Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 07 21, 16:03)

ne, nebijau, kazkaip esu tos nuomones, kad Dievas sprendzia kaip bus. Aisku, kazkoks nerimas yra, bet tai nerimas apskritai, kad maziukai mano butu sveiki, laimingi, tai jaucia kiekviena mama nuo pat tos akimirkos kai suzino jog laukiasi ir taip visa gyvenima  - mano sunui devyni metai, bet as del jo lygiai taip pat nerimauju, nes myliu beprotiskai  wub.gif

bet ar galetum atsisakyti savo maziuku, jei butu kazkas negerai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 07 21, 19:24)
bet ar galetum atsisakyti savo maziuku, jei butu kazkas negerai?  unsure.gif

aisku kad neatsisakyciau, juk tai mano vaikai smile.gif as tyrimus daugiau del MB darau, kad jam ramiau butu, nes pries du metus draugam dauniukas gime, tai maniskiui sokas buvo unsure.gif o siaip gal nauda ta, kad genetikai echo padarys, jie gerai ismano savo darba, manau pakomentuos man nekantriai mamytei, taip noriu lialiukus savo pamatyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2008 07 21, 15:38)
Birutelei didziausios sekmes  4u.gif Viskas bus gerai !!!
O as einu pas genetikus ketvirtadieni  unsure.gif ziuresim ka papasakos  ax.gif Taip supratau echoskopija padarys ir krauja ims jei atsinesiu siuntima.. Gal zinote kada buna rezultatai kraujo tyrimu ?? Ir juos kaip pranesa ?? Man paciai uzteks pasiskambinti ar jie sius mano daktarui ??

4u.gif

Birutele tikek kad viskas yra gerai ir tikrai bus gerai 4u.gif net neabejok SEKMES

Poskis tau irgi sekmes ketvirtadieni 4u.gif butinai parasyk kaip sekesi ir kokius tyrimus dare ir kiek laiko visa tai uztrunka, nes as einu kita savaite ir nezinau kuriam laikui is darbo atsiprasyti smile.gif o kiek jums savaiteliu?
Atsakyti
QUOTE(Leticija @ 2008 07 21, 14:44)
O jus nebijot eiti pas genetikus? Ta prasme, kad pakeisti nieko jau vis tiek negalima, o zinoti, kad kazkas blogai ir nervuotis visa likusi nestuma , manau, kad irgi ne i gera.

As uzsiregistarvus kitai savaitei, bet nezinau ar eisiu.  unsure.gif

Mano nuomone blogiau yra nezinoti, kad pagimdysi nesveika vaika ir nuo to bus visiems tik sunkiau, as turiu pavyzdziu kas augina tokius vaikus.. Nesupranta tas, kas nera su tuo susidures..
O pakeisti visada galima ir geriau pakeisti, nei po to visa gyvenima kankintis ir vaikui ir tai seimai.
Paskutiniais metais labai smarkiai padaugejo dauno sindromo, nes moterys nesitiria, o ir tos moterys dazniausiai narkomanes.. verysad.gif
Cia yra tik mano nuomone, as jos niekam neprikisu 4u.gif Kiekvienas elgiasi kaip jam atrodo teisinga 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ritulkaa @ 2008 07 22, 08:37)
Birutele tikek kad viskas yra gerai ir tikrai bus gerai  4u.gif  net neabejok SEKMES

Poskis tau irgi sekmes ketvirtadieni  4u.gif  butinai parasyk kaip sekesi ir kokius tyrimus dare ir kiek laiko visa tai uztrunka, nes as einu kita savaite ir nezinau kuriam laikui is darbo atsiprasyti  smile.gif  o kiek jums savaiteliu?

Man 14 savaiciu smile.gif tai sake, kad kita savaite buciau jau kaip ir pavelavusi..o si dar tinka. Nezinau ar man ta krauja darys..reikia siuntima gauti, o mano ginius neparaso, bet as jam rytoj pasiskambinsiu ir gal parasys g.gif O echoskopa tai tikrai darysiu bet kokiu atveju ax.gif Butinai parasysiu grizusi is Santariskiu ketvirtadieni 4u.gif
Tiesa, gal kas gali pasakyti kur ten tiksliai eiti ?? Per centrini iejima ar kur kitur ?? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2008 07 22, 10:12)
Mano nuomone blogiau yra nezinoti, kad pagimdysi nesveika vaika ir nuo to bus visiems tik sunkiau, as turiu pavyzdziu kas augina tokius vaikus.. Nesupranta tas, kas nera su tuo susidures..
O pakeisti visada galima ir geriau pakeisti, nei po to visa gyvenima kankintis ir vaikui ir tai seimai.
Paskutiniais metais labai smarkiai padaugejo dauno sindromo, nes moterys nesitiria, o ir tos moterys dazniausiai narkomanes..  verysad.gif
Cia yra tik mano nuomone, as jos niekam neprikisu  4u.gif Kiekvienas elgiasi kaip jam atrodo teisinga  4u.gif
Papildyta:
Man 14 savaiciu  smile.gif  tai sake, kad kita savaite buciau jau kaip ir pavelavusi..o si dar tinka. Nezinau ar man ta krauja darys..reikia siuntima gauti, o mano ginius neparaso, bet as jam rytoj pasiskambinsiu ir gal parasys g.gif  O echoskopa tai tikrai darysiu bet kokiu atveju  ax.gif Butinai parasysiu grizusi is Santariskiu ketvirtadieni  4u.gif
Tiesa, gal kas gali pasakyti kur ten tiksliai eiti ?? Per centrini iejima ar kur kitur ?? mirksiukas.gif

Pilnai sutinku su tavo nuomone.
Na per koki iejima eiti tiksliai nezinau , man tik pasake kad reikes uzsiregistruoti prie 7 langelio  smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ritulkaa: 22 liepos 2008 - 09:40
o aš labai dvejoju dėl genetinių tyrimų g.gif Nes net ir vaisiaus vandenys negarantuoja 100 proc., o po šitos procedūros 1proc. moterų persileidžia (ir turbūt dažniausiai su sveikais leliukais). O ir neturiu numačius kitų ėjimu, jei sužinočiau, kad didelė tikimybė turėti nesveiką vaikuti, na pasakys 1 iš 500 (tai pasak jų tikimybė jau labai didelė), bet tikėjimas kad mano atvejis tas 1 iš tų 499, vistiek neleistų nieko daryti, o nervų tai tiek per likusį laiką apturėčiau, kad jau ir nuo jų vaikiukas gali gimti nesveikas.

Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2008 07 22, 12:11)
o aš labai dvejoju dėl genetinių tyrimų g.gif Nes net ir vaisiaus vandenys negarantuoja 100 proc., o po šitos procedūros 1proc. moterų persileidžia (ir turbūt dažniausiai su sveikais leliukais). O ir neturiu numačius kitų ėjimu, jei sužinočiau, kad didelė tikimybė turėti nesveiką vaikuti, na pasakys 1 iš 500 (tai pasak jų tikimybė jau labai didelė), bet tikėjimas kad mano atvejis tas 1 iš tų 499, vistiek neleistų nieko daryti, o nervų tai tiek per likusį laiką apturėčiau, kad jau ir nuo jų vaikiukas gali gimti nesveikas.

Genetikai vertina 3 apsigimimus (Dauno, Edvardso, ir dar viena) , jei nera kokio nors paveldejimo rizikos (specifinio). Vaisiaus vandenu tyrimas butent tuos dalykus patvirtina/paneigia jei ne 100 proc, tai labai artimam skaiciui. 1proc. persileidimas irgi nera galutinai patvirtintas. 1/500 niekada nesakys, kad tidele tikimybe, o 1/50 jau bus tam tikras signalas darytis vaisiaus vandenu tyrimus.

Anksciau forume rase moteris, kuriai genetikai patvirtino Edvardso sindroma ir vaisiu salino, nes jo apsigimimai nesuderinami su gyvybe (butu zuves isciose velesniame nestume arba tik gimes).
Atsakyti
QUOTE(Loxxy @ 2008 07 22, 12:11)

Pati moteris nieko ir nedarytu, visada tariamasi su medikais ir medikai pataria salinti ar ne, o cia jau moters, jos seimos apsisprendimas gimdyti apsigimusi vaika ar ne. Reikia pagalvoti ir apie vaikeli, kuris neturetu normalaus gyvenimo, o ne tik apie save, kaip cia dabar nesioju ir nepagimdysiu.. Manau kad medikai nepataria salinti vaikelio, jei tikrai tam nera rimtos pasvertos priezasties schmoll.gif
Visoms nestukems linkiu susilaukti tik sveiku vaikuciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Poskis: 22 liepos 2008 - 16:38
QUOTE(ritulkaa @ 2008 07 22, 09:37)
Birutele tikek kad viskas yra gerai ir tikrai bus gerai  4u.gif  net neabejok SEKMES

Poskis tau irgi sekmes ketvirtadieni  4u.gif  butinai parasyk kaip sekesi ir kokius tyrimus dare ir kiek laiko visa tai uztrunka, nes as einu kita savaite ir nezinau kuriam laikui is darbo atsiprasyti  smile.gif  o kiek jums savaiteliu?

Ritulkaa, aš užtrukau 2 val. kraujas, echoskopas.
Atsakyti
QUOTE(kistex @ 2008 07 22, 18:36)
Ritulkaa, aš užtrukau 2 val. kraujas, echoskopas.

Kistex tai papasakok kaip sekesi, ka matete, kiek savaiteliu patvirtino, kada kraujo atsakymas ir kokios nuotaikeles? ar dave kokias nuotraukeles o gal koki kompakta irase ar reikia patiems tuom pasirupinti?
Atsakyti
Kistex ir man labai ydomu kaip ten viskas vyko, ka sake ir tt.. Bet sakyciau ilgokai uztrukote.. Kas ten yra krauja paimti, na echoskopu tai ilgiau uztrunka, suprantama.. g.gif
O gal galite parasyti kur ten tiksliai reikia eiti.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Poskis: 23 liepos 2008 - 10:09
QUOTE(ritulkaa @ 2008 07 23, 09:30)
Kistex tai papasakok kaip sekesi, ka matete, kiek savaiteliu patvirtino, kada kraujo atsakymas ir kokios nuotaikeles? ar dave kokias nuotraukeles o gal koki kompakta irase ar reikia patiems tuom pasirupinti?

Paskaičiavo žemą riziką (dauno 1:4385, edvarso <1:10000). klausiau apie Patau sindromą, bet nebeatsimenu ką atsakė doh.gif , lygtai kai eisiu 21 savaitę(dabar buvau 12 sav) dar pasakys. Sakė gražus vaikas. vandenų tyrimo sakė tikrai nereikia. o ilgai gaunasi nes daug nestuke.gif be išankstinės registracijos, susitarusios, nes kaip ten papulti kai eilės du mėnesiai. nuotraukytę davė, o kad galima kažkaip įrašyti tai nieko nežinau. dar klauskit jei ko neparašiau.
Atsakyti