Įkraunama...
Įkraunama...

Išvarysiu sūnų paauglį iš namų

QUOTE(laureta @ 2008 07 08, 17:39)
o kas sake, kad nepripazista blink.gif
ne genai, o auklejimas  ax.gif
4u.gif

dviem ambicingiems asmenims paprastai sunkiau rasti bendrą tinkamą situacijos sprendimo būdą, todėl ir kylantys konfliktai ryškesni.... aš asmeniškai teikčiau pirmenybę prigimčiai, bet čia tik mano nuomonė ir ji nebūtinai turi sutapti su jūsiške mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 14:55)
Ačiū, atsigavom  biggrin.gif
"Stogas" grįžo į savo vietą. Sutariau su tėvu, kad važiuos su juo vienu žvejoti (nors MB žvejoti nemėgsta, bet sutarėm, kad dėl reikalo pamėgs  smile.gif ), dar MB prisižadėjo dviračiais su sūnum iki Trakų pavažiuoti...Na o aš, kadangi nejudri dabar, tai pasiimsiu ramų bendravimą stovykloje su juo. Na, tikimės, gal kažkas gausis  4u.gif

Nepasiduokit 4u.gif Lengva nebus. Klaidų daug padaryta, kad tik užtektų jėgų ir noro jas ištaisyt smile.gif

QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 17:43)
bet ne visada nori grįžti, dažniau noris pabėgti  doh.gif

Tada jau reikia ieškoti priežasčių namuose smile.gif Sutinku, kad paauglys daugiau laiko praleidžia su draugais, nei su tėvais. Toks jau tas amžius. Bet ir namai neturi būti svetimi schmoll.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 18:17)
O ar mokytojas geras pedagogas-reiktu klausti ne vieno vaiko, o daugumos.

Taigi, kad mokytojas turi būt pedagogas, o ne chuliganiukų tramdytojas. Tam yra policija, nepilnamečių inspekcija... wink.gif Tegul kiekvienas dirba savo darbą.
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 18:51)
dviem ambicingiems asmenims paprastai sunkiau rasti bendrą tinkamą situacijos sprendimo būdą, todėl ir kylantys konfliktai ryškesni.... aš asmeniškai teikčiau pirmenybę prigimčiai, bet čia tik mano nuomonė ir ji nebūtinai turi sutapti su jūsiške  mirksiukas.gif

Tik skirtumas tas, kad vienas suauges, o kitas vaikas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 08, 18:00)
Tik skirtumas tas, kad vienas suauges, o kitas vaikas  ax.gif

bet tas vaikas jau nebenori gyventi po senovei t. y. būti vaiku, o suaugęs jau nebegali kontroliuoti po senovei, ir būti vadas. Revoliucija, a ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 17:56)
Pati isprovokavo... Nu jo, kas kur, kaltas lieka mokytojas drinks_cheers.gif
Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas? g.gif
Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas? O kaip ji kitaip nuvesti? Uz rankutes paemus? Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno. Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet.

1. Jus, ponia, bandote primesti tai, ko aš nesakiau... Tai nekorektiška.
Aš nesakiau, kad vos kas, reiškia kaltas mokytojas. Atvirkščiai, mano postuose aukščiau, reiškiamas susižavėjimas dabartiniais sūnaus mokytojais kaip pedagogais, net ir tada, kai jie TEISINGAI piktinasi dėl NETEISAUS mano sūnaus. Aš taip pat piktinuosi.
O konkrečiu, aprašytuoju atveju, rašiau, kad IŠTYRIAU įvykį, surinkau MEDŽIAGĄ (liudytojai - nesusiję asmenys, o ne vienas mano vaikas) ir TEISĖTOMIS priemonėmis laimėjau bylą. Tuo atveju mokytoja, panaudojusi tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą prieš ketvirtoką, buvo absoliučiai neteisi.

2. "Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas?" Tai įvyko ne pamokos, o pertraukos metu. Aš nepateisinu išdykavimo, bet, atsižvelgiant į amžių, suprantu norą palakstyti. Vienintelis mano vaiko nusikaltimas toje byloje buvo - bėgiojimas pertraukos metu ir to pasekoje kilęs netyčinis veiksmas - užmynimas ant mokytojos bato, kuriuo sukeltas nuostolis lygus batų tepalo tūtelės kainai+valymo kaštai. Galėjo man pateikti sąskaitą.

