QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 20:02)
1. Jus, ponia, bandote primesti tai, ko aš nesakiau... Tai nekorektiška.
O konkrečiu, aprašytuoju atveju, rašiau, kad IŠTYRIAU įvykį, surinkau MEDŽIAGĄ (liudytojai - nesusiję asmenys, o ne vienas mano vaikas) ir TEISĖTOMIS priemonėmis laimėjau bylą. Tuo atveju mokytoja, panaudojusi tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą prieš ketvirtoką, buvo absoliučiai neteisi.
2. "Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas?" Tai įvyko ne pamokos, o pertraukos metu. Aš nepateisinu išdykavimo, bet, atsižvelgiant į amžių, suprantu norą palakstyti. Vienintelis mano vaiko nusikaltimas toje byloje buvo - bėgiojimas pertraukos metu ir to pasekoje kilęs netyčinis veiksmas - užmynimas ant mokytojos bato, kuriuo sukeltas nuostolis lygus batų tepalo tūtelės kainai+valymo kaštai. Galėjo man pateikti sąskaitą.
3. "Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas?"
Aš gi rašiau, kad tai buvo ne rankos uždėjimas, o fizinį skausmą vaikui sukėlęs kaklo spaudimas+tempimo veiksmas panaudojant jėgą (nuo kurio vaikas net nepajėgė išsivaduoti) +asmenybės pažeminimas, prieštaraujantis LR švietimo įstatymui, vaiko teisių konvensijai ir elementariai pedagogo etikai (įvertinkite dar ir pedagogo reikalavimą valyti jo batus bendraamžių akivaizdoje)
"O kaip ji kitaip nuvesti?" Dabar ne smetoninių mokyklų laikai. Jei vaikas neklauso, kreipiamasi įtėvus (į mane iki tol toje mokykloje nebuvo kreiptasi. Pradinių klasių mokytoja buvo patenkinta mano sūnumi, o šioji - tai ateinanti anglų kalbos mokytoja). Jei tėvai nesusitvarko, yra atitinkamos valstybinės institucijos. Mokykla tokioms nepriklauso.
4. "Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno."
O kaip silpnesniam ir patirties neturinčiam 4-tokui, reikia išsivaduoti, kai jis nebegali pakęsti skausmo, o ašarų ir prašymo paleisti mokytoja negirdi? Tai buvo savigyna. Dar mažai ji gavo, tai aš su byla pridėjau ir vaiką nuo galimų nepilnamečių įstaigų ir jų įtakos ateities karjerai išvadavau.
5. "Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet." Nebūkit tokia tikra
Mokyklos, kap ir pedagogų, darbas negali prieštarauti įstatmams, kokia sutartis bebūtų pasirašyta. Taip, kad jei vaikas iš tikrųjų skriaudžiamas ir tai galima įrodyti - jį gina Valstybė.
O konkrečiu, aprašytuoju atveju, rašiau, kad IŠTYRIAU įvykį, surinkau MEDŽIAGĄ (liudytojai - nesusiję asmenys, o ne vienas mano vaikas) ir TEISĖTOMIS priemonėmis laimėjau bylą. Tuo atveju mokytoja, panaudojusi tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą prieš ketvirtoką, buvo absoliučiai neteisi.
2. "Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas?" Tai įvyko ne pamokos, o pertraukos metu. Aš nepateisinu išdykavimo, bet, atsižvelgiant į amžių, suprantu norą palakstyti. Vienintelis mano vaiko nusikaltimas toje byloje buvo - bėgiojimas pertraukos metu ir to pasekoje kilęs netyčinis veiksmas - užmynimas ant mokytojos bato, kuriuo sukeltas nuostolis lygus batų tepalo tūtelės kainai+valymo kaštai. Galėjo man pateikti sąskaitą.
3. "Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas?"
