antra karta kraujo tyrymus norejau darytis pati ,zinot norisi zinoti iki galo kad viskas yra gerai.Na ir tuo labiau kad man jau ir metu38 Gal ir kazkokia nuojauta...... Kazkaip su pirmu nesijaudinau,nes galvojau kad nesvarbu koks tas vaikelis gims .
QUOTE(dado @ 2009 03 16, 19:21)
antra karta kraujo tyrymus norejau darytis pati ,zinot norisi zinoti iki galo kad viskas yra gerai.Na ir tuo labiau kad man jau ir metu38 Gal ir kazkokia nuojauta...... Kazkaip su pirmu nesijaudinau,nes galvojau kad nesvarbu koks tas vaikelis gims .
Puolu nuraminti-jeigu echo rodė, kad viskas normaliai (antrą kartą), viskas ir bus normaliai. Sėkmės tau.
QUOTE(dado @ 2009 03 16, 17:17)
As irgi nezinau kas bus su mano kudikeliu,nes po pirmo kraujo tyrimo tai rezultatai buvo labai geri,nerode jokiu sansu apsigimti.O antras kraujo tyrimas jau visai nieko nezadantis 1:50 dauno sindromas.Dabar reikes imti vaisiaus vandenis.O svarbiausia kad norisi kuo greiciau suzinoti .Nezinau ir pati kazkaip jauciuosi rami,o moteriska nuojauta irgi nieko nesnabzda (norejau tik pasiguosti )
Mano situacija panaši. Echoskopas parodė, kad viskas puiku, o kraujo tyrimas 1:70 Dauno sindromui. Jau sutariau, kad pirmadieni laukia vaisiaus vandenų tyrimas.Paskui laukimas....Suvokiu, kad didesnė tikimybė, kad viskas gerai, bet tas o jeigu ne.. muša iš vėžių. Net pilvą skauda
QUOTE(viesoji @ 2009 03 17, 10:59)
Mano situacija panaši. Echoskopas parodė, kad viskas puiku, o kraujo tyrimas 1:70 Dauno sindromui. Jau sutariau, kad pirmadieni laukia vaisiaus vandenų tyrimas.Paskui laukimas....Suvokiu, kad didesnė tikimybė, kad viskas gerai, bet tas o jeigu ne.. muša iš vėžių. Net pilvą skauda
santariskese kai eme krauja tam prisca tyrimui, ta sesute aiskino, kad jo tikslumas tik 65 proc. ir labai daznai buna kad rodo padidinta rizika o po to padarius vaisiaus vandenu tyrimus rodo kad viskas gerai. taip yra todel, kad kazkaip zmogaus organizmas issikiria kazkokias medziagas, ir jei zmogus turi dar koki augliuka ar kazkokia ten liga, ta liga velgi isskiria kazkokias medziagas kurios ir rodo ta padidinta rizika, bet is tiesu jos nera, nu vienu zodziu man aiskino taip kad ir tas prisca cia dar nieko nerodo simtu prc., o jei ir parodytu nereikia bijoti tu vaisiaus vandenu tyrimo, nes as jo bijojau labai, sako na gal ir truputi nemaloni procedura, bet per tiek metu dar nebuvo atveju akd ta procedura sukeltu persileidima ar pan., cia tik gandai.
ta tyrima prisca dariau dvejose skirtingose laboratorijose, ir sorpo laboratorijoje parode padidinta rizika, o santariskese jau vienas is 5000, as daktarei sakau kaip gali bbuti toks didelis skirtumas, sako nesuk galvos ir dziaukis.
Oi ,truputi mane nuraminot,nes pas mane gimdoje yra mioma.Tai gal tas antro trimestro kraujo tyrimas ,kuri dariausi SORPO laboratorijoje, ir parode blogus rezultatus. O dar tie vandenu tyrimai man prieina tik po dvieju savaiciu.Aisku kolkas jokio optimizmo neturiu,bet ir verkti neturiu jokio noro
QUOTE(dado @ 2009 03 17, 16:54)
Oi ,truputi mane nuraminot,nes pas mane gimdoje yra mioma.Tai gal tas antro trimestro kraujo tyrimas ,kuri dariausi SORPO laboratorijoje, ir parode blogus rezultatus. O dar tie vandenu tyrimai man prieina tik po dvieju savaiciu.Aisku kolkas jokio optimizmo neturiu,bet ir verkti neturiu jokio noro
Mano pusseserei buvo cistutė, bet po gimdymo dingo. Linkiu ir tau to paties.
Kai laukiau genetinių tyrimų irgi karts nuo karto pagalvodavau, o kas jei padidinta riziką, bet paskui kai gavau rezultatus, papildomų tyrimų nereikėjo, nurimau porai dienų ... ir kas iš to, dabar kitokios mintys lenda čia turbūt būdinga visoms
Nebeturiu ir aš to optimizmo, kurio turėjau tiek daug iki sužinojau savo kraujo tyrimų rezultatus. Dabar tos laukimo dienos iki vandenų tyrimo....Idomu keik laiko reikia laukti vandenų tyrimų rezultatų. Vienur rašo kad 2-3 dienas, kitur, kad 2-3 svaites.
Nebeturiu ir aš to optimizmo. kurį turėjau iki kraujo tyrimo rezultatų. Bet ką darysi turi bandyt susitaikyt ir laukti tyrimų o paskui ir jų rezultatų. Tik įdomu kodėl tuos vandenų tyrimus daro tik pirmadieniais (Santariskėse). Ir per kiek laiko būna rezultatai. Vienur skaičiau, kad per 2-3 dienas, kitur, kad per 2-3 savaites.
Nebeturiu ir aš to optimizmo, kurio turėjau tiek daug iki sužinojau savo kraujo tyrimų rezultatus. Dabar tos laukimo dienos iki vandenų tyrimo....Idomu keik laiko reikia laukti vandenų tyrimų rezultatų. Vienur rašo kad 2-3 dienas, kitur, kad 2-3 svaites.
QUOTE(viesoji @ 2009 03 18, 08:37)
Vaisiaus vandenis santariškėse ima pirmadieniais (nežinau, kodėl taip daro - gal dėl to, kad jau iki savaitgalio nėščioji žinotų rezultatus?), ir iš tiesų per 2-3 dienas, na, vėliausiai penktadienį, jau būna greitasis atsakymas dėl tų sindromų (dauno, edvardso, patau). O per tris savaites būna pilnas kariotipas, (jei jį tiria), tada mato visus chromosominius persitvarkymus, jei tokie yra.
Pvz. mano atveju, rodė kraujo tyrimas pakankamai didelę dauno sindromo riziką, ir atėjus pirmadienį gydytoja davė pasirašyti formą, kad sutinku dėl amniocentezės, kurioje išvardinti keli tyrimai, kuriuos, kaip suprantu, atlieka:
1) kelis ml vaisiaus vandenų ima tam greitam tyrimui, atsakančiam, ar yra dauno, edvardso ir kt. sindromai;
2) keliolika ml vaisiaus vandenų ima pilnam kariotipui nustatyti, tyrimo atsakymas - po trijų savaičių.
Pradžioje daktarė patarė žymėti, kad sutinku dėl to pirmojo, bet paskui, jau procedūros eigoje, paprašė sesutės didelio švirkšto ir pasakė, kad kadangi labai sėkmingai pavyko pradurti nepalietus placentos (ji pas mane priekinėje gimdos sienelėje), o ir vandenų kiekis pakankamas, paims daugiau vandenų ir pilnam kariotipui nustatyti.
Aš suprantu, kaip sunku išlakyti tą optimizmą, bet nepasiduokit. Juk echoskopija nerodė jokių blogybių!!, tad pasistenkit nukreipti mintis nuo šitos šiuo metu skaudžios jums temos.
Laba,
viesoji,
o tyrimą darys gal kovo 23 d.? kelintai val. sakė ateiti? kelinta tavo sav.?
Aš eisiu kovo 23 d. gyd. Butkevičienė.
Man dar patarė pagerti Magnis B6 vitaminų po 2 tabl. 3 kartus per dieną.
Ir tikrai nesijaudink viskas bus ok reikia optimistiškai žiūrėti. Nepergyvenk
viesoji,
o tyrimą darys gal kovo 23 d.? kelintai val. sakė ateiti? kelinta tavo sav.?
Aš eisiu kovo 23 d. gyd. Butkevičienė.
Man dar patarė pagerti Magnis B6 vitaminų po 2 tabl. 3 kartus per dieną.
Ir tikrai nesijaudink viskas bus ok reikia optimistiškai žiūrėti. Nepergyvenk