3. "Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas?"
Aš gi rašiau, kad tai buvo ne rankos uždėjimas, o fizinį skausmą vaikui sukėlęs kaklo spaudimas+tempimo veiksmas panaudojant jėgą (nuo kurio vaikas net nepajėgė išsivaduoti) +asmenybės pažeminimas, prieštaraujantis LR švietimo įstatymui, vaiko teisių konvensijai ir elementariai pedagogo etikai (įvertinkite dar ir pedagogo reikalavimą valyti jo batus bendraamžių akivaizdoje)

"O kaip ji kitaip nuvesti?" Dabar ne smetoninių mokyklų laikai. Jei vaikas neklauso, kreipiamasi įtėvus (į mane iki tol toje mokykloje nebuvo kreiptasi. Pradinių klasių mokytoja buvo patenkinta mano sūnumi, o šioji - tai ateinanti anglų kalbos mokytoja). Jei tėvai nesusitvarko, yra atitinkamos valstybinės institucijos. Mokykla tokioms nepriklauso.

4. "Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno."
O kaip silpnesniam ir patirties neturinčiam 4-tokui, reikia išsivaduoti, kai jis nebegali pakęsti skausmo, o ašarų ir prašymo paleisti mokytoja negirdi? Tai buvo savigyna. Dar mažai ji gavo, tai aš su byla pridėjau ir vaiką nuo galimų nepilnamečių įstaigų ir jų įtakos ateities karjerai išvadavau.

5. "Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet." Nebūkit tokia tikra smile.gif

Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 07 08, 18:17)
Leisdami vaika i mokykla pasirasome sutarti kasmet. Jei esu nepatenkinta mokyklos darbu-keiciu mokykla, prievartos juk nera mokytis ten, kur "skriaudzia" vaika.

Sutinkamai su LR teisės aktais, jokia sutartis negali prieštarauti įstatymams, taip kaip įstatymai - LR Konstitucijai. Mokykla gali sudaryti sutarties tekstą , prieštaraujantį kai kurioms įstatymo nuostatoms, tačiau tokiu atveju, tose sutarties vietose viršenybę turi įstatymas (nepaisant to, kad sutartis dvišaliai pasirašyta).
Mokyklos, kap ir pedagogų, darbas negali prieštarauti įstatmams, kokia sutartis bebūtų pasirašyta. Taip, kad jei vaikas iš tikrųjų skriaudžiamas ir tai galima įrodyti - jį gina Valstybė.
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2008 07 08, 19:43)
bet tas vaikas jau nebenori gyventi po senovei t. y. būti vaiku, o suaugęs jau nebegali kontroliuoti po senovei, ir būti vadas. Revoliucija, a ne  mirksiukas.gif

neradau parasyta temoje
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 08, 19:06)
neradau parasyta temoje

kad gi visa tema: vaiko ir šeimos konfliktas g.gif ar aš klystu
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 08, 20:06)
neradau parasyta temoje

4u.gif Bet ši revoliucijos idėja su visu jos apibrėžimu labai jau taikli, ar ne thumbup.gif
Tai pagal istoriją, arba viršūnėlės arba apačios dabar turėtų būti nukenksmintos...
Nekokia perpektyva... reikia eiti į kompromisus abejoms pusėms lotuliukas.gif
Jau kuriam su vyru planus, suderinsim juos su psichologu. Ačiū, Laureta, už palaikymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 20:16)
4u.gif Bet ši revoliucijos idėja su visu jos apibrėžimu labai jau taikli, ar ne  thumbup.gif
Tai pagal istoriją, arba viršūnėlės arba apačios dabar turėtų būti nukenksmintos...
Nekokia perpektyva... reikia eiti į kompromisus abejoms pusėms  lotuliukas.gif
Jau kuriam su vyru planus, suderinsim juos su psichologu. Ačiū, Laureta, už palaikymą  4u.gif

Nei as palaikau, nei ka. Tiesiog i tavo situacija as zvelgiu kitomis akimis, tiesiog esu kitokia ir mastau truputi kitaip. Kito paaiskinimo neturiu. Prisipazinsiu, negaliu pakesti kai kaltina ir meto akmenimis. Skaiciau tema, bet vis bijojau isiterpti. Bet kai neapsikenciau tuomet ir isiterpiau. Net jeigu ir kaltas, reikia zmogui padeti...
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 19:16)
4u.gif Bet ši revoliucijos idėja su visu jos apibrėžimu labai jau taikli, ar ne  thumbup.gif
Nekokia perpektyva... reikia eiti į kompromisus abejoms pusėms  lotuliukas.gif
Jau kuriam su vyru planus, suderinsim juos su psichologu. Ačiū, Laureta, už palaikymą  4u.gif

Oi merginos, gi aš pati revoliucinėj sutuacijoj - iš ten ir tie apibrėžimai. Dėkui jums 4u.gif Iš jūsų semiuos patirties ir dalijuos savaisiais potyriais, ir mano nuomonė ne būtinai turi būti vienintelė ir teisinga. Tik kartais atrodo man, kad ir tėvai turi turėti teisių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 07 08, 20:26)
Net jeigu ir kaltas, reikia zmogui padeti...

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujas.vardas @ 2008 07 08, 20:02)
1. Jus, ponia, bandote primesti tai, ko aš nesakiau... Tai nekorektiška.
Aš nesakiau, kad vos kas, reiškia kaltas mokytojas. Atvirkščiai, mano postuose aukščiau, reiškiamas susižavėjimas dabartiniais sūnaus mokytojais kaip pedagogais, net ir tada, kai jie TEISINGAI piktinasi dėl NETEISAUS mano sūnaus. Aš taip pat piktinuosi.
O konkrečiu, aprašytuoju atveju, rašiau, kad IŠTYRIAU įvykį, surinkau MEDŽIAGĄ (liudytojai - nesusiję asmenys, o ne vienas mano vaikas) ir TEISĖTOMIS priemonėmis laimėjau bylą. Tuo atveju mokytoja, panaudojusi tiek psichologinį, tiek fizinį smurtą prieš ketvirtoką, buvo absoliučiai neteisi.

2. "Isdykaudamas-kodel pateisinat savo vaiko toki elgesi per pamokas?" Tai įvyko ne pamokos, o pertraukos metu. Aš nepateisinu išdykavimo, bet, atsižvelgiant į amžių, suprantu norą palakstyti. Vienintelis mano vaiko nusikaltimas toje byloje buvo - bėgiojimas pertraukos metu ir to pasekoje kilęs netyčinis veiksmas - užmynimas ant mokytojos bato, kuriuo sukeltas nuostolis lygus batų tepalo tūtelės kainai+valymo kaštai. Galėjo man pateikti sąskaitą.

3. "Tempiamas uz kaklo-tai cia jau taip vadinasi rankos ant sprando uzdejimas?"
Aš gi rašiau, kad tai buvo ne rankos uždėjimas, o fizinį skausmą vaikui sukėlęs kaklo spaudimas+tempimo veiksmas panaudojant jėgą (nuo kurio vaikas net nepajėgė išsivaduoti) +asmenybės pažeminimas, prieštaraujantis LR švietimo įstatymui, vaiko teisių konvensijai ir elementariai pedagogo etikai (įvertinkite dar ir pedagogo reikalavimą valyti jo batus bendraamžių akivaizdoje)

"O kaip ji kitaip nuvesti?" Dabar ne smetoninių mokyklų laikai. Jei vaikas neklauso, kreipiamasi įtėvus (į mane iki tol toje mokykloje nebuvo kreiptasi. Pradinių klasių mokytoja buvo patenkinta mano sūnumi, o šioji - tai ateinanti anglų kalbos mokytoja). Jei tėvai nesusitvarko, yra atitinkamos valstybinės institucijos. Mokykla tokioms nepriklauso.

4. "Tikiu, kad vaikas priesinosi, muistesi, dauzesi. Melynes liko ne ant vaiko, o mokytojos kuno."
O kaip silpnesniam ir patirties neturinčiam 4-tokui, reikia išsivaduoti, kai jis nebegali pakęsti skausmo, o ašarų ir prašymo paleisti mokytoja negirdi? Tai buvo savigyna. Dar mažai ji gavo, tai aš su byla pridėjau ir vaiką nuo galimų nepilnamečių įstaigų ir jų įtakos ateities karjerai išvadavau.

5. "Jei as buciau ta mokytoja-bylos jus nelaimetumet." Nebūkit tokia tikra  smile.gif
Papildyta:
Sutinkamai su LR teisės aktais, jokia sutartis negali prieštarauti įstatymams, taip kaip įstatymai - LR Konstitucijai. Mokykla gali sudaryti sutarties tekstą , prieštaraujantį kai kurioms įstatymo nuostatoms, tačiau tokiu atveju, tose sutarties vietose viršenybę turi įstatymas (nepaisant to, kad sutartis dvišaliai pasirašyta).
Mokyklos, kap ir pedagogų, darbas negali prieštarauti įstatmams, kokia sutartis bebūtų pasirašyta. Taip, kad jei vaikas iš tikrųjų skriaudžiamas ir tai galima įrodyti - jį gina Valstybė.

neduok Dieve tokia motina butu mano vaiko klasėje. mano supratimu, vaikui ne vieta lakstymams mokykla. jei reikia fizinio krūvio - tegul eina į specializuotas mokyklas.
apskritai nepateisinu tokių tėvų ir vaikų, kurie vėliau tampa visagaliais. turėjau vieną klasioką panašų, kurio dienos baigėsi nepilnamečių kolonijoje. tiesą sakant, nebuvo linksma, kai toks pat vaikas mane smaugė, o motina dar aiškino, kad gal jos vaikelis buvo išprovokuotas doh.gif
nejuokink, mamyte, su tokiais savo pasisakymais. nemanau, kad toks bejėgis tavo vaikelis. nemanau, kad po teismus lakstyti yra protingas subrendusio žmogaus pasirinkimas cool.gif
Atsakyti