Aš gi rašiau, kad tai buvo ne rankos uždėjimas, o fizinį skausmą vaikui sukėlęs kaklo spaudimas+tempimo veiksmas panaudojant jėgą (nuo kurio vaikas net nepajėgė išsivaduoti) +asmenybės pažeminimas, prieštaraujantis LR švietimo įstatymui, vaiko teisių konvensijai ir elementariai pedagogo etikai (įvertinkite dar ir pedagogo reikalavimą valyti jo batus bendraamžių akivaizdoje)
"O kaip ji kitaip nuvesti?" Dabar ne smetoninių mokyklų laikai. Jei vaikas neklauso, kreipiamasi įtėvus (į mane iki tol toje mokykloje nebuvo kreiptasi. Pradinių klasių mokytoja buvo patenkinta mano sūnumi, o šioji - tai ateinanti anglų kalbos mokytoja). Jei tėvai nesusitvarko, yra atitinkamos valstybinės institucijos. Mokykla tokioms nepriklauso.
4. "Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno."
O kaip silpnesniam ir patirties neturinčiam 4-tokui, reikia išsivaduoti, kai jis nebegali pakęsti skausmo, o ašarų ir prašymo paleisti mokytoja negirdi? Tai buvo savigyna. Dar mažai ji gavo, tai aš su byla pridėjau ir vaiką nuo galimų nepilnamečių įstaigų ir jų įtakos ateities karjerai išvadavau.
5. "Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet." Nebūkit tokia tikra
Mokyklos, kap ir pedagogų, darbas negali prieštarauti įstatmams, kokia sutartis bebūtų pasirašyta. Taip, kad jei vaikas iš tikrųjų skriaudžiamas ir tai galima įrodyti - jį gina Valstybė.
1. As nieko neprimetu, as cituoju jusu zodzius, kitaip sakant, gaudau "ant zodziu". Mat kazkada, pries septynerius metus dirbau mokytoja ir tas situacijas praktiskai mintinai zinau
Taigi, KOKIE tie liudininkai buvo? Jei ne sunus, tai kas-tie patys ketvirtokai, drebantys is baimes ne vien pries jusu sunu, bet ir pries jus dar?
2. Ar tikrai mokytoja ji sustabde noredama izeisti, sumenkinti, paniekinti? O gal ji paprasciausiai rado preteksta, na pvz sustabdyti jusu isisiautejusi sunu, besivejanti kokia mergyte ir norincia ja prilupti? Saskaitos del isteptu batu-tiesiog susireiksminimas
3. Ar liko pirstu anspaudai ant kaklo? Jei liko-atsiprasau, buvau neteisi Jei neliko-vaiko pasakymas niekinis.
Ir siaip-ar ne jus pradzioj saket, kad sunus pakeite n mokyklu? Matyt, visur mokytojai-teroristai dirbo Taigi, kad prie kiekvieno chuliganiuko butu galima po policininka pastatyti deja, deja...uz tai ir tvarkos nebera. Kiekvienam siuolaikiniam pedagogui nemokamai pieno duoti reiktu. Uz kenksmingas darbo salygas.
4. Va cia patiko Jei vaikas NEKALTAS, jei buvo PAZEISTOS JO TEISES, kam ta savigyna uzsiimti? Mokytoja tempia, tai ir eik pas direktoriu tiesos irodyti, kam cia gintis?
Nieko sau silpnesnis ir patirties neturinti vaikas Sugeba net mokytoja-recidyviste prikulti taip, kad ta su melynem vaiksciotu
5. Pedagogu darbas neturi priestarauti istatymams NE VIENAS vaikas neturi buti skriaudziamas mokykloje, sutinkate? Tai kodel VIENAM vaikui galioja tie istatymai, o klaseje 30ciai-ne? Kodel mes, 30 vaiku tevai, turim kenteti VIENO terorizavima, o pedagogas NETURI TEISES, bijodamas teismu, jo sudrausminti?
Ir siaip pamastymas mano Mamyte, jus neturejote laiko bendrauti su savo sunumi, bet po teismus lakstyti ir tiesos ieskoti-laiko uzteko... O paskui visi stebisi, kodel auga bandituku karta...