tau viska davem, mes tiek del taves stengiames, o tu..." Man visad atrodydavo kad to, KO AS NOREJAU, jie man nedave. Taip, dave lengva gyvenima, rubus, maista. Kai reikalavau laisves, dave ir ja vienatves pavidalu. As norejau mamos drauges, norejau prisiglausti, apsikabinti, kalbetis apie tai kas man svarbu, bet tonas buvo toks uzduotas namuose, kad niekad ir neisdrysau. Tupejau viena kambary, gyvenau savo gyvenima, nes man atrode, kad tevams rupi tik isoriniai dalykai (mokslai, apsirengimas, elgesys, bet ne tai kas mano viduje, kuo as IS TIKRUJU gyvenu). Isdrisau mamai ta pasakyt pries puse metu gal (man 26 dabar) bet ji turbut dar ir dabar nelabai supranta. Uzaugau pankiska, ir dabar elgiuos ne taip kaip tevai (o ir visuomene) isivaizduoja esant teisinga, daugeliu klausimu nesutariam, bet nors ir i pamokas nevaiksciojau, vietoj pamoku parkeliuose su draugais gerem, ir universiteta baigiau, ir darba padoru turiu, ir visai normalus zmogus isaugau. tongue.gif

Patarimu neturiu, bet galeciau isrinkti is Jusu teksto daug jusu minciu, del kuriu jusu sunus elgiasi butent taip, kaip elgiasi.

Linkiu stiprybes, ir suvokimo, kad jusu vaikui bloga ir jis elgiasi blogai ne is ispindejimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 08 liepos 2008 - 21:01
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 08, 20:25)
kazkas klause ar zinau ka reiskia uzsiimti su 14- likmeciu.taip zinau, kieme iseinu su dukryte , taj ten daug vyresnio amziaus paaugliu, as su jais ir fule pazaidziu, raketem  mirksiukas.gif kazkada MB juokes,sako paziuriu pro langa, taj tu is rajono vaiku neissiskiri, vazinejau su paspirtuku taj jam labai juoka sukele  tongue.gif o man smagu but su jaunimu  mirksiukas.gif  svajoju kai dukryte paaugs prisigalvosim daug pramogu  ax.gif

aš klausiau. Ir kas keisčiausia, kad su kitais paaugliais - svetimais puikiai sutariu, nesibodžiu ir palakstyt, ir su riedučiais pralėkt, ir pašokt... ir pakvailiot. nesu kokia sena bambeklė, man taip rodos ax.gif Ale nesiriša mums su sūnuku nors tu ką. Todėl linkiu, kad Jums tikrai būtų taip kaip norit. Nes aš tikrai netrokštu kariaut su savo vaiku ar matyt jį ritantis į dugną, bet tenka unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Mariposa @ 2008 07 08, 20:59)
Patarimu neturiu, bet galeciau isrinkti is Jusu teksto daug jusu minciu, del kuriu jusu sunus elgiasi butent taip, kaip elgiasi.

bent jau man tikrai būtų įdomu
Atsakyti
QUOTE(=Svaja= @ 2008 07 07, 11:53)
Tik zinau aas .kad na kas be butu  kaip ten su mano vaikais susiklostytu  ..tikrai ant keliu nepulciau ir jokio atleidimo neprasyciau.Tikrai.Kodel?? Paprastas dalykas..As esu ju MOTINA  ,as juos auginu ,rupinuos kiek imanoma meile savo atiduodu o jei ir pasakau piktumo akimirka kaska ..del to nesijauciu kalta  vien del to kad as turiu teise pykti issakyti ka galvoju ir tt.Juk mes netampame kaskokie kitokie  ne is niekur,vat ir pagalvoja tegul kai kurie vaikai uzauge ar jie tokie jau geruciai buvo visa laika kol tevai jais rupinosi mirksiukas.gif
Na i domu kaip tu pats jauteisi kai matei teva su asaromis ir klupanti....jei man taip...pati pulciau ant keliu apsiasarojus ir pati jo atsiprasyciau wub.gif  wub.gif

Vat cia didele klaida, kad santykis autoritetas (kas vaikui turi but tevai nuo mazu dienu) - mokinys (vaikas siuo atveju) issigimsta ir gaunas toks uzdaras ratas, auginu ydingai - atsitraukiu - laiko neturiu - jau kai mokytojai kviecia ant kilimelio nueinu, o jei nekviestu tai ir nerupetu, tipo naturalu taip turi but. Buti geram yra naturalu. Ne velnio. Paaugliui tai jau tikrai ne. O jeigu jis mato ne autoriteta, o pasimetusius, isterikuojancius tevus, tai gailescio buna 0. Mama 14-meciui kuprine deda: tai jis a) dziaugias nes jam paciam nereikia, b)niekina ta mama, nes ji keliais pries ji eina ir nera autoritetas. Bet nei vienu nei kitu atveju nei vienas nelaimi.

O jeigu dar tevai atkreipia demesi i vaika tik tada kai jis blogas, tai valio. Viskas pagal plana nes tevams irodai, kad jie klysta. Kiekvienas paauglio zingsnis is esmes yra skirtas parodyt tevams kad jie klysta, ir tai su tikruoju as gal ir neturi daug bendra. Bet per ta laika tai ismokstama tikrai daug. Ir jeigu savo vaikui kartosit, kad jis nevykelis, tai jis visa gyvenima su tuo ir kovos. As pvz, ilgai tikejau kad as esu del visko kalta, ir dar dabar turiu nuolat save itikenet kad taip nera (ivariose situacijose).

Papildyta:
QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 21:02)
aš klausiau. Ir kas keisčiausia, kad su kitais paaugliais - svetimais puikiai sutariu, nesibodžiu ir palakstyt, ir su riedučiais pralėkt, ir pašokt... ir pakvailiot. nesu kokia sena bambeklė, man taip rodos  ax.gif Ale nesiriša mums su sūnuku nors tu ką. Todėl linkiu, kad Jums tikrai būtų taip kaip norit. Nes aš tikrai netrokštu kariaut su savo vaiku ar matyt jį ritantis į dugną, bet tenka  unsure.gif

O kas kitaip su kitais vaikais? Ir kas konkreciai nesirisa? Rieduciais turbut nevazinejat? biggrin.gif Man budavo paauglystej baisiausia, kad as nepazistu savo tevu, kad jie niekad neissiduoda, neatsipalaiduoja nuo gyvenimo, jei supyksta tai tik isterikos forma, ne diskutuoja, o rekia, ne pykstasi kaip zmones o tyli, ne apsikabina, o telika ziuri. Ir visada vienai draugei pavydedavau jos mamos, nes ji tokia buvo.... nuosirdi, be kaukes, pasakodavo mums prie arbatos ir apie baimes, sielvarta, meile, skyrybas savo. Koki ispudi tai dare man paauglei...

Papildyta:
QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 21:02)
bent jau man tikrai būtų įdomu

Reiktu labai daug cituot, as noreciau tema perskaityt is pradziu. Prisesiu gal kada, nes tik siandien tema atradau ir man ji labai aktuali. Dar ir del to kad pati jautuka toki auginu. Duok dieve, man kantrybes, jeigu santykiai su vaiku susiklostytu kaip jums. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 08 liepos 2008 - 22:02
QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 19:02)
aš klausiau. Ir kas keisčiausia, kad su kitais paaugliais - svetimais puikiai sutariu, nesibodžiu ir palakstyt, ir su riedučiais pralėkt, ir pašokt... ir pakvailiot. nesu kokia sena bambeklė, man taip rodos  ax.gif Ale nesiriša mums su sūnuku nors tu ką. Todėl linkiu, kad Jums tikrai būtų taip kaip norit. Nes aš tikrai netrokštu kariaut su savo vaiku ar matyt jį ritantis į dugną, bet tenka  unsure.gif

o kas konkreciai jum nesirisa? anksciau paminejot , kad "pankas", gal jum toks jo stiliaus ir gyvenimo budas nepriimtinas?

kazkodel taip yra, bet kartais su svetimais galima geriau sutart nei su savais. as labai mylejau savo geriausios drauges mama, ji man budavo lb gera, klausdavo kaip sekasi, girdavo uz gerus pazymius, rasdavo laiko atiset ir su manim pakalbet, nors ateidavau pas drauge, ji kasdien teiravosi kaip sekesi mokykloj...mano mama ne is tolo tokios neprimine unsure.gif o db i viska galiu paziuret kitom akim, mano mama buvo visada pavargus, nes laaabai daug dirbo, parejus tvarke ir dare valgyt, o atejus pas drauge rasavau jos mama gulince, su vyno taurele, issigrazinuse salonuose, neperkreiptu nuo vargo veidu. bet va viska suprantu veliau, kai pati esu mama, ir zinau, kad mano mama taip pat gera mama, nors ne kasdien paklausdavo kaip sekesi mokykloj ...
Atsakyti
QUOTE(joviliukste @ 2008 07 08, 22:06)
o kas konkreciai jum nesirisa? anksciau paminejot , kad "pankas", gal jum toks jo stiliaus ir gyvenimo budas nepriimtinas?

Joreta, su pankais viskas gerai biggrin.gif Dauguma isauga protingi zmones, o dar is Plunges tongue.gif Bet tai jautri rusis, uztai ir tevams reikia daug kantrybes. Kuo domisi Jusu sunus? Ar zinot apie ka su draugais kalba?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 08 liepos 2008 - 22:12
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 17:44)

galiu pasakyt , kiekviena mama butu pasielgus taip N.V .mirksiukas.gif bent jau man instinktyviai noretusi kovoti uz savo vaika (koks jis bebutu) mirksiukas.gif

MB pasakojo, kad mokykloj mokytoja jam su liniuote per nagus dauze, taj kai pagalvoju jei taip mano dukrytei blink.gif ir kita mokytoja taip "sodino", neigiamus rase, o per egzamina visi soka gavo, kad is vos teigiamo trimestro gavosi 9 egzamine bigsmile.gif o dar viena nepasirase, jog atidave knyga, jog jam neiteiktu atestato blink.gif nu zodziu, nei jis pestukas nei mustukas buvo, paprasciausiai , kartais ir mokytojai buna nusistate pries mokinius, ju nemegsta....

as pati turejau teisminiu reikaliuku su vienu "veikeju" dar budama nepilnamete, mano tevai nagais ir ragais kovojo uz mane, man iki sios dienos taj daug reiskia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 17:56)
Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet.

Jei jūs būtumėte ta mokytoja, o tas paauglys būtų mano vaikas, jūs nebebūtumėte mokytoja never ever . Ir tai jums kainuotų. Tikėtina — daug. triniti.gif
Mokytojas — pedagogas, kad ir kokie įžūlūs moksleiviai bebūtų, atsakyti smurtu negali. Nei fiziniu, nei psichologiniu. Negali ir taškas.
Manau, kad N.V. atvejis nėra iš serijos "Mano vaikas — angelėlis". Gi pati tai rašo ir supranta, netenka kantrybės, pasiunta etc. Todėl išrankioti tekste apie konfliktą "raktinius" žodžius mažumą nesąžininga.

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 18:17)
Pavyzdziui, kokiu?
Kada paskutini syki buvot mokykloj? Pamokoj? Kodel ivairus chuliganiukai, su kuriais nepajegus susitvarkyti tevai, TRUKDO MANO SUNUI mokytis? Kuo nusikalto MANO SUNUS, kad papuole i tokia klase, kur mokosi chuliganiukas?
Mano sunaus klasej turejom toki viena 'frukta" doh.gif Tevai nesusitvarke, psichologai buvo nepajegus, mokytoju nei gero, nei blogo zodzio negirdejo, direktorius buvo neautoritetas. O chuliagniukas siautejo tikra to zodzio prasme:tiek mano sunus grizdavo plytgaliu pramusta galva, tiek kitu vaikai buvo suspardyti, sudauzyti. Kai jis siautejo sitaip net PER PAMOKAS, mes, tevai, net patenkinti buvom, kad koks fizinio lavinimo mokytojas vyriskai papurtydavo ji. Aisku, tada chuliganiukas dramblio asarom skundesi tevam, kaip ji mokytojai skriaaaaauuudzia. Tevai, akis isdege, ne nukentejusiu vaiku atsiprasineti ejo, o teisybes ieskoti ir mokytoja lauk varyti gun_bandana.gif  Tai viena laime, kad tas pamokas stebejo vaiku tevai keli, mate, kas darosi, o mokyklos valdzia pasitikejo ne vaiku parodymais, o suaugusiu. thumbup.gif Siaip ar taip-isgrudom ta vaiki is mokyklos i internata ir nejauciam jokio sazines grauzimo drinks_cheers.gif

Nu je, įdomiai taip... A ko tamstos nuo to chuligano skiriatės? Chuliganas chuliganavoja, tamstos - irgi. Džiaugėmės, kad papurtė, džiaugėmės išgrūdę... sugrįš iš internato - džiaugsim atgal į dūdą davęs. Ir vėl iš naujo.
O kokių teisinių priemonių ėmėtės? Rašėt pareiškimus policijai? Teikėt pretenzijas? Ieškinius? Ar tik užsiėmėt kudakusine retorika ir tyliu džiaugsmu į kumštuką?
Ir man nepatinka, kai dukros klasėje pasibardačina koks pacaniukas. Bet tam yra klasės auklėtoja ir patys vaikai: skubiai kviečiama socialinė pedagogė, psichologė ir kalbama, kalbama, kalbama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 08 liepos 2008 - 22:29
QUOTE(Aistele @ 2008 07 08, 20:40)
neduok Dieve tokia motina butu mano vaiko klasėje. mano supratimu, vaikui ne vieta lakstymams mokykla. jei reikia fizinio krūvio - tegul eina į specializuotas mokyklas.
apskritai nepateisinu tokių tėvų ir vaikų, kurie vėliau tampa visagaliais. turėjau vieną klasioką panašų, kurio dienos baigėsi nepilnamečių kolonijoje. tiesą sakant,  nebuvo linksma, kai toks pat vaikas mane smaugė, o motina dar aiškino, kad gal jos vaikelis buvo išprovokuotas  doh.gif 
nejuokink, mamyte, su tokiais savo pasisakymais. nemanau, kad toks bejėgis tavo vaikelis. nemanau, kad po teismus lakstyti yra protingas subrendusio žmogaus pasirinkimas  cool.gif

Вот тебе раз blink.gif
Anot tamstos - teismai skirti durniams pasikoliot. O subrendę gali pasilinčiuot cool.gif
Aistele, kiek laiko, tamstos manymu, dešimtmetis vaikas gali koncentruoti dėmesį (sufleruoju - pamoka trunka vieną akademinę valandą, t.y. 45 min)? Kam reikalingos pertraukos tarp pamokų? Kas yra specializuotos mokyklos (konkretūs pėvėzė?
Atsakyti