Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai-V dalis

Sveikos. Dabar truputi aprimusi galiu pasakyti musu rezultatus. deje vandenu tyrimas parode visu chromosomu pakitimus...
Genetike sake kiek jau dirba tokio atvejo nebuvo pasitaike, knygose tik yra skaiciusi. liepe atvaziuoti antradieni pas ju echo paziureti.
Labai daug tokiu neaiskumu yra, genetike sake, kad su tokiais rezultatais nestumas nutruksta dar labai mazas, o dabar mano lelius auga kaip priklauso, ir esame jau tokie dideli...pradzioje nestumo daug kartu mane stebedavo echo, nes pirmas nestumas buvo nesivystantis, tai gydytoja norejo stebeti mano nestuma idemiau, jokiu pozymiu del blogumu nemate, beto pradzia nestumo buvo tikrai gera, nei pakraujavimu buvo nei dar kokiu nors blogumu, tai jiems dar vienas klaustukas.
Gal yra kokiai moteriai pasitaikes toks dalykas???
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2009 03 11, 08:51)
Kadangi echo rodė akivaizdžią vandenę, neapsimokėjo imto placentos gaurelius. Ėmė vandenis ir tai nebuvo labai malonu, nes pilvas dar mažas, vandenų nedaug. Turim ir diagnozę - Edwardso sindromas. verysad.gif
O šiaip jau vandenis ima, kai yra daugiau savaičių. bet mes kaip išimtis, visur mes kaip išimtis ir su ligom....

verysad.gif stiprybes 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už palaikymą...Turim paguodą - dvejų metukų sūnelį, kuris irgi turi negalią, tik ji visai mums nebaisi atrodo. O su Edvardso sindromu sunku susitaikyti. ax.gif
Linkiu, kad nei vienai nereiktų to išgyventi....
Atsakyti
QUOTE(lilan @ 2009 03 12, 11:55)
Genetike sake kiek jau dirba tokio atvejo nebuvo pasitaike, knygose tik yra skaiciusi.

Baisiausia, kai patenki į tą mažumą....... mes irgi tie procentų "išrinktieji" - užpernai dukrytė mirė dėl staigios kūdikių mirties.... Lietuvoj tai antras atvejis, kmuk - pirmas....

Lilan - gal dar reikia tikėtis stebuklo?......
Atsakyti
Gal zinote, ar Klaipedoje atliekami genetiniai tyrimai, jei taip-kur? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo myelsa: 12 kovo 2009 - 20:34
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 03 12, 19:22)
Baisiausia, kai patenki į tą mažumą....... mes irgi tie procentų "išrinktieji" - užpernai dukrytė mirė dėl staigios kūdikių mirties.... Lietuvoj tai antras atvejis, kmuk - pirmas....

Lilan - gal dar reikia tikėtis stebuklo?......

Uzjauciu del dukrytes verysad.gif
labai stengiuosi... prasau, kad iviktu stebuklas... ar, kad ivyko klaida...
tik labai sunku islaukti... vyras praso, kad buciau labai stipri...
Atsakyti
Sveikos visos esamos ir busimos mamytes smile.gif Dziaugiuosi prisijungusi prie jusu, nes esu nestuke.gif smile.gif Sveikinu visas su artejanciu pavasariu 4u.gif
Norejau pasiteirauti del genetiniu tyrimu nesciajai. Siandien mano ginekologe pasake, kad tiokie yra, kad tyrimas yra ypac kruopsiai daromas, negu pas ginekologus. Sakykite kas yra buvusi nescia pas genetikus, ar to reikia? Papasakokite is patirties ka nors. Aciukas !
Atsakyti
QUOTE(nenuorama1 @ 2009 03 13, 12:32)
. Sakykite kas yra buvusi nescia pas genetikus, ar to reikia? Papasakokite is patirties ka nors. Aciukas ![/i]

Eilinė ginekologė genetinių tyrimų nei neatliks - ji prižiūri nėštumą, jo eigą, o genetinius tyrimus ( echoskopuoja, skiria kraujo tyrimą, puncijas) atlieka gydytoja ginekologė-genetikė. Nenėštukė eina pas genetikus išsitirti pvz. ar nėra kokio nors negero geno nešiotoja ( pvz.Edvardso). O jau nėščioji yra arba siunčiama ginekologės, arba savo noru registruojasi. Nuo 35-erių metų genetiko konsultacija kaip ir privaloma, o jaunesnėms skiria priklausomai nuo situacijos ( jei būta daug persileidimų nesivystančių nėštumų, giminėje esama apsigimimų, jei santuoka tarp giminaičių, jei ginekologė pastebi kažkokių įtarimų ir ttt).
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 03 13, 14:55)
Eilinė ginekologė genetinių tyrimų nei neatliks - ji prižiūri nėštumą, jo eigą, o genetinius tyrimus ( echoskopuoja, skiria kraujo tyrimą, puncijas) atlieka gydytoja ginekologė-genetikė. Nenėštukė eina pas genetikus išsitirti pvz. ar nėra kokio nors negero geno nešiotoja ( pvz.Edvardso). O jau nėščioji yra arba siunčiama ginekologės, arba savo noru registruojasi.  Nuo 35-erių metų genetiko konsultacija kaip ir privaloma, o jaunesnėms skiria priklausomai nuo situacijos ( jei būta daug persileidimų nesivystančių nėštumų, giminėje esama apsigimimų, jei santuoka tarp giminaičių, jei ginekologė pastebi kažkokių įtarimų  ir ttt).

Aciu labai uz atsakyma smile.gif Gal dar gali kas papasakoti kaip atliekama si procedura? Ar skausminga ar ne, nes kol kas jokios info apie tai neturiu g.gif
Atsakyti
Echo apžiūra neskausminga visiškai, kraujo tyrimas - čia jau kiekviena skirtingai tų adatų bijo, o kai duria per pilvą, tai įvairiai. Paskaityk šią temą, tikrai rasi mamų patirties.
Atsakyti
As irgi nezinau kas bus su mano kudikeliu,nes po pirmo kraujo tyrimo tai rezultatai buvo labai geri,nerode jokiu sansu apsigimti.O antras kraujo tyrimas jau visai nieko nezadantis verysad.gif 1:50 dauno sindromas.Dabar reikes imti vaisiaus vandenis.O svarbiausia kad norisi kuo greiciau suzinoti .Nezinau ir pati kazkaip jauciuosi rami,o moteriska nuojauta irgi nieko nesnabzda doh.gif (norejau tik pasiguosti verysad.gif )
Atsakyti
QUOTE(dado @ 2009 03 16, 17:17)
As irgi nezinau kas bus su mano kudikeliu,nes po pirmo kraujo tyrimo tai rezultatai buvo labai geri,nerode jokiu sansu apsigimti.O antras kraujo tyrimas jau visai nieko nezadantis verysad.gif  1:50 dauno sindromas.Dabar reikes imti vaisiaus vandenis.O svarbiausia kad norisi kuo greiciau suzinoti .Nezinau ir pati kazkaip jauciuosi rami,o moteriska nuojauta irgi nieko nesnabzda doh.gif (norejau tik pasiguosti verysad.gif )

Nenusimink,tikekimes geriausio 4u.gif
O kodel tau kartojo kraujo tyrimus (minejai, kad pirmi tyrimai labai geri) ir kelinta savaite? Man kai dare juos nestumo pradzioje, ir buvo 1:10000, tai sake daugiau ir neverta ju kartoti. Tik dar ejau keliskart daryti echoskopa, kur genetike viska atidziai istirdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panelee: 16 kovo 2009 - 17